Частна детска ясла в София

• 198 958
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 705
  • София
пипонката, преди да успеем да запишем коко за ясла се огледах за частни за всеки случай и тук в темата след известен размисъл се насочих към ЧДЯ Доверие на ул. Калиманци 43 в редута.
говорих и с директорката, която беше много мила, а тук има майки които са доволни от там. мисълта ми е че аз така и не отидох, но от отзивите тук и след разговора с директорката, щех да го запиша. други не съм проверявала в района, дано това ти е полезно Peace

# 706
Здравейте мами.
Искам и аз да се похваля с  нашата детска ясла "Коколино" намираща се в Младост 2 . Моето детенце (на 2 год.)от самото начало, се привърза към другите деца и "моите" какички, както ги нарича той  Simple Smile. Всеки ден когато отивам да го прибирам той не иска да си тръгва, а приберем ли се в нас той не спира да споделя за хубавите си моменти през деня. За мое успокоение там си имат и мед.сестра,която е постоянно при тях. Радва ме факта,че се обръща много внимание на възпитанието,но все пак имат и достатъчно време за игри с изобилието от играчки. Много сме доволни и горещо я препоръчвам на всички.
Поздрави една щастлива майка  Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 11:36 от victory

# 707
piponkata, Home sweet home, по моите проучвания наистина е много добро място, но засега няма места. Говорила съм с майки, които си дават там децата и всички са много доволни. Даже онзи ден минавах от там и една майка излизаше с двете си дечица и аз я попитах замнение, тя каза, че за нея това е най-доброто място в София. Така, че аз силно се надявам да успея да запиша дъщеря ми там.

# 708
аз съм мама от Сухата река и обиколих кварталите наоколо и Частните градини (така се водят,но приемат и деца по на 1 г),които си бях набелязала тази седмица (07-11.07.2008г)Ето ви инфо**-предимство са личните автомобили(за около 10мин. се стига до всички градини):
ДОВЕРИЕ - кв.Редута ул."Калиманци" 43-до стадион Академик е близо. Цена: 400 лв с вкл.храна от кетеринг,а понякога за закуска взимат от съседна пекарна банички или кифлички.Директорката г-жа Илонка Горанова е много готина и мила жена(каза ми,че е работила преди това 12 г като учител в държавна градина).При обиколката на сградата ми направи впечатление,че всички деца се хвърляха в прегръдките й като я видеха,а тя от своя страна знаеше имената на всички деца!!!  bouquet А те са разделени на три групи - най-малките са м/у 1г и 2г;средната група са до 4 г; най-големите 5-7 г.-тях ги обгрижваше много симпатично младо МОМЧЕ #Crazy)Друго,което ми направи ОГРООООООООООМНО впечатлени беше това,че имаше дете на 1г,момиченце,което имаше Синдрома на Даун.Мед.сестрата,която се грижи за най-малките - 5-6 на брой,беше много добра,говорих си с нея,докато дойде директорката и тя каза,че детето има подобрения откакто е в "нормална ясла".Съжалявам,че толкова надълго и нашироко говоря за тая ЧДГ/Я,но това наистина ме впечатли,че директорката е поела такава отговорност за това детенце - Дара.Другите деца разбираха,че е различна и не всички я приемаха,но други пък много си играеха с нея.Сестрата я държеше за ръчичките и я учеше да ходи.
Ох,мога още мнооого да говоря,но да си дойдем на темата:)Това,което не ми хареса в ДОВЕРИЕ е,че нямат двор (само на бебешоците са отделили малко пространство на дворчето до входната врата,постлали са зелен мокет изкуствена трева и имат играчки),а средната и голямата групи ходят в парка отсреща сградата.
СЪНИ - кв.Левски В и район Оборище-ул. Бяло море 11 (едно кфе има отдолу,а сградата е жилищна със зелена ограда до ИСУЛ,тел.0888824978)- не ми хареса,защото аз много държа на хигиената и на това да има двор,където да щуреят децата,понеже моя е свикнал да прекарва часове в парка на Герена и това е едно от задължителните изисквания,които имах за градина.Не ми харесаха и на двете места,някак си нехигиенични ми изглеждаха,иначе г-жите ми се видяха добри и отдадени към децата. рана също е от кетъринг,но не ми казаха,коя е фирмата
ВИЛА ВИЛЕКУЛА- Редута,ул."Добромирка" 7 тел:944-60-09 -220лв + 50 лв храна ->http://www.vila-pipi.com/;
ВЕДА - Подуяне,ул.Марин Дринов 5 (точно с/у V РПУ),тел: 832-90-17. Лично аз обаче,не можах да я намеря newsm78.На този номер имаше блок,обиколих го влязох и в дворчето но не видях никакви признаци на детски живот там - нито пързалки,нито катерушки и дори най-малък намек за деца няма!
ПРИЯТЕЛ НА ДЕТЕТО: кв. Слатина,ул.Акад. Г.Бончев 1- то е от ляво в една пряка навътре и от самата улица не се вижда,влиза се навътре и е с бяла ограда.От улицата отдясно на един стълб има една малка табелка с човечето,символ на градината и стрелка-виж го в сайта - http://www.eufriend.net/kindinside.htm (sorry за подробнотоо обяснение,обаче аз два дена се разохождах до там от зор да го намеря ooooh!). Не беше много чисто (казаха ми,че точно са станали и още не са почистили-имаше разхвърлени памперси в стаята дето малките спят и миришеше,понеже явно не бяха проветрявали все още,може би с цел да изведат децата навън по-бързо)Спят отделно от мястото където се хранят,но учителките ми казаха,че зимата по коридорите е много студено и за да не се разболеят децата местят масичките в помещението,където играят,защото там е по-топло (отопляват се на ток,било им избило парното и са го спрели Thinking). Иначе с директорката, г-жа Цветана Платиканова (http://www.eufriend.net/Tzvetana.htm), говори по телефона,за да ми обясни еле къде е таз градина,ми се сторимногоо интелигентна и мила жена. Телефонът и е 0897 95 86 49 .Цената: 280 лв+ храна,но от Септември май ще я вдигат.
МОЯ ФАВОРИТ след дъъъъъъъълго ходене и дирене ПЪРВА ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА - ЛИЦЕНЗИРАНА ОТ МОН - кв Левски ул. "Бесарабия" 46 на пряката с ул. Княгиня Тамара (в един двор са с ЦД държавна градина #20 (май този й беше номера).Имат собствен двор от около 80 квадрата,с дървета,пързалки,катерушки.Помещенията бяха много чисти.Директорката
ми каза,че е завършил филолог,а всички учители там са с педагогическо висше образование със специалност "Детски градини". Петък или събота,когато децата ги няма тревните площи се пръскат против насекоми и кърлежи.Помещенията са обширни имат баня и тоалетна,с подово отопление и килими са всички стаи. Най-важното е,работното им време- от 08:00 до 20:00,което устройва работещите до по-късно родители  Hug.Цената е: 400 лв + храната-4ри хранения - закуска,обяд,следобедна и вечеря, но по избор родителите казват колко хранения искат,ако ги взимат преди 20h. Сега отивам да го записвам моето ангелче най-красиво.Аз съм доволна от това,което видях дано и Малечко да свикне и да нямаме проблеми по нататък с преподавателките Praynig  Praynig  Praynig
Надявам се,че ще помогна на много мами с инфото Grinning
Довечера ще ви дам списъка на ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ ОТ МОН чАСТНИ ГРАДИНИ/ЯСЛИ Peace

Успех на всички!

** част от нея е извадена от Интерент,ако има пропуски и неверна информация - вината не е у мен!!!

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 13:43 от Ellypr

# 709
  • София
..
МОЯ ФАВОРИТ след дъъъъъъъълго ходене и дирене ПЪРВА ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА ЛИЦЕНЗИРАНА ОТ МОН- кв Левски ул. "Бесарабия" 46 на пряката с ул. Княгиня Тамара (в един двор са с ЦД държавна градина #20 (май този й беше номера)..

А като 2-те градини се намират в един двор значи ли това, че е общ и в игрите на децата така да се каже или все пак има някакво разделение на дворната площ  newsm78

# 710
  • в моя свят на мир и любов
Странно е, че досега никой нищо не е споделял за тази ЧДГ, въпреки че съществува от много години.

Това което казва piponkata звучи много добре, особено работното време, което е голям проблем за родителите в повечето случаи.

# 711
А като 2-те градини се намират в един двор значи ли това, че е общ и в игрите на децата така да се каже или все пак има някакво разделение на дворната площ  newsm78
да и аз си зададох този въпрос и ме притесни факта, че са под наем там, което при тази криза за места в детските градини е странно и едва ли ще продължи дълго и може би ще се преместят някъде. А все пак местоположението им е важно и понякога определящо избора на детска градина.

# 712
Reny@Raia , прочетох ти поста с интерес - и моя син посещава частна ясла .
Разбирам и напълно оправдавам възмущението ти .... особено в частта с несменените памперси, необличани пижамки ... позната история !
В градината на синът ми също не пускат родители -  помещението където децата спят - никога не съм го виждала  Confused
По точка 2 и 3 , мисля че навсякъде стоят нещата така - ходи , не ходи на ясла детето - таксата си тече  ....
Ти договор нямаш ли с тези хора ? / При мен поне това предварително го знам /.
Много ме е яд на ситуацията в България по отношение на детските заведения ! / Едва ли само мен  Mr. Green /
Така се получава, че сме принудени да подлагаме на какво ли не децата си, срещу баснословни суми и то ЗАБЕЛЕЖЕТЕ  ..... съвсем доброволно !
Успех на новото място !  Peace  Simple Smile

# 713
Reny@Raia , прочетох ти поста с интерес - и моя син посещава частна ясла .
Разбирам и напълно оправдавам възмущението ти .... особено в частта с несменените памперси, необличани пижамки ... позната история !
В градината на синът ми също не пускат родители -  помещението където децата спят - никога не съм го виждала  Confused
По точка 2 и 3 , мисля че навсякъде стоят нещата така - ходи , не ходи на ясла детето - таксата си тече  ....
Ти договор нямаш ли с тези хора ? / При мен поне това предварително го знам /.
Много ме е яд на ситуацията в България по отношение на детските заведения ! / Едва ли само мен  Mr. Green /
Така се получава, че сме принудени да подлагаме на какво ли не децата си, срещу баснословни суми и то ЗАБЕЛЕЖЕТЕ  ..... съвсем доброволно !
Успех на новото място !  Peace  Simple Smile

Извинявай, но ако не те притеснява, би ли ми казала коя е детската градина на детето ти, защото една приятелка има точно същия проблем и ми се струва някак странно съвпадението. И тя е влизала в помещението за игра и двора, но не е и помирисвала спалнята, която се намира в друга къща. Дали е същата детска или проблема е масов?!  #Crazy

Адски си права за това, че подлагаме децата си доброволно на какво ли не...
Лично аз съм объркана вече, защото излиза, че в частните детски положението е още по - несигурно от държавните. Там поне има някакъв контрол, има опроделени изисквания, които не могат да се нарушават, докато в частните са някак недосегаеми... правят каквото си искат под надслов, че никого не са накарали насила да си води децата при тях... което, уви, е вярно...

А, да, и в детската на приятелката ми децата изведнъж станаха ужасно много. И даже спят по две на легло в прословутата невиждана спалня... #Cussing out

# 714
Цитат
А, да, и в детската на приятелката ми децата изведнъж станаха ужасно много. И даже спят по две на легло в прословутата невиждана спалня...

Разсмя ме малко, признавам  Laughing .... като е невиждана въпросната спалня .... откъде тази информация че спят по две  на легло  Thinking
Или детето е по-голямо и само си казва ?

Някоя си ,   Grinning / хубав ник !  Wink/, пиши ми на лични за градината на приятелката си  .... аз просто няма как да го направя , защото си гост ...  Simple Smile
Ще ти потвърдя съвпадение ли е или не .... предполагам , че не е .... ясли, градини, градинчици, клубчета .... СЪС или БЕЗ лицензи, сертификати - благодат !
В този сектор има ниша и тя бързо се запълва, съответно информацията на търсещите услугата е все още малко и оскъдна, предава се от уста на уста и по форуми  Confused

# 715
  • Sofia
да и аз си зададох този въпрос и ме притесни факта, че са под наем там, което при тази криза за места в детските градини е странно и едва ли ще продължи дълго и може би ще се преместят някъде. А все пак местоположението им е важно и понякога определящо избора на детска градина.

В kg.sofia.bg има една таблица коя ЧДГ кога освобождава сградата на ДДГ, в която е под наем.

# 716
Искам да споделя впечатленията си от детския център 506 ХЛАПЕТА в Драгалевци. Както бях писала, от сайта разбрах неща, които ми харесаха и дори ме бяха провокирали да проверя на място отговарят ли на истината.
В късния петъчен следобед в София не се дишаше. Пътят, който водеше към центъра, не е от най -добрите меко казано. Но дупките бързо се забравят. Защто в планината въздуха беше свеж и прохладен.
Центърът е в една сравнително нова къща. Има заден двор с трева по която щопуркаха 5-6 малки дечица. Люлката и пързалката са масивни и с къщичка. По поляната бяха пръснати малки играчки и надуваеми животнии, колички и батут. Отпред центъра пък има тераса с много цветя . От пръв поглед много красиво и приятно местенце.
Посрещнаха ме  приветливо 2 жени с бели престилки. Оказа се че са медицински сестри. За мен е много важно за малките да има непрекаснат медицински контрол Така е поне в държавните детски заведения Управителката също е медицинска сестра и ми показа документи. Докато бях там  около 20 минути идваха родители да прибират децата си и тя им разказваше как  детето им е прекарало деня.
Обясниха ми че при отсъствие по здравословни причини такса не се взима. Имаше детенце алергично към цъфтящи растения и казаха че му правят инхалация. Една майка взе бебето си на 8 месеца, а в центъра било дадено на 3 месеца.
И нещо много важно за мене, свързано с работата ми - детето може да остане в центъра и след нормалното работно време - до 22  часа.
 Не бих искала всичко това да звучи като реклама. Наистина много се  радвам че намерих това място. И от другата седмица моя хлапак ще бъде там.

# 717
Цитат
А, да, и в детската на приятелката ми децата изведнъж станаха ужасно много. И даже спят по две на легло в прословутата невиждана спалня...

Разсмя ме малко, признавам  Laughing .... като е невиждана въпросната спалня .... откъде тази информация че спят по две  на легло  Thinking
Или детето е по-голямо и само си казва ?

[[/quote]

Ами, естествено, че детето си казва. Той е на четири години и всеки ден съобщава с кого е спал, защото на всичкото отгоре ги менкат.
Има си една приятелка и когато се падне с нея, много гордо се хвали.

Въпросното заведение се води от 1 до 7 години, без разграничение на групите... затова си позволих да се включа в диспута за яслите.

# 718
# 719
  • София
Искам да споделя впечатленията си от детския център 506 ХЛАПЕТА в Драгалевци. Както бях писала, от сайта разбрах неща, които ми харесаха и дори ме бяха провокирали да проверя на място отговарят ли на истината.
В късния петъчен следобед в София не се дишаше. Пътят, който водеше към центъра, не е от най -добрите меко казано. Но дупките бързо се забравят. Защто в планината въздуха беше свеж и прохладен.
Центърът е в една сравнително нова къща. Има заден двор с трева по която щопуркаха 5-6 малки дечица. Люлката и пързалката са масивни и с къщичка. По поляната бяха пръснати малки играчки и надуваеми животнии, колички и батут. Отпред центъра пък има тераса с много цветя . От пръв поглед много красиво и приятно местенце.
Посрещнаха ме  приветливо 2 жени с бели престилки. Оказа се че са медицински сестри. За мен е много важно за малките да има непрекаснат медицински контрол Така е поне в държавните детски заведения Управителката също е медицинска сестра и ми показа документи. Докато бях там  около 20 минути идваха родители да прибират децата си и тя им разказваше как  детето им е прекарало деня.
Обясниха ми че при отсъствие по здравословни причини такса не се взима. Имаше детенце алергично към цъфтящи растения и казаха че му правят инхалация. Една майка взе бебето си на 8 месеца, а в центъра било дадено на 3 месеца.
И нещо много важно за мене, свързано с работата ми - детето може да остане в центъра и след нормалното работно време - до 22  часа.
 Не бих искала всичко това да звучи като реклама. Наистина много се  радвам че намерих това място. И от другата седмица моя хлапак ще бъде там.

Моля те,  сподели какви са ти Личните впечатления от ходенето на твоето детенце. Може и на ЛС, ако ти е по-удобно. Тйърся вариант за Яна, почти на 1 година сме.

Общи условия

Активация на акаунт