Отговори
# 60
  • София
Сутринта му правих пак овесени ядки - варени, с АМ и пюре ябълка и морков! Ядо, но не с охота икато ги пробвах - отврат! Затова искам да въведа кисело мляко и да му правя с нега овесени ядки!

Но как да знам дали е 100% натурално?

# 61
  • София
Вени, венеца мажа с Дентинокс и макар и за кратко ефект има. Давам и играчки с гел или с водичка, които държа в хладилника. От студеното му изтръпва венчето и не го боли толкова.

Фурорче, при мен дилемата беше Варна-София. Като дойдох в София беше само за 2-3 години, а сме тук вече 4-та година и сега се оглеждаме да си купим жилище. Трябваха ми 3 години докато се реша да дойда, защото във Варна имаме куп приятели + всичките ни роднини. В началото ми беше трудно,  но след известно време намерихме приятели и сега смело мога да заявя, че именно в София се участвам като у дома си. Много ми е хубаво като се прибера във Варна, но само за определено време. След това нямам търпение да се прибера  в дома си, а моят дом е там, където са детето и съпруга ми.
Иленката, бравос мацка  smile3501 Определено ще си купя от чорапчетата, които рекламираш. Поискай си бонус за снимките - заслужила си го.

Сега отиваме на консултация и после ще докладваме.

# 62
Муфлауър слагам ги по трипъти на ден ми казаха, ще слагам два дена мерси   bouquet

# 63
За много години  Grinning
Ние по празниците бяхме при бабите да ни видят и да ни се порадват.
Тея дни Мишо направо ме скапва- буди се през един час през нощта, даже тази нощ будува от 01 до 03 h. И през деня е труден за преспиване- без ревове и тръшкания не минава  Rolling Eyes Вярно растат ни 7-ми и 8-ми зъб, но едва ли е само от това.
За кърмата и мойта намаля и аз смятам, че не му стига и мисля да му давам АМ и постепенно да отбивам. То само емоционално остава май цокането, не че пуска толкова.
Меню:
7:00- кърма
10:00- плодово пюре
13:00- заешко с картоф и тиква
17:00- овесени ядки със сирене
20:30- кърма

# 64
Благодаря на всички за поздравите.

Фурор, знам че затвори темата, но според мен Черепахова се е изразила много точно. Според мен ти живееш със спомена за Търново, тогава всичко е било различно. Минали са цели 4 години, вие сте се променили, приятелите ви също, дори самия град. Не казвам, че не трябва да се връщате там, защото знам какво е да не се чувстваш на мястото си, но просто си мисля, че трябва да се освободиш от носталгията и да дадеш шанс на Плевен, преди да решиш.

Някой питаше за кръщенето - ами не са я събличали цялата, само краците бяха голи, остана по пампичка и само краката и натопиха. Колкото до дрехите, аз я бях облякла цялата в нови бели дрехи още като отидохме, защото така или иначе не я събличаха, че да я преобличам. Предполагам, че лятото ги събличат, въпреки че при нас беше доста топло.

Иленка, сразена съм. Имаш СТРАХОТНИ крака.

Ама вие давате много разнообразни неща за папане, явно трябва да прочета старите теми.   

Аз да се похваля, на 31.12 се появи първото ни зъбче. Бебка се изправя постоянно, а сега си умира от кеф в новите бънджи гащи, скача и пее.

Нунка и малката крещи много, особено като се върне баща и от работа, направо е ад. Чудя се къде да се крия.

Да се похваля, започвам нова работа. До 15.01 трябва да си подпиша договора и към края на февруари започвам в Siemens.

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 12:22 от Ivka

# 65
Здравейте!
Честито на месечковците!   bouquet

фурор, аз по принцип се въздържам да отговарям на подобни въпроси, защото от решението зависи вашето бъдеще и затова смятам, че сами трябва да решите какво да правите. Все пак ще кажа какво мисля:  моя съвет е  преценете плюсовете и минусите, дайте си време за размисъл, не решавайте за един ден какво да правите и то решението ще ви просветне от някъде.
Аз съм човек който обича рисковете и ги предприема, но първи приоритет вече ми е детето, защото от всяко мое решение зависи и неговото бъдеще.
Преди да се роди Скарлет, ако мъжа ми кажеше  " местим се в Нова Зеландия", смятай че  съм стегнала куфарите за отрицателно време, но вече не е така, поради горната причина.
Каквото и да решите ви пожелавам успех.  Peace

По - късно ще напиша менюто.

НуниHug

Ивка, честито зъбче на малката и нова работа   bouquet

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 12:09 от R i n a

# 66
Фурор, аз се преместих преди месец от Пловдив към София с бебе. Така че май най-добре мога да ти отговоря на чуденките. Тук общо взето нямам осигурена работа, за ясли и градини няма да споменавам. Лекар ти е най-малката грижа, намираш си някое майче от форума, което е доволно от педито си или гледаш белия списък в здравния. Нашата лекарка я осигурихме точно за 2 дни. Яслата -ами зависи от работата ми. Ако си намеря, съм стегнала отбора баби да му мисли за възможности, мислим също за гледачка или за частни ясли (тук положението с местата хич не е розово  Confused ) При вас обаче май бабите бяха проблем, та не знам. Ако не си намеря работа, ще го гледам до 2 години и после ще му мисля (а и дотогава все ще се освободи място в някои ясли).
Освен това емоциите, приятелите, носталгията и т.н. са хубави неща, но хората живеят от пари. Седнете и вижте дали заплатата, която ще дават на мъжа ти ще ви стига да покривате сметки, наеми, разходи по детето, храна и да остават и малко пари. Считай, че ти си практически без доход. Ние отказахме на първо четене идването в София и дойдохме, само защото работодателят на Младен се съгласи на парите, които Младен поиска. Аз съм прагматичен човек по принцип и чувствата не ми влияят, когато взимам такива решения. А приятели лесно се намират според мен, аз съм живяла на много места (русенка, преместена в Пловдив и учила гимназия в София), никога не съм имала проблеми - бавно се намират, но се намират.
И Иво спа лошо тази нощ, но проблемите при него са от коремчето. Пишкането поспря, ама сега ака като за световно. Не знам. Бойко Борисов уреди ли нещата със сметището?

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 12:36 от юл4е

# 67
  • София

Данче, нищо не казваш за изварата, дето питах!? Tired

`щот` дечко рутеше стаята до преди малко  Mr. Green
Първия път като правих извара, млякото ми го донесе майка, от селото на нейна приятелка. Като го подквасих и на следващия ден пресякох в тенджерата на котлона, се сби и стана твърда (сравнително), тлъста, мазна, леко сладникава. Безумно вкусна. От онзиденшното мляко стана бежова (това не ме притеснява, знам, че е нормално), ронлива, киселееща, не така тлъста и мазна, досущ като купешката.
Ако имаТЕ други запитвания, моля  Mr. Green

Аги, непосредствено след кашата повръща. Давам му я с някакъв плод, дали това може да е причината  newsm78 Ще пробвам да му дам макс 100 гр и само каша. Иначе си я повръща, плюк, плюк и това е  Thinking

# 68
  • София
Фурор, завършихме второто си висше с мъжо в ВТ, не че не можехме в софия но искахме да си поживеем студенството и ние каот хората да разберем какво са квартири и столове, еххх романтика, та исках да кажа че аха да се навием да се местим там, от цял живот в софия и роднини та във ВТ. Разбирам те и си е чиста романтика но с много минуси и най-вече климата и тез улици нагоре надолу, липсваше ми широко равно софийско поле, и се отказахме.
Каквото и да решиш винаги ще се питаш а какво ли щеше да е ако... никога не съжалявай за решенията си и не се обръщай назад, само загуба на време е. Всяко зло за добро, само времето може да покаже Peace

Банан с извара, хммм против хранителните закони, ама много, но пък вкусноооооо, с извара правя cheesecake-a а толкова го обичам

Колко често давате месо? На всякъде се казва че натоварва организма и бъбреците, ако е по-често от 1 път на ден през два дни. Гледам да редувам един ден месо един ден извара в зеленчуците.

Ивче честита работа, добра компания, браво!!!! и честито зъбче!!

Вчера видях как Тони на чайчето скача на паяка и умрях от смях, страшно е сладък и се замислих и аз да взема. Ама той и като не е на него се опитва да скача, като пружинка е. Някакви противопоказания може ли да има? Колко говорихме, че проходилките са вредни, а сега почти всички си имаме  Joy

Вени няма 100% натурално купешко кисело мляко. Кваси си сама. Данчето успя. Мен ми носят от вилата квасено, планиско.
От този сайт може да сравните харектеристиките на различните марки. Хванах и предаване по темата и казаха, че най-важни са броя на живите бактерии и щамовете. тогава млякото е живо иначе си е просто сгъстено с нишесте прясно.
http://www.bnap.org/?p=89
Аз лично като сравних всички реших за вкъщи да взимам ГЕРМА

# 69
  • 2 етажа над тавана
Ох, не мога да пиша, нещо съм загубила организация Rolling Eyes

Фурор, според мен - преценявате плюсовете и минусите, слагате всичко на кантара и като зрели хора взимате правилното решение. Вероятно каквото и да решите после ще се питате какво ли щеше да е ако бяхте решили обратното. Важното според мен е да се чувствате добре и ти и детето и мъжа ти.

Нуни, мила, дано скоро се оправите Praynig Hug, много упорито било това нещо, бре Sad

Честито на месечкото Оги!  bouquet
Честити зъбчета на всички, които си имат такива!  bouquet

Нашето меню за днес е вчерашното, понеже вчера бяхме навън и не яде каша, днес обаче към 10,30 хапна пълна паничка с огромен апетит, направо ме учуди.

Венеца аз мажа с Генгигел - скъпичък е, но пък ефект определено виждам по-голям отколкото от Дентинокса.

Мойта кърма не е намаляла, но все така си яде детето и през нощта многократно, а през деня като отказва друга храна, то какво остава - ще има кърма, като има търсене Mr. Green

Мисля си от известно време да питам и все забравям - ако реша да й дам АМ, тъй като планирам една изненада на мъжа, която предполага отсъствието ни от дома за 2 дни, какво трябва да взема - в смисъл 1,2 или 3 - решила съм да е Аптамил, ама 1 ли трябва да взема, като досега бебка не е консумирала АМ или направо на двойката newsm78

Айде на разходка.

# 70
Мамчета, какви краве масла давате на бебоците? Йоана нали ми се обрина преди като и дадох и сега съм решила да опитам пак, но се чудя коя марка. Четох сравнителен анализ и за тях, но да питам и вас.

Я кажете някоя рецепта за пюре с домати, че мисля да опитам да и дам (и от домати ми се обрина преди 3 месеца).

А и още един въпрос - за майчинството (90% от заплатата), последната заплата ли се гледа или пак връщат 6 месеца назад, за да си изчисля дали има сми да се занимавам с глупости.

Ексче, сайта с анализите е много полезен, благодаря.

# 71
Бабълче, когато аз отбих започнах да давам Аптамил 2, защото Пресил беше почти на 6 месеца.
Впоследствие разбрах, че е трябвало да започна първо с 1-цата, защото тя е най-близко по състав до кърмата,
В твоят случай, впредвид това, че Маги до сега не е пила АМ бих те посъветвала да започнеш с Аптамил 1.

Ивка, честита нова работа  bouquet
Аз давам краве масло Президент.

екси, аз давам месо вече през ден.

# 72
  • Русе
Честит 9-ти месец на порастналия Оги!  bouquet

Ивка, честита нова работа и високи добиви!
За майчинството се гледа 6 месеца назад, в нашия случай трябва да вземат тези преди излизането ти в болничен 45 дни преди раждането.

Данче, аз съм давала бисквитената каша на Слънчо и май нямахме проблеми, но пък Диди редовно повръща като легне по корем след ядене, тъй че дали е повръщала от кашата или от позата... newsm78
Виж, бананова каша на Слънчо вземам за втори път - много по-хубава е!

Фурорче, и аз взех да те мисля...Много трудно решение...На първо четене съм за В.Търново (много интересен град, в който и аз бих се радвала да живея), педиатрите, яслите и градините  и аз не считам за проблем, пък работа все ще намериш докато ти изтече майчинството.
Работата е там, че ако сега си останете в Плевен, цял живот ще се питате какво би било ако бяхте рискували, а в тежки моменти (не дай боже!) ще се тюхкате, че не сте заминали.
Ако се преместите, в началото ще ви е трудно, и ще пустосвате, че не сте си стояли на д-тата, но съм сигурна, че нещата ще се подредят...няма лесно начало. Просто така, както описваш твоя "state of mind" в момента, би трябвало не само да приемате новите възможности, но и да ги търсите - тази неудовлетвореност винаги ще остане в някое ъгълче на душата ти и ще те гложди...Така мисля.

# 73
Здравейте, мили дами ( мами)  Hug - аз покрай  работа въобще не ми остава време за писане във форума, но от няколко дни следя темата за това какво хапват малките априлчета. Аз ( и в частност майка ми) даваме подобна храна, да не казвам същата. Това което ме притесни обаче на последния преглед е че нашето доки намери Елена за слаба. Тя тежи 7600 и средно на месец наддава с по 500 гр. Искам да ви попитам какво количество например пюре изяждат вашите бебчета, само за пример да кажа, че до сега Ели е изяждала броени пъти цяло пюре ( от средния размер имам предвид), също ако може да ми кажете и по колко АМ пият вашите юначета ( Елена за сега се засища с 210 мл. от Аптамил 3, а и давате ли кисел с бисквити, аз и правя за следобетна закуска и мисля, че доста и харесва. Също немога да преценя дали да пасирам на 100% супите или да оставям малки частици, вие как се справяте? .... Добре, че ви има!   bouquet   bouquet   bouquet

# 74
Фурорче, видях вчера че си писала като си пуснах поста,но нямах време дори да го прочета тогава. Много ги мразя такива главоблъсканици, защото и аз си имам една подобна, само дето ние не сме на зор ( демек нямаме срок да гоним и можем да се влачим с години Mr. Green). И аз като теб искам да се върна в любимата Варна, ама пусто не мога да се откажа от всичко, което имам тук. Един ден обаче ще трябва да се реша на тази стъпка. Та мисълта ми е, че много зависи най-вече от финансовата страна къде ще сте по-добре. Няма лошо да се изместиш там където мислиш по-ще ти хареса. Просто вие си знаете дали на този етап ще е най-изгодно за вас. Време ще имаш да си търсиш работа и по всяка вероятност ще намериш. А там в Търново музеи няма ли бе, жена Mr. Green? Или ти просто не искаш в музей? Защото все пак си е казваш сигурна работа с осигуровки. Така или иначе мисля, като имаш стимул работа там ще намериш. А семействата ви в Търново ли живеят? Все пак хубаво е макар и от време на време да имаш на коя врата да почукаш.  Градини и диктори и в Търново ще намериш, не мисля че това трябва да те притеснява. Аз казвам ако предложението на мъжът ти е супер изгодно да се местите ( и без това искате да сте там). Каквото и да решите ви желая успех!

Аги, за нищо!

Ексче, аз давам месо много рядко, защото малката го приема трудно. Лека по лека се опитвам да го увелича на всеки ден, но само защото е в съвсем минимални количества в пюрето. Трябва да е здраво замаскирано със зеленчук при нас, за да се изяде. Като свикне със всичките му там видове месо тогава ще започна да вкарвам и други работи. Все още не сме започнали с млечните продукти, нито пък с жълтъка.

В тази връзка вчера си мислих нещо. Като дойде ред за даване на обикн. прясно мляко трябва ли да го преваряваме и трябва ли първо да го смесвам примерно 50/50 АМ/прясно мляко докато свикне малката или направо?

И да не забравя месечинката на Оги днес  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт