Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 43 936
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте Nedinka .От къде резервирахте хотел Бодони, има ли асансьор?

# 556

Има асансьор. Рецепцията, закуската и някои стаи са на четвъртия етаж. Други стаи са на първия етаж. От сайта на самия хотел резервирах. По принцип така правя.

# 557
Благодаря Ви!

Има асансьор. Рецепцията, закуската и някои стаи са на четвъртия етаж. Други стаи са на първия етаж. От сайта на самия хотел резервирах. По принцип така правя.

# 558
Здравейте, тъкмо се наканих да купя билети до Болоня с нощувка там , след което да бъдем 4 нощувки във Флоренция и последния ден с влак до Болоня и тръгваме. Но взех да се отчайвам с търсенето за местата за спане и предвижването. Предпочитам с влак Болоня - Флоренция . Но като гледам цените свят ми се завива , та съвети за конкретни приложения  настаняване. Доста четох и се обърках. С  дете на 7 сме, незнам дали в дестинацията ще намерим и нещичко за нея да я грабне.Благодаря

# 559
За влака нищо не мога да кажа, но за 7-годишното дете ще споделя моите размисли. За моя син на 11 години смятам, че Флоренция е доста висока топка все още . Той пътува много, обиколил е доста европейски държави, с удоволствие ходи в музеи и замъци, миналата година едва го изкарах от британския музей след 4 часа. И все пак, пътуванията ни винаги са съобразени с него - в дворците може да има спектакли с птици, възстановки, обиколки с гид за деца, в музеите гледаме нещата, които на него са интересни и е чувал нещо за тях. Винаги гледаме да има малко култура и малко забавления (увеселителен парк например, пещери, зоопарк). Правилото е не повече от един музей на ден + нещо лековато. Във Флоренция няма такива неща. С приятелката, с която бяхме, посещавахме по два музея дневно. Синът ми би мрънкал, така че по-нататък ще посети града.

# 560
Във Флоренция препоръчвам музеят на Леонардо Да Винчи за деца, близо е до галерия Академия.
На синът ми, който е на 9, много му допадна.

Относно място за спане във Болоня, споделила съм в предния ми пост.

За пътуване с влак до ФЛоренция също.

# 561
  • Sofia
Ще пътуваме за Болоня другия понеделник. Четох, четох и така се забатачих, че сега не мога да намеря това, което ми трябва. Някоя добра и търпелива душа ще ми каже ли от кой сайт да видя разписанието на регионалните влакове между Болоня и Флоренция. Мъжът ми е гледал и каза, че имало на много рядко - около 9 и чак в 13ч. Така ли е или не гледаме на правилното място? И също на коя гара пристигат тези влакове във Флоренция. Имам спомен, че четох нещо за хващане на трамвай след това от гарата , но и това не мога да намеря.

# 562
Здравейте,

Ние ползвахме приложението Trainline (имат и уебсайт) и е много удобно. Помогна ни с пътуванията с влак до Флоренция, Модена и Равена. Има разписание на всички влакове - регионални и бързите. Във Флоренция повечето пристигат на Santa Maria Novella, което е много удобна локация до центъра. За регионалните влакове няма значение кога ще купите билети, цената не се променя и ние купихме направо от Италия, като имахме яснота кога накъде ще сме. Единствено за Флоренция купихме предварително, защото цените за бързите влакове са променливи. Взехме ги за 20 евро на човек в двете посоки.

# 563
  • Пловдив
За нашето пътуване миналата година купих билети от сайта italotreno за придвижване от Болоня до Флоренция и за връщане пак от там. Малко висока е цената, но пътувахме бързо и комфортно.

# 564
  • Sofia
През сайта на Trainline пуснах на търсачка билет за един човек от Болоня до Флоренция- Санта Мария Новела. Излязоха много възможности, включително и за регионални влакове, въпреки че тук четох, че регионалните не спират на тази гара. Щом пусна търсене на двама възрастни и две деца, опциите рязко намаляват и регионалните изчезват. Изобщо като сменя броя на хората при търсене, се появяват различни часове за тръгване - някои просто липсват. Нещо аз ли греша? Интересуват ме просто часовете на тръгване на регионалните влакове и къде спират във Флоренция.

# 565
Аз купувах през сайта на Итало, за 35мин сте във Флоренция на централната гара.
Ако имате само седмица до пътуването, цената ще е висока, но проверете.

# 566
Ще пътуваме за Болоня другия понеделник. Четох, четох и така се забатачих, че сега не мога да намеря това, което ми трябва. Някоя добра и търпелива душа ще ми каже ли от кой сайт да видя разписанието на регионалните влакове между Болоня и Флоренция. Мъжът ми е гледал и каза, че имало на много рядко - около 9 и чак в 13ч. Така ли е или не гледаме на правилното място? И също на коя гара пристигат тези влакове във Флоренция. Имам спомен, че четох нещо за хващане на трамвай след това от гарата , но и това не мога да намеря.

Инсталирайте си приложението trainline. По съвет от тук, си купете билети по-рано. А успях са хвана билети По 8.50 Евро, което е супер цена. Има доста често влакове. Билети за автобус до Венеция също купих от там. Те бяха по 3 Евро. Имаше и по 0.99.

# 567
Цената на регионалните влакове Болоня - Флоренция е 9.45 евро и спират на Санта Мария Новелла, НО имате прекачване в Прато и пътят ви излиза около 1 час и 45 минути. Гарата там е малка, ще се ориентирате веднага, времето за смяна обикновено е около 10 минути.

Сега погледнах за идния понеделник, има влакове от Болоня в 08:08, 08:38, после в 13:08, 14:08, 15:08, 15:38 и нататък. В промеждутъка има варианти пак на тия цени, но първата част от пътя е с автобус (има нарисувано автобусче на разписанието) и за нищо на света не се хващайте на тоя вариант, защото пътят става над 3 часа. Явно правят ремонти по трасето.

Това, разбира се, ако държите на регионалните влакове.

# 568
Има един шатъл - Appennino Shuttle . Може да проверите дали ще Ви е удобен. Ние го ползвахме в едната посока и беше удобен.

# 569
  • Sofia
Цената на регионалните влакове Болоня - Флоренция е 9.45 евро и спират на Санта Мария Новелла, НО имате прекачване в Прато и пътят ви излиза около 1 час и 45 минути. Гарата там е малка, ще се ориентирате веднага, времето за смяна обикновено е около 10 минути.

Сега погледнах за идния понеделник, има влакове от Болоня в 08:08, 08:38, после в 13:08, 14:08, 15:08, 15:38 и нататък. В промеждутъка има варианти пак на тия цени, но първата част от пътя е с автобус (има нарисувано автобусче на разписанието) и за нищо на света не се хващайте на тоя вариант, защото пътят става над 3 часа. Явно правят ремонти по трасето.

Това, разбира се, ако държите на регионалните влакове.

Благодаря ти. За Флоренция ще пътуваме в петък - 29 март. Но явно наистина регионалните не са често, същото е гледал и мъжът ми.

Общи условия

Активация на акаунт