Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 162
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 920
По-голямо клише от Елена в този сезон аз не съм видял. Не знам дали има и една собствена дума или мисъл.

# 1 921
Ако т.нар. "победителка" остане с нашето петле поне няколко месеца, чак тогава може да кажем, че е грабнала купата. Да остане с него в една къща, а не да е в дома на татко и мама или на другия край на света. Нищо не е победила победителката. Времето ще покаже, кой какво е постигнал. Бракът и обвързването не са кучета и котки в приют, нито книжка с приказки и картинки, а сериозна работа.
Затова и предаването само по себе си не само не може да използва термини като "финалист", "победител", "състезание". Може да я наречем избраница, но толкова. Истинската победителка ще е тази, с която ще имат деца, общи тревоги, изпитания... Ако изобщо някоя има акъл да му се върже.

# 1 922
Да не забравяме, че много от текстовете на Елена не са писани с цел ей така да си твори неща от дълбините на душата си и да е “споделена” с читателя.

Конкретно пасквилът за CBD капките е 100% рекламен текст. Като такъв, успехът му се мери само по един аршин — написан ли е така, че:

1. Да достигне до максимален брой хора; и

2. Да ги накара да си купят продукта.

Аз лично дълбоко се съмнявам, въпреки че клиентът за това ѝ е платил и това очаква.

Този, да го наречем жанр, като всяка една литературна форма си има правила и чалъм. Както откъм техническо изпълнение, така и откъм съдържание. В този случай не си личи познаването им, ако знаеш за какво да гледаш. Отделно си има цяла наука за психологията на маркетинга и как да въздействаш на публиката и т.н.

Просто няма никаква компетентност в нищо, дори в професията си, а се бие в гърдите, това дразни.

Не искам да променям ничие мнение, но не съм съгласна с драпането на Елена (и други публични личности) да подменят реалността само защото не могат да виреят успешно в нея. Занижаването на критериите за какво ще рече истинска компетентност/интелект/обща култура/грамотност/дълбочина и т.н. е много по-опасно от всичко, което едни Габи и Елисавета биха сътворили в публичното пространство. Елена е по-умна и способна от тях и съответно има по-голям деструктивен потенциал.

Всъщност, своята изфабрикувана персона успя да продаде много по-успешно от чуждите продукти, за което евала.

# 1 923
Много е интересно и писмото от Валерия, което Евгени поиска тя сама да прочете при обетите. Искаше от нея тя да потвърди любовта си към него пред всички. Здраво я изпитваше, защото не й вярва (ако помните същото се случи и с Айлин), а и обетът й беше пълен с банални обещания. Тя се засрами и той го отбеляза.
Продължават да ни подхлъзват, че Валерия е избраната, дори с третата роза на Елена.
С нищо не ми се промени мнението, за мен Елена е избраната. Във връзката му с Валерия виждам само привличане и недоверие от страна на Евгени какво може тя да му даде. Само с думи върху писъмца не става, трябват и дела, а тя не ги направи. Просто чакаше на лаврите, както каза и Елена, че тя е първата целуната, първата получила писмо от него, първата нарушила правилата... Но любовта се доказва всеки ден, това е напомняне към всички чакащи...Smiling Imp
Не, накарая да прочете писмото пред момичетата не защото не ѝ вярва, а за да си почеше егото и да им покаже на останалите момичета: "ето виждате ли колко съм обичан и желан".

# 1 924
  • # супернатурална #
Clare, споделям изцяло мнението ти, особено в частта "драпането на Елена (и други публични личности) да подменят реалността само защото не могат да виреят успешно в нея. Занижаването на критериите за какво ще рече истинска компетентност/интелект/обща култура/грамотност/дълбочина и т.н. е много по-опасно от всичко, което едни Габи и Елисавета биха сътворили в публичното пространство"
Изкривяване на матрицата - учителки, за които пълният член не е "белег за образованост", народни представители, които четат "глава VII"  като "ви-ай-ай" и ...Елена, за интелектуалка набедена. За щастие, не виждам конкретно в нея, нужната харизма, за да повлияе в дългосрочен план дори на таргета си.

# 1 925
Да не забравяме, че много от текстовете на Елена не са писани с цел ей така да си твори неща от дълбините на душата си и да е “споделена” с читателя.

Конкретно пасквилът за CBD капките е 100% рекламен текст. Като такъв, успехът му се мери само по един аршин — написан ли е така, че:

1. Да достигне до максимален брой хора; и

2. Да ги накара да си купят продукта.

Аз лично дълбоко се съмнявам, въпреки че клиентът за това ѝ е платил и това очаква.

Този, да го наречем жанр, като всяка една литературна форма си има правила и чалъм. Както откъм техническо изпълнение, така и откъм съдържание. В този случай не си личи познаването им, ако знаеш за какво да гледаш. Отделно си има цяла наука за психологията на маркетинга и как да въздействаш на публиката и т.н.

Просто няма никаква компетентност в нищо, дори в професията си, а се бие в гърдите, това дразни.

Не искам да променям ничие мнение, но не съм съгласна с драпането на Елена (и други публични личности) да подменят реалността само защото не могат да виреят успешно в нея. Занижаването на критериите за какво ще рече истинска компетентност/интелект/обща култура/грамотност/дълбочина и т.н. е много по-опасно от всичко, което едни Габи и Елисавета биха сътворили в публичното пространство. Елена е по-умна и способна от тях и съответно има по-голям деструктивен потенциал.

Всъщност, своята изфабрикувана персона успя да продаде много по-успешно от чуждите продукти, за което евала.

Всъщност, единствено Елена и донякъде Пам дадоха възможност на предаването и зрителите да не "занижават критериите" извън санитарния минимум. Но, ако говорим още по-сериозно - кой определя критериите, техните стойности (в съдържателен аспект) и праг. Вие? Аз? Вашите и моите критерии очевидно са много различни (не по-високи или по-ниски, защото няма обективна скала), с различен фокус и характеристика. Нека затова да не говорим за критерии, а за лични мнения. Само така дискусията може да бъде обективна.
И още нещо. Не съм забелязала някой да иска "да подменя реалността", но дори и това да му е на сърце, не виждам по какъв начин Ви засяга. Живеем в свободен свят и стига да не се пристъпват законите, всеки може да изразява себе си, както му хареса.

# 1 926
  • От Луната
Цитат
Повтарям се, но от видяното оставам с впечатление, че тя има усета на хамелеон, за да представи това, което според нея очаква бленуваният мъж.
Има усета не само какво очаква един мъж, а какво очаква зрителя, майката, потребителя... Тя е рекламен продукт в момента.
В шоуто беше това, което се очаква от перфектната жена. Даже малко в повече... Пресоли я манджата, но може и това да е била целта, може това да е следствие от  монтажа... Малко остана.

# 1 927
Ако т.нар. "победителка" остане с нашето петле поне няколко месеца, чак тогава може да кажем, че е грабнала купата. Да остане с него в една къща, а не да е в дома на татко и мама или на другия край на света. Нищо не е победила победителката. Времето ще покаже, кой какво е постигнал. Бракът и обвързването не са кучета и котки в приют, нито книжка с приказки и картинки, а сериозна работа.
Затова и предаването само по себе си не само не може да използва термини като "финалист", "победител", "състезание". Може да я наречем избраница, но толкова. Истинската победителка ще е тази, с която ще имат деца, общи тревоги, изпитания... Ако изобщо някоя има акъл да му се върже.
По медиите се пише, че Гената готви сватба и постнати снимки с Елена. Дали е избрал Валето, както още от началото на предаването се говори и пише не е ясно, но дори тя да е финалистката, изглежда друга е истинската избранница. Иначе аз такъв женчо, пуяк и комплексар не бих погледнала дори, камо ли да му свалям звезди. Дано жената до него го изтрае повечко и да умее да го дундурка. За него си беше точно Ирина. Да му готви, да го ласкае, да го чака с децата вкъщи и да го скъсва от секс. Снощи при Цитиридката сама се похвали, че е станала лице на фирма за секс играчки. Изпусна Гената секс гуруто, дори не я намляска много. Хайде да свършва вече таз смехория.

# 1 928
Поли пасивно-агресивно нахейти Елена в Надкаст (заради някакво изказване на Елена, че Поли е инфантилна или нещо такова).
Каза, че разговорите между Елена и ЕРгени са в голяма част за книги и в този случай би изказала адмирации към Евгени, защото неговата професия изисква изключително много време и отдаване, но той все пак намира време да чете и да е адекватен в дискутирането на книги с Елена, на която пък, литературата й е професия и за нея е логично да е запозната (като подкрепи последното твърдение с много очевиден eye roll)

Тъпото Поли вятъра гони Simple Smile) Най-смешното беше как, когато я питаха какво би било, ако ергенът би проявил интерес към нея, тя тръгна от 9 кладенеца вода да вади как той всъщност бил проявявал интерес, заради това я оставил. Simple Smile))
Много тъпо и злобничко човече-смърфче. И тя обижда на книги Simple Smile))

Lana Gatto, така е, наистина Елена няма равна по интелект, емоционалност и умение да борави с езика  вътре в къщата. Но аудиторията е такава, че е перли пред свине нейното.

Вал, за сметка на това, е семпла, елементарничка, не чете книжки, работи в МЛМ и осява с кучешки лайна гр. Плевен, крещи с цяло гърло на нахапани минувачи, и е по-лесно смилаема за средната аудитория на това шоу. Какъв гладък изказ има? Точно Валерия или ъ-ка или говори с еднодумни клишета, а цели изречения връзва само в синхроните, където очевидно й помагат.

nosmoky95, не ти ли омръзна всеки ден едно и също и то с такова напоение? Млад мъж си, спри да се излагаш в дамски форум. 
Интересен пост, рядко срещано откровен в този форум.
Значи Поли е инфантилна и злобна, но я определяме за смърфче добродетелните.
Вал била елементарна и ринела кучешки лайна на бездомни (което се иска отдаденост и състрадание), ама била против книгите (ама пък има по-добър изказ, правилно подредени изречения, кратки и точни отговори, не четяла книги, но пък прозира провокацията, знае повече за каузата си и животните всичко, което няма как да бъде без да е прочела. Красива е, но е семпла и естествена, няма татуси, не е по модата с подобрения.
За мен Елена е фалшива, досадна, пасивно агресивна, материалистка.

# 1 929
Не разбрах какво ми казваш с първото изречение. Съгласна съм с Лана, която написа, че Елена има интелект и ораторски способности. Чела съм повечето от писанията ѝ, не е моят тип публицистика, но ги намирам за доста добри в жанра си.
Щом си съгласна с мнение, което опонирам, и ползваш мой цитат, се предполга да споделиш своите аргументи. Интелигентен ли е човек, който се  представя като редактор и допуска елементарни правописни грешки? Ще се радвам да дадеш и пример за ораторството на Елена.
Многократно бе писано, че Елена си подготвя някаква тирада и в случай, че бъде прекъсната, се обърква в реторическите си уж данни. За липсата на основни знания по правопис и пунктуация дори ме е срам да пиша. Съгласна съм с подмяната на реалността изцяло и не подкрепям, че благодарение на качества е изпъкнала сред другите. Това се случи само, защото й бе дадено време, удобно използвано за целите на продукцията, показвайки лош модел на посредственост и липса на достойнство.
Прегледах блога й или каквото е,но не видях концепция, освен разхвърляни размисли по всевъзможни, не особено увличащи теми. Тази стилистика отмина, на места има открито заимстване, липсата на оригиналност, но обилно подправена с маниерност. Темите са четени, омръзнали, очаквах повече вдъхновение, най-малко.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 07:59 от Tsugumi_

# 1 930
Добрютро на всички! СлаБе, отърва ме за кафето тая сутрин Simple Smile
Взех да се чудя другата седмица финалът на Ергенът ли ще гледаме или финалът за купата на Съветската армия между Левски и ЦСКА....Доста сте се кълвали тук, ама питайте патило. Няма нужда! Нито левскарите ще станат цесекари, нито цесекарите левскари. Хайде да ви е хубав и слънчев деня!

# 1 931
Добро утро! Разбирам, че има хора, които не харесват Елена, но да се отрича очевидното не бива. Дори Валерия признава способността на Елена да борави добре с думите. Аз си признавам, че вече не харесвам нито една от двете. За мен лично Елена се държи обсебващо с Евгени. А "залитането" на Валерия в посока "аз обичам животните" дори не ми се коментира. Да си тръгва ерген Евгени и да се свършва тая мъка...

# 1 932
  • софия
Добрутро! Не смея да сервирам кафето, бабо Росе. Отвсякъде прехвърчат томахавки, ще ми почупят посудата.😀 Днес ще караме всеки за себе си и на лични запаси.
 Имам една чуденка. Генчо дали ще се появи изобщо по интервюта относно предаването. Покри се туй момче в дън земя. Профил заключи, размахва пръсти на подкастове. Нямам идея как вървят продажбите на концертите му, ама май той ще излезе най-голвмият губещ от цялата работа, нищо, че е сред финалистите. 😀

# 1 933
При Елена много ми бие на режисура. Дадена и е роля - напористата влюбена и готова на всичко до дупка. Тя изпълнява стриктно но звучи неестествено. И това прекомерно внимание към нея напоследък подготвя че няма да е тя. Според мен.
Да, защото в началото сама се режисираше, и тя го каза, и Евгени все й го повтаряше. Но после се откри и си беше много спонтанна, не се страхуваше да показва любов и да се бори за любовта. Евгени това искаше и си го получи, пълна отдаденост.
Много е интересно и писмото от Валерия, което Евгени поиска тя сама да прочете при обетите. Искаше от нея тя да потвърди любовта си към него пред всички. Здраво я изпитваше, защото не й вярва, а и обетът й беше пълен с банални обещания, (ако помните същото се случи и с Айлин). Тя се засрами и той го отбеляза.
Продължават да ни подхлъзват, че Валерия е избраната, дори с третата роза на Елена.
С нищо не ми се промени мнението, за мен Елена е избраната. Във връзката му с Валерия виждам само привличане и недоверие от страна на Евгени какво може тя да му даде. Само с думи върху писъмца не става, трябват и дела, а тя не ги направи. Просто чакаше на лаврите, както каза и Елена, че тя е първата целуната, първата получила писмо от него, първата нарушила правилата... Но любовта се доказва всеки ден, това е напомняне към всички чакащи...Smiling Imp
Ако трябва да се доказваш всеки ден, това не е любов!

Misi_36, в анкетата ще се постараем. В шоуто не държа да побеждава. ,😉

Тълкуваш думите ми съвсем неправилно. Любовта се доказва с дела, не само с думи, с малки или големи жестове, с отделено време, с грижа за другия, с внимание, с подкрепа, с договаряне, с разбиране, с лоялност... И да, този процес не е само когато ти скимне, а всеки ден!

# 1 934
Страшни битки се водят тук за Валерия и Елена, но не разбирате ли, че те не са конкуренция една на друга, просто защото са различни нива. В реалния живот хора като тях нямат допирни точки, защото интересите са и им коренно противоположни. Нито Валерия ще влезе в литературните и арт среди, нито Елена ще иде при кючеците и салфетките.

Общи условия

Активация на акаунт