Базедова болест

• 267 120
  • 851
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде там...
Абе тези лекари вече се подиграват с на хората здравето, как може да ти каже чак август месец да отидеш  #Crazy newsm78, то за тея 5 месеца нивото на хормоните с епроменя и тази доза ли трябва да се пие 5 мес   Shocked

# 196
От 2 години имам установена Баз болест. Започнах с метизол но имах алергични реакций и го смених с пропицил (по лекарско предписание). След 2- 3 месеца лечение се почувствах много по добре за около година и малко. В момента ми предстои операция след като стана ясно че с хапчета няма да стане. Препоръчаха ми д-р Николай Кънев и Клиниката по Ендокринология в София. На 26 год. съм. Моля ви,  кажете си вашето мнение като хора минали през този ад, при кой да отида на операция, колко ще ми струва и има ли вероятност въобще да се излекувам тъй като болестта при нас мъжете протичала по тежко.... и примерно след операцията ще трябва ли отново да се крия от слънцето да и да не ям храни съдържащи повече йод (защото това би довело до ново покачване на нивото на хормоните..??) Освен това в какви случаи болестта се появява отново дори и след години след операцията

# 197
Благодаря момичета, и аз така реших от изчетеното по тази тема, а то никак не е малко. И на мен ми препоръчаха д-р Кънев, но бях избрала тая лекарка. Убедена съм вече, че ще я сменя.

# 198
mama ina и аз съм от София, препоръчай ми добър ендокринолог, ако можеш, моля те!
mim Sss кажи и ти след толкова смени на доктори къде намери твоят, ако е възможно, защото съм толкова притеснена и не знам какво да правя. Praynig smile3518

# 199
  • Някъде там...
daniela85 ми аз досега не съм си сменяла ендокринолога, но е от Пловдив професора.

# 200
    Аз също съм с тиреотоксикоза(Базедова болест).А ми я откри очният лекар,при когото отидох - при мен тази болест силно засегна очите ми.А при вас очите как са?За първи път съм на този сайт.От лекарите досега голямо облекчение не получих,поне да си помогнем тук,че вече не издържам...
Аз точно от Тирозол получих алергия.Преди месец ми поставиха диагнозата Базедова болест.Трябва да ви кажа, че въобще нямаше и да се сетя да отида на преглед, въпреки симптомите (нервност, изпотяване, сърцебиене, безсъние), ако моя близка не се загледа в мен и ми каза да се прегледам.Тази моя близка дълги години се бори със заболяването и си е почти доктор в областта.
Сега пия пропицил и ми понася по-добре.Незнам какво ще покажат изследванията.
[/quote]

# 201
  • София
Мое мнение е да смениш доктора  Thinking, не може да ти дава едновременно и метизол и л-тироксин, поне аз не виждам смисъл, като едното е за хипер , а другото за хипо. незнам не съм лекар, но това е моето мнение. И защо ти е казал да смениш пропицила с метизол, поне можеше да ти каже да си избереш , което искаш. (съставката е една и съща, само че пропицила е много по-пречистен и не води до кожни обриви,както метизола, а и цената му е много  по-скъпа).
Аз също съм пила за известно време Метизол с Л- тироксин при диагноза Тиреотоксикоза...даже на листовката на Л-тироксина е посочена дозировка при прием заедно с Метизол(за балнас на функцията на жлезата)... възможно е... Peace

# 202
Аз лично препоръчвам проф. Анна-Мария Борисова. Тя е завеждащ клиниката по Ендокринология в София, но има и частен кабинет, където е по-достъпна. Телефона на кабинета е 02/ 946 10 88 и преглежда понеделник и сряда след 14:00ч. (Консултация е 40 лв.)

Мен ме лекува от 10 години (не на лекарства постоянно, разбира се) след един 3-4 годишен курс на лечение с лекарства още като ученичка и студентка, сега я посещавам през време на бременността.

Много е добра и внимателна!!!!!

# 203
danielae85 извинявай за закъснението - аз ходя при доц. Здравко Каменов в МД Лора. Работи със здравната каса, като приемните дни са сряда и петък. Можеш да се обадиш по телефона 980 80 65 в клиниката и да си запазиш час.

След още две седмици на Метизол нещата почнаха да се подобряват - ТСХ влезе в норма, макар и да е още нисък. Този път изледвах и още 2 показателя TRab и MAT (TPO антитела), които обаче за съжаление са високи - МАТ е 388 при реф. граници 0-34. Някой знае ли какво значи това?

# 204
По време на бременността т3 и т4 като по чудо се нормализираха. Сега два месеца след като родих ходих на преглед и какво да Ви кажа т3 пак е тръгнал нагоре малко, вярвам че ще се върна в състоянието преди да забременея.

Нямам симптоми с изключение на тази нервност и тревожност от време на време. Лекувала съм се само с Пропицил досега. Сега съм на 2х1.

Понеже раждах спешно секцио по време на операцията съм дигнала пулс до 160  Crazy и съм им изкарала акъла докато ме стабилизират. Анестезиоложката твърди че е от жлезата може и така да е защото преди време имах леко сърцебиене от време на време.

Отдавна не съм влизала в темата, отивам да чета.

# 205
Днес при АГ преглед ми казаха да сс консултирам с ендокринолог защото очите ми изглеждали изпъкнали /а и имам хормонален дисбаланс и окосмяване/. Имам големи очи и навик да се кокоря, но как се притесних,...гледам се в огледалото и се чудя така ли е или се е заблудил лекаря. Преди 15 години имаше подобни съмнения - оказзаха с ебезпочвени.

При това положение предполагам ще се търси хиперфуккция.
Сега сравнявам със симптомите - напълнях доста, имам бодежи, много рядко сърцебиене - 2пъти годишно, леко ускорен пулс при ниско кръвно 80-90 110/70  100-65, уморявам се, но и се товаря и не ми остава време да спя, иначе мога да спя по 10-12 часа....
Не е ли противоречие качване на тегло и изпъкнали очи? Или да не се успокоявам още.

Жлезата видимо е с нормален размер, но това не било гаранция.

# 206
  • София

Жлезата видимо е с нормален размер, но това не било гаранция.

Според мен се консултирай с ендокринолог и за твое спокойствие. И хормони, и ехо. Успех.  bouquet

# 207
  • Някъде там...
Чуденка ако си с хипер функция ще слабееш , а не да дебелееш  Sunglasses, отделно метаболизма ти ще е повишен доста, щеше да разбереш. 

# 208
Чела съм че при около 10% от болните с хиперфункция може да се качват килограми. Най-сигурно е да си изследваш хормоните и да се консултираш със специалист.

# 209
Отдавна не съм писала. Днес пак бях на изследвания и отново TSH се е закотвило на 0,05 . Искам да питам, само на мен ли гушата ми е подута ,никой не споменава за това. Когато се ядосате или уморите боли ли ви ?Имате ли чувството че сте глътнали топка ?Само при мен ли е така ?Помогнете!
Купих книгата на д-р Г.Н .Ужегов "Болести на щитовидната жлеза". Там пише при тиреотоксикоза да се пие по 1 супена лъжица сок сутрин и преди лягане от градинска салата, вече го започнах ,ще видим. Да се носи на врата гердан от кехлибар или от прясна дъбова кора. За сърцебиене се препоръчва чай от глог и т. н. Да попитам още, смятате ли че работата влияе на болестта, защото  аз работя в печатница.

Общи условия

Активация на акаунт