Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 14

• 113 975
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте група Hug

Ончеее , ТЧ на корица на списание

Съла Тюркоглу за  Re Touch

трейлър на Довери ми се с Айча и Екин Коч . На 23 юни по НФ . Хареса ми и  на красиво място са снимали . Heart Eyes Ще го гледам определено.

НФ обяви втора част на Клуб през септември тази година . Сценарист е Ранини.

Според Оя Доан филма ''Последно повикване за Истанбул'' с Киво и Берен Саат ще е в  края на годината по НФ .

За Джентълмен няма инфо  логично е да е догодина , щото НФ ще  пусне целия сериал тази година , което си е прецедент. Никога досега не го е правила . Епизодите са снимани накуп и трите части.  Дали заради това или заради огромния успех по света..

Голяма статия от Латинска Америка .  В статията автора отбелязва и други хитови турски сериали на колеги . Забележете какво казват, че там се гледат повече сериали на платформи отколкото на местните канали .
https://www.trtworld.com/latin-america/terzi-the-newest-turkish- … -america-13416712

Превода е чрез гугъл транслейта . Добре,  че е той на помощ .

Terzi: най-новото турско дизи, което печели Латинска Америка
След пускането си в стрийминг сайта Netflix в началото на май, „Terzi“ или „The Tailor“ се превърна в едно от най-гледаните телевизионни предавания в Латинска Америка, където зрителите се обръщат към социалните медии, за да споделят своята страст към шоуто.[

Останалото в спойлер

Скрит текст:
„Намерих го за изключително добър. Хареса ми, защото епизодите не са дълги и има сюжет, който ви кара да не се отдалечавате от екрана“, казва Диас пред TRT World.

От 2014 г. родината й свикна да гледа турски сериали или дизи, след като Чили започна да показва изтъкнати турски предавания по националната телевизия. Диас подчертава популярността на „Binbir Gece“ или „1001 нощи“, базирани на романа, предполагайки, че е помогнал да се проправи пътя за успеха на други турски телевизионни продукции.

Вдъхновен от истински събития, Terzi или „Шивачът“ е най-новото dizi от Türkiye в Netflix и въпреки голямото географско разстояние до Латинска Америка, шоуто се радва на широк интерес от страна на зрителите в целия регион.

Главният актьор на Terzi  - Чаатай Улусой ,  който направи своя дизи дебют в Adini Feriha Koydum между 2011-2012 г., получи признание между 2013-2015 г. с централната си роля на Яман Копър в Medcezir - сериал, базиран на американското шоу The OC. Той беше широко хвален за безупречното си представяне в друг драматичен сериал Ичерде .

В Терзи Улусой, който идва от Истанбул, играе главния герой, Пеями Докумаджи.
Други видни турски актьори като Салих Бадемджи се заемат с важната роля на Димитри в Терзи, заедно със Шифанур Гюл.
Откроява се образът Димитри, изигран от Салих Бадемджи . В началото на Терзи, главният герой, Пеями научава за смъртта на дядо си, когото е смятал за бащина фигура.

Разположен на фона на Истанбул, шоуто включва някои епични кадри от историческия град, който твърдо закотвя Терзи в Турция, докато Пеями продължава да наследява семейния бизнес и да проектира сватбена рокля за Есвет.

Докато сюжетът се развива, някои мрачни тайни излизат наяве.

Зрителите в Латинска Америка се обръщат към социалните медии, за да обсъждат и споделят страстта си към сериала, който съдържа седем епизода, често оставяйки публиката заинтригувана, когато се появят разкрития.

Според д-р Пинар Аслан, доцент във Факултета по комуникации към университета в Ускюдар, Истанбул, чилийският телевизионен канал Mega „реши да поеме риск и излъчи 1001 нощи (Binbir Gece).“

Този конкретен dizi моментално се превърна в хит, с рейтинги, които само продължиха да се покачват и се превърнаха в най-гледаното шоу на континента до последния си епизод.

„Това беше най-гледаната програма до последния епизод и беше излъчвана отново и отново, по целия континент“, казва Аслан пред TRT World.

Абонатите на Netflix в предимно испаноговорящия регион на Латинска Америка се пристрастиха към Terzi за кратко време.

„Гледах The Tailor за един ден и бях запленен“, казва Марко Микети от венецуелския град Баркисимето пред TRT World.

Микети, дизайнер на мъжка мода, прави комплимент за сценария, като отбелязва, че „интригата се натрупва добре и вие откривате, че реалността не е предвидима.“

Микети отбелязва как обстановката в Истанбул, сценографията, музиката и вниманието към детайлите във външния вид и шивашката елегантност в роклята правят Терзи „много привлекателна“.

„Мисля, че човешките драми са често срещани по света, това, което се променя, е езикът и обстановката, а може би и разказът, но който не знае турски, няма да има проблем с разбирането“, казва Мичети.

След няколко часа бягство с Терзи, Мичети казва, че като зрител е „обогатен“ от музиката и отдалечените места.

В светлината на поведението на публиката турският професор Аслан казва, че латиноамериканските зрители гледат повечето турски предавания чрез онлайн стрийминг платформи, вместо да чакат да бъдат излъчени по местните телевизионни мрежи.

Такова е търсенето, което Аслан казва, че зрителите от Латинска Америка дори „предпочитат да гледат дизи с турска публика по турско време на турски език“.

Аслан обстойно изучава дизи в продължение на почти десетилетие. Тя казва, че публиката в Латинска Америка намира сюжетните линии и героите в турските драми за свързани със собствения им живот, като същевременно е заинтригувана от цялостната обстановка и културни елементи.

„Те също така харесват турските дизита заради високото качество на продукцията и живописната природа“, казва тя.

Популярността на предавания като Binbir Gece (1001 нощи) подчертава успеха на други дизи като Fatmagul'un Sucu Ne? (Каква е вината на Фатмагюл?) Muhtesem Yuzyıl (Великолепният век) Kara Para Ask (Black Money Love) Сила, Езел и по-скоро Кадин (Жена).

TRT също е продуцирал редица видни дизи като Dirilis: Ertugrul (Възкресение) - за турски воин от 13-ти век и Payitaht: Abdülhamid (известен също като Последният император) - турска историческа драма, която се развива през епохата на 34-ти османски Султан, Абдулхамид II.

Аслан обяснява, че латиноамериканският пазар е „от решаващо значение за международния успех на турските dizi, тъй като интересът им към гледане на турско съдържание не може да бъде пряко свързан с историческа, културна или географска близост“.

Тя твърди, че те „трябва да се считат за голям потенциал от гледна точка на творческата икономика и да бъдат включени в културната политика за устойчивия успех на турските дизи”.

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 20:13 от femmi2

# 136
Чаалар, като един истински бей ефенди.. 😄📸

# 137
Много е шик и стилен Чаалар.
Снощи имаше парти с домакин Ай Япъм по повод академи дей ЕММИ. Важно събитие. Организацията на ниво.Международни гости са присъствали.
От турската гилдия почти цялата се изсипа там с изключение на някой от големите звезди.
Халит Ергенч и Кенан Им. присъстваха. Те са Класа. !
Кенан елегантен заедно със жена си.
От актрисите много ми хареса стайла на Айча Туран. Уникална рокля и семпла в същото време.  Хафса е красавица  тоя  чаршаф, който е облякла.. Неслихан също. Смела рокля  да беше малко по дълга. Репортери са я разпитвали и казала, че Йок развод и всичко е ок при тях. Те си знаят дали е така?
Кадир даже излезе по халат от вкъщи да гони нахалните журналисти:joy:
Смешна работа.

# 138
Феми, благодаря ти за снимките на Емре Бей! Hug Малко са ми странни, такъв зализан май не го възприемам.Grinning
Важното е, че в новия летен сериал е с нормалната си рошава грива. Grinning
Ей ги, полегнали на полянка, чак им завидях. Smiley

Емре ми е по-нов любимец, Боран ми е най-стар, ама той се отказа от телевизията. Напоследък само на платформи и във филми се снима. Поне засега де, може друг акъл да му дойде.

Момичета, нещо ново да не е започнало, пък аз да не съм разбрала? Smiley

Ето този трейлър се появи, летен сериал- "Късмет".  Малко са ми странни главните герои, ама да видим. Идеята за откраднеш младоженеца от сватбата с мотор не е лоша. Joy Та не ме впечатляват  засега като двойка, ама после може да ми харесат. Ще проверя как е положението в първа серия.

А това е трейлър на "Мащеха".

# 139

Хафса и колегата . Спешно да си смени стилиста  или сама си избира стайла ? Красива и нежна е Хафса със свенливо излъчване. Heart Eyes Керем е с променена прическа за ролята.

Готина е Айча. Грим стайл , позиране.
Пред репортерите е казала ,че още обмисля какъв проект ще снима.  

Кубилайчо

Общо фото от купона

Това на Бирджето ми е като халат върху нея .

Серенай изглежда добре . След партито и финала на сериала отлетя на кратка почивка и след това ще снима нов проект за НФ по сценарии на Едже Йоренч . Аз съм с резерви за сценаристката..

Бенсуто е с перфектна фигура , но се е пипала в лицето.

Руткай е стлиста на Мирай Данер. Разделила се е с ашкъма

Мирай Данер, която присъства на партито на Ay Yapim, разкри, че в момента снима два сезона на сериала Bird Flight. Дали тази история ще има продължение в четвърти сезон, тя не знае. След като приключи работа, Мирай отива да си почине. Тя също потвърди раздялата с Огулджан Енгин, но не навлезе в подробности.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 22:25 от femmi2

# 140
За гледащите "Омер", но и не само. Blush
Симай Барлас напуска сериала в 21 серия.  Екипът на филма разряза торта в нейна чест, тази снимка е с текст  "Последният кадър на Сюрея".

Най-вероятно ще направи някаква лудост. Интересно ми е обаче защо другите идиоти от семейството остават. Thinking Значи наистина я ще се самоубие, я ще попадне в психиатрична клиника и останалите кукундели  ще останат да отмъщават.

Симай вече води преговори за участие в новия сериал, в който главна роля има Серкан Чайоглу- "Изпепелена земя" или нещо подобно бе заглавието.
Браво за Симай за работата и върху ролята на Сюрея. Hands Clap Аз я харесах в "Азиз" и ми беше интересно да видя превъплъщението и от  положителната героиня Ефнан- красива, дива, романтична, вярна- каквото се сетите още хубаво в отрицателния образ на Сюрея. Да, специфичен негативен образ бе- под маската на невинно миловидно създание се разкри отмъстително и готово да прегази всеки същество. И аз бях от тези, които в началото съжаляваха Сюрея. Grinning
Симай отлично се справи и този опит в отрицателна роля е много добър за нея. Не съм видяла негативни коментари, както например има за другата  отрицателна героиня, известната Пелин от Рибарчето. Grinning Въпросът е точно в актьорското майсторство.
Така че да видим каква простотия ще направи на финала героинята и в 21 серия на Омер и- попътен вятър в новия сериал със Серкан, ако се получи. Отсега казвам, че ще го гледам, и двамата ги харесвам. Blush

# 141
Онче, от два дни се радвам на новината. Wink
Лицемерите религиозни в целия им блясък. Мисля, че и семейство си заминава, но съобщават за Симай заради новата ѝ роля. Не виждам какво ще правят без нея.
Фатма довлече друго зло - бившия на Гамзе - Халук. Тя изплаща дълговете му със заеми, как има очи не само да се появи, но и с претенции. Актьорът Рюзгар Аксой беше в гадна епизодична роля в "Имало едно време в Чукурова" - Ерджюмент, дано и тук да е за кратко.

# 142
Днес сериалът на ATV "Лъч светлина / Bir Küçük GünIşığı" е с финален епизод

Мама и малкото савджъ са посетили тате на снимачната площадка на Дисни . Али режисира проект за платформата. Фико от малък е свикнал с прожекторите и снимачния процес .

Хазалка на сватба на аркадаши . Отново е с бретонче , отива й много е сладка така и млилалвото и отива . Purple Heart

# 143

Гюлджемал с финал заради рейта. Ако не си договориш епизоди или няма  продажби в чужбина..

Блогърът Dedikoducu Cocuk наскоро публикува новината, че сериалът "Guljemal" ще стигне до финала на 10-ти епизод. Официални представители на компанията побързаха да опровергаят това съобщение. Въпреки това, както се оказа, блогърът беше прав, беше решено шоуто да приключи на 10-ия епизод.

Седа Бакан подписа четвъртия рекламен договор. Като лице на автомобилната марка Citroen, марката за детско облекло b-good care и производителя на домакински уреди Profilo, актрисата стана лице и на Mutlu Makarna. След като роди второто си дете миналия септември, Седа бързо се върна към предишната си форма. В близко бъдеще тя започва снимките на втория сезон на популярния сериал на Netflix "Другият аз", който ще се снима от OGM Pictures в Айвалък.

МЧ е в лятна ваканция  и лайф море и риболов и спокойствие.
60 дни са продължили снимките . Сега ще монтират и вкарват ефекти нали е научна фантастика . Всичко ще изпипат и за сценария съм спокойна . СЦ са същите, като на Терзито. Гювентам и Чачи отново им се доверяват. Режисьорите са братя Тайлан от най добрите.   
Скрит текст:
Цитат
KUBRA~ С приключването на последния снимачен ден оставаме изпълнени с вълнение, нетърпеливи да станем свидетели на хипнотизиращото представяне на талантливия актьорски състав и да разкрием вълнуващия сюжет, който ни очаква в дългоочаквания първи сезон!

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 23:00 от femmi2

# 144
Новата реклама на Дисни +

# 145
Алп Навруз се сбогува с героя си в сериала "Heartache": "Току-що погледнах Халил Текин за последен път и се сбогувах с него. Той се превърна в един от онези герои, които ще ми липсват невероятно и съм щастлив че „Получих възможността да го играя. Искам да изразя своята благодарност на всички, които споделиха това вълнение с мен и ми позволиха да изведа този герой на екрана.“

Ейваллах на Алпи радва  феновете си .Hands Clap

Плажния сезон се откри
 Йозге Озпиринджи, Бурак Ямантюрк, Беррак Тюзюнатач, Фират Челик и Танем Шивар почиват в Бодрум.

Серенай Саръкая започна плажния сезон, като се наслади на морето, преди да заснеме новия си сериал за Netflix.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 21:08 от femmi2

# 146
  • София
Привет!
Една хубава за мен новина, която искам да споделя с вас.
"Новият проект на Боран Кузум е разкрит!
Боран Кузум  е включен в актьорския състав на сериала, който ще бъде споделен от Ай Япъм и ще участват Серенай Саръкая, Метин Акдюлгер, Дамла Сьонмес, Хакан Курташ и Ахмет Рифат Япунгар.
През следващия месец ще започнат снимките на сериала, който е  романтична-комедия".

Момичета, последните дни не вижадам Пепелчето и Стела. Дано са добре и скоро се да се включат в темата ни.
Всичко добро и до скоро.

# 147
Нинка, хубава новина за Боран. Heart Eyes  Харесвам много и Метин Акдюлгер, Хакан Курташ, Ахмед Ръфат Шунгар. Само дето е все по-ясно, че Борко тотално се е отказал от телевизията.

Момичетата, които не виждаме може да са на почивка, да пътуват и изобщо- пожелавам им заради хубави неща да не се появяват. Nature Sunny

За текущите сериали - Бирсен пише, че "Гюлджемал" ще приключи на 13 серия.
За Ибрахим Челиккол също хубава новина- ще превъплати образа на Салах ад-Дин /Салаадин/. Радвам се, защото обичам историческите сериали, както доста от вас знаят, а и Ибрахим ми харесва. Е, продуцента и канала не ми допадат, но няма пълно щастие. Grinning

Сетих се,  та се върнах да добавя снимки на едно  известно превъплащение на Салаадин в един от любимите ми филми- "Небесно царство" на Ридли Скот. Актьорът се казва Гасан Масуд.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 09:06 от oncee

# 148
Гюлджемал приключва с 10 епизод.

# 149
Онче, благодаря!
Новото съобщение от Бирсен е от нощта - последно 13 серии "Гюлджемал".

Скрит текст:
Final yapacağı duyurulan Gülcemal” dizisiyle ilgili yeni karar

Gülcemal dizisiyle ilgili alınan final kararı sevenlerini üzmüştü. MF Yapım‘ın FOX‘ta perşembe akşamları yayınlanan dizisinin 10. bölümde ekrana veda edeceği ekibine duyurulmuştu. Ancak “Gülcemal“le ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Murat Ünalmış ve Melis Sezen‘in başrolleri paylaştığı dizinin son olarak 3 bölüm daha uzatılıp 13. bölüme tamamlanmasına karar verildi.

Общи условия

Активация на акаунт