Базедова болест

• 267 287
  • 851
  •   1
Отговори
# 225
Искам да кажа за моята коса, опадаше малко ,но мисля, че беше нормално .Когато ми откриха тиреотоксикозата никой не ми каза нищо за нея и аз като една глупачка отидох на фризьор накъдрих я и за капак я боядисах . Тогава о ужас започна да пада усилено ,когато погледнех гребена изпадах в паника и страх, че ще остана без коса ,тогава една позната ми каза, че не е трябвало да я третирам по никакъв начин. Взех обратен , отидох и се остригах много късо ,измивах я с корени от репей и мисля ,че спасих косата си сега непрекъснато се постригвам и от тогава нямам проблем .

# 226
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Интересува ме има ли алтернативни методи на лечение на хипер функция на щитовидната жлеза ? Имам предвид най-вече хомеопатията, а за билките зная, че се ползва валериан, глог и манта, но действието им е много бавно.
Правих изследвания  и се установи, че имам хипер функция на щитовидната жлеза: FT3-16,05 pmol/l и FT4 -45.11 pmol/l. Изписаха ми Пропицил 3 пъти по 2 таблетки и един бетаблокер.

# 227
Валериан, глог и мента ще повлияят на пулса ти, но не съм чувала да се лекува с тях хиперфункцията. И аз се интересувах от такива методи, но не намерих нищо съществено в нета, не съм говорила с лекар хомеопат. Четох за някаква импулсна терапия, но мненията бяха доста противоречиви и по-скоро отрицателни. За сега си пия лекарствата, следя хормините редовно и ходя стриктно на лекар. Иначе съм чела, че добре се отразява повече разходки сред природата и спокойствие. Доколкото може.

# 228
ZDRAVEITE.OT DVE SEDMICI RAZBRAH 4E IMAM PROBLEM S 6TITOVIDNATA JLEZA.TSH-0.026,F3 I F4 SA V NORMA DRUGO NE SA MI IZSLEDVALI.PARVIQ LEKAR KAZA DA NE PREDRIEMAM NI6TO AVTORIQ NE E SIGUREN IMAM LI BAZED ILI NQMAM.IZPISA MI TIROZOL KOITO O6TE NE SAM PO4NALA.SEGA 6TE HODQ PRI HRISTOZOV.TOROZOLA E ZA HIPER FUNKCIQ A MOQTA NE E TAKAVA.KAKVO SPORED VAS E ZABOLQVQNETO MI?DA SE DOVERQ LI NA HRISTOZOV?MNOGO SAM OBARKANA..MOLQ POMOGNETE

# 229
Посъветвайте ме за добър ендокринолог във Варна.Благодаря предварително
Peace  И аз търся свестен ендокринолог -Варна

# 230
Бия тревога! По аптеките няма пропицил Обиколих половин С

# 231
София и няма казват че са спрели вноса. Какво да правя с какво да го заменя?

# 232
  • Някъде там...
Питай лекаря ти най-добре.
Иначе метизола е същото.

Ето ти един цитат от един сайт :
Повечето ендокринолози ползват метимазол /метизол/ като лекарства от първи ред, пропилтиоурацил инхибира периферната конверсия на Т4 до Т3 и е предпочитан препарат от други пре все, че има мнения да е лекарство от 2-ри ред ако има и други мнения: че терапията трябва да почне с пропицил при тежки форми на тиреотиксикоза и при непоносимост към него да се премине към метизол. Препаратът тиамазол /Тирозол/ е нова надежда за лечението на това тежко заболяване.

# 233
Здравейте и от мен Simple Smile
За съжаление Пропицил няма никаде по аптеките, а такива като мен, които най-накрая са намерили лекарство което им действа добре ще трябва да ходим до Европата, за да си го купим   Laughing

Аз лично почнах лечението си с Тирозол , на мен не ми подейства добре, напълнях за 2 месеца с 5 кг, които за 10 години не успях да кача, не ми спря сърцебиенето, нито пък изнервеността..и т.н

Но пък на всеки човек е различно .

# 234
помогнете ми на мен ми казаха че имам хашимото обаче забелязах че очите ми са леко изпакнали а хормоните са ми в норма

# 235
  • София
помогнете ми на мен ми казаха че имам хашимото обаче забелязах че очите ми са леко изпакнали а хормоните са ми в норма
Хормоните са добри, а на очен ходи ли?

# 236
Здравейте, аз боледувам от тази коварна болест от 1999год. Диагнозата ми беше поставена във Варна. Не бях упорита и не си пиех лекарствата. От 6 месеца съм със ускорен пулс -140 и постоянно треперене. И чак сега отидох на лекар - диагнозата се потвърди - хашимото.  Сега съм на Метизол и Пропранолол. Вярно ли е , че този вид не се оперира и дали ще напълнияот тази терапия?
Благодаря випридварително.

# 237
...Сега съм на Метизол и Пропранолол...
Сигурна ли си, че на опаковката пише "Метизол"?
Ако е така, веднага сменяй доктора.

# 238
Защо?

# 239
Защо?

Защото Метизолът е много токсичен. Има си пречистен подобрен вариант - Тирозол.
Това, че все още някои лекари изписват старото лекарство, говори, че въобще не са в час от поне 7-8 години насам.

Общи условия

Активация на акаунт