Афра Сарачоулу и Мерт Рамазан Демир/Рибарче/Проекти и Колеги /Тема 13

• 34 932
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Зори, честит рожден ден! Бъде здрава и щастлива Heart

За изминалата седмица Чапкънчето е с най-висок рейтинг в Тотала и АВС.
В тотала е на първо място за 28-ми пореден път Heart Eyes

Радвам се за тях, но ние ще имаме нужда от търпение Grinning

# 61
Още една простотия, ако сега Кязъм пита Ферит дали са били заедно. Ферит сигурно ще каже да, за да не я продава по-скъпо тоя боклук. Сценарият копае дъното с тези теми.😒

Не го виждам Ферит да запази спокойствие, ако наистина има сватба Сейран-Тарък. Ще стане нещо 100 %.

# 62
Здравейте момичета Simple Smile
Изгледах последния епизод, прочетох и над 150 мнения и нямам много какво да напиша, защото срещнах вече мнения, които се припокриват с моето за станалото.
И все пак Simple Smile Да кажа нещо първо по скулптурата на Джингоро в салона за сватбени рокли. Символите по принцип имат противоречиви тълкувания. Така например в Индия маймуната е символ на душата, но както на безсъзнателната дейност, на инстинктивни и неконтролируеми сили, така и на внезапен лъч светлина, щастливо вдъхновение за действие. Така че интерпретацията зависи от контекста. "Нищо не виждам, нищо не чувам, нищо няма да кажа" в Източните философии има за основа будистката представа за живота като страдание, произтичащо от ред зависимости - външни и вътрешни. От тук и мъдростта на живота е отказ от зависимостите, преди всичко сетивните (зрение, слух, език). Само така може да се излезе от кръговрата на преражданията, кармично предопределен от собствените реакции.
Сега: възможно е нашата режисьорка да е будист, но според мен е малко вероятно. Трите маймунки на Джингоро се появяват конкретно, след като е решено, че Сейран трябва да премери булчинската рокля на Суна. След това ще се появат Ифакат, Гюлгюн, Пеин и Зерин. Предстои среща със Злото. Така че аз възприемам хрумката на режисьорката като знак за предстоящото, за което тя самата няма изразни средства. Въобще не си представям появата на скулптурната композиция като своеобразен съвет към Сейран, просто защото да замълчи пред интригата не е в нейния характер. А и не пасва на Западното мислене, където трите маймуни се свързват с пасивност и нежелание да се заеме категорична позиция в дадена ситуация. Сейран до тук показва борбен характер, демонстрира го и в конкретния случай. Така че ... Източната женена мъдрост не намирам за коректно обяснение.
И накрая - аз съм доволна от поведението и ... този път от думите, изречени от Сейран във всичките й сблъсъци в серията. Ясно обясни защо е подписала документа за развод в конака; как вижда Ферит с реакциите му ("Не държиш на думите си, не цениш нищо." "По нищо не се отличаваш от дядо си и баща си." "В погледа ти няма любов, има гняв, ревност, лошотия."); мнението й за гадостите в конака, които остават зад затворените врати.
Истинската борба на Сейран е срещу конака. Няма смисъл да показва обич към Ферит, ако животът им ще продължи в същата семейна среда. Резултат е предрешен в лицето на Орхан, Гюлгюн, Фуат, Асуман, а и на самия Ферит - пълно обезличаване.

# 63
Честит рожден ден Зори 🌸🍀🌹🎀

# 64
Мерт Рамо направо утрепан от умора изглежда... 😔

Ами те от септември до сега снимат без почивка, всеки ден по цял ден снимки... и аз забелязах, че се е натрупала доста умора и в двамата

# 65
Кати, много интересно мнение. Подкрепям го на 100%.
Всъщност маймунките може да със значение-Не мога (нямам сили) да гледам, да чувам, нямам думи...
Сейран грубо казано има повече топки от всички Корхан взети накуп. С цената на бой и тормоз отстоява себе си, позицията си.
Сега ми попадна клипче от епизода, в който я докараха на сила в конака. Очите на Ферит, щастието, което изживя в секундите, в които си мислеше, че се е върнала. Тръгна към нея, дядката изсъска и той замръзна на една ръка разстояние. Не му стигна смелост да продължи.
Понякога да се откажеш или да си тръгнеш изисква много повече смелост.
Да, сега Ферит ги сече наред и да, думите, които каза на всеки едни са си 100% истина, жалкари и страхливци седнали около една маса, треперейки да не изпуснат кокалчетата, които им подхвърля дъртия ага.

# 66
Чаги Честит рожден ден Здраве,щастие,късмет

# 67
Честит рожден ден бъди жива и здраваа 😊

# 68
Да ви кажа и двамата са страхливци. Сейран, ако сестра й е застрашена, ще го захвърли Ферит у 10та глуха. За това и е логично да не се откаже в съда.
Ферит вече малко се пречупва срещу простотията.
И да ви кажа в цялата работа със семействата, аз не видях Ферит и Сейран да искаха развод. Дъртите и адвокати и документи и съдилища уредиха, че даже и ги заплашиха.

В цялата работа Сейран докато трошеше и крещеше в стаята не чу ли Ферит как викаше и той отвън? И какво извинение е очаквала? Да не би той да я е затворил там? За вдигнатата ръка получи извинение още веднага след постъпката.
За мен Ферит вдигна ръце вече от Сейран и за това се съгласи в съда, не е заради Дъртия. Щом си позволи да му седне на стола и да тропа по масата, значи вече не му е такъв фактор. Вече Гордата Сейран умряла от страх може да се съгласи на развода, без проблем.
Ще я видите, че и за брака с Тарък ще се пречупи и пак лошия Ферит ще я спасява. Тъпачка.

Допълвам се.. Първо за нейн брак се говори, тя излиза по кафета с Тарък, накрая Ферит е лошия и чак беснее и ходи сметка да търси. 👿 Даже си позволи и да го зашлеви. Или защото тя е жена й е позволено? Защо да не отговори и тя на болката с шамар? Иначе Ферит е идиота.

# 69
Аз не видях някой да одобрява шамара на Сейран, даже напротив.

Тези тримата снимат в дома на Казъм в момента, даже има клип на Мерт как напуска

Или са отложили, или са ги развели, иначе какво ще правят при Казъм. Ако са ги развели Ферт няма място там. Ако не са Тарък и той няма място. Остава да си ги отложили Grinning

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 13:33 от Бл@гуна

# 70
За женския шамар тук в Бг Мама
Цитат
The Siren of Titan - Ветеран
# 138 24 авг. 2017, 16:52 ч.
T

Жена
Женският шамар е като айсберг- отдолу има 95% пропуснати шамари и скандали, за да се стигне до единия шамар. Това е криза, след която не идват повече шамари, това е максимум.
Мъжкият шамар е само старт на нещата, оттам нататък може да ескалират.
Затова и жените бягат след първия шамар. Защото има вероятност да зачестят.
https://www.bg-mamma.com/?topic=992417.135
И тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=213081.15
Не съм съгласна с всичко в поста, шамарът си е шамар. Но че има разлика между женския и мъжкия, има. Формално погледнато, са непропорционални физически. Simple Smile

# 71
Решихте ли дали сме разведени или не? 😂😂😁

# 72
Привет.

Благодаря за темата и всичко което споделяте в нея..Flowers Hibiscus
Честит рожден ден   Мис Чаги3о. Бъди здрава,щастлива,обичана и много успешна.Flowers Hibiscus

Вече две седмици ни въртят на шиш с един въпрос.  Има или няма развод Joy
Не е редно така,  как не ги и срам.. Hug
Нямам отговор, но се радвам,че ни заблуждават и ни карат да говорим, да се чудим.
Щом пишем темите за 3 дни,имат успех.  
Ще се радвам в риала да има АфМер Heart Eyes
Седят много добре един до друг,  подхождат си.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 15:09 от Nina_Richi

# 73
  • Бургас
Цитат
Ще я видите, че и за брака с Тарък ще се пречупи и пак лошия Ферит ще я спасява. Тъпачка.

Е що така, мила ми Hurricane Wink
С риск да се повтарям непрекъснато, няма да заема страна просто, защото и двамата са продукт на семействата и средата в която са израснали! Да... не умеят да разговарят, защото е нямало кой да ги научи на това."Горди и непреклонни" ли са? Само защото Ферит е свикнал да получава всичко, което пожелае, а Сейран да яде бой, за да изпълни желанието на баща си!... Или това е безсилието и неопитността, при които и двамата не могат да намерят изход за любовта си и се оплитат в грешките си! И абсолютно логично Ферит каза "Да" на развода, за да я освободи от себе си, но и да остави решението в нейните ръце! Която и от сцените да ни сервират, който и спойлер да се окаже верен, каквото и да променят в сряда - развод няма да има поне докато не се случи още един катаклизъм /освен припадъка на Сейран/, който ще изкара нещата извън релси. И не, че "драскачът"заел мястото на сценарист ще го осени безумна идея, просто някой фен ще им подскаже, как да запълнят още 5 серии.
Жал ми е за младежите, защото ще ги изцедят до последно, а Мерт има да снима и 2-ри сезон на Шахмаран Angry
Така че - почивка йок!
И макар и тъжна, но много прочувствена ви поздравявам с песента на Mark Eliyahu & Cem Adrian - Deep Down, която оглави класациите след като прозвуча в сериала ни! Дали някой от преводачите ще сподели харесването и се смили да ни я преведе....Yum
https://www.youtube.com/watch?v=BAlG6zmNi2w

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 14:38 от Аniksi

# 74
  • София

Вече две седмици ни въртят на шиш с един въпрос.  Има или няма развод Joy

Аз това го предположих още предната седмица, че ще има голямо чудене, дали има или няма развод.

За мен Тарък не е чак такъв психар, брат му е на светлинни години в това отношение.

Благодаря за превода на серията и за темата.Flowers Cherry Blossom

Общи условия

Активация на акаунт