Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 696
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 480
Скрит текст:
Май всеки разбира под сърдечност различни неща или по-скоро се бърка с емоционалност.
Валерия не е безчувствен робот, не е казано това. А че Елена е по-сърдечна, защото сърцето й е по-отворено и показва повече уязвимост и емоционалност (не само в гневната и тъжната палитра), като също така е по-състрадателна към хората, т.е. по-човечна.

Елена определено твърди, че сърцето й е отворено, но аз не вярвам особено на всяко твърдение на Елена - тя твърди доста неща с голяма увереност, толкова голяма, че хората често ги приемат за чиста монета, без оглед на действия. Същото с уязвимостта. За мен действията й към Евгени са по-близо до обсесия, отколкото до жена, с отворено сърце, открила любовта.

За по-състрадателна, не съм съгласна изобщо. Не видях да показва състрадателност към Пам, когато Елисавета я нападаше. Мика, например, се разплака, защото знаеше какво е да те нападат така. Не показа състрадателност, когато Валерия се разплака. Нападките срещу Пам ги използваше да доказва колко Валерия не обичала хората - отново, фокусът не е върху чуждото страдание, а опит да се очерни врагинята. Не, определено не виждам състрадателност в Елена. Освен към самата нея, разбира се.

Не се изненадвам на недоверието Simple Smile Действията й са на жена с отворено сърце, близо до обсесия (да не забравяме сектата/предаването "Ергенът", в която се намират), т.е. едното не изключва другото.

В някой от подкастовете или тук бе казано/писано, че Пам е помолила никой да не се намесва тогава, защото искала да си води битките сама. Иначе преди това Елена се скара с Габи именно заради отношението към Пам. Нещо, което на Валерия сякаш не й правеше впечатление и се смееше от време на време. Не помисляйки изобщо как би се почувствал човек от този смях и думи.

Също така изрази състрадание към Валерия, определено не й беше приятно да я гледа разплакана и да знае че причината е тя. Това, че не я разбра защо е толкова силна реакцията й, не значи че не я валидира и тя си каза и двете. Не започна да я прегръща и успокоява, може би съперничеството си е казало думата, но показа уважение към чувствата и макар да не ги разбира. Понякога това е дори по-трудно.

# 481
  • София
Скрит текст:
Май всеки разбира под сърдечност различни неща или по-скоро се бърка с емоционалност.
Валерия не е безчувствен робот, не е казано това. А че Елена е по-сърдечна, защото сърцето й е по-отворено и показва повече уязвимост и емоционалност (не само в гневната и тъжната палитра), като също така е по-състрадателна към хората, т.е. по-човечна.

Елена определено твърди, че сърцето й е отворено, но аз не вярвам особено на всяко твърдение на Елена - тя твърди доста неща с голяма увереност, толкова голяма, че хората често ги приемат за чиста монета, без оглед на действия. Същото с уязвимостта. За мен действията й към Евгени са по-близо до обсесия, отколкото до жена, с отворено сърце, открила любовта.

За по-състрадателна, не съм съгласна изобщо. Не видях да показва състрадателност към Пам, когато Елисавета я нападаше. Мика, например, се разплака, защото знаеше какво е да те нападат така. Не показа състрадателност, когато Валерия се разплака. Нападките срещу Пам ги използваше да доказва колко Валерия не обичала хората - отново, фокусът не е върху чуждото страдание, а опит да се очерни врагинята. Не, определено не виждам състрадателност в Елена. Освен към самата нея, разбира се.

Не се изненадвам на недоверието Simple Smile Действията й са на жена с отворено сърце, близо до обсесия (да не забравяме сектата/предаването "Ергенът", в която се намират), т.е. едното не изключва другото.

В някой от подкастовете или тук бе казано/писано, че Пам е помолила никой да не се намесва тогава, защото искала да си води битките сама. Иначе преди това Елена се скара с Габи именно заради отношението към Пам. Нещо, което на Валерия сякаш не й правеше впечатление и се смееше от време на време. Не помисляйки изобщо как би се почувствал човек от този смях и думи.

Също така изрази състрадание към Валерия, определено не й беше приятно да я гледа разплакана и да знае че причината е тя. Това, че не я разбра защо е толкова силна реакцията й, не значи че не я валидира и тя си каза и двете. Не започна да я прегръща и успокоява, може би съперничеството си е казало думата, но показа уважение към чувствата и макар да не ги разбира. Понякога това е дори по-трудно.

За мен това са две различни неща - едното е здравословна нагласа - отварям си сърцето, показвам доверие. Другото е - навивам си на пръста, навивам себе си. Елена доста пъти се навива, включително за това, как се разголва, как е уязвима. Хората, с отворени сърца, които го правят, рядко разсъждават и го повтарят толкова. Оттам идва и усещането за неискреност.

Дори, да е имала забрана да не се намесва, в изражението й не видях грам състрадание. Слушаше внимателно и пресмяташе. Защитата също не значи състрадание. Нейните действия обикновено са продиктувани от разума, не от чувствата (каквото е състраданието).

За сцената с Валерия сме говорили и преди. Там отново не видях състрадание. По-скоро беше изненадана и не знаеше как да реагира. Ако беше състрадателен човек, чувствата й щяха да вземат превес. Състрадание там показа Джия - въпреки че тя също беше задала провокативен въпрос, си пролича, че не й харесаха тези атаки. Мисля, че и тази случка беляза връщането й към лагера Айлин/Валерия.

Валерия не я намирам за състрадателна.

# 482
  • Галифрей
От доста време ви чета и все се чудех дали да се влюча. Та здравейте и от мен 😃😘 Гледам клипове,реакции и подкасти. Забавно ми е.
Изобщо не харесвам Валерия и Елена. Двете ме дразнят много. Ясно,че Валето ще спечели въпреки,че не ми се иска. Макар,че тя какво ще  спечели, популярност и малко слава. Не вярвам,че ще вдигнат “ сватба” мисля си,че ще бъде същото както с Капитонова.
Генчо ми е най- противен от всичките. Нали уж той. “ прави своят избор”  ще е голям pilot twist ако избере някоя друга.

# 483
Не харесвам нито Елена, нито Валерия, но на коктейла след играта с доенето Елена каза на момичетата, че не е редно да прекъсват срещата на Валерия с Евгени, защото имат важен разговор. Това ми направи добро впечатление от нейна страна и не мога да си изкривя душата, че не е показала толерантност в ситуацията.

# 484
  • Вестерос
Но да не забравяме, че в синхрон каза и друго, че разговорът може да доведе до разкол в отношенията им.

# 485
Но да не забравяме, че в синхрон каза и друго, че разговорът може да доведе до разкол в отношенията им.
Това не го помня, но все пак жест си беше от нейна страна. И после прегръдката за РД между двете, дори и на корицата изглежда някак сърдечна, а не престорена.

# 486
Абстрахирам се за момент от отношенията между момичетата. Само в интеракциите с Евгени - Елена показва, говори и излъчва топлота, докосва го с нежност, Валерия говори с равен, безстрастен тон, хвърля си ръцете около врата му с резки движения, не личи да има особено физическо и емоционално привличане. Далеч съм от мисълта да знам какво се случва зад безстрастната ѝ фасада, но просто този тип хора не ми харесват. Може би са много вътрешно емоционални и страстни, но на мен ми харесват хора с повече пламък.

# 487
  • Вестерос
Лимонче, не е така. Но не ми се обяснява честно, защото си много пристрастна вече. Още повече, че много не ни е показвано и много е рязано.

# 488
  • Разпиляна във въображението
Първо им хвърлила Елена един поглед. След това Мика се чудеше дали да не им хвърли поглед, Елена я насърчи, даже се самопокани да отидат и двете да видят. Оставиха ги насаме, защото са очаквали да се скарат, не че са добри души /по-скоро Елена/. Другите проявиха повече съобразителност - Поли и Виктория, докато Ирина мрънкаше.

# 489
За мен това са две различни неща - едното е здравословна нагласа - отварям си сърцето, показвам доверие. Другото е - навивам си на пръста, навивам себе си. Елена доста пъти се навива, включително за това, как се разголва, как е уязвима. Хората, с отворени сърца, които го правят, рядко разсъждават и го повтарят толкова. Оттам идва и усещането за неискреност.

Дори, да е имала забрана да не се намесва, в изражението й не видях грам състрадание. Слушаше внимателно и пресмяташе. Защитата също не значи състрадание. Нейните действия обикновено са продиктувани от разума, не от чувствата (каквото е състраданието).

За сцената с Валерия сме говорили и преди. Там отново не видях състрадание. По-скоро беше изненадана и не знаеше как да реагира. Ако беше състрадателен човек, чувствата й щяха да вземат превес. Състрадание там показа Джия - въпреки че тя също беше задала провокативен въпрос, си пролича, че не й харесаха тези атаки. Мисля, че и тази случка беляза връщането й към лагера Айлин/Валерия.

Валерия не я намирам за състрадателна.

Хващам се за последното изречение - в такъв случай не намираш и двете за състрадателни, защото предшишния постинг бе "за по-състрадателна не съм съгласна изобщо". Обръщам се на "ти", защото така предпочитам, а и не сме толкова непознати, но ако имаш против - сподели.

Разбирам откъде идва усещането за неискреност, но след "навиването" чувствата/поведението също могат да бъдат такива. Всеки се самонавива за толкова много неща, че ако се замислим, може да е малко стряскащо. Останалата част от личността са влиянията, на които е подложена и отново - едното не изключва другото, а си взаимодействат.

Малко смешно ми стана на изречението "нейните действия винаги са продиктувани от разума". Повярвай ми - като неин защитник хич не ми изглежда така Simple Smile

При един зрял и балансиран човек разумът обхваща чувствата и менталността, без нито едно да има превес. При Елена се наблюдават тежки флуктуации. Предполагам идва от това, че за водните зодии (които са и по-емоционални) справянето с емоциите е задача с повишена сложност, именно поради интензитета и дълбочината им и затова тя се опитва свръхкомпенсира с ментални прояви.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 12:57 от ladonnae

# 490
Първо им хвърлила Елена един поглед. След това Мика се чудеше дали да не им хвърли поглед, Елена я насърчи, даже се самопокани да отидат и двете да видят. Оставиха ги насаме, защото са очаквали да се скарат, не че са добри души /по-скоро Елена/. Другите проявиха повече съобразителност - Поли и Виктория, докато Ирина мрънкаше.
Теорията ти е напълно възможна.

# 491
То при този ерген трябва мнооого пламък, по показното от Елена на диванчето.

На мен предложението да дадат повече време на Евгени и Валерия също ми прозвуча като да дадем време на Евгени да ѝ се накара.

# 492
Това не го помня, но все пак жест си беше от нейна страна. И после прегръдката за РД между двете, дори и на корицата изглежда някак сърдечна, а не престорена.
Жест с идеята след разговора Ергени да си промени мнението и отношението към Валерия. Беше си стратегическа постъпка, а не че е много разбрана. Относно прегръдката не ми изглежда престорена. Доста от тях обясниха в подкастите, че не се карат нон стоп и не са постоянно на нож, но само това се показва. Нормално. Все пак всички чакат сейра. Така че съм напълно склонна да вярвам, че дори и уж най-заклетите врагове имат и нормални разговори помежду си и изобщо не им пречи да си честитят или да си контактуват.

# 493
Точно това исках да пиша и аз. Цялата работа беше, че тя каза/намекна да ги оставят, за да може Валерия да се изложи и Евгени да му стане ясно какво представлява тя.

# 494
То при този ерген трябва мнооого пламък, по показното от Елена на диванчето.

На мен предложението да дадат повече време на Евгени и Валерия също ми прозвуча като да дадем време на Евгени да ѝ се накара.
Или по-скоро да дадем време на Валерия да избухне и да се компрометира пред Ергени.

Общи условия

Активация на акаунт