Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 742
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 465
Аз пък видях съвсем друго нещо. При всичките изпитания на Валерия, които споменахте, тя ги посрещна с безизразно лице (изключая въпроса от кутията, когато се разплака). Не случайно е наричана от мнозинството тук "ледена кралица".  Не видях емоция на лицето й, дори като я караха да дои. Дори на няколко пъти съм си мислела, че е била предупредена за случващотото се и не въднъж е била преигравана сцената. Просто липсата на изражение на лицето й, ме е довело тези размисли.

# 466
  • Разпиляна във въображението
Върнете някои епизода и ще видите, че съвсем не е само с безизразно лице.

Тези няколко момичета са били нейни "врагини" във формата. От "найната" група не се чуват отрицателни мнения за нея. И все пак мога да приема, че е имала самочувствие, че е "първа" при Евгени, че той й засвидетелства интерес. Но само при нея ли е това? Нима не виждаме същото и при Елена? Нима тя не говори с пренебрежение за Валерия сред тройната среща на диванчето след играта с аватари?

# 467
Валерия и Елена си приличат много като характери според мен. Просто проявяват тези си черти за различни неща.

Например, Валерия е станала като сектант на някои теми като веганство и защита на животните и нейната вманиаченост граничи с безумие и лудуст (съдя за това по непремерените емоционални реакции и коментари).

А Елена също като някакъв сектант си е изгубила разсъдъка по Евгени и не знае къде се намира.

И двете много ги влече да показват на другите колко са над тях и се имат за изключително специални. Едната се изживява като някаква си там неземна неподправена красавица, дето я снимат за корици по списания и цял свят въздиша по нея, а другата си е въобразила, че сложната ѝ оплетена мисъл, гарнирана с някои по-специфични думички, смисъла на които обаче и тя самата много не разбира, я прави невероятно неотразима.

Имат си своите качества и на фона на останалите всяка една от тях изпъква със своето си нещо. Но подчертавам - на фона на останалите Grinning

# 468
Не искам да коментирам Елена, но знам как изглежда  един наистина разстроен човек. Работата ми е такава, виждала съм много разстроени хора, вследствие на определени събития. Валерия си е ледена кралица и не само за чувствата  си към Евгени. Ако пък наистина си ги прикрива, както твърдите, то толкова по зле за нея. Защото един-два пъти и после говори за фалшиво поведение. Аз лично го отдавах на преиграни сцени, ноооо дали е така?

# 469
  • Разпиляна във въображението
Без да ми е работа за мен Валерия е показвала чувства.

# 470
Валерия е затворена с още 5 жени, които ще я изядат с парцалите и не знам как се очаква да си изразява емоциите.Тя има такива и ги показва, особено пред Евгени, но изглежда е свикнала да се контролира, за което евала. А това никак не е лесно, повярвайте ми. Не е и добре да е твърде голяма ревла. И така пак стигаме до златната среда.

# 471
Показа доста плам в спора й с Мони. Не го броя. Обаче да бъда обективна, страшно ми хареса реакцията й, когато падна. Стана, изтупа се и се разсмя на самата себе си. Пиказа и малко самоирония пред другите. Аз имам същата реакция, като падна, затова и ми хареса.

# 472
  • София
За мен най-безизрастните изражения са на Елена. Може би, защото съм ги виждала и в тежки за нейни уж приятелки моменти - като когато Елисавета нападаше Пам. От нея емоция съм виждала само за самата нея - ревовете пред Евгени, насълзените очи на писмото, сълзите, като й се наложи да се извинява.

# 473
Май всеки разбира под сърдечност различни неща или по-скоро се бърка с емоционалност.
Валерия не е безчувствен робот, не е казано това. А че Елена е по-сърдечна, защото сърцето й е по-отворено и показва повече уязвимост и емоционалност (не само в гневната и тъжната палитра), като също така е по-състрадателна към хората, т.е. по-човечна.

# 474
Коя първа е започнала натриването на носове, а сега де? 😄
Telesilla Hands Thumbsup

# 475
Без да ми е работа за мен Валерия е показвала чувства.
И аз съм забелязвала чувства при нея. Но на мен, като неспециалист, но все пак много емпатичен и наблюдателен човек (колко ме бива да се четкам сама ), ми е трудно да преценя тези чувства, породени от Генчо ли са или са израз на нейното его, тоест почувствала се е отхвърлена, поласкана и т.н. Защото си е много егоцентрично същество.

# 476
Така както Елена си мечтае да публикуват нейни текстове в лъскавите списания, така и моделите, в частност Валерия, си мечтаят да са на корица на модно списание.

# 477
Ми то като стане работата да се чудим чувствата й какви са, от какво са породени, значи нещо не е наред.

# 478
  • София
Май всеки разбира под сърдечност различни неща или по-скоро се бърка с емоционалност.
Валерия не е безчувствен робот, не е казано това. А че Елена е по-сърдечна, защото сърцето й е по-отворено и показва повече уязвимост и емоционалност (не само в гневната и тъжната палитра), като също така е по-състрадателна към хората, т.е. по-човечна.

Елена определено твърди, че сърцето й е отворено, но аз не вярвам особено на всяко твърдение на Елена - тя твърди доста неща с голяма увереност, толкова голяма, че хората често ги приемат за чиста монета, без оглед на действия. Същото с уязвимостта. За мен действията й към Евгени са по-близо до обсесия, отколкото до жена, с отворено сърце, открила любовта.

За по-състрадателна, не съм съгласна изобщо. Не видях да показва състрадателност към Пам, когато Елисавета я нападаше. Мика, например, се разплака, защото знаеше какво е да те нападат така. Не показа състрадателност, когато Валерия се разплака. Нападките срещу Пам ги използваше да доказва колко Валерия не обичала хората - отново, фокусът не е върху чуждото страдание, а опит да се очерни врагинята. Не, определено не виждам състрадателност в Елена. Освен към самата нея, разбира се.

# 479
Валерия и Елена си приличат много като характери според мен. Просто проявяват тези си черти за различни неща.

Например, Валерия е станала като сектант на някои теми като веганство и защита на животните и нейната вманиаченост граничи с безумие и лудуст (съдя за това по непремерените емоционални реакции и коментари).

А Елена също като някакъв сектант си е изгубила разсъдъка по Евгени и не знае къде се намира.

И двете много ги влече да показват на другите колко са над тях и се имат за изключително специални. Едната се изживява като някаква си там неземна неподправена красавица, дето я снимат за корици по списания и цял свят въздиша по нея, а другата си е въобразила, че сложната ѝ оплетена мисъл, гарнирана с някои по-специфични думички, смисъла на които обаче и тя самата много не разбира, я прави невероятно неотразима.

Имат си своите качества и на фона на останалите всяка една от тях изпъква със своето си нещо. Но подчертавам - на фона на останалите Grinning
Абсолютно съм съгласна, че си приличат по характер - заядливи със склонност към вманиачаване и обсесия. Просто възпитанието и образованието на Елена са и създали филтри, които не и позволяват да си изпуска нервите, както го прави Валерия.

Общи условия

Активация на акаунт