Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 127 169
  • 2 442
  •   2
Отговори
# 375
Никой там не е интроверт. Никой интроверт няма да си причини такова нещо.

# 376
  • софия
Ако иде реч за интроверт съм съгласна. Но иначе нищо не пречи да си домошар. За мен смисълът на тази дума е да обичаш да си гнездиш,  да си го правиш уютно и да ти е кеф да си стоиш в къщи. Но това не пречи да избухваш със социален живот и да си душата на компанията, примерно.
 Ely Sa,  благодаря. То и аз не исках да те вкарвам в полемика за Елена или Вал. Просто ми стана смешно за домошарите по принцип. ❤

# 377
Благодаря за новата тема!
Много хубава корица.
Не подценявайте Елена, ще преживее второто място, ако не спечели. Вряла и кипяла е в реалитата, знае как стоят нещата, не е глупава, нито е на 15г.
За който не чете другата тема със спойлерите, няма сигурен спойлер и все още не се знае коя ще е. Може би финалната тройка.
По-късно отново може да пуснете тази анкета. Представяте ли си и Евгени да се окаже, че е бил обвързан преди шоуто? - Grinning

# 378
Не съм съгласна с мнението ,че домошарите са интроверти. Имам приятели, които са душата на компанията, правят култови домашни партита точно защото не обичат много да излизат по заведения и клубове,но са страшно далеч от интроверти. Имам и приятели ,които може със седмици да не излязат от къщите си и уж са точно скучни домошари,за всяко събиране им се молим по седмица докато се навият,но пък като излязат може да не се приберат цял уикенд Grinning

# 379
Аз разбирам защо на скорпионите тук (пък и пред екрана) не им харесва поведението на Елена. Най-големият ужас за вас е да покажете слабост и да видите слабост в другите, а тя го показа пред цяла България. Само че за мен нейното поведение е смелост и любов, тя надмогна себе си, свали гарда и се показа уязвима. Това може да го направите само за любим човек, другите не заслужават такава жертва.
Скрит текст:
Но така доспечели  и Евгени, той още на визитката си казва, че търси любов с безрезервна отдаденост и страст. Няколко пъти на различни момичета каза: "В любовта има ли его?" и непрекъснато настояваше за смирение. Естествено че в любовта няма его и има нужда от смирение. Коя си сложи настрани егото, смири се и му показа страст.... Еми то е ясно, че тя ще спечели Евгени.
А вие тук продължавате да развявате достойнството и егото на Валерия като някаква гордост и победа, явно не разбирате, че в любовни отношения те нямат никакво място.
 И едно разяснение, нашето его е азът ни, тоест нашата лична самооценка. Никой не може да ни нарани егото, защото не зависи от другите, а само от нас. Това че пред любовния си партньор ще оставиш егото си настрани, нито те прави слаб, нито егото ти ще пострада, просто се показваш пред него истински и разголен във всякакъв смисъл, тоест даваш му достъп до себе си. А който го е страх да направи това, рано или късно ще остане сам или ще има непълноценни връзки.

Има нещо вярно в това, че скорпионите трудно прощават слабостта, не само чуждата, но и своята. Но за мен поведението на Елена, в което демонстрира уязвимост, не е слабост, а сила. Само че не го прави пред подходящия човек, който ще го оцени. Надявам се да греша... Но разбирам и че влюбването е "игра на сляпо". И че именно грешките са тези, които ни дават възможност за растеж. Именно това е потенциала на човек и когато се осъзнае интегрира "сянката"/слабостта, той става по-автентичен и цялостен. И в бойните изкуства го има този момент - силата може да се окаже огромна слабост, както и обратното.

Моля да не пишем, особено пък кофти неща, за родителите/роднините на участничките и средата им.

Така е, но няма как да разберем дали това е правилният човек, ако не рискуваме. Да, има шанс и да се възползват от нас. Но пак от нас зависи дали това ще накърни егото ни.  И при двата изхода нищо не губим. В единия ще спечелим полезен опит каква връзка не искаме. А в другия ще спечелим партньор. Така че Елена не я мисля, подкрепям рискуващите и се радвам, че такава наболяла тема се повдига покрай това предаване.
Хора, не знам дали го забелязвате, но около мен младите хора масово ги е страх да се обвързват, да се женят и да раждат деца, ситуацията е много тъжна, даже трагична. Точно защото винаги слагат егото си на първо място, тоест страховете си, комплексите си, бариерите си, достойнството си, гордостта си, принципите си... И не са готови на никакви компромиси с егото си. Аз не говоря да се обезличиш или да стъпчеш себе си. Аз говоря за пътя, който двама души трябва да извървят един към друг. И в който и двамата трябва да жертват по нещо. Без жертви и само с принципи няма да стане. Ще го обясня и още по-елементарно. Ако искаш това да е твоят човек, винаги слагаш него на първо място, а след това си ти и твоето его. Тази формула работи, само и ако той направи същото. Иначе наистина се превръщаш в парцал. Тоест, посвещавате се един на друг, това е безрезервната отдаденост, която търси Евгени. И за мен да се задоволиш с по-малко от това, е тъжно... Аз съм го намерила (неудобно ми е да ви кажа от колко години сме женени и до днес не можем един без друг даже и за кратко) и искам и младите хора да се стремят към това, не да се страхуват. Нека да ги подкрепим, да им дадем смелост и работещите ходове за наистина здрава връзка, а не да ги плюем по форумите.

# 380
Хайде малко подсказки за сряда и четвъртък вечер:

https://www.potv.bg/a/evgeni-se-zeni-tazi-sedmica-v-ergent

То половината от това промо вече го знаем. Сблъсъкът ще е между Елена и Валерия (ха-ха, каква изненада! Пок и шотрес отвсЕкъде), скокът в басейна ще е с Мика. Обезрозяване ще има и в двата епизода, ура!

Инак нека ги поглезят момите малко с разкрасителни процедури, макар че те и без това преди всеки коктейл минават "обработка" при професионалисти. Ама нищо, нека им е густо и на тях без очакване да виснат до сто часа и без напрежението от поредната церемония Grinning

А написаното за четвъртък не ме кефи. Писма ги караха да му пишат на Генчо, сега и обети?!??? Ужас, ще повърна! Стига са ги насилвали тия момичета да си смучат от пръстите някакви хвалебствени слова за тоз Маестро! Или поне да е реципрочно, да го накарат и него да напише индивидуален обет/любовно писмо за всяка... Не харесвам такива изнасилени работи, но като го правят, поне да има такъв момент на равнопоставеност.

И Вики наистина ли е качила 7-8 кила във формата? Егасимус! Та тя на излизане си беше слаба и стройна. Къде са се лепнали тия килограми Dizzy FaceDizzy FaceDizzy Face

# 381
Много се съмнявам за килограмите на Виктория. Тя беше най-кльощава от всички и като седне, коленете ѝ бяха страшни - загледайте се. Включително последния коктейл с нейно участие като беше на дивана в хола. Иначе беше много елегантна с рокли.

По принцип тя май има плаваща връзка с истината. Освен това камерата ти дава допълнително килограми.

# 382
Абе, и на мен нещо не ми се вярва толкова килограми да е качила. Ако това е истина, значи на влизане е била притеснително слаба...

И много ми хареса това за плаващата връзка с истината, много точно!

# 383
Няколко пъти на различни момичета каза: "В любовта има ли его?" и непрекъснато настояваше за смирение. Естествено че в любовта няма его и има нужда от смирение. Коя си сложи настрани егото, смири се и му показа страст.... Еми то е ясно, че тя ще спечели Евгени.
.[/spoiler]

Има нещо вярно в това, че скорпионите трудно прощават слабостта, не само чуждата, но и своята. Но за мен поведението на Елена, в което демонстрира уязвимост, не е слабост, а сила. Само че не го прави пред подходящия човек, който ще го оцени. Надявам се да греша... Но разбирам и че влюбването е "игра на сляпо". И че именно грешките са тези, които ни дават възможност за растеж. Именно това е потенциала на човек и когато се осъзнае интегрира "сянката"/слабостта, той става по-автентичен и цялостен. И в бойните изкуства го има този момент - силата може да се окаже огромна слабост, както и обратното.

Моля да не пишем, особено пък кофти неща, за родителите/роднините на участничките и средата им.

Така е, но няма как да разберем дали това е правилният човек, ако не рискуваме. Да, има шанс и да се възползват от нас. Но пак от нас зависи дали това ще накърни егото ни.  И при двата изхода нищо не губим. В единия ще спечелим полезен опит каква връзка не искаме. А в другия ще спечелим партньор. Така че Елена не я мисля, подкрепям рискуващите и се радвам, че такава наболяла тема се повдига покрай това предаване.
Хора, не знам дали го забелязвате, но около мен младите хора масово ги е страх да се обвързват, да се женят и да раждат деца, ситуацията е много тъжна, даже трагична. Точно защото винаги слагат егото си на първо място, тоест страховете си, комплексите си, бариерите си, достойнството си, гордостта си, принципите си... И не са готови на никакви компромиси с егото си. Аз не говоря да се обезличиш или да стъпчеш себе си. Аз говоря за пътя, който двама души трябва да извървят един към друг. И в който и двамата трябва да жертват по нещо. Без жертви и само с принципи няма да стане. Ще го обясня и още по-елементарно. Ако искаш това да е твоят човек, винаги слагаш него на първо място, а след това си ти и твоето его. Тази формула работи, само и ако той направи същото. Иначе наистина се превръщаш в парцал. Тоест, посвещавате се един на друг, това е безрезервната отдаденост, която търси Евгени. И за мен да се задоволиш с по-малко от това, е тъжно... Аз съм го намерила (неудобно ми е да ви кажа от колко години сме женени и до днес не можем един без друг даже и за кратко) и искам и младите хора да се стремят към това, не да се страхуват. Нека да ги подкрепим, да им дадем смелост и работещите ходове за наистина здрава връзка, а не да ги плюем по форумите.
Евгени говори, че в любовта не трябва да има его, но от чия страна? Той самият показва доста его в отношенията си с девойките. Щом не е на неговата - санкции или отпращане. Ако се зародила любов в него егото му трябваше да е отстъпило.
Колкото до Скорпионите и показването на слабост, един класически пример - Лора и Яворов. Лора е била Скорпион. Класика на страст и завладяване на обекта на желанието. Само дето поне за мен остава странно да стигнеш до такива "дълбини" в едно риалити. Как разбираш, че изпитваш страст към този човек и че той е твоят човек? Оставам с впечатление за навиване на пръста. Както някой тук вече беше отбелязал, Елена си самонави на пръста, че се влюбва и че трябва да завладее този път "правилния" човек - бордърлайн джениус. Явно за нея това е целта, да завладее някой такъв, пък дали ще е този или друг май няма значение. Защото Евгени е талантлив и последователен в работата си, но дали е бордърлайн джениус остава под въпрос.Явно Елена иска да е муза, да съпътства твореца. Дали защото има комплекси в нейната сила на творец? Това се показва и от желанието й винаги да цитира, да използва завъртени чужди думички. Дори и писането й е завъртяно и малко помпозно, а не простичко от сърце. Малко бие на комплекс, но поне за мен това пак е свързано с детството й.  Ако Евгени търси муза и жена, която да напътства кариерата му, да се вземат. Май в неговото семейство мъжете като "им дойде времето" вземат първата отговаряща на условията. Бащата избрал за 2 месеца, братът и той набързо.

# 384
Не само простичкото писане може да е от сърце....

# 385
Вижте Виктория при Цитиридис и ще ви стане ясно колко е слаба сега. Не в шоуто, а сега е плашещо слаба. Ръката и е колкото кренвирш.

# 386
От промото става ясно едно със сигурност. Всички ще се снимат като булки със статист Евгени 😂

# 387
Е, то ще стане като в приказката :
Едната девойка обещала на принца, че ще направи хляб за цялото царство
Втората – че ще ушие дрехи за цялото царство
Третата – че ще му роди син
Принцът избрал третата и тя след една година изпълнила обещанието си.

Интересно Поли какво ще му обещае

# 388
Е,какво да му обещае Поли-цикатридина.

# 389
На Валето трябва да ѝ платят авторските права за тая идея с булчинската фотосесия Grinning

Шегата настрана. Малко е тъпичко така да експлоатираш мечтата на някоя от участничките, щото ти самият нямаш сносни идеи. Друго ще е, ако са се консултирали с Валерия и са я питали, дали е окей с такова нещо. Но предвид кои са продуценти и сценаристи, не мисля, че е имало такова допитване и съобразяване... Или пък може би са разчитали да я провокират, да я подразнят? Но предвид колко е дебелокожа Валерия, 100% се е борила със зъби и нокти да я спечели тая фотосесия, а ако друга е взела наградата, едва ли ще ѝ пука толкова. Просто ще каже, че тя първа е изказала тая идея и че тя на нейните снимки ще изглежда по-добре пък! И драмата приключва Grinning

Общи условия

Активация на акаунт