Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 43 882
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Някой би ли ми казал от летищата как става предвижването.От летище Болоня до центъра на града.Както и от летище Пиза до центъра й.
За Болоня четох,че имало Маркони експрес по около 13евро.Но след полунощ имало някакъв автобус по 4евро.Това до 5януари.Дали е вярно?Обаче за 1ви януари  от града до летището не ми ги дава тези автобуси.Възможно ли е да не работят тогава?
А такси как може да хванем,за да не ни излъжат с таксата?Трима човека сме.

От летището на Болоня до центъра и обратно бяхме с такси. Трима човека малко над 20 евро. Няма да ви излъжат, според мен. Пред летището си има стоянка, такситата са бели на цвят. Навръщане на нас ни написаха, че полета има 2 часа закъснение, беше вечерен, та отидохме на ресторант - хапнахме, пийнахме, помолихме да ни поръчат такси и пак ни взеха същите пари.

# 721
Сега видях,че от летището на Пиза до централна гара е 1,5км.При хубаво време не е проблем,но с багаж и при лошо време,не мисля че е добре.
А за Болоня,ако таксито е наистина 20евро за трима е изгодно и доста удобно.Вие кога сте ходили?Да не са други цените сега по празниците?

# 722
  • София
Ние юни платихме около 25 евро за такси от летището до гарата в Болоня.

# 723
Здравейте, края на март организирам пътуване с още три приятелки до Болоня и Флоренция.
Ще бъдем с късен полет и първия ден не се брои ,втория ден ще сме през деня в Болня / какво да посетим ?/ късен следобен с бързия влак за Флоренция , там ще имаме пълни три дни ,като мисля два ще ни стигнат за  Флорениция , за третия ден търся съвет кое от близките градчета да посетим ,предвид че времето няма да е супер за пешеходни разходки .Примерно - Флоренция -Пиза -Лука-Флоренция или  Сиена ?
Също така ми изкочи този сайт за комбинирани билети
 https://www.firenzepass.com/
Купувал ли е някой от него , има кешбек > 25€ cashback to use in local restaurants/ от платформата на the fork/
и 5€ for Taxi

# 724
Бих предпочела Сиена пред Пиза.

# 725
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте, има ли полети от София до Пиза или трябва да търся полет София - Болоня, за да посетя Флоренция?

# 726
  • София
Райън пуснаха полети до Пиза.

# 727
Но започват от април 2025.

# 728
  • Най-накрая на безкрая
Аз се ориентирам за посещение през май. Има ли значение дали ще летим до Пиза или до Болоня? Откъде според вас е по-удобно да се стигне до Флоренция?

# 729
Според мен от Пиза. Има начесто и е около час.

# 730
Country Strong , това място като локация добро ли е 
https://www.booking.com/hotel/it/santo-spirito-terrace-apartment … &ucfs=1&#tab-main

# 731
Хаха, ако адресът е точен, училището, където учих италиански, е точно вдясно до него - толкова време съм прекарала там, че познавам мястото като дланта си. Simple Smile

Ами... като място е чудесно, много централно, близо до всичко (Палацо Пити е на 2-3 минути пеша, Понте Векио на може би 5-6). Абсолютно без забележки като локация, отсреща е мястото, където съм яла най-жестоките ньоки със сирена: една страхотна тратория, където освен всичко предлагат и по-малки като грамаж порции на едно и също нещо, така че излиза по-евтино или пък можете да опитате от повече неща, без да натежи много на бюджета (Trattoria Sant'Agostino се казва). Точно до нея има приятно кафене с хубаво кафе и такъв един квартален вайб. На 2-3 минути от площада има и една друга траттория, която много препоръчвам, цените там са може би една идея по-високи, но е вкусно, или беше само Giovanni, или беше Da Giovanni. Пастата им с глиганско е ядеш и ревеш.
Уикендите на площада правят нещо като пазар - разни фермерски продукти, бижута, хендмейд работи, малко дрехи, такива неща (не знам зимата дали го има, всъщност). Обикновено към 4 следобед вече са прибрали всичко, така че няма да ви е шумно заради пазара, обаче имайте предвид две неща:

1) Площадът е опасан със заведения  - ресторанти, 1-2 кафенета, един бар, така че има потенциал да ви е шумно. Не работят до среднощ и едва ли ще прекарвате много време в стаята, но го имайте предвид (не знам на кой етаж ще сте и накъде ще са прозорците, но площадът си има човекопоток и повечето заведения се падат точно от страната, където ще сте вие - отсреща е само тази траттория и две кафенета)

2) При хубаво време (предимно пролет-лято-ранна есен) вечер се събират групички келеши. Пушат си, хайманосват, не са опасни, но вдигат шум. Предвид контингента, или има патрулна кола, паркирана наоколо, или минават редовно да ги проверяват, така че няма да имате проблеми с тях, но допринасят за шума (особено като се затиши нощем). Сега зимата не очаквам да се заседяват, така че ако ще ходите скоро, няма да имате проблеми.

Според мен мястото е супер и бих го избрала без колебание, с едно на ум за шума. Ако ходите скоро, няма да е толкова населено, не очаквам и да е чак толкова шумно, просто го имайте предвид. Можете да минете да кажете едно ciao и на преподавателите в училището в съседната сграда, големи са слънца всички.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 21:52 от Country Strong

# 732
Country Strong , за края на март  , буквам значи , няма какво да го мисля Simple Smile и продължам да препрочитам темата за останалата организациия .

# 733
Сега разцъках снимките, то вие ще сте на последния етаж, нямате никакви проблеми относно шума. Края на март не очаквам да е толкова много, та чак да ви притесни. Апартаментът изглежда чудесно, не се колебайте изобщо. И цената не е никак лоша за 4 нощувки, грабвайте смело. Там на снимките се вижда входът на сградата - вдясно от него зелената табела е на Tabacchi, откъдето можете да си купите билети за градския транспорт, ако ви трябват за някъде. Вляво от входа се вижда едно такова мрачновато, там също има хубаво кафе и разни сладкиши, няма да останете гладни. Това лято основно там си карах паузите между часовете, имаше едни много вкусни кроасани с къпини (нямаха много вид, обаче бяха супер), cornetto alla mora се казват. Цените бяха съвсем нормални, ходехме с една аверка от курса и се черпехме взаимно, та мога да ти кажа, че примерно 1 кафе, 1 капучино и 2 някакви закуски от типа на тия кроасани излизаха между 5 и 6 евро. Идеално място за начало на деня, предвид, че вероятно няма да имате закуска в апартамента. И има доста богат избор, има и зала, в която можете да седнете вътре.

# 734
  • Най-накрая на безкрая
И аз с един въпрос. Дали е постижимо следното: Полет в неделя и кацане в Пиза около 15ч, веднага придвижване с обществен транспорт до Флоренция. Два пълни дни във Флоренция - понеделник и вторник. В сряда сутринта пътуване до Сиена, разглеждане и от Сиена директно пътуване към Пиза. Разглеждане на Пиза, нощувка и сутринта рано полет до БГ. 
Или е много натоварено и да се спра само на Пиза и Флоренция?

Общи условия

Активация на акаунт