Базедова болест

• 267 067
  • 851
  •   1
Отговори
# 135
здравейте! аз също страдам от базедова болест - откриха ми я преди няколко дни. отслабнах драстично и имам прескачания на сърцето. предписаха ми тирозо, пропроналол и герикапс. много от вас обаче пият пропицил и се обърках. моля ви кажете ми тирозол или пропицил ? кое има по-малко странични ефекти и по-малко уврежда организма ми?

# 136
Здравей те, наскоро четах за базедовата болест и някои от симптомите съвпадат с моето състояние, като :
  -нервни кризи , студени краиници, ниско кр. налягане, треперене на пръстите, забравяне, несредоточаване,запек,  учестен пулс.
Направих си изследвания на FT4 - 1.6  ,  TSH - 5.91 .Казаха ми, че ми няма нищо. Имам възпаление на гърлото , казаха , че може да е от това стоиностите на TSH. Тревожатме симптомите,  нужно ли е да ходя при друг лекар.
    Благодаря Ви!

# 137
здравейте! аз също страдам от базедова болест - откриха ми я преди няколко дни. отслабнах драстично и имам прескачания на сърцето. предписаха ми тирозо, пропроналол и герикапс. много от вас обаче пият пропицил и се обърках. моля ви кажете ми тирозол или пропицил ? кое има по-малко странични ефекти и по-малко уврежда организма ми?
На мен преди години ми предписаха тирозол,но след 1 седм. получих късна алергична реакция и ги смениха с пропицил,четейки форумите за това заб. видях ,че дава много алергични реакции и на много не понася.....но ти ако се чувстваш добре от него ..си го пий

# 138
благодаря ти миличка. вече два дни пия тирозола и съм нащрек. за сега всичко е наред с изключение на главата ми, която чувствам някак си тежка. нядявам се лечението за върви ок. чувствам се объркана и нещастна, защото докторът ми каза, че не е желателно да забременявам докато се лекувам, а годинките ми никък не малко и бебенце все още няма. чудя се още дали да не почвам да пия пропицил като всички вас. моля ви, лекувани с тирозол, пишете как се чувствате.

# 139
 Здравейте ! Изчетох темата,притесних се,защото много от симптомите съвпадат със състоянието ми.Днес си взех изследванията.Докторката ми каза,че всичко е в норма,но аз реших да запитам и вас. TSH-резултат 2.078 , мин.рс - 0.35 , макс.рс - 5.0 ; FT4-резултат 18.963 , мин.рс - 9.15 , макс.рс - 23.86.Нужно ли е да посетя друг специалист ? Благодаря !

# 140
привет, аз също имам нормални стойности на
TSH. FT4. FT3. само антителата ТАТ и МАТ СА МНОГО НАД НОРМАТА
Отслабнах жестоко и имам същите гадни симптоми,ендокр. ми вика ,нищо ти няма ,да  ама не.....
отидох при друг,и на ехограф се видя че железата е възпалена ,сега пия отново пропицил,нищо че хормоните са ми наред

# 141
привет, аз също имам нормални стойности на
TSH. FT4. FT3. само антителата ТАТ и МАТ СА МНОГО НАД НОРМАТА
Отслабнах жестоко и имам същите гадни симптоми,ендокр. ми вика ,нищо ти няма ,да  ама не.....
отидох при друг,и на ехограф се видя че железата е възпалена ,сега пия отново пропицил,нищо че хормоните са ми наред

Svetlan4eto, как ти обясни лекарят завишените стойности на антителата?  С възпалението ли? Вероятно си спомняш, че и при мен нещата са подобни- на ехограф не ме гледа моята, но  при нормални хормони и завишени антитела ме изпрати по живо , по здраво да си ходя- нищо ми нямало, не се налагало лечение. Още не съм се наканила да отида при ендокринолога в София, при когото се лекувах преди. А какво ще рече възпаление на жлезата, увеличение ли? Имаш ли възли? Пиши по-подробно! Може и на лични.

# 142
и мен така ме изпрати ,по живо по здраво и 5 месеца не знаех на кой свят съм...добре че попаднах на точната лекарка
ще ти пиша по- подробно на лични....на ехографа се виждат само черни петънца от двете страни на шията...иначе нямам възли ,само леко удебеление...

# 143
  Момичета,написах резултатите от изследванията  в предния си пост.Не разбрах,според вас в норма ли са стойностите?FT3,TAT и МАТ не са ми правили.При това положение мога ли да се доверя на лекарката или да търся друг специалист?Гледаха ме на ехограф.Вижда се леко удебеление от едната страна,което не било притеснително и подут лимфен възел(препратиха ме към УНГ).Препоръчаха ми след 6 месеца да си пусна нови изследвания.Много съжалявам,но тези хормони,антитела и стойностите им въобще не са ми ясни...

# 144
  • Някъде там...
Absent в норма са ти изследванията. Няма защо да се притесняваш. Не знам защо си внушаваш, че ти има нещо. Какви толкова симптоми имаш?
Не мисли за това , а иди след 6 мес. пак на профилактичен преглед   Peace

# 145
Absent в норма са ти изследванията. Няма защо да се притесняваш. Не знам защо си внушаваш, че ти има нещо. Какви толкова симптоми имаш?
Не мисли за това , а иди след 6 мес. пак на профилактичен преглед   Peace
Мерси за отговора.Косопад,чупещи се нокти,отпадналост,безсъние...Явно на друго място е причината.Не съм си внушила,по-скоро погледнах с недоверие,защото не са ми правили TAT и МАТ.Реших,че може би,това е от значение.Отново благодаря!

# 146
  • Някъде там...
Ми и на мен не са ми правили никога такива изследвания ТАТ и МАТ, но от 2004 г. съм нямала проблеми, е като изключа че съм много нервна, ама то е от друго  Mr. Green

# 147
Ми и на мен не са ми правили никога такива изследвания ТАТ и МАТ, но от 2004 г. съм нямала проблеми, е като изключа че съм много нервна, ама то е от друго  Mr. Green
    И аз съм нервна,но това се дължи на двете ми "кротки" деца...

# 148
    И аз съм нервна,но това се дължи на двете ми "кротки" деца...
И при мен се получава нещо такова Mr. Green  ....явно проблема е всеобщ

# 149
на третата седмица от приема на тирозол се обринах "прекрасно". едни хубави и сърбящи пъпчици се появиха по ръцете, краката и шията, червени петна иииииии сърбеж. Отвратително. учудих се, че толкоз късно се прояви. сега спирам тирозола, пия хапче за алергията и после продължавам с пропицил. стискайте палци да мине добре. дали не ми пречи пиенето по една чаша вино всяка вечер?

Общи условия

Активация на акаунт