Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 600
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Станахме четирима.
Май е по изгодно да вземем такси до града?
Колко излиза?
В сравнение с билет за шатъл

# 196
Кога тръгвате, останаха ми неизползвани 4 билета * 4 евро за градски транспорт от/до летището.
Ще седна довечера да напиша за тези апокрифни билети, от къде се взимат, какво представляват, че до бой стигнах с един упътващ служител, италианец на гарата, че такива билети няма, всичко и навсякъде умишлено бута и предлага глупавия Маркони експрес!

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 11:18 от evhen

# 197
Някой тук ползвал ли е офертата на ТРЕНИТАЛИЯ - Italy in tour.
Разбрах как се закупува, но после как става качването във влаковете, как се запазват предварително места/билети, или просто се чекира приложението и си влизаш?

# 198
  • Milano
Привет на всички!

Импулсивно решихме да си направим разходка с кола до Флоренция. Бързо запазих част от местата за настаняване, но има още неясноти:).
Тръгваме от Бургас в неделя, първа спирка Загреб.
 След това два дни във Верона(Castle View Room, Piazza Arsenale 1, Borgo Trento, 37126) По-далече е от центъра, но е супер удобно заради паркирането пред сградата.
Следва Флоренция 3 нощувки Acacia Firenze - Adelfa
 32 Via dei Neri, Уфици, тук вече запазих и паркинг наблизо. Надявам се локацията да е добра и да е приятно за разходки.

Ако паркинга е "наблизо" сте в в зона с ограничено движение (ZTL).

Прегледайте сайта на общината по въпроса, да не се изненадате от глоби.

Във Верона също има Ztl.

# 199
Здравейте,
Предстои ни другата седмица да изкараме 4 дена във Флоренция.
Имам 2 въпроса :

1 Букнахме билети за Уфици онлайн. Притеснява ме това, че не получихме PDF с бар код , който да си разпечатаме и покажем на входа , а само номер на резервация. Това така ли трябва да бъде?

2. Някой има ли впечатление от тази автобусна фирма за Болоня-Флоренция:

https://appenninoshuttle.it/prenotazioneAffiliato.asp?target=Aer … 14037603145140376

Спазват ли си графика , може ли да се разчита на тях?
Прави ми впечтление, че даже не са си направили труда да имат версия на Английски на страницата си.

Благодаря предварително за отговорите и се извинявам, ако са коментирани назад в темата!

# 200
Здравейте,
Предстои ни другата седмица да изкараме 4 дена във Флоренция.
Имам 2 въпроса

Благодаря предварително за отговорите и се извинявам, ако са коментирани назад в темата!
Разпечатайте потвърждението за Уфици - с него от каса 3, ако не се лъжа, ще Ви издадат билетите.
Ние ползвахме Апенино шатъл - спази си часа до секунда. Но попаднахме на много нервен шофьор и положението беше Мама Миа, както каза една от пътничките накрая на пътуването. Но го препоръчвам - удобен е, не се прекачваш и прочие. Точно до изхода от терминала е.

# 201
  • София
Разпечатайте потвърждението за Уфици - с него от каса 3, ако не се лъжа, ще Ви издадат билетите.

Допълвам поста: отидете 15мин. по-рано от часа указан за билетите Ви, иначе връщат, ако отидете 1час по-рано за да си ги вземете, както аз направих и ходих да пия едно кафе, че се бях изнервила на човека който ме върна. И да, на каса 3 е, пускат обаче по 1 човек да взима билетите за всички хора. Ако сте група от 5 човека, един влиза и взима за всичките билетите резервирани онлайн.

# 202
Трябва ми още един билет за Галерията, заедно с нашите 3, но за този час няма.
Има ли някакъв шанс на място да вземем още един билет?

# 203
slastna, Аnna , благодаря!!!

И още един въпрос, дано не прекалявам Simple Smile.

На връщане всичко е ясно - с автобуса.
Не ми е ясно , на отиване  какво се случва с онлайн закупени  билети  за автобуса или за влака, ако WIZZ вземе че закъснее. Могат ли да се презаверят или изгаряме ?

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 15:24 от Niki_1978

# 204
slastna, Аnna , благодаря!!!

И още един въпрос, дано не прекалявам Simple Smile.

На връщане всичко е ясно - с автобуса.
Не ми е ясно , на отиване  какво се случва с онлайн закупени  билети  за автобуса или за влака, ако WIZZ вземе че закъснее. Могат ли да се презаверят или изгаряме ?
В сайта на Апенино пише, че при закъснял полет, важат и за следващия часови пояс.
За влака, ако са купени онлайн, има различни нива. Най-евтината тарифа е за конкретен ден и час, не може да се заменя за друга дата и не връщат парите.
Ние на връщане към Болоня използвахме бързия влак, билетите бяха по-евтини от шатъла (купени са около месец и половина преди датата на пътуване), а пътуването е много по-кратко.

# 205
Здравейте!
И ние ще пътуваме другата седмица и имам същия въпрос - ако закъснее полета, мога ли да отложа билетите за влак за следващия час? Става въпрос за влаковете Italo.
И още нещо - в интернет попаднах на информация, че половин час преди да тръгне влака цените на бързите влакове падат драстично. Като пример бяха дали билет за 40€ свален на 12€. Това дали е вярно?

# 206
Здравейте!
И ние ще пътуваме другата седмица и имам същия въпрос - ако закъснее полета, мога ли да отложа билетите за влак за следващия час? Става въпрос за влаковете Italo.
И още нещо - в интернет попаднах на информация, че половин час преди да тръгне влака цените на бързите влакове падат драстично. Като пример бяха дали билет за 40€ свален на 12€. Това дали е вярно?

За Итало,  понеже купувах още един билет днес и обърках датите, веднага видях това и имаше бутон за промяна.
Това ми струваше 3.50Е.
Явно може, но не мога да кажа за какъв срок от закупуване на билета.

# 207
Няма такова нещо относно по-ниска цена половин час по-рано (поне за Трениталия, но предвид, че с Итало са в пряка конкуренция, едва ли Итало имат такава оферта, а Трениталия да седи и да лапа мухите). Можете да погледнете и сами, сайтът им е trenitalia.   com (без спейсовете, разбира се). Преди малко гледах, билетите за най-близкия тогава влак бяха 120 евро, за следващия - 33 евро, което е много стандартна цена напоследък, често я виждам, и за следващите два бяха изчерпани. Тази година още от март месец поставят абсолютни рекорди като брой туристи, пълно е с народ, така че според мене не чакайте до последния момент.

Пак казвам, за Итало не знам, но не очаквам да е много по-различно.

За презаверяване на билетите - най-ниските ценови категории обикновено не могат да се връщат или заменят, за по-скъпите има варианти както онлайн с номера на резервацията, така и на самата гара. Като ги купувате, се вижда дали има възможност за Cambio (смяна) или Rimborso (връщане на парите). Ако може, има зелено тикче. Ако не - червено хиксче. Не знам дали е възможно връщане на парите след заминаването на влака, сега се зачудих и аз.

# 208
2. Някой има ли впечатление от тази автобусна фирма за Болоня-Флоренция:

https://appenninoshuttle.it/prenotazioneAffiliato.asp?target=Aer … 14037603145140376

Позвал съм ги. Точни са. Тръгват в определения час, дори автобусът да не е пълен. Ние бяхме десетина човека.

# 209
  • Burgas
Привет на всички!

Ако паркинга е "наблизо" сте в в зона с ограничено движение (ZTL).

Прегледайте сайта на общината по въпроса, да не се изненадате от глоби.

Във Верона също има Ztl.
Това е паркинга  Garage Tintori (от апартамента казаха да напишем Biblioteca Nazionale в навигацията за по-лесно намиране на адреса) situated inside the ZTL(LIMITED TRAFFIC ZONE) zone which is supervised by cameras. At the moment of your arrival, the operator will provide to regularize the transit through the electronic gates. Има ли някаква специфика в начина на стигане до паркинга след като е в тази зона? Мислех, че щом има резервация трябва да е без проблем.
Във Верона спираме пред апарамента, имаме оставен City pass, който трябва да сложим на предното стъкло и паркираме в сините очертания. Надявам се, че няма да объркаме нещо.

Общи условия

Активация на акаунт