Базедова болест

• 267 078
  • 851
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!Аз съм в голяма чуденка.Имам спад в телесното тегло, чувствам умора, но Т3,Т4 и ТSH са в норма.Докито каза, че нямало нийда да пуска други изследвания щом тези са в норма, но за мен това не е рещение/Възможно ли е тезо хормони да с ав норма , а пак да има хормонален проблем?Какви изследвания да пускам, ехография да искам ли?Направо съм се ошашавила Sad

# 106
аз се намирам в същото положение като теб,всички хормони в норма но ТАТ и МАТ ,много над нормата,,,
ти пускала ли си ги,ако не си ги пусни
но ендокр. ми каза че ще имам нужда от лечение,утре ще мина принего и ще видим какво ще ми изпише
та пусни си и ТАТ и МАТ и направи ехография

# 107
TAT и МАТ поемат ли се от касата?

# 108
НЕ ,за съжаление не се поемат
но на мен ендокриноложката ми каза ,че може да се пусне само МАТ или TSH рецепторни антитела, които естествено трябва да платиш от джоба си....

# 109
Здравейте! Казавам се Десислава.Преди месец и половина ми откриха тиреотоксикоза и базедова болест. Жлезата ми е много увеличена и има един възел. Лекарят ми каза че основния хормон на жлезата ми е бил 8 а трябвало да е две. Чувствам се зле. Имам силно сърцебиене и прескачане на сърцето. Също много отслабвам на тегло - на 34 години съм а вече тежа 38 кг. Много съм притеснена и отчаяна. Колегите вече ме питат да не съм болна от анорексия Embarassed.Имам две дечица и трябва да се грижа за тях. Пием Метизол три пъти по две и Пропранолол 3 по едно. Но се оказа че Метизола са го спрели от внос и сега Съм на Пропицил. Лекуваме един лекар от Враца , но не съм много доволна. Препърчайте ми някой. Най-много ме притеснява теглото ми.

# 110
Здравейте! Казавам се Десислава.Преди месец и половина ми откриха тиреотоксикоза и базедова болест. Жлезата ми е много увеличена и има един възел. Лекарят ми каза че основния хормон на жлезата ми е бил 8 а трябвало да е две. Чувствам се зле. Имам силно сърцебиене и прескачане на сърцето. Също много отслабвам на тегло - на 34 години съм а вече тежа 38 кг. Много съм притеснена и отчаяна. Колегите вече ме питат да не съм болна от анорексия Embarassed.Имам две дечица и трябва да се грижа за тях. Пием Метизол три пъти по две и Пропранолол 3 по едно. Но се оказа че Метизола са го спрели от внос и сега Съм на Пропицил. Лекуваме един лекар от Враца , но не съм много доволна. Препърчайте ми някой. Най-много ме притеснява теглото ми.

Аз също съм с базедова болест.бях отслабнала много ...но след интензивно лечение всичко си дойде на мястото.
Обикновено при това заболяване се отслабва и то много.
Пропицила е много по добър от метизола .
Така че спокойно си го взимай както и пропранолола.
лечението на това заболяване е много бавно ...може и да изминат и две години.
Взимай си редовно хапчетата и не се отказвай. Peace

# 111
момичета ,а как сте с холестерола....
моя е завишен,е не много , ендокринолога ми каза че това е от БАЗЕДА...
хемоглобина ми е 112 при норма   120-160,отслабнах ,а холестерола ми е над горна граница,егати майтапа..

# 112
  • Стара Загора
После спрях лекарствата, защото забременях и след раждането продължих.
v_e_s_e_l_a след раждането кърмеше ли като продължи с лекарствата?
Аз съм с тиреотоксикоза от 3 год.
През 2004 пих Метизол за 5 мес. и се оправих го спрях.
Но тази година след като родих хормоните ми пак са се побъркали и ми изписаха пак Метизол, но аз кърмя и не мисля да го почвам.
За сега мисля да отида при хомеопат,
но не съм наясно какво ще стане ако не пия лекарствата?

# 113
Не, не кърмих. Но ако продължиш да кърмиш, мисля, че Пропицил-а е по-подходящ. Говори с ендокринолога, той ще каже най-добре. А за това да спреш хапчетата, не знам, ще продължиш да произвеждаш повече хормони, може да се засили симптоматиката и така. Аз съм спирала за известни периоди, но почва едно сърцебиене и пак по доктори. Пак казвам, че мисля, че е най-добре да обсъдиш с доктора как лекуването или не, ще се отрази на кърмата. Дано всичко се нареди

# 114
  • Стара Загора
Тя докторката знае и ми каза че ще провери за Пропицила и ще ми се обади и до тогава мисля нищо да не взимам. За сега само изследванията ми са лоши нямам други симптоми, а предпочитам да имам сърцебиене отколкото да давам хормони на бебчо.

# 115
 извинете ме мили дами че се намесвам м/у толкова жени , но съм болен от тиреотоксикоза и съм мъж на 29 год.  изчел  съм сумати неща за тази болест както и я лекувам от 1.5год.усилено
никъде обаче не прочетох в симптомите на болеста да има болки в мускулите и най вече  при ставане /стол,легло/ до такава степен че в един момент евентуално ако стана след 2-3 стъпки  падам и немога да стана сам.това явление трае от 1 до 15 дни. пия пропицил и пропранолол, и преди намаля ли дозата болките идваха, увелича ли я изчезват но сега хормоните вече се пооправиха а тези болки дори и с увеличване на хапчетата продължават да ме тормозят!!
при вас има ли го това нещо или поне нещо подобно .  Sad

# 116
Аз имах и дори и сега от време на време се чувствам по същия начин. Провери си хемоглобина и по -специално желязото.
На мен ми изписаха  МАГНЕЗИЙ С ВИТ. В  И ЖЕЛЯЗО С ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА

# 117
Здравей Деси!
Препоръчвам ти моят доктор, от който съм наистина доволна. След многогодишно лутане сред разни уж "светила", попаднах на "правилният":
Д-р Веселин Демирчев - Ендокринология и болести на обмяната; Адрес: ул. "Георги Софийски" №3, 015 к-т, ет. -1 Тел.: 9225-650, Прием: пон., вт., сряда, петък 8-14 ч., четвъртък 14-19 ч.
Работи и със здравната каса. Така, че с талон и предварително уговорен час по телефона, ще те приеме.
Успех!

# 118
  • Някъде там...
baipetko и моите хормони преди години влезоха в норма,но не си спомням да съм имала такива болки като тебе newsm78, да не е от нещо друго това.

# 119
Здравейте, аз съм на 28 и от 9 години съм със хипотиреоидизъм. Пия ел-тироксин, като непрекъснато си коригирам дозата съобразно сезона. А, забравих да кажа, че си имам в колекцията и Хашимото, което така и немога да озаптя вече 9 години. Когато засека антителата си около140 направо черпя. Та както и да е, до тук хубаво, но преди 20 дни си направих изследвания на ттх- 0.03,  Rolling Eyes Shocked. Реших че съм се предозирала и намалих ел-тироксина от 150 на 125. А причината да си направя изследвания беше неистово главоболие в продължение на 15дни, треперих като лист, особено като се ядосъм, не можех да шофирам, защото краката ми трепериха и гасях колата дори и като сменям скоростите. Сърцето ми блъскаше като лудо, имах и малко мусколни проблеми, но аз си мислих, че е от тренировките с който съм свикнала и не би трябвало да имам проблем. И така отидох на изследвания и кардиолог. Изследванията ужас, кардиолога два пъти по-голям ужас. Откриха ми синусова тахикардия. Аз ,какво мислите успокоявах докторите,че това е от предозиране, да ама не днес си взех новите изследвания и пак съм така Mr. Green Twisted Evil smile3530  smile3514. ТТХ-0.09,   FT3-6.78/3.5-6.5/,   FT4-22.78/11.50-22.70/. От 20 дни пия безкофеиново кафе и се чувствам добре. Като че ли нямам сърцебиене, ама знам ли вече , луда работа. Това хашимото ме побърка. От 3 години си пия тези дози, а сега защо така се получи незнам. На 6.11 имам час при доц. Христозов - Варна. Парадокса е в това, че плануваме 2ро бебче. Ако забремения при тези стойности на хормоните проблем ли е???? newsm78. Запозната съм с риска при хипофункция на жлезата, но с хиперфункцията съм на ВИЕ, защото никога не ми се е случвало подобно нещо. Моля дайте съвет и простете за намесата.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт