Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 505
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Ако не сте обвързани с точен час и полет същият ден има директен Интерсити, който тръгва от друга гара  - Firenze Rifredi в 15.33ч и пристига в Милано в 19.17ч. на цена 73 евро за двама.

За падане на цената на стрелите не съм толкова оптимистка.
Имам купени билети за връщане за 17:45ч , иначе благодаря за съвета🙂

# 421
Тъкмо организирах всичко и Уиз отмениха всички полети. Направо чудесно. И няма полети до март.

# 422
Ryanair си летят и са им и ниски цените в момента.

# 423
  • Там....където всичко е възможно ....
Трябва ли задължително да е на italo?Ако ти се следи всеки ден в даден момент ги намалят. Аз взех от Верона до Флоренция за 18 евро бизнес класа.В последния момент билета струваше 120 евро.Ползвам приложение trainline.
Не е държа да е от Italo, и аз си мислих да следя всеки ден там билетите.А в trainline намаляват ли ги билетите?

При мен ги намалиха.Аз гледах всеки ден и от 33 ги взех на 18. Сега видях на 12 декември съм ги закупила за 28 декември.Намалиха ги по обяд в 2 часа съм направила плащането на  Фречаросса е стрелата.Не ми позволи да платя с карта ,с пейпал платих.

Аз бих изчакала на твое място.Има много време до 28 април,просто следи всеки ден.Успех!

# 424
Трябва ли задължително да е на italo?Ако ти се следи всеки ден в даден момент ги намалят. Аз взех от Верона до Флоренция за 18 евро бизнес класа.В последния момент билета струваше 120 евро.Ползвам приложение trainline.
Не е държа да е от Italo, и аз си мислих да следя всеки ден там билетите.А в trainline намаляват ли ги билетите?

При мен ги намалиха.Аз гледах всеки ден и от 33 ги взех на 18. Сега видях на 12 декември съм ги закупила за 28 декември.Намалиха ги по обяд в 2 часа съм направила плащането на  Фречаросса е стрелата.Не ми позволи да платя с карта ,с пейпал платих.

Аз бих изчакала на твое място.Има много време до 28 април,просто следи всеки ден.Успех!
И аз клоня към този вариант. Смятам, че ще пуснат още вагони и ще намалят билетите щом са почивни дни.

# 425
Здравейте,
Имам 2 питания във връзка с предстоящо пътуване до Болоня (8.03.-15.03.):
1. Какво мислите за приложението Trainline - ползвали ли сте го и наистина ли дава най-добрите цени вместо да проверявам в сайтовете за различните влакове?
 2. Програмата, която за момента обмислям е:
08.03. – пристигане в Болоня късно вечерта
09.03 - Болоня
10.03. – Болоня – Равена – Болоня
11.03. –Болоня – Модена - Болоня
12.03. – Болоня - Ферара - Болоня
13.03.  – Болоня - Флоренция  
14.03. – Флоренция
15.05. – Флоренция - Болоня  и късен полет за София

Ще бъдем четирима възрастни и дете на почти 4 години, което няма да има проблем с обикалянето, пробвано е вече Simple Smile Едното от градчетата за посещение може да отпадне, ако ни дойде прекалено много, какво мислите? Или да заменим едно от градчетата с още един ден във Флоренция?

# 426
Чезена също е доста симпатично градче и си заслужава, бих го вмъкнала. Имах даже две нощувки там, защото ми беше удобно да разглеждам наоколо. Няма тълпи от туристи, много италианско усещане.

# 427
Модена е приятна, но ако не ходиш до музея на Ферари няма какво толкова да се прави, пазарът е много хубав, да.

Виж мой пост #258 от настоящата тема, препоръчвам горещо един ден до Сан Марино от Болоня, там и разписанията съм пускала.

# 428
За мен Модена трябва да се види, щях да пропусна да спомена, че много ми хареса и Форли - например Piazza Aurelio Saffi е един от най-големите площади в Италия. Данте е писал за него в "Божествена комедия".

# 429
Момичета, имам въпрос за Ферари в Маранело.
Планираме да посетим Маранело с test drive, но не разбрах нещо: test drive  е даден, като възможност с втори пилот( който те наставлява) и ти да управляваш Ферарито, като има място за още един пътник. А дали е възможно пилотът да управлява автомобила, а ние само да веем коси?😃 Има ли такъв вариант за test drive?

# 430
  • Бургас
Момичета, имам въпрос за Ферари в Маранело.
Планираме да посетим Маранело с test drive, но не разбрах нещо: test drive  е даден, като възможност с втори пилот( който те наставлява) и ти да управляваш Ферарито, като има място за още един пътник. А дали е възможно пилотът да управлява автомобила, а ние само да веем коси?😃 Има ли такъв вариант за test drive?
Здравейте! Миналата година ползвахме услугите на тази фирма: https://www.motorsportmaranello.com/maranello/test-drive-en/ferr … m_term=2024-01-17 и мъжът ми беше в колата с инструктор, като ме поканиха за втори пътник. Не мисля, че е проблем да шофира самият инструктор.

# 431
  • Пловдив
Може ли някой да сподели дали е успял да вечеря късно вечер в Болоня, кацаме 21,50 и с такси ще се придвижим към  центъра, но виждам, че повечето ресторанти затварят 22,30.

# 432
Чак повечето, не бих казала. Зависи в кой район сте.
Около университета има доста места, които работят и до по късно.

# 433
  • Пловдив
Чак повечето, не бих казала. Зависи в кой район сте.
Около университета има доста места, които работят и до по късно.
Мисля да резервирам хотел на улицата със закрити арки, която води към фонтана Нептун, но в горната част към  гарата, защото на следващия ден ще вземем кола под наем от там. Гледам през гугъл, почти всичко затваря  22,30ч

# 434
Благодаря, Rony!
Свързах се с една фирма , имат такава опция. Дори не е задължителна резервация, а на място можеш да платиш.

Момичета, във Флоренция от къде се купуват билети за градски автобус?
В автобуса има ли машинки за валидиране на билета?

Общи условия

Активация на акаунт