Базедова болест

• 267 072
  • 851
  •   1
Отговори
# 120
Забравих да кажа, че си имам и 3 хубавки възелчета, 2 в ляво и 1 в дясно. Да правя ли пункция????? Не се страхувам от процедурата, а това което ще стане след нея.

# 121
  • пяната на дните
Здравейте! Отдавна никой не е писал в темата.
Не успях да намеря информация в нета, така че искам да попитам дали има лечебни санаториуми, които влияят оздравително на Базедова болест и дали здравната каса поема разходи за тях.

# 122
Не съм чувала за оздравителни санаториуми, но случайно ако има такива, то определено няма да са поети от касата. Не са чак толкова щедри. Успех в лечението и ако изнамериш нещо интересно за заболяването пиши.

# 123
  • София
И аз не съм чувала за центрове. А за поети от касата не ми се говори. Те едни хормони не поемат, кво да говорим за друго....
smuh, направи ли пунция? Какво стана?
Аз съм с хиперфункция, ТСХ ми е 0.081. Имам постоянно главоболие месеци наред. А последно започна да ми капе и косата. Тъпия професор ми вика, че всичко ми е наред, ама ще го сменя.

# 124
Здравейте момичета, аз съм нова във форума. Прочетох доста неща от вашите истории.Включвам се тъй като аз също имам Базедова болест, само от два месеца но бих искала да споделя как се справям аз.На 4.10.2007 постъпих в болница за 3 дни, за да ми направят всички изследвания по клинична пътека.TSH-0.000, Anti TPO-248,1, FT3-14.73, FT4-40.3 при тези резултати ми назначиха тирозол 3х2т и пропранолол 3х1/2т,след 12 дни чернодробните ми ензими вече бяха повишени. Казаха ми да пия карсил-уж пречиствал черния дроб-пълни глупости, вместо това започнах да пия Саменто течен екстракт 2х20к тъй като отдавна съм се убедила във въздействието му върху организма-мощен антиоксидант,имуномодулант освен това деийства противовъзпалително и оздравително т.е лекува над 100 болести. Месец и половина от началото на лечението доктора каза да намаля тирозола на 2-2-1 и след още 2 седмици да направя FT3 и FT4 ида отида да ги види. И така на 3.12.2007 резултатите ми бяха следните FT3-3.26,FT4-9.14 т.е в норма, чернодробните сащо в норма, след което от днес 5.12.2007 съм на тирозол 3х1т и пропранолол 2х1/2 и продължавам Саменто. Моля за извинение, че съм толкова многословна. Ако някой желае да ме попита нещо, ще се радвам да помогна с каквото мога. Дано съм полезна. До скоро. Желая на всички здраве и успех!

# 125
Здравейте момичета, аз съм нова във форума. Прочетох доста неща от вашите истории.Включвам се тъй като аз също имам Базедова болест, само от два месеца но бих искала да споделя как се справям аз.На 4.10.2007 постъпих в болница за 3 дни, за да ми направят всички изследвания по клинична пътека.TSH-0.000, Anti TPO-248,1, FT3-14.73, FT4-40.3 при тези резултати ми назначиха тирозол 3х2т и пропранолол 3х1/2т,след 12 дни чернодробните ми ензими вече бяха повишени. Казаха ми да пия карсил-уж пречиствал черния дроб-пълни глупости, вместо това започнах да пия Саменто течен екстракт 2х20к тъй като отдавна съм се убедила във въздействието му върху организма-мощен антиоксидант,имуномодулант освен това деийства противовъзпалително и оздравително т.е лекува над 100 болести. Месец и половина от началото на лечението доктора каза да намаля тирозола на 2-2-1 и след още 2 седмици да направя FT3 и FT4 ида отида да ги види. И така на 3.12.2007 резултатите ми бяха следните FT3-3.26,FT4-9.14 т.е в норма, чернодробните сащо в норма, след което от днес 5.12.2007 съм на тирозол 3х1т и пропранолол 2х1/2 и продължавам Саменто. Моля за извинение, че съм толкова многословна. Ако някой желае да ме попита нещо, ще се радвам да помогна с каквото мога. Дано съм полезна. До скоро. Желая на всички здраве и успех!

Tanq, радвам се, че си успяла да се справиш, но аз доколкото съм чела за нашето заболяване не е добре да се вземат имуностимулатори. Anti TPO или МАТ са антитела, чрез които имунната ти система атакува собствената ти жлеза. То затова заболяването се нарича автоимунно. Така че имуностимулаторите само засилват този процес или поне така съм чела. Ти изследва ли си отново нивото на антителата? Освен това, за да се постави диагноза Базедова болест трябва да се изследват антителата TSH-R-AB. Това са антитела на хормона TSH. Ако те са в норма тогава заболяването се води Хашитоксикозис. Поне при мен е така. Всъщност доколкото са ми обяснявали лекарите няма голяма разлика между двете, само в антителата, които произвежда организма.

# 126
Аз преди около половин месец ходих на преглед.
Ендокриноложката ми назначи изследване на хормоните.
Резултатите са хубави и за сега не пия  лекарства,но ми каза след около 6 месеца пак на ново.
И така трябва два пъти в годината да си правя тези изследвания.

# 127
  • София
Резултатите са хубави и за сега не пия  лекарства,но ми каза след около 6 месеца пак на ново.

Дими, браво на теб. Много хубави новини. Аз мисля в понеделник да си пусна хормони и задължително кръвна картина, а и на док трябва да ида.
Никой не казва нищо за косата? Само аз ли имам този проблем?

# 128

Дими, браво на теб. Много хубави новини. Аз мисля в понеделник да си пусна хормони и задължително кръвна картина, а и на док трябва да ида.
Никой не казва нищо за косата? Само аз ли имам този проблем?
Ами моята капе..мисля ,че е от заболяването .
От известно време започна да се възстановява,но си правя разни маски...и така Rolling Eyes

# 129
neddi11, за имуностимулаторите си права. базеда е автоимунно заболяване. Но саменто, за което говоря е ИМУНОМОДУЛАТОР т.е. регулира имунитета, ако е слаб го засилва, ако е прекалено силен - понижава. Освен това ако е неподходящ в дрогерията откъдето го купувам, в никой случай нямаше да ми го препоръчат,.например не трябва да се приема от хора с пейсмейкъри, жени със спирали, бременни или такива които правят опити да забременеят. Аз изследвах Аnti TPO 248.1 и ТСХ 0.000 само в началото, следващия път към 3.01.2008 ще правя ФТ4 и ТСХ и пак ще пиша. Благодаря за проявения интерес по моя въпрос. Всяка обмяна на информация ми е от полза. Чао и до скоро.

# 130
привет,
искам съвет
имам хашимото от 2000г. ,сега съм в ремисия,преди 2 дни си правих хормони - в норма са ,само антителата са много над нормата.....
за 5 месеца свалих 8 кг.,имам и всички други придр. симптоми и най-вече слабо оросяванена крайниците,сега ендокр. ме праща на психиатър и казва ,че симптомите са вегетативни и трябва антидепресант.......незнам как да постъпя,да отида ли на психиатър или да потърся мнение и от друг ендокринолог ,но в софия.........

# 131
Преди около 2 години лекувах Базедова болест- TSH, и Т4- извън норма, стотици пъти завишени антитела МАТ. Проведох лечение-и хормоните , и антителата бяха влезли в норма.

Вчера си взех резултати от изследвания ( пуснах ги, защото нещо пак не се чувствам добре). Резултатите са ТСХ- в норма  и
този път завишени антитела ТАТ(предният път бяха МАТ).
Занесох резултатите на ендокринолог тук ( не съм от София) и каза, че не е нужно лечение ShockedАз обаче му нямам нужното доверие, защото го ползвам само за талони за хормоните, иначе се лекувах в София. Но сега докато отида до София до моя ендокринолог ще мине известно време, а се чувствам притеснена.

Имал ли някой подобни резултати?

Има ли значение за лечението, кои антитела за завишени? Налага ли се лечение, при нормалноTSH и завишени антитела? Налага ли се да пусна и F4 и F3? Имал ли е някой подобни резултати?

# 132
привет,аз съм в същото състояние като теб,
тук моя ендокринолог казва ,че всичко е в  норма нищо ,че антителата са много над норма..... и нямам нужда от лечение ,но аз не съм добре,дори за 5 м. отслабнах с 8 кг.
пращат ме на психиатър........

# 133
привет,аз съм в същото състояние като теб,
тук моя ендокринолог казва ,че всичко е в  норма нищо ,че антителата са много над норма..... и нямам нужда от лечение ,но аз не съм добре,дори за 5 м. отслабнах с 8 кг.
пращат ме на психиатър........
А, кои антитела са ти завишени? Кои хормони изследва, освен ТСХ?

# 134
изследвах tsx. ft4.t3. tat . mat

Общи условия

Активация на акаунт