Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 543
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
...само да добавя, че трябва да го планирате отрано, защото аз онзи ден си купих билет за 13-и декември и за целия период до Коледа (май до 21-22 декември гледах ден по ден), имаше останали общо 5 билета.

# 331
  • Русе/ София
Здравейте.
Обмисляме кратка семейна екскурзия за 5 членно семейство – с 2 тинейджърки на 17г и 16г.  и 1 младеж на 8г Wink през пролетната или Великденската ваканция. Никога не сме ходили в Италия, така че съм безкрайно благодарна на всички вас за споделените пътувания, разкази, идеи и насоки. Надявам се и аз да успея да се самоорганизирам за това пътуване с помощта на прекрасната тема. (Ако ползваме пакет на туристическа агенция, някой от семейството ще трябва да отпадне от идване, предвид бюджета, който се оскъпява допълнително, а няма да е честно – или всички или никой, както се казва Wink
Транспортът ни ще трябва бъде изцяло с влакове (автобуси където е необходимо), а за забележителностите ще прегледам сайтовете за онлайн продажба и предварително закупуване.
Настаняването, като че ли най ме притеснява за момента, защото и в БГ ни е трудно да си намираме апартаменти с 2 отделни спални и 1 диван.. за 5 човека. Даже в повечето случаи букваме за 4-ма (ако това е максималното настаняване),  а малкият се явява, като „предвиден в последния момент“ и спи при нас.
Много ви моля да хвърлите поглед на нашата идея, дали е възможна физически или има нещо, което ви избожда очите на първо четене, като недобре преценено и планирано....
Ден 1 - полет София – Болоня (нощувка)
Ден 2 - Болоня- Модена - Болоня (нощувка) (с опция да сменим  Модена с Верона,  Виченца,  Падуа или Венеция, но всички те ми се струват по подходящ вариант за втора самостоятелна едноседмична екскурзия посветена на тези дестинации)
Ден 3 – Болоня - Флоренция
Ден 4 и ден 5  - Флоренция – тук наблягаме на престоя, освен заради многото забележителности, които си струва да се видят, а и за да не се местим за нощувки в различни градове, с все багаж, (макар че на мен една раница ще ми стигне, за тинейджърките не съм сигурна....)
Ден 6 – Флоренция- Пиза (под въпрос)- Флоренция
Ден 7 -Флоренция -  Поджибонси, Сан Джиминяно, Сиена  - Флоренция. Тук още не съм измислила транспортната връзка между трите и дали ще успеем с влак да ги обиколим за 1 ден или ще се спрем на някое конкретно градче от трите. Ще чета темите назад, за да се ориентирам.
Ден 8 – Флоренция -  Болоня (с влак) - София (полет)
Благодаря. Аз започвам да чета темата от самото начало, за да не задавам излишни въпроси. Flowers Rose

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 08:11 от Elida

# 332
За Болоня мога да ви дам апартамент с 2спални и разтегателен диван в хола за 6човека.
Зад двете кули точно.
За флоренция обаче ще трябва да потърсите.

# 333
  • In transit
Елида, за ден 2 ще кажа, че няма смисъл да се местите на север (Верона, Падуа..), ако смятате да продължите към Флоренция след Болоня. Оставете ги за друг път. Италия е толкова красива, че няма как да се разгледа с едно ходене, за съжаление.

# 334
Според мене махнете ходенето до Модена и нагоре. Ще се убиете от път в целия сценарий, а за един ден няма да видите кой знае какво. Прекарайте го или и него във Флоренция, или разделете Сиена и Сан Джиминяно, ако искате да го давате по-лежерно.

Вече Модена, Парма, Падуа, Венеция и Верона са ви още 7-8 дни, хем да имате повод да се върнете.

# 335
  • Русе/ София
Благодаря ви момичета! Приемам съветите ви на драго сърце- градчетата по на север от Болоня отпадат за друг път. Определено ни е нужно нещо по лежерно като график. Едната девойка е сърдечно оперирана и не съм убедена че ще издържи 17 км дневно препускане каквото имахме в Барселона примерно - за да видим всичко за 2 дни  Sweat и..... тогава не я взехме - бързо се изморява. От друга страна този път екскурзията е главно за нея - като художник, с усет и интерес към изкуството...
Essentiall , моля за линк към такъв голям апартамент който ще ни събере. Благодаря сърдечно!

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 08:53 от Elida

# 336
Аз скоро бях за втори път във Венеция, сега, то е и въпрос на програма, вкус, но за мен един ден й е малко. Поне три.
Аз пък мисля само Флоренция с минимум престой в Болоня, но при късни/ ранни полети не знам как да организирам спането, че дружките ще са ми капризни коконки.

# 337
Аз си мечтая сега за поне 3дни във Флоренция.
Ще е най-рано другата есен обаче.
Запленена съм от този град просто.

# 338
Ооо на мен сигурно и цяла седмица не би ми стигнала във Флоренция. Heart

# 339
Ооо на мен сигурно и цяла седмица не би ми стигнала във Флоренция. Heart

То на мен и месец не би ми стигнал,  ама финансите казват друго. Simple Smile

# 340
Кога е безплатната неделя на музеите

# 341
Happy, това намирам в нета

И във Флоренция, както и в другите градове на Италия, е възможно да се видят безплатно всички държавни музеи всяка първа неделя от месеца.

Във Флоренция това може да стане с “Уфици”, Галерията на Академията (Galleria dell’Accademia, там е оригиналната статуя “Давид” на Микеланджело), Палацо Пити (Palazzo Pitti), Боболи (Boboli).
.

# 342
Благодаря ти, вероятно можех да погледна и аз в нета, но някак ми е по-лесно и уютно да питам в темата Hug

# 343
Благодаря ти, вероятно можех да погледна и аз в нета, но някак ми е по-лесно и уютно да питам в темата Hug
Аз си ровя, щото ще ходя в началото на февруари и се подготвям.Smiley

# 344
И аз се целя във февруари,но тъй като нямам много време за организиране на пътуването, може да стане и напролет Sad

Общи условия

Активация на акаунт