Любители на котки - Тема 183

• 30 384
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
😍 Оле какъв бонбооон?
Кафяво- трицветна ли е тази красотичка?
Много харесвам кафяви и бежово - розови котки, ама са рядко срещани.

Дора е трицветна да . Между другото за първи път имам такава трицветна котка . Преди години имах една , но тя беше придошла . Дорито е много мъничка и пухкава като майка си . Спускат се на месо вече ама няма ще си пият млякото . Ако можех да пусна клипче, щях .. да видите как сладко цокат от бибата . Само като им доближа биберона  и го прегръщат .. много са сладки .

# 226
  • София
Бялата гад учи малката как се моделират тапети.
От години разправям на мъжа ми, че не е добре с тапети, но досега все не му се занимаваше да изравни добре стените и да ги боядисаме. Обаче след няколко години с 5 "модератора" на тапети, най-после се съгласи да ги махнем. Joy  Има файда и от белите им. Joy

Да е жива и здрава Дейзи! Heart

Наско, Преслава и Рижко също са пролетни бебета. В зоо-сайтовете съм им наслагала разни майски дати и ми изпращат кодове. В Петмол са по 10% на котка и са с много дълъг срок за използване. В Зооплюс единственият вписан отдавна Наско получи подарък от 250 точки, но пак трябва да се въвежда като код, а аз обикновено поръчвам, когато имам код за намаление в парични стойност. Joy Сигурно ще изгорят.

Сега се сетих, че в Зооплюс въведох данните им малко преди да обявят кампания с изненади за "регистрираните" домашни любимци. Ще ми е интересно, ако някой впише сега любимеца си, да каже след 15 дни какъв подарък ще му изпратят по имейла. Simple Smile

# 227
  • София
Дейзи има подарък Simple Smile
"За рождения ден на любимеца: 250 zooТочки подарък!
Изтича на 13.06.2023 г."

Ще се застъпи с подаръка на Оникс Simple Smile

Ще го използвам за поръчката. От седмица се каня да поръчвам, защото консервите им леко намаляват.

# 228
  • Бургас
Да е жива и здрава Дейзи.
Много е сладка.
Да и изпапкам лапките. Като на Харко са розови.

Честито на Рая и Късмета ( и тях ще намачкам).

Правят бели, да.
Но тапети, мебели и зарядни не ме гушкат, не мъркат, не ми стоплят душата.

# 229
Честито на рожденичките! Да са живи и здрави и много гальовни и игриви!

# 230
  • Велико Търново
Честити ни рожденички! Да ви радват дълги години 😇
Аз този път ще се оплача 😔 Нали ви разказах за двете бебета котета. След няколко дни на същия строеж (развалят голямо подпокривно пространство) намериха още едно, което обаче изглеждаше гледано. Явно майката ги е местела и двете са останали на едното място, а този мъник е преместен. Изчакаха да дойде майката, обаче то вече няма покрив и тя реално няма къде да дойде. След като няколко часа не се появи, а навън почваше да вали, ММ го взел. Онзи ден валя цяла нощ, сега нощите не са още топли и реши, че няма да пробва дали ще оцелее до другия ден. Жената, която взе другите две при нейната котка, не пожела това и така ММ си го гледа с биберон, днес му е шести ден с него.
Уикендът беше при мен и съответно бебето в една кутия с него.
Разказвам всичко това, защото е предисторията на появилия се цистит у Пиги 😢😢 Не са били дори в една стая, да не говорим, че бебето не вижда и не е излизало от кутията. Още в събота вечерта-ден по-късно-забелязах, че клечи в тоалетната и не успява. Съответно се изпишка на няколко места извън тоалетната. Вчера продължава... Тази сутрин се изпишка върху леглото си-беше само една капка и то с кръв. Ужас!
Следобед ще ходя за лекарства, но като знам как и се дават на нея лекарства и изобщо не ми е ясно как ще се справя сама.
Как може да е толкова чувствителна просто не знам 🙄 Притеснявам се ужасно много за момента, в който ще се върнем с нея вкъщи при Буки. Вчера съм ревала от безсилие, горкото ми момиче...

# 231
Бубалеска, според мен вероятно ще му боцнат инжекции антибиотик за три дни и спазмолитик да може да се отпусне и да се изпишка ... така правят на моя, като направи идиопатичен цистит.
Моят си е пишал само за отмъщение да кажа, няма цистит; напръсках веднъж с ензимния спрей, сякаш има ефект. Съвсем мъничко от едно място пак се усеща, довечера ще повторя.

# 232
  • In the land of Never Never
Уикендът беше при мен и съответно бебето в една кутия с него.
Разказвам всичко това, защото е предисторията на появилия се цистит у Пиги 😢😢 Не са били дори в една стая, да не говорим, че бебето не вижда и не е излизало от кутията. Още в събота вечерта-ден по-късно-забелязах, че клечи в тоалетната и не успява. Съответно се изпишка на няколко места извън тоалетната. Вчера продължава... Тази сутрин се изпишка върху леглото си-беше само една капка и то с кръв. Ужас!
Следобед ще ходя за лекарства, но като знам как и се дават на нея лекарства и изобщо не ми е ясно как ще се справя сама.
Как може да е толкова чувствителна просто не знам 🙄 Притеснявам се ужасно много за момента, в който ще се върнем с нея вкъщи при Буки. Вчера съм ревала от безсилие, горкото ми момиче...
Мисля че срещу цистит може и инжекции да се слагат, ако е много трудно през устата. Питай вета. Пък може и да е друго заболяване.
Да не би да го е хванала от нещо друго, като са отделени от бебето, просто от въздуха ми изглежда невероятно да го хване. Може би с обувките сте донесли нещо.

# 233
Горката Пиги! Дано бързо се оправи. Ако все пак се решиш за хапчета след посещението при вета, може да пробваш с цистон за по-дълго време. В темата има много добри отзиви за него (билково е, не е химия).

# 234
  • София
Явно цистита, предизвикан от стрес е много често срещан при котките. Sad

bubalesa, беше ли пробвала да пускаш Feliway, когато са заедно? АнМари беше доволна и от някакви каишки, които действат успокоително. Трябва някак Пиги да се успокои! Иначе не знам как ще ги съберете отново! Sad

Колкото до сегашния цистит, почвай по половин таблетка човешки Цистон сутрин и вечер и ще се оправи. Стрит и смесен с нещо любимо, почти не го чувстват.

# 235
  • Велико Търново
Танче, бях пробвала не, ами два месеца сигурно имаше нонстоп включен. Тя пиеше таблетки за успокоение с коластра и въпреки всичко спря да пишка извън тоалетната чак като се премести тук при мен и остана сама. Сега е осезаемо спокойна, два пъти се прибрахме за по десетина дни, имаше хъскане и пак зор с тоалетната, но без особени ексцесии.
Говорих с нашите вет, тя каза, познавайки Пиги, че съм се ориентирала доста добре и че няма нужда от други изследвания. Препоръча нещо с червена боровинка и спазмалгетик и ако до утре няма реакция, от утре антибиотик. Чудя се дали да чакам изобщо до утре с АБ? И как ще и давам лекарства, тя изобщо не стои 🙄 В последно време отказва дори любимите си паучове и вече няколко месеца и само на гранули, та ми е чудно с какво да и пробутам хапчето. Голямо притеснение ми е това момиче, как може да е чак толкова чувствителна 😢

# 236
Всичките хапове на Сина ги стривах
 / имаше и едно течно, 1мл / и в супичка. Смуква на екс. Още слагам четвърт цистон. Той се възстанови на 100%, но аз се застраховам. Иначе мога да напиша какво дадоха ветовете. Всичко е от човешката аптека.

# 237
  • София
bubalesa, цистонът май действа по-добре от червената боровинка. Поне ако съдя по дъщеря ми. Иначе пробвай да даваш с нещо корено различно. Например никоя котка не ми отказва човешки пастет от най-простичките, които са като салам. Солени са и не са за постоянно хранене, но като зрънце, което да поеме хапчето, едва ли ще им навреди. Мъро много харесваше и топено сиренце, което също става за целта. И пак повтарям, че цистонът не го чувстват. Рижко го излапваше просто поръсен върху пауча. Ако имаше вкус или мирис като хапче против паразити, никога не би го хапнал. Wink

# 238
  • Варна
bubalesa, много е тежко с тези цистити на нервна почва. Доколкото ми обясниха нашите ветове, котето прави неволен спазъм на гладката мускулатура на пикочните пътища. Оттам задържа урина, задържаната урина формира седименти - песъчинки и камъчета, които по пътя надолу надират лигавицата и оттам кървенето и възпалението.
Ето защо спазмолитиците (лекарствата, които отпускат гладката мускулатура) помагат, помагат и успокоителните билкови пипети при Бобо. Щом вече има кръв и болка при уриниране, ветовете са изписвали UrinoVet Cat, които са капсулки с тъмна паста с червена боровинка, спазмолитик (поставен от тях инжекционно), антибиотик и специална храна. Прикачам снимка на храната, която Бобо яде вече пети месец. Сега взех друга, че тази му писна, но специалната храна при такива чувствителни котки била силно препоръчителна.

За Цистона прочетох тук и съм сигурна, че ще е много полезен (и по-финансово поносим) от червената боровинка. Аз самата го пия понякога, но не ми беше идвало наум да дам на Бобо Simple Smile вече ще знам.
Успех в лечението и дано повече няма проблеми милата Пиги.
Допълвам: може би е добре, че е спряла да яде консерви и паучове. Нашите ветове казаха, че от тях се правели песъчинки много, за голяма моя изненада. Аз си мислех, че гранулите са главните виновници. Оказа се, че по-добре било да яде специалните гранули.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 14:31 от NoProblems

# 239
Голям котан е де, таман похапнахме рибка 🍣

Общи условия

Активация на акаунт