Любители на котки - Тема 183

• 30 445
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
А тук не знам да има жинотинка без чип.
Миналото лято дъщеря ми намери в парка кученце и го заведоха във вет клиника. Там прочетоха чипа и звъннаха на собственика.

# 511
  • София
Моите момци са с чипове. Разчитат се, тествах при единият вет. Но се изписва само номер. Номерът на чипа го има в паспорта.
На някои чипове в системата на вет. може да се допише инфо (име и тел на стопанин), но моите чипове не стават.
Не мисля да им сменям чиповете само заради едно име на стопанин.
У нас мисля няма единна система за домашни котки.

Иначе чиповете им са на дясната плешка. До скоро ги напипвах при галене.

# 512
  • Варна
Моите и трите кокони имат чип. Голям е колкото оризово зърно и мога да го на пипам отстрани на врата. Сложиха им чиповете едновременно с кастрирането.
Иначе се използва нещо като инжекция за слагането му.
Засега положението у нас с новия дом е такова: през нощта ги усетихме да ходят напред назад, сутринта имаше подаръци в тоалетната, малко от храната липсва.
Женя тъкмо излезе малко да се поразтъпче, да цунка някое и друго ръбче. Мила цял ден е под завивката, но довечера я чакам и тя да се поразходи.

# 513
За кучетата в България е задължително да имат чип. То нали и данък се плаща за тях. Grinning

# 514
Включвам се с ъпдейт около ситуацията с моята котана пред блока и нейните бебета. В началото мислех, че е само едно, но се оказаха три, от които едното сладурче за съжаление не оцеля Disappointed ... подозирам, че остана само това, което от самото начало припознах като моето коте. Поне само него виждам и то не всеки ден. Майката идва и промъква саламче, за да го носи на мъника. Аз от вчера започнах да се подготвям да го взема, защото ме притеснява, че ако изчакам още малко може и да е късно. Реално е родено последната седмица на март, майката е в период на разгонване отново (ще правя опити да я кастрирам, поръчах капан за хуманно залавяне). За мъничето взех транспортна кутия, тоалетна (все още се чудя на какъв тип пълнеж да се спра и дали яроматизиранти няма да дразнят котето, чудя се дали да не е от тези, които се гранулират и почистват лесно), купички. Мисля да го заведа на ветеринар за преглед и обезпаразитяване. Ще огранича достъпа в началото, за да не се завре от страх някъде, откъдето да не мога да го измъкна. Знам, че не всички препарати за почистване на под са ОК за котки и ще се радвам да споделите вие какви ползвате. Изобщо ще съм благодарна за всякакви съвети. Искам да съм максимално подготвена преди мъникът да се озове вкъщи. Simple Smile Майката ми е любимка, въпреки че не допуска допир, знам че съм спечелила доверието и, че се чувства сигурна и затова все идва на моя прозорец. Ще ми е много трудно да я гледам как се разделя с детенцето си, но то иначе не знам дали ще оцелее. Още ми е пред очите гледката как ближе и побутва тялото на прегазеното си детенце. Cry

# 515
Действай!

# 516
За тоалетна на котенцето - в началото бентонит, най-лесно свикват с него. Взима се котето, поставя се в тоалетната и с предните му крачета се рови. Така поне няколко пъти, докато се научи.
Препарати - без съдържание на хлор (белина).

# 517
  • София
За тоалетна на котенцето - в началото бентонит, най-лесно свикват с него. Взима се котето, поставя се в тоалетната и с предните му крачета се рови. Така поне няколко пъти, докато се научи.
И ако свърши работата някъде другаде, взимаш "съкровището" и го слагаш в бентонита, за да се умирише. Wink

Louren, успех в залавянето!

# 518
Защо не ползвате белина? Аз ползвам. Белината дезинфекцира от котешки вируси.
Като се мине пода, оставяш да изсъхне и готово. Само кофа с белина не се оставя, да не вземе някой да реши да пие.
Хлор не ползвам. Синчето беше пръскало като малко с един спрей и после няколко дни кашляха и се чесаха. От тогава хлорни препарати вкъщи нямам. Само белина.

# 519
  • Варна
Понеже Кетя я прибрахме от улицата и знаехме само, че е на 3-4 месеца избрахме 31 май за неин рожден ден. Та неофициално днес става на 15 години - бесен тийн hahaha Ленка нямаме идея на колко точно години е, но и тя е там някъде, що пък да не празнуват заедно Laughing

п.п. забравих да ви покажа какво видях на път за работа преди няколко дни Laughing

# 520
Честит рожден ден на прекрасните момичета!
Да бъдат много здрави!:heart:

# 521
  • София
Да са живи и здрави Кетя и Ленчето! Heart Дълги години да сте заедно! Heart

# 522
  • София
Хлор не ползвам... хлорни препарати вкъщи нямам. Само белина

???
А какво е белината?! Натриев хипохлорит!

# 523
Честит рожден ден на Кетя и Ленка. Да са палави, игриви и щастливи. Дълги години да си мъркате взаимно.

# 524
ЧРД Balloon Да са живи и здрави Кетя и Ленчето!

Общи условия

Активация на акаунт