Базедова болест

• 267 437
  • 851
  •   1
Отговори
# 285
  • Някъде там...
galka  Hug, съжалявам за всичките ти нещастия.
Единственото което сега трябва да направиш е да си много спокойна и позитивно мислеща. Нормално е отново да се прояви болестта след изживяния стрес. Повече спокойствие и мисли за бъдещето!
  bouquet

# 286
Galka, съжалявам за загубата ти! Според мен след такава драма няма какво да се учудваш че изпадаш в депресия и мрачно настроение. Трябва да се заредиш с търпение и да се опиташ да си максимално спокойна. Щом веднъж си се лекувала, вече знаеш колко бавно става това. Мисли че важната в момента си ти и твоето здраве, за да можеш един ден да си гушнеш бебчето. А за тирозола те съветвам директно да си я попиташ как ще повлияе на бременността, даже обсъди предвид текущото ти състояние, кога е най-добре да планираш бременност.

# 287
   Привет,
от известно време следя форума ... и не е нужно да казвам, че и аз съм със същото заболяване  Sad . Няма да навлизам в подробности , само искам да попитам тези, които се оплакват от изпъкване на очите - пушат ли ? Чувала съм, че тютюнопушенето и офталмопатията имат пряка връзка.  Благодаря ви предварително!

# 288
   ...Чувала съм, че тютюнопушенето и офталмопатията имат пряка връзка...
Peace абсолютно вярно. аз лично не пуша
и по принцип пушенето си влияе като цяло на болестта...

# 289
   Привет,
от известно време следя форума ... и не е нужно да казвам, че и аз съм със същото заболяване  Sad . Няма да навлизам в подробности , само искам да попитам тези, които се оплакват от изпъкване на очите - пушат ли ? Чувала съм, че тютюнопушенето и офталмопатията имат пряка връзка.  Благодаря ви предварително!
Аз се мъча да ги отказвам.Не знам ти но аз имам страхотни проблеми с очите,сухота,напревение изпъкване.....Ти лекуваш ли ги с нещо,на теб какво ти казаха за тях?Аз сега трябва да правя томография на очите,тоест триизмерна снимка на очите за да се види дали има някакви натрупвания зад окото.Пиши нещо за успокоение

# 290
    РомиНа, имам базед от 3-4 години,  за 2 години спрях цигарите изцяло и  забравих за проблемите с очите ,  от няколко месеца пак  пропуших и забелязвам, че симптомите ми се завръщат. Та се чудя период на ремисия ли съм имала или цигарите имат връзка Thinking ,
преди пиех и някакви билкови хапчета , но надали те са оправили нещата...

# 291
Здравейте момичета!
От началото на този месец съм с диагноза Базед.  Sad Направих 2 изследвания в различни лаборатории и показанията ми са: FT4 - 2.8 ng\ ml при норма 0.8 - 2 ng\ ml и TSH под 0.2 mlU\ml , а от днес е: FT4 - 35,84 pmol/l при норма 11.5-22.7pmol/l.
Лечение: до днес 3 по 1табл. Пропицил след храна, а от днес  10 дни 3 по 2т, след това 10 дни 2+1+2 и до следващия преглед /средата на декември/ 2 сутрин и 2 вечер. Понеже изследванията са правени в 2 различни лаборатории не мога да се ориентирам дали показанията на FT4 се променят. Може ли някой да ми помогне Praynig Другият ми въпрос е/извинявам се ако е тъп/ направлението за посещение при ендокринолог е 45 дни. След това мога ли да взема от личния ново направление за същия специалист или ще се наложи да ходя на частно?

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 15:14 от eti_31

# 292
различни са единиците . не съм мн сигурна...дали написаното отдолу е вярно. може да е някаква върховна глупост Simple Smile) съжалявам
pmol/l = ng/ml x приблизително 12

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 18:49 от ros4enka

# 293
  • София
Здравейте момичета!
От началото на този месец съм с диагноза Базед.  Sad Направих 2 изследвания в различни
Ети, различните лаборатории мерят в различни единици. А съм чувала, че е хубаво да си харесаш една лаб-я и все там да си правиш хормоните. Имате ли Бодимед? те са много добри за хормони на ЩЖ. А антитела пуснаха ли ти? След като те диагностицираха, искай от ендокринолога да те диспансеризира, за да не търсиш всеки път направление. Иначе, да, можеш да вземеш ново, но го искай не за преглед, а за диспансеризиране. В началото ще ти се налага по-често да посещаваш ендокринолога и ще е улеснение.

# 294
Благодаря ви момичета за съветите Hug. За лаборатория Бодимед не съм чувала в Русе. Sad  Анти тела не пуснаха.  Naughty Като ходих при ендокринолождата ми каза, че нямала повече направления и затова ще си плащам май. Но вече съм убедена, че трябва да прескоча до София и да си намеря добър специалист, защото тук не съм убедена, че ми предписва необходимото лечение- подходящите дози. Притеснявам се от хормонално лечение, защото на 2 годишна възраст така са си правили опити с мен и сега си патя цял живот. Не съм ви споделя  как премина първия преглед. Отивам с оплакване сърдечен пулс 130 постоянен и без други симптоми. Та ендокриноложката ме пита защо не съм слабеела, защо съм спяла спокойно-трябвало да съм със страхова невроза  Shocked Питам я, нещо трябва ли да изключа или да включа в хранителния си режим, а тя: НЕЕЕ  Shocked Shocked ShockedМного съм разочарована. Вземат си парите от клиничната пътека и никакво внимание.Sad Добре, че го има форума, за да съм информирана поне какво да правя.  Hug Hug Hug

# 295
Здравейте отново!Ходих при Борисова и тя ми назначи нова схема за лекарствата.на Тирозол съм.Прегледа при нея е 70 лв.По нейните думи минималната доза е хапче и пдлдвина плюс Л-Тироксин.Половин таблетка)както ме бяха оставили в Германия(е недостатачно и за това съм на този хал!

# 296
    РомиНа, имам базед от 3-4 години,  за 2 години спрях цигарите изцяло и  забравих за проблемите с очите ,  от няколко месеца пак  пропуших и забелязвам, че симптомите ми се завръщат. Та се чудя период на ремисия ли съм имала или цигарите имат връзка Thinking ,
преди пиех и някакви билкови хапчета , но надали те са оправили нещата
Сега с какво се лекуваш ли?Жлезата как ти е?Намалих цигарите но дали ще мога да ги откажа......не знам

# 297
Здравейте момичета, съжалявам че сме толкова млади и се налага да се борим с тази коварна болест. И аз имам базедова, няма да ви занимавам през какво минавам вече една година, само ви моля да ми кажете чувствате ли се дискомфортно и какво пиете за това. На мен всеки ден ми е лошо, на моменти ми става супер отпаднало, имам главоболие. Моля ви пишете вие как се чувствате и с какво се оправяте евентуално. Ходих на невролог даде ми едни хапчета но нямам особена полза. Благодаря ви предварително и скорошно оздравяване на всички!

# 298
Преди месец и нещо бях  с ТСХ-002,сега Тсх-то ми е 40.66!Днес сьм на лекьр,какво е това чудо....Пия Тирозол,започнах с 3 по 2 и намалявах постепенно до 3 по 1.Не знам аз вече сьм навита за вариант операция.Това ми се случва за 2-ри пьт!

# 299
oooooo, огромна разлика и това за какъв перод от време е станало. да не си преминала от хипер в хипо...ама пак- мн високо тсх... Сподели след прегледа при лекаря, какво е станало

Общи условия

Активация на акаунт