Базедова болест

• 267 345
  • 851
  •   1
Отговори
# 255
как лекува ли ?  с ръце те натиска и с няколко сеанса,зависи до колко е напреднала болестта.... ако ме може да те излекува ще ти каже,че не е за теб!!

# 256
здравей, ана мария!радвам се за теб!кажи колко време ти отне това "лечение " при бай Георги?колко пъти ходи при него и след колко време се видя резултата?и на мен ми предлагат операция ,макар че нямам възли.просто ми казаха,че жлезата ми няма да се оправи с лекарства,а вече 3 г. се опитвам...

# 257
Здравейте ,беше ми интересно да прочета за тази болест.Май и на мен ми откриват нещо такова , само че мойте оплаквания са напълняване и косопад.Докторката която ме прегледа ми каза че с малко по продължително пиене на лекарства се лекувала.А като ви чета изказванията не е така лесно май? :Направо съм в стрес.

# 258
Здравейте и от мен ! Записвам се в темата,тъй като преди десетина дни и на мен ми откриха тиреотоксикоза,а днес доктора уточни - "типична базедова болест".
Аз имах оплакванията от няколко месеца,но не бях се замисляла да отида на лекар.При случаен преглед при джипито /по друг повод/,ми установиха симптоми на тиреотоксикоза и ми назначиха изследване на ТСХ. Резултат - 0.12. Изпратиха ме при ендокринолог,който също ми изследва хормона и резултата беше още по-лош  - близо до нулата. Изследваха ми и още един хормон,но аз не разбрах кой. Шока от диагнозата беше доста голям и в този момент напълно бях блокирала.Ходех като робот от кабинет на кабинет,в лаборатории и пак се връщах при доктора....Всичко ми беше като насън. Cry
Като излязоха резултатите,док каза веднага да започна лечение и ми предписа Тирозол - 3х2,за блокаж на хиперфункцията.Пия го вече 10 дена,нямам странични ефекти.Поне засега.
Днес пак бях при него - каза на сестрата : "Ето - типична Базедова болест" Shocked.При което на мен ми се подкосиха краката. Четох много неща за тази болест из нета и да ви кажа честно - моите симптоми напълно се припокриват с тези,характерни за базеда. Но най-неприятните при мен са измършавяването,ускорения пулс,обилното потене и нервните кризи.
В началото на декември пак съм на преглед - надявам се нещата да се пооправят.

# 259
Светулката, знам че е шашкащо и притиснително, но по-добре се успокой. При тази болест- никакъв стрес и нерви...гледай позитивно на нещата, малко по-малко се тревожи и така...да, лесно е да се каже, но ...помогни си сама...спокойствие и релакс са нужни...
Така, тсх наистина ти е ниско, но спокойно, с тирозола ще го качиш. Другият хормон, който са ти пускали вероятно е фт4. По принцип се изследват трите хормона- тсх, фт3 и фт4. При хиперфункцията тсх е ниско, а другите два са високи. Аз също съм с тиреотоксикоза. Лекувам се от 4 и нагоре години.(Днес даже бях на изследвания, ехограф и преглед при ендо-то). Първо ще пиеш 3 пъти по 2, после 2 пъти по 2, после 3 пъти по 1 и т.н... Само да ти кажа, че следващото изследване не трябва да ти е много скоро( само ще се стреснеш и ще си помислиш, че няма ефект), защото тсх се повлиява бавно от тироидите. А гледаха ли те на ехо? или сцинтиграфия?
 За да си добре, трябва търпение, постоянство и спокойствие. късмет ти желая и повече положителни емоции Simple Smile

# 260
Здравейте!Аз сьм с Базед от 8 месеца.Никоя от вас не пише дали има екзофталм.При мен е ясно изразен и мн.ме притеснява.В момента сьм на половин хапче Тирозол и хормоните последния пьт ми бяха в норма.Има ли лечение на това чудо?Комплексирана сьм мн.Тези дни ще ходя на лекар специално за това.Но моля ако някой знае нещо по вьпроса да ми пише„ще се побьркам.И още един вьпрос-някой знае ли координатите на д-р Ганчев?Благодаря ви предварително!

# 261
Здравейте!Казвам се Дари.Като ви чета,ми става много странно,понеже ходих на трима лекари и тримата ми казаха че имам тиреотоксикоза и че веднага трябва да ми се направи операция,при положение,че не съм си пускала абсолютно никакви изследвания!!! Rolling EyesИначе съм от Търново и тия дни ще пътувам за София при друг лекар.Сега издирвам такъв.Нормално ли е това според вас!

# 262
Забравих да кажа-моята майка намери някакъв хомеопат от София-Ванк се казва.Кореец е или виетнамец и една наша сем.приятелка се била излекувала от болестта -някой от вас чувал ли е за него?Мисля и при него да отида...

# 263
здравейте Simple Smile
RomiNa, аз също имам изразено изпъкване на очните ябълки, по-рядко мигане и дори понякога ме забелязват, че спя с леко отворено очи...мен също ме притеснява, но пък аз съм такава, че за всичко се шашкам повече от нормалното... А по принцип то си е симптом на болестта...така, че повечето момичета го имат. Моля те, не се притеснявай толкова, защото не е хубаво. посъветвай се с очен лекар, да ти измери там отклонението ли, как се казва... А щом за 8 мес си овладяла хормоните и вече си на половин хапче, това е мн добре...не се тревожи

# 264
  • Някъде там...
Здравейте!Аз сьм с Базед от 8 месеца.Никоя от вас не пише дали има екзофталм.При мен е ясно изразен и мн.ме притеснява.

Да моите очи бяха изпъкнали доста, направо грозна картинка, но с хапчета и инжекции се оправиха, сега имам  само леко изпъкване на едното , което не е толкова забележимо. Обаче да ти кажа чесно въобще не помня как се казваха хапчетата и инжекциите. Помня само , че се обринах цялата по гърба и ръцете, даже и получих и окосмяване, което изчезна със спирането им. Тогава се бях ошашкала много заради страничните реакции, но после всичко си дойде на мястото.

Здравейте!Казвам се Дари.Като ви чета,ми става много странно,понеже ходих на трима лекари и тримата ми казаха че имам тиреотоксикоза и че веднага трябва да ми се направи операция,

Shocked Shocked Shocked

# 265
Благодаря че ми отговорихте.Искам само да те попитам„тези лекарства за екзофталма очен ли ти ги предписа или ендокринолог?Само се взирам в огледалото и това не ми излиза от главата.

# 266
  • Някъде там...
ендокринолога ми ги изписа  Hug

# 267
Днес бях на ендокринолог и ми каза че не може нищо да ми изпише за очите.Праща ме на очен и ако имам сериозни отклонения трябвало са се лекувам в болницата.Лечението на екзофталм е мн.сериозно и тежко и уврежда др.органи.Ходих в ендокринологията в София„а ти каде ходи и кой ти ги изписа?Моля те прати ми някакво инфо!

# 268
  • Някъде там...
аз се лекувах при проф.Павлов във ВМИ Пловдив. Много съм доволна, за година и половина ме вкара в нормални граници на хормоните.
А за очите трябва да се разровя в документите ми от лечението , за да видя някъде не ги ли пише. Също към тези лекарства ми беше изписано и за сърце някакви хапчета, но аз не ги пих, че видях , че има много странични действия.

# 269
аз се лекувах при проф.Павлов във ВМИ Пловдив. Много съм доволна, за година и половина ме вкара в нормални граници на хормоните.
А за очите трябва да се разровя в документите ми от лечението , за да видя някъде не ги ли пише. Също към тези лекарства ми беше изписано и за сърце някакви хапчета, но аз не ги пих, че видях , че има много странични действия.
моля те„ако ги намериш ми ги прати.Отчаяна сьм....ако трябва ще отида до Пловдив,екзофталм май не се лекува.Видях една жена вчера пред кабинета....ужасно,едното й око беше цялото на вьн и доктора ми каза че не я лекуват щото нямала достатьчни показатели за лечение!Никой друг не пише...може би другите момичета нямат този проблем...

Общи условия

Активация на акаунт