Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 707
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 495
Май всеки разбира под сърдечност различни неща или по-скоро се бърка с емоционалност.
Валерия не е безчувствен робот, не е казано това. А че Елена е по-сърдечна, защото сърцето й е по-отворено и показва повече уязвимост и емоционалност (не само в гневната и тъжната палитра), като също така е по-състрадателна към хората, т.е. по-човечна.
Елена е по-емоционална, но не особено емпатична, докато Валерия се опитва да си потиска емоциите и затова понякога избухва, но е емпатична. Така аз виждам нещата.

# 496
"Доброто" отношение между двете си е чиста проба лицемерие. Нали ги чувам по синхроните.

# 497
  • София
Май всеки разбира под сърдечност различни неща или по-скоро се бърка с емоционалност.
Валерия не е безчувствен робот, не е казано това. А че Елена е по-сърдечна, защото сърцето й е по-отворено и показва повече уязвимост и емоционалност (не само в гневната и тъжната палитра), като също така е по-състрадателна към хората, т.е. по-човечна.
Не харесвам нито Елена, нито Валерия, но на коктейла след играта с доенето Елена каза на момичетата, че не е редно да прекъсват срещата на Валерия с Евгени, защото имат важен разговор. Това ми направи добро впечатление от нейна страна и не мога да си изкривя душата, че не е показала толерантност в ситуацията.

Направи го, защото се надяваше Валерия да се подхлъзне (нали тя самата обяви колко не я бива в разговорите) и да последва Айлин. Мотивите й не бяха никак чисти.

Скрит текст:
За мен това са две различни неща - едното е здравословна нагласа - отварям си сърцето, показвам доверие. Другото е - навивам си на пръста, навивам себе си. Елена доста пъти се навива, включително за това, как се разголва, как е уязвима. Хората, с отворени сърца, които го правят, рядко разсъждават и го повтарят толкова. Оттам идва и усещането за неискреност.

Дори, да е имала забрана да не се намесва, в изражението й не видях грам състрадание. Слушаше внимателно и пресмяташе. Защитата също не значи състрадание. Нейните действия обикновено са продиктувани от разума, не от чувствата (каквото е състраданието).

За сцената с Валерия сме говорили и преди. Там отново не видях състрадание. По-скоро беше изненадана и не знаеше как да реагира. Ако беше състрадателен човек, чувствата й щяха да вземат превес. Състрадание там показа Джия - въпреки че тя също беше задала провокативен въпрос, си пролича, че не й харесаха тези атаки. Мисля, че и тази случка беляза връщането й към лагера Айлин/Валерия.

Валерия не я намирам за състрадателна.

Хващам се за последното изречение - в такъв случай не намираш и двете за състрадателни, защото предшишния постинг бе "за по-състрадателна не съм съгласна изобщо". Обръщам се на "ти", защото така предпочитам, а и не сме толкова непознати, но ако имаш против - сподели.

Разбирам откъде идва усещането за неискреност, но след "навиването" чувствата/поведението също могат да бъдат такива. Всеки се самонавива за толкова много неща, че ако се замислим, може да е малко стряскащо. Останалата част от личността са влиянията, на които е подложена и отново - едното не изключва другото, а си взаимодействат.

Малко смешно ми стана на изречението "нейните действия винаги са продиктувани от разума". Повярвай ми - като неин защитник хич не ми изглежда така Simple Smile

При един зрял и балансиран човек разумът обхваща чувствата и менталността, без нито едно да има превес. При Елена се наблюдават тежки флуктуации. Предполагам идва от това, че за водните зодии (които са и по-емоционални) справянето с емоциите е задача с повишена сложност, именно поради интензитета и дълбочината им и затова тя се опитва свръхкомпенсира с ментални прояви.

В поста ти с по-състрадателна не пишеше нищо за Валерия, за това мислех, че говориш като цяло. Но, и двете не съм видяла да показват състрадателност. Все пак обаче, у Елена съм видяла липса на такава към нейните близки, което за мен автоматично я прави по-несъстрадателна от някой, при когото не съм наблюдавала такова нещо.

Разбира се, няма 100% разум и 100% чувства, но да, определено смятам, че разума (приоритетно) диктува на Елена. Емоционалните й прояви с Евгени, както и тези, които се опита да определи за спонтанни, същото са диктувани от разума. Винаги анализира, винаги рационализира, винаги обмисля. Евгени също го е отбелязвал нееднократно. Давам пример - Елена обмисля и решава, че трябва да признае на Евгени чувства, не го прави, защото точно в този момент така го е почувствала. Това може да се наблюдава много пъти. Затова и когато възникне напечена ситуция се оплита в обяснения и оправдания - защото бързо трябва да измисли версия, вместо думите да й идват от сърцето (чувствата). После се усеща, че версията й може да бъде приета и негативно или измисля по-добра, сменя и т.н. (оправданията с колието).

Много е трудно нито едното да няма превес. Най-малкото, двете често си противоречат. В това няма нищо лошо. При Елена, за мен лично, флуктациите идват от отва, че висока невротичност.

# 498

В поста ти с по-състрадателна не пишеше нищо за Валерия, за това мислех, че говориш като цяло. Но, и двете не съм видяла да показват състрадателност. Все пак обаче, у Елена съм видяла липса на такава към нейните близки, което за мен автоматично я прави по-несъстрадателна от някой, при когото не съм наблюдавала такова нещо.

Разбира се, няма 100% разум и 100% чувства, но да, определено смятам, че разума (приоритетно) диктува на Елена. Емоционалните й прояви с Евгени, както и тези, които се опита да определи за спонтанни, същото са диктувани от разума. Винаги анализира, винаги рационализира, винаги обмисля. Евгени също го е отбелязвал нееднократно. Давам пример - Елена обмисля и решава, че трябва да признае на Евгени чувства, не го прави, защото точно в този момент така го е почувствала. Това може да се наблюдава много пъти. Затова и когато възникне напечена ситуция се оплита в обяснения и оправдания - защото бързо трябва да измисли версия, вместо думите да й идват от сърцето (чувствата). После се усеща, че версията й може да бъде приета и негативно или измисля по-добра, сменя и т.н. (оправданията с колието).

Много е трудно нито едното да няма превес. Най-малкото, двете често си противоречат. В това няма нищо лошо. При Елена, за мен лично, флуктациите идват от отва, че висока невротичност.

Много добре казано за Елена.

# 499
То при този ерген трябва мнооого пламък, по показното от Елена на диванчето.

На мен предложението да дадат повече време на Евгени и Валерия също ми прозвуча като да дадем време на Евгени да ѝ се накара.
Или "да дадем време на Валерия да се оплете още повече", понеже се сещат за развоя на събитията с Айлин. 😏

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 14:57 от Alucard

# 500
Били се скарали, за парлама Rolling Eyes

# 501
В допълнение към предишния ми постинг.
Да си Скорпион (при това със стелиум) не е лесно, говоря от опит Bowtie Това е единствената зодия, която е толкова огнена/страстна и експлозивна, че се е наложило да бъде потопена във вода/емоции. И когато Елена не успява да се справи с вътрешните си катаклизми и трансформации, се появява Водолея философ, където е Луната й (комфортната зона).

Влюбването има много общо с обсесията (не и обичта). Тогава човек става като "кон с капаци" и престава да забелязва друго, освен обекта на чувствата си. Забравя и себе си, такъв какъвто е по принцип. Започват да изплуват таени в подсъзнанието неща - високомерие, незачитане на околните и т.е. Изненада - в психологическата сянка могат да се крият доооста по-неприятни анти-добродетели. Осъществява се един вид баланс. И ако Елена по принцип няма висока самооценка и се стреми твърде много да угоди/съчувства на останалите, то във влюбеното състояние идват техните антиподи. Идеята е да се придобие цялостност и трансформират/хармонизират тези аспекти в нещо по-функционално и съзидателно. Ето защо мисля, че Елена е влюбена и с отворено сърце - защото тя започна да се променя, а Валерия си остана същата. По тази причина и много хора се страхуват да се влюбят - защото ще излезе всичко подтиснато... и сърцата им са затворени.

Сега прочетох и следващия ти постинг:

То аз горе-долу съм отговорила и на това. Така е - доста е невротична.

# 502
  • # супернатурална #
Съгласна съм с доста от написаното от Ely sa относно Елена.Но удобно не се пише, че от няколко момичета там, не само от Елена се е заявявало, че Валерия изключително много дразни с надменното, високомерно държание, натриване на носове. Пресвета Валерия не е. "Вие нямате шанс" е супер валидно за Валката. Да не стане, че е каквото повикало, това се обадило.

С тази разлика, че Елена го демонстрира предимно и особено след среща (когато уж трябва да е задоволена) , или НАПАДАЙКИ. Валерия каза на Ирина  - ти ще имаш шанс с Евгени само, ако аз си тръгна- ЗАЩИТАВАЙКИ СЕ от нападките, провокативните и въпроси, съпроводени с физиономиите, все едно виждаа глист или плужек срещу себе си. За вас не знам, може и да обърнете и другата буза, или "да използвате въпросите за да изпъкнете", но за мен това е нормалната защитна реакция срещу простотията. Без да използваш епитети да поставиш нападателя на мястото му. Ако и Пам се беше защитила така, и нея щях да я уважавам. Но на есеистката и липсва дар слово и бърз ум.

# 503
Това си беше класическо затапване. Ирина си го изпроси отвсякъде. Много ми е смешна пред Евгени - бълва безсмислици една след друга. По принцип не бих я съдела строго, но тя държи да покаже доста злобен образ пред камерите, затова, докато е в предаването, от моя страна няма да има прошка.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 14:35 от Alucard

# 504
Карат се (Елена и Валерия), когато ситуацията е такава. Не ги е страх да се конфронтират, умеят и да се защитават. На коктейли са разменяли и шеговити реплики, умерено хапливи. На синхрони се очаква от тях да играят срещу слабите места на конкурентката и/или да се изтъкнат за нейна сметка. Не мисля, че са били лицемерни, когато си говорят спокойно (като ги оставиха двете сами в имението и играта по двойки с Виктория) или за поздрав за рожден ден. Адекватни са според ситуацията. Не очаквам агресия между тях, за щастие нивото е друго, не като в предишния сезон.

# 505
Съгласна съм с доста от написаното от Ely sa относно Елена.Но удобно не се пише, че от няколко момичета там, не само от Елена се е заявявало, че Валерия изключително много дразни с надменното, високомерно държание, натриване на носове. Пресвета Валерия не е. "Вие нямате шанс" е супер валидно за Валката. Да не стане, че е каквото повикало, това се обадило.

С тази разлика, че Елена го демонстрира предимно и особено след среща (когато уж трябва да е задоволена) , или НАПАДАЙКИ. Валерия каза на Ирина  - ти ще имаш шанс с Евгени само, ако аз си тръгна- ЗАЩИТАВАЙКИ СЕ от нападките, провокативните и въпроси, съпроводени с физиономиите, все едно виждаа глист или плужек срещу себе си. За вас не знам, може и да обърнете и другата буза, или "да използвате въпросите за да изпъкнете", но за мен това е нормалната защитна реакция срещу простотията. Без да използваш епитети да поставиш нападателя на мястото му. Ако и Пам се беше защитила така, и нея щях да я уважавам. Но на есеистката и липсва дар слово и бърз ум.

Всъщност Елена започна да го демонстрира едва напоследък, преди това просто си витаеше някъде от щастие и й трябваше време да се окопити, за да влезе в словесните престрелки. Съгласна съм, че от известно време насам Валерия предимно се защитава. Но да не забравяме кой пръв нападна Simple Smile С надменното и арогантно поведение след среща, с удара в гърба по време на народната топка, с разните му там подмятания, със смеха и подкрепата на две от най-агресивните участнички беше доста по-нападателна. Дори и когато пасивно-агресивно се изолираше на диванчето... Да не излезе сега, че Елена е тази, която се защитава. Защото понякога и атаката е щит Wink

# 506
Валерия беше първа на среща, откъде знаеш, че се е отбранявала, а не е демонстрирала превъзходство първа и не дразни? А каква е нормалната реакция срещу надменен човек, който омаловажава участието и "борбата",  на която и да е наравно с другите моми?
Искате да изкарате, че едва ли не Валерия е в позиция на жертва и всички ѝ удрят яка преса, а тя е стояла още от началото кротко,грам не е провокирала с нищо. Брейй.

# 507
И как може някой да се дразни на друг, че е щастлив, усмихнат и т.н.... Валерия не е казвала "вие всички тук сте кауза пердута ", Елена го каза. Те се занимаваха с нея и когато седеше кротко и тъжно на дивана, пак им бъркаше в здравето.

# 508
  • Разпиляна във въображението
Не съм забелязала Валерия да влиза в словестни престрелки първа. Елена винаги я е подхващала. Дори в началото, когато сядаше до нея, за да проучва конкуренцията и си размениха реплики с нея.

# 509
  • софия
Божкееей,  какво било хубаво да гледаш отстрани без да се палиш. 😀 Но за спорта ще се включа. Силни изказвания за Елена, как не защитавала близките си. Тя от самото начало ясно каза, че е отишла там за Генчо. Близки няма. Това, че се е върнала в България заради брат си ми е достатъчно за да не се съмнявам как подкрепя, когото и когато трябва.
 И все пак тя и Пам бяха тези, които помагаха на по-плашливите за среща момичета. С тяхна помощ стигнаха до пейката.
 Синхроните са това, на което най малко обръщам внимание. Там е най-голямата бутафория. Сядаш след цял снимачен ден и започват с въпросите. Въртят на шиш, въпросват,  докато не получат желания отговор. Синхроните се снимат след церемонията с розата, много след полунощ. Има и обедни изключения, но в повечето пъти виждаме нощните.

Валерия в моите очи изобщо не изглежда тъжната божа кравичка.  Ако само чета темата, ще остана с впечатление, че е подложена на непрестанен тормоз. Аз до сега такова нещо в предаването не съм видяла. Престрелките обикновено са и в двете посоки и редуващи се кой ще клъвне пръв.

Общи условия

Активация на акаунт