Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 507
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Значи да ги купуваме билетите. А какви празници са, защото Великден до колкото разбрах се пада през май месец.

# 406
Значи да ги купуваме билетите. А какви празници са, защото Великден до колкото разбрах се пада през май месец.

Нашият Великден да, техният е седмица преди това.

# 407
А музеите дали ще работят тогава?

# 408

Нашият Великден да, техният е седмица преди това.

Католическият Великден тази година е в края на март - 31 март по-точно.

# 409
  • Milano
Да, Великден е на 31.03.
На 25.04 е Освобождението на Италия от нацифашизма.
Музеите естествено работят.
Но делириума е тотален.
При възможност бих ги разгледала преди тази дата.

П.п. миналата година за първи път по заповед на министъра на Културата на тази дата държавните музеи бяха безплатни.

# 410
Много благодаря!
Ние пристигаме на 22.04.24г, така че ще се вмъкнем на 23 и 24.04.24.

# 411
  • Там....където всичко е възможно ....
Здравейте, ще бъдем за 6 дни във Флоренция, като последния ден ще ходим до Милано и оттам на летище Бергамо за София. Въпроса ми е дали има шанс да паднат билетите на Italo за 28.04.24г,които са 60евро на човек или да ги взимам от сега?
За билети от Флоренция до Милано ли става въпрос?

# 412
# 413
  • Там....където всичко е възможно ....
Трябва ли задължително да е на italo?Ако ти се следи всеки ден в даден момент ги намалят. Аз взех от Верона до Флоренция за 18 евро бизнес класа.В последния момент билета струваше 120 евро.Ползвам приложение trainline.

# 414
Трябва ли задължително да е на italo?Ако ти се следи всеки ден в даден момент ги намалят. Аз взех от Верона до Флоренция за 18 евро бизнес класа.В последния момент билета струваше 120 евро.Ползвам приложение trainline.
Не е държа да е от Italo, и аз си мислих да следя всеки ден там билетите.А в trainline намаляват ли ги билетите?

# 415
Изобщо не е задължително да ги намалят, още по-малко за такива дни с интензивно пътуване, когато гарантирано ще се изкупят и без това. Трениталия често пускат купони за намаление на официалния си сайт, но като изключим въпросните купони, друг вариант да ги намалят от нищото май няма (и тези купони примерно са ако купите билети в следващите два дни за пътуване през следващите месец-два. Сега преди няколко дни имаше такъв купон с валидност чак до 7-и април, което направо ме учуди, понеже обикновено са за сравнително скорошни пътувания). Трениталия във вашия случай е равно на Фречаросса, Итало са конкуренцията и тях няма да ги намерите на сайта им.

Сега, този конкретен сайт не го знам, но силно ме съмнява самосиндикално да намалява цени, докато официалния сайт си държи редовните.

# 416
Изобщо не е задължително да ги намалят, още по-малко за такива дни с интензивно пътуване, когато гарантирано ще се изкупят и без това. Трениталия често пускат купони за намаление на официалния си сайт, но като изключим въпросните купони, друг вариант да ги намалят от нищото май няма (и тези купони примерно са ако купите билети в следващите два дни за пътуване през следващите месец-два. Сега преди няколко дни имаше такъв купон с валидност чак до 7-и април, което направо ме учуди, понеже обикновено са за сравнително скорошни пътувания). Трениталия във вашия случай е равно на Фречаросса, Итало са конкуренцията и тях няма да ги намерите на сайта им.

Сега, този конкретен сайт не го знам, но силно ме съмнява самосиндикално да намалява цени, докато официалния сайт си държи редовните.
Ще дебна до към края на март. Бързия влак ми излиза по- скъп от колкото самолета 😂
В крайна сметка смятам, че няма да се увеличат повече от 60 евро.

# 417
  • Milano
Някои общи пояснения за който го интересува, давайки пример с вашите дати и съседни.

Итало за съседна дата:

За вашата в произволен час, в останалите е същата и по-висока:

Както се вижда в случая, билетите на по-ниска тарифа са свършили, останал е флекса.
Намаленията, които правят седмично са за smart low cost и prima low cost, които са изчерпани.
Посочената цена е на човек.

Frecciarossa на 23.04:

На 28.04:

Тук цената е за двама.
Въвеждайки броя на пътниците, излизат различните промоции, ако са налични.

Очевидно за 28.04 са изчерпани най-евтините билети.

Обикновено седмичните промоции на Трениталия са за тарифа super economy в Standard и в Бизнес.

Както се вижда, билета с последните може да достигне 170 евро на човек, а с Итало 100 за съответният ден и отсечка.

Миналата година при подобен случай (4 почивни дни и връщане в неделя, но от морето, явно добавиха вагони и наред с високите цени се появиха и по-нормални.

Но това си е на ваш риск.

П.п. и аз съм пътувала в бизнес класа на по-ниски цени и по други отсечки, но не по празници.😉

Пожелавам ви да попаднете на промоция някаква.

Трейнлайн е посредник в продажбата на билети.

# 418
Някои общи пояснения за който го интересува, давайки пример с вашите дати и съседни.

Итало за съседна дата:

За вашата в произволен час, в останалите е същата и по-висока:

Както се вижда в случая, билетите на по-ниска тарифа са свършили, останал е флекса.
Намаленията, които правят седмично са за smart low cost и prima low cost, които са изчерпани.
Посочената цена е на човек.

Frecciarossa на 23.04:

На 28.04:

Тук цената е за двама.
Въвеждайки броя на пътниците, излизат различните промоции, ако са налични.

Очевидно за 28.04 са изчерпани най-евтините билети.

Обикновено седмичните промоции на Трениталия са за тарифа super economy в Standard и в Бизнес.

Както се вижда, билета с последните може да достигне 170 евро на човек, а с Итало 100 за съответният ден и отсечка.

Миналата година при подобен случай (4 почивни дни и връщане в неделя, но от морето, явно добавиха вагони и наред с високите цени се появиха и по-нормални.

Но това си е на ваш риск.

П.п. и аз съм пътувала в бизнес класа на по-ниски цени и по други отсечки, но не по празници.😉

Пожелавам ви да попаднете на промоция някаква.

Трейнлайн е посредник в продажбата на билети.
Много благодаря за подробното разяснение.Аз също смятам, че ще пуснат още вагони и билетите ще са на по нормална цена. Може би ще рискувам и ще изчакам. Блаходаря още веднъж😉

# 419
  • Milano
Ако не сте обвързани с точен час и полет същият ден има директен Интерсити, който тръгва от друга гара  - Firenze Rifredi в 15.33ч и пристига в Милано в 19.17ч. на цена 73 евро за двама.

За падане на цената на стрелите не съм толкова оптимистка.

Общи условия

Активация на акаунт