Отговори
# 45
Добро утро!

Честито на месечкото!  bouquet

Вчера за пръв път дадох попара, хич не се и зачуди Пресил какво е това новото, а си я хапна като пич.

Днес менюто е:

8-АМ
12-зеленчуково пюре със сирене
16-млечна каша Фрозокрем
20-АМ
Плодове-круша и ябълка.

нуничка, стискам палци за скорошно избавяне на Янчето от тез бацили Praynig

Бабълче, айде вече малко глътка въздух Grinning

# 46
Чаена, благодарности за пролетната тема! smile3525
Тъкмо вчера гледах, че на двора кокичетата са си поотворили белите шапета... flower

Иленке, чудна си!  4470 Като имаш и ти фобия от камери, защо се чудиш на предколедната фотосесия на Преслав!? Wink
Защо така говорите всички - "майка на две деца е..."... Като сме родили по две, да не сме за изхвърляне вече! smile3516

Филипка, мисля, че не е нужно постепенно захранване с кисело мляко, щом си давала сирене. Но все пак наблюдавай! Как понесе на Преси отделянето му? Heart Eyes

Смини, съчувствам ти!  spoko Нанагорно ми идва на моменти, като няма кой да помага, но поне никой не ми се мота в краката thumbsup, иначе не знам, как щеше да е...

Данче, а каква ти ставаше изварата с друго мляко, че е по-различна от купешката?  Thinking Аз при първия си опит останах доволна, че стана като купешка, но може би си има някакви тънкости... М/у другото - Мецанка нали писа, да се изцежда в тензух - при мен така се получи, че не можах веднага да я сипя в тензух и я оставих доста време в тенджерата /т.е. в млековарката, т.к. там я правех/. Така изварата се беше отделила на дъното, а отгоре всичката вода - изсипах водата и нямаше нужда от никакво цедене повече.  Peace Това за улеснение го споделям.  chef

Фурор, аз също бих те посъветвала, да се местите към Търново, където с твоята професия наистина имаш по-добри шансове. Освен това майчинството можеш мах да го караш, т.е. докато си намериш подходяща работа. А и мъжът ти все пак ще работи! Peace

Ваня, вместо попара - всякакви зърнени храни /овесени ядки, просо , елда.../ + извара, сирене, масло, плод, АМ... feeding

Ивче, честито ти християнче! Flowers Bouquet

Ивета, колко голямо ти изглежда момчето! bowuu

# 47
Фурор, мила направо не знам какво да те посъветвам. Бих ти казала - бягай от там щом не ти харесва и без колебания се завръщай в града, в който си влюбена и искаш да живееш. Но като знам, че става въпрос за Търново, положението не е толкова розово в професионален план за теб. Както знаеш това е малък град и предложенията за работа са изключително малко, изобщо не може да се сравняват с големите градове, а цените ни са високи. Но пък имаш голям шанс и да намериш работа, която да ти допадне, все пак имаш много време докато детенце навърши 2год. А относно лекари надявам се като поразпиташ познати да се ориентираш към добри специалисти( е, не са като в плевен, но и тук ги има). По отношение на паркове и места за разходки, това че нямаме затворен център не означава че всички си разхождат децата по главната улица да дишат прахоляци. В центъра майките се събират в парка с шадраваните, на триъгълника си имаме също голям парк, който се посещава и от мамчета не само от нашия квартал, така че и с това няма да имаш проблеми - паркове има. Не знам доколко съм ти помогнала в избора, но исках да ти представя нещата от моя гледна точка.
Аз не мога да не се похваля, че тази нощ бебо ме е будил само 2 пъти. В 3 пи вода и в 6, за да яде. Ние също се кърмим само нощем и вечер и аз забелязвам, че кърмата ми е намаляла драстично, което пък ме наведе на мисълта че трябва да му правя и АМ + кърмата. Но май идеята за каша повече ми допада и може би ще се възползвам и от нея.
Днешното ни меню ще бъде:
1. попара
2. пюре от пиле със спанак и ориз(домашно пиле + купен спанак)
3. каша от елда с печена тиква

# 48
  • София
Добрутро  Hug

На принципа, че в спора се ражда истината ще изкажа мнение по проблема на Фурор. Мнението ми няма да е изчерпателно, тъй като дечко ми рути стаята с проходилката около мен.
Та.  Фурор, мисля си, дали притегателната сила на Търново не е само емоционална?! В Плевен имате и двамата що годе сигурна работа, а това е изключително важно дори и за душевното спокойствие. Важно е, че е по-чисто и добре за разходки на Радост, също и, че имаш поглед върху детските ясли, което в бъдеще ще ти осигури спокойствие. Съвета ми, притегляй + и - , все пак вече като родители, трябва да взимаме по-разумни и реални решения.
Хайде някой да ме убори  Mr. Green

За киселото мляко - като следобедно ядене ли се дава, закуска към основното или?  newsm78

Ванче, 6.30ч не е ли добър час за закуска, т.е. кърмене? Мисля, че е нормално да е вече гладен в този час.

Кашата Слънчо - взех бисквитена, страхотна - по моя вкус и дечко я яде де, НО от 4 давания 3 пъти повръща и то доста обилно с мирис все едно е изпил бутилка водка. Друг давал ли е такава каша, много се чудя какво да мисля, правя?

# 49
Добро утро Hug
Честито 9-ти месец на Огнян!
Фурор аз бих отишла там където се чуствам добре-т.е. Търново Peace
Нуни хайде да ви оставят тия гадини вече Praynig Наистина хич не ти е лесно с тая програма с гърнето и памперсите ooooh! А аватара ти е много як-ти ли си това зад кашона hahaha
Меню:
сутрин:попара от пилешка супа със зеленчуци+сирене+2сухара
обед:пюре картоф и зелен боб с телешко
следобед:кисел компот от кайсия
вечер:АМ

# 50
Добро утро.
честито на месечковците
Много хубава тема браво Аги  bouquet

# 51
  • София
Фурорка, и аз се присъединявам - живяла съм на място, кодето не ми харесва и знам какво е! А педиатри и градини ще си намерите, от нас също има Тръновки и ще помагат!

Какво кисело мляко дадохте първо?

# 52
Данче, не знам какво да кажа....Купила съм май точно на Слънчо бисквитена, но я виж, когато му я даваш после ли повръща, след няколко часа ли, какво? Още не съм му я давала на Тони.
И задължително питай лекарката ви!
Ако трябва да я дадете за изследване, да не е нещо окепазена, че много бебета я ядат, да няма нещо проблем с нея.... Thinking
И ще следя дали от кашата на Слънчо Тони повръща, че ни се случи един ден да повърне, преди 2 седмици беше, но решихме, че е от подмятане, а може и кашата да сме я давали....но друг вид, пак Слънчо. newsm78

# 53
  • София
Фурор, и аз се присъединявам към мнението на другите мами. newsm26Търново  си е предизвикателство спрямо Плевен.

Днес успях да прилъжа Соня и изпи едно мляко с разтопена бисквита Закуска вътре.
Ще взема да пробвам да и дам и аз кисело мляко щом вие давате. Ще пробвам първо следобяд да го дам-тогава ми се струва най предразположена за експерименти.

Ваня, Соня прави по същия начин като Юли-още спяща е на решетката. Прави го в просъница и като я сложа да легне пак заспива.

# 54
Енви, съвсем не в лошият смисъл това за майката с двете деца, напротив!

Аз лично ви се възхищавам, изглежда ми доста трудна мисия Crazy

А и като прибавим и добрата външност след две бременности, съвсем ви пиадесталствам Hugкаква дума съчиних само Mr. Green

Иначе първата нощ на Пресил сам в стая беше пълен провал, дължащ се вероятно на мъчещият го зъб Tired
В 4:30 като започна да плаче, та чак в 6 заспа, ама при нас на спалнята EmbarassedОпределено мазането с Калгол го успокояваше, което ме убеждава, че са зъби.

# 55
уф, майчета още повече се обърквам....защото си мисля, като Данче-Калпазанче, че може би емоционално съм пристрастена към Търново, все пак тям бяха най-хубавите ми години, не само учението, ами и след това....а и аз май живея със спомените за Търново от преди 4 години, в сми - преди 4 години нещата бяха съвсем различни там...ама не ща повече да ви занимавам с тази тема........накрая все трябва да решим нещо...така, че спирам с темата......

някой спомена за банан с извара - Радост не го хареса, но пък ние с баща й направо излизахме купичката.......

# 56
  • София
Да си продължа постинга, че преди Мати вършееше из хола!

Гледам, че горните зъбки са побелели и да ви питам мажете ли с гелче за зъбки и с какво?

Бабълка  аз съм се засилила да поръчвам от Германия стол, дай да си пишем, че има отстъпки за поръчка на повече неща при доставката!

Ванче, и аз имам чувството, че не му стига за през ноща кърмата вече и се чудя какно да давам?

# 57
Фурорка, може ли, може ли и аз да се изкажа Simple Smile

Мда, и на мен на романтични спомени ми намирисва работата.
Само това ще кажа -  И аз от време на време си мечтая за купона в "строежа" и като отида и откривам, че вече там не ми е мястото. Просто ние се променяме, а и местата, които сме обичали се променят.

По другите теми ще се включа довечера

# 58
Вени, мажа с Калгел, обаче не съм убедена в ефекта... Rolling Eyes

Аааа, Фурорка, ако е емоция и носталгия внимавай... Но пък си е шанс... Thinking

ФилипкаHug!

Данче, нищо не казваш за изварата, дето питах!? Tired

Отиваме на мерки и теглилки. Усещам, че ще сме на големия кантар и двете този път... Mr. Green

# 59
Пете, капките за очи се слагат още два дена след като мине сълзенето, това било важно, защото ако спреш по-рано може пак да почне.

Фурор
, аз не мога да ти дам съвети, мен винаги ме е страх да поемам рискове и след това съжалявам. Но пък обичам да ми е сигурно.  Понякога ми липсва разнообразието, така че направо не знам, все мисля и нищо не измислям. Много объркано стана нещо.

Кисело мляко
давам Герма 3.6 %.

Общи условия

Активация на акаунт