Базедова болест

• 267 084
  • 851
  •   1
Отговори
# 165
Някой може ли да ми каже каква е разликата (ако има такава) м/у тиреотоксикоза, тиреоидит на хашимото, базедова болест и "дифузна струма от типа на Хашимото". Вече съвсем се обърках. Аз съм с TSH-0.000, Ft4-32.9, anti TPO-566. Ами честно казано нямам никакви признаци. А имате ли проблеми с цикъла?

# 166
  • София
Някой може ли да ми каже каква е разликата (ако има такава) м/у тиреотоксикоза, тиреоидит на хашимото, базедова болест и "дифузна струма от типа на Хашимото". Вече съвсем се обърках. Аз съм с TSH-0.000, Ft4-32.9, anti TPO-566. Ами честно казано нямам никакви признаци. А имате ли проблеми с цикъла?
Ами това са различни имена на Базедовата, в комбинация с Хашимото, което слагат като диагноза на всеки с Базедова. Аз нямах проблеми с цикъла. Бях горе-долу с твоите резултата, само МАТ ми беше над 1000. Какво ти изписаха? При кого ходиш? Имаш ли изменения на жлезата - кисти, възли?

# 167
Аз съм от Разград. Ходих при проф.Коева във Варна. Изписа ми Propycil, но още не съм пила. Имам бебешок на 7мес. и кърмя. Че сега сме в период на отбиване по този повод. Нямам кисти и възли, жлезата е увеличена ІІ степен. Утре ще ходя за бележки за изследвания и ще видя какво ще ми кажат, но лекарствата ще трябва да ги почвам.

# 168
  • София
Аз също съм на пропицил. 2-ра степен. Нямам кисти и възли. В началото, преди година, пиех 3 по 2, сега съм на 2 по 1, хормоните са ми почти в норма, може би и ще спираме лекарствата.

# 169
Писна ми да пия скапаните лекарства вече 1, 5година и не виждам полза от тях, а за операция не ми се мисли.. Решила съм да пробвам с билки. Намерих една рецепта, която била много древна от Тибет. Става дума за чесън, спирт и прясно мляко. Другата е с билката ПЕТНИСТА БУДАРИЦА. Ще пробвам пък каквото ще да става.

# 170
Досетих се и реших да допиша, при мен всичко започна когато изядох 1 киви ,разбрах че нещо не е наред ,нещо в гърлото ми дращеше и след много сокове се оправих, от тогава не ям киви .Може на някой да му потрябва да  провери за базедова болест по този начин.

# 171
  • Някъде там...
Stoilkov какви хапчета пиеш и как са ти хормоните. Поне няма ли подобрение? Ако не са ти изписали точната доза няма д аима ефект. Много е важно каква ще е схемата на пиене. При мене горе долу 1.5 год и ми влезоха в граници хормоните.

Аз не мисля, че с билки може да се оправи нещо!

# 172
Писах и в другата тема, но ще пиша и тук, защото спешно имам нужда от съвет:

Здравейте, имам проблеми със щитовидната жлеза. Моля, препоръчайте ми ендокринолог в София, който работи към Здравната каса.
Прочетох почти всичко писано по темата. Интересува ме има ли такива, които ходят при д-р Демирчев във ВМА.
Видях препоръки д-р Демирчев и за д-р Каменов от Александровска болница, но само в един пост.
Също ми препоръчаха д-р Галева и д-р Василевски.

# 173
Записах час при д-р Каменов

# 174
Правих изследвания в Бодимед и болница Вита. Оказва се, че техните нормални граници не съвпадат. В Бодимед нормалните граници на хормон свободен  T4 е от 9,3  до 17 ,а във  Вита  е от 9 до 20.TSH също има разминаване.Зависи на кого ще повярваш.В момента съм на пропицил .Ако взема средно може да се каже  ,че съм в някакви граници с изключение на TSH -0,05, което просто не мърда. Но за какви граници говорим ,след като гушата ми е подута ,по лицето също се подувам, стомаха ме боли и си мисля ,че е от лекарствата .TAT и MAT за които чета не са ми правени .Четох ,че трябвало да се прави и TRAK, но и това не ми е правено .Вече съм при 3ти лекар.

# 175
  • Някъде там...
каква ти е схемата на пиене на Пропицила?

# 176
 Откакто смених доктора в момента съм при д- р Шигарминова във болница Вита са ми изписани дози за 2 месеца, досега правех изследвания на всеки месец. Схемата е следната:

# 177
20дни:2по2, 20дни:3по1 ,20дни:1по2таблетки .TSH-0,05, FT4-18,63 това са ми изследванията за момента. Направиха ми и пълна кръвна картина ,нещо като задължение ,когато отиваш за пръв път и цялото ми удоволствие  струваше 51 лв .Оказа се ,че там всичко е наред.

# 178
  • Някъде там...
Като започнах аз лечението при ТСХ 0.049 моята схема беше такава:
15 дни -3х2, 15 дни 2 х 2
После според хормоните ми беше 7 дни -3х1, 10 дни-2х1, 20 дни-1х1
Ако ми паднеха хормоните ми ги дигаше на 2х2, после като почнат да влизат в граница 2х1 или по 1 само и така. И това продължи до декември на 2004.(от май 2003)
Утре (днес) ще ходя на контролен преглед, защото последно бях като бях бременна в третия месец. Дано всичко да е наред  Praynig

# 179
Доколкото разбирам, вече не си на лекарства ,така ли е? Мойто TSH никога не е било такова ,все се върти около тази цифра. От лекарствата мислиш, че си напълняла. При мен се води тиреотоксикоза .Пиши след прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт