Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 773
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 450
  • Разпиляна във въображението
Не виждам Елена като по-сърдечна и човечна.

# 451
  • София
Валерия: "Всяко животно заслужава да бъде обичано, но не всеки човек заслужава."

Къде е сърдечността и човечността тук?

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 09:53 от Илит

# 452
Добро утро и от мен!
Мисля, че това, което най-много дразни едни във Валерия, а други в Елена, е техният маниер на изразяване, като и двете имат по-особен такъв. Приписва се високомерие или дори злоба, а на мен ми се струват доста естествени и без фалшиви образи за пред хората, нито много добри, нито лоши. Всяка с общата си култура, речник и комуникация. Валерия ми е интересна заради подчертаното внимание на Евгени към нея, макар че тя е по-пасивна. Елена ми е интересна сама по себе си. Сега, че едната не говори много, не значи, че не мисли, даже си е хитруша Валерия. А Елена си е експресивна и на някои им идва в повече, но на мен това ми допада в риалити участник, предизвиква в мен различни, дори противоречиви емоции. Изборът си е на Евгени, надявам се, че наистина е минал през колебания и му е било трудно, а не е било изиграно и режисирано. Просто по-симпатичен ще ми бъде, не за друго. Не ми се ще да остана с лоши впечатления и от него, а сезонът свършва. Дано е оценил момичетата много повече и по-добре, отколкото изглежда от екрана.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 10:28 от Mama xxl

# 453
Това, че Елена излива всичките си емоции чрез красиви думи не я прави по-сърдечна от затворената Валерия и това, че втората успява да се овладее и да не показва слабост пред другите не я прави безчувствена. 

# 454
Разбира се. Аз не им сравнявам чувствата и не се съмнявам в тях, а начина на изразяване. И двете са мотивирани, решителни и последователни по отношение на Евгени. Те и затова са там. Мика, Ирина и Поли имат свои функции и роля, но не и за победителка.

# 455
Mama xxl, други мнения визирах. С твоето съм напълно съгласна.

# 456
Това, че Елена излива всичките си емоции чрез красиви думи не я прави по-сърдечна от затворената Валерия и това, че втората успява да се овладее и да не показва слабост пред другите не я прави безчувствена.  

Аз гледам отношението и разчитам на собственото си усещане. Нито една не е безчувствена. Но на Валерия най-силно развитата емоция изглежда че е гнева. А гневния човек трудно проявява сърдечност. Спекулирам че тя е ядосана на хората за безхаберието и отношението към животните, затова й е трудно да бъде по-сърдечна и отворена към тях.

# 457
  • Разпиляна във въображението
Значи добре е изиграла сълзите в очите, когато на онази игра с въпросите, Айлин я описваше. Или когато говореше за приятелството също там. Когато Елена я гледаше студено, докато тя плачеше също заради въпроси от кутията. Или когато се разстрои при тръгването на Айлин.

Елена я видях разстроена, когато се притесняваше за реакцията на Евгени заради колието.

# 458
Все се пише, че нямало диалог. Според мен имаше. Валерия каза, че няма да го направи и се аргументира. Той какво иска, лекции да им чете? Още в началото Габи ѝ каза, че само това говорела и ето, тя е решила да не прекалява. Поне не са излъчвали, ако го е правила. Всички ще кажат, че е отегчително. И ги разбирам, не на всеки му се слуша.  Каквото и да направи Валерия в тази ситуация ще бъде хулена. Също, като с въпроса на Елена за избора между животни и близки хора. Евгени може да иска и да му се кланят, но не всяка жена би го направила. И много правилно. Само смятам, че тя трябваше да не бъде толкова рязка, една идея по-мека. Предполагам много критика и неразбиране е срещнала от околните и е защитна реакция. А и по принцип изглежда ѝ е такъв характера.
Крисия казва, че Джия злословила за нея в "Комеди клуба". Гледах малко и не съм разбрала. Грозно.
Микаела каза, че не би участвала в Комедито, не ги харесва, въпреки, че за нея нищо лошо не са казали.

# 459
Продуцентите наистина са успели да ги докарат до лудост. Интересно ми е Елена как се възприема като се гледа сега.

Миналата година не можех да понасям Виктория, а сега като я гледам в Хелса ми е направо симпатична. На красавеца му потекоха лигите по нея. Умее си да флиртува жената.
Мисълта ми е, че в нормална среда хората се владеем и умеем да прикриваме кусурите си. Докато тук ги карат да озвереят.

# 460
Най се разкрива Елена в спонтанните си реакции. Тогава, когато не тя получава вниманието на Евгени.
Киселата физиономия и смръщените вежди разкриват много. И това не й е достатъчно, защото веднага започва да ''хапе'' Валерия, пък и другите момичета.
Защо се смеят? Защо се радват? Те не били влюбени.
Обаче получи ли тя внимание, как се променя само.
То е хилене, смях, натриване на носовете, високомерие: ''Вие нямате шанс."
Не ми харесва това поведение и затова не смятам, че Елена е сърдечен човек.
Единствено ми хареса реакцията й, когато Валерия падна. Тогава показа съчувствие и чисто човешко отношение, за разлика от Айлин и Джия.
И друго се сетих. Валерия с изказванията и поведението си може да вреди само на себе си. Дали яде луканка, дали ще издои козата, дали пипа сирене и кашкавал, това са си нейни работи, които не вредят по никакъв начин на останалите.
Докато действията на Елена, в предаването, вредят на другите. С думите си цели да жегне и да обиди.

# 461
За епизода довечера си мисля, че Елена ще е на срещата - реално това е точно на рожденият ѝ ден.

# 462
  • София

Поредното доказателство как показното има по-голяма тежест, нищо, че може и да е фалшиво. А мълчаливото страдание не е страдание.

За мен Валерия показа едни от най-искрените емоции във формата, когато Айлин си тръгна. И после, когато за миг си помисли, че се в върнал. Искрена тъга и искрена радост. Също репликата при тръгването на Джия, как тя едва ли не нямала право да покаже емоция, беше показателна - всичко, което Валерия направи или покаже, бива атакувано от Светата инквизиция. Съответно тя се затваря, за да не бъде за пореден път нападната, а реакциите й - изкривени.

# 463
462 мнения в темата, връщам се да ви чета.Grinning

# 464
Съгласна съм с доста от написаното от Ely sa относно Елена.Но удобно не се пише, че от няколко момичета там, не само от Елена се е заявявало, че Валерия изключително много дразни с надменното, високомерно държание, натриване на носове. Пресвета Валерия не е. "Вие нямате шанс" е супер валидно за Валката. Да не стане, че е каквото повикало, това се обадило.

Общи условия

Активация на акаунт