Базедова болест

• 267 086
  • 851
  •   1
Отговори
# 180
  • Някъде там...
И мойто е тиреотоксикоза, като ми е откриха ТСХ беше 0.01 и после след лечение с метизол стана 0.04, след  това с пропицила, който ти написах как съм пила, ми влезоха в норма. И да напълнях от лекарставата(към 8 кг), но като ги спрях а близо 8 мес. си върнах старите кила, но след като родих няма смъкване  ooooh!
Днес като бях на прегледа нищо не стана ясно, защото ще си взема изследванията чак в понеделник, тогава ще пиша.

При мен даже имаше проблем с очите, т.е. изпъкнаха ми, особено едното , но след като пих някакви хапчета вече не им помна името се оправих , само едното леко остана по друго, но не се забелязва.

# 181
И аз съм с тази болест от февруари т.г.От 0.005ТСХ сега е 14.80 Rolling EyesКачил се е мн.бързо.Самия лекарсе очуди-д-р Начев.Сега ми спря Тирозола за седмица,а след това го изписа 2 по 1.Аз от самото начало ходя при 2-ма лекари за да съм сигурна,но тук се разминаха.Другия лекар д-р Карамфилова ми спира Тирозола за 2 седмици,като след това ми включва и Л-тироксин.чудя кой да послушам!

# 182
  • Някъде там...
halembak ако ТСХ ти е 14.80 болестта ти не е тиреотоксикоза. Повтори си изследването.

Аз вчера си взех изследванията и ТСХ ми е 3.77, ФТ4 18.99  Sunglasses , и сега чак на есен ми каза да ходя на профилактичен пак.

# 183
  • София
halembak ако ТСХ ти е 14.80 болестта ти не е тиреотоксикоза. Повтори си изследването.

Аз вчера си взех изследванията и ТСХ ми е 3.77, ФТ4 18.99  Sunglasses , и сега чак на есен ми каза да ходя на профилактичен пак.
4estito! Az na 13ti maj sym na pregled s izsledvaniq i se nadqvam na sy6toto.

# 184
Ами тиреотоксикоза е....май са ме предозирали.В първите ми иследвания ТСХ е 0.005,във вторите 0.14,а в третите последните 14.80!!!Казват че станало мн.бързо и те не очаквали.Не знам.....

# 185
Впрочем правих 2 пъти иследвания в Цибалаб и Бодимед,припокриват се.И доктора не повярва затова ги повторих newsm78

# 186
Браво, това да се чува, добри резултати. Мога ли да те попитам ,гушата подута ли ти е още след като вече си влязла в граници .
Аз бях 1година при д-р Начев и не съм доволна, май само знае да изпраща за операция, това е мойто мнение .Ехографа му е много стар в ендокринологията и имах случай където лекари се изсмяха на негови резултати .

# 187
  • Някъде там...
stoilkov ми никога не ми е била подута гушата, но аз не пия хапчета от края на 2004 г. Гледали са ме само един път на ехограф в началото на откриването на болестта и ми правиха и сцинтиграфия на жлезата. Доколкото знам съм 2 степен на увеличение.  А ти имаш ли възли, че те изпраща на операция?
Според мен се консултирай и с други лекари.

# 188
И аз се лекувам от 1 година вече, но тъкмо като се обнадеждих че нещата са се пооправили и  симптомите пак се появиха.  Sad Последно бях на 1 таблетка Пропицил за 3 месеца + Л тироксин. Сега ТСХ отново е много нисък, и смених Пропицила с Метизол. Лекувам се при д-р Каменов.

# 189
  • Някъде там...
mama_ina все още е рано да  се нормализира жлезата, и при мен така с еполучаваше, ту висока, ту ниска, така че не се притеснявай с това. Само незнам защо си сменила пропицила с Метизол, като първото е в пъти по-хубаво от българския му вариант, който не при всички понася  newsm78 Само не съм сигурна това Л-тироксин не е ли за хипотироидизъм  newsm78

# 190
Пропицила го смених защото така каза доктора. Още преди 1 година като започнах да се лекувам той ми каза да пия Метизол, но аз донякъде по свой изпор започнах с Пропицил, защото бебчо беше на кърма и не знаех как ще се справим с отбиването. След периода на лечение с високите дози Пропицил влязох в хипофункция и тогава доктора ми включи и Л тироксин. От тогава си го пия. От него размера на жлезата доста намаля и 6-7 месеца всичко беше ОК, през около месец доктора ми намаляваше дозата на Пропицила докато не стигнах до 1 хапче на ден. За двете седмици от както пия Метизол не мога да кажа че забелязвам някакви негативни ефекти, но за съжаление ТСХ е паднал още. Утре съм на доктор и може би ще ми увеличи дозата.  Sad Просто мисълта че ще пия тези отвратителни хапчета още една година поне ме ужасява, а както чета из форума има мами които ги пият и по 3-4 години.  Cry

# 191
  • Някъде там...
Мое мнение е да смениш доктора  Thinking, не може да ти дава едновременно и метизол и л-тироксин, поне аз не виждам смисъл, като едното е за хипер , а другото за хипо. незнам не съм лекар, но това е моето мнение. И защо ти е казал да смениш пропицила с метизол, поне можеше да ти каже да си избереш , което искаш. (съставката е една и съща, само че пропицила е много по-пречистен и не води до кожни обриви,както метизола, а и цената му е много  по-скъпа).

# 192
Здравейте, и аз съм с тиреотоксикоза от 1 месец. Пия Метизол 3х2. TSH - 0.01 норма 0,27 - 4,20
FT4 - 42.22  норма 12,00 - 22,00 FT3 7,41 норма 3,54 - 6,47
Ходих вчера да правя нови изследвания и TSH - 0.02  Ft4 - 25.67 и лекарката ми смени лекарството с Пропицил 3х2. Каза ми да отида началото на август да ми на прави други изследвания. Това не е ли много дълъг период и не трябва ли да се намали дозата на Пропицила. Аз мисля, че за това време мога да се предозирам, моля кажете ако някой е пил толкова дълго време такава доза.

# 193
Здравей danielae85, аз мисля че това е наистина много дълъг период. Аз ходих на лекар всеки месец докато хормоните не влязоха в нормалните си граници. Бях с тази доза 3х2 Пропицил за около 3 седмици, след това започнах 2*2.

# 194
 Здравей danielae85,за да не се повтарям моето мнение напълно съвпада с mama ina.   

Общи условия

Активация на акаунт