Любители на котки - Тема 183

• 30 411
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Със Сивче петъчно си поседяхме на двора:

# 316
Видях му снимката в другата тема и ми се видя като овчарка Joy После погледнах автора на поста и си рекох "има грешка някаква" Simple Smile После реших, че може да имате гостенин Joy
Хехе, 3, 7 кг глезльо котан Сина. Гостенка идва една дребна кучица, йорки. Но е безумно страхлива и се вре в ръцете на нейните хора, съседите. Инак с Кардю са дружки и си говорят, но през оградата.

# 317
Здравейте! Отново ви пиша с проблем. От три дни имаме проблем с козината между задните крачета, отвътре. Виждате снимките. Котето е неспокойно и се ближе там. Водих я в Тр. вет клиника на паразитолог. Още като я погледнаха казаха, че не е кожен проблем (бяха много категорични), а им прилича на протрито и хапано  и няма смисъл от натривка, защото според тях котките ми са се били. Двама ветеринари влезнаха един след друг и казаха едно и също. Успокоих се и се прибрахме. Разделени са, но ми се струва, че ще стане по-зле и според мен е кожен проблем. Котето е около 11  месеца. Започна от три дни страшно мяукане, помислих, че е разгонена, но после видях и това и сега съм страшно притеснена.

# 318
Кожата изглежда зачервена, възпалена. Огледай я за бълхи. Може да е направила алергия от ухапване на бълха. Кога и с какво си я обезпаразитявала последно?

# 319
  • Варна
Че е раздразнено, раздразнено е, но ме съмнява да мине само. Не предложиха ли някакво мазило поне тези ветеринари…. Кетята като малка имаше такива голи, зачервени места отзад на бутчетата, появяваха се два-три пъти. Лекарят даваше кремче за мазане, каза, че е някаква екзема. Дали и при вас е такова не знам, но очевидно има проблем.

# 320
  • Варна
Здравейте! Отново ви пиша с проблем. От три дни имаме проблем с козината между задните крачета, отвътре. Виждате снимките. Котето е неспокойно и се ближе там. Водих я в Тр. вет клиника на паразитолог. Още като я погледнаха казаха, че не е кожен проблем (бяха много категорични), а им прилича на протрито и хапано  и няма смисъл от натривка, защото според тях котките ми са се били. Двама ветеринари влезнаха един след друг и казаха едно и също. Успокоих се и се прибрахме. Разделени са, но ми се струва, че ще стане по-зле и според мен е кожен проблем. Котето е около 11  месеца. Започна от три дни страшно мяукане, помислих, че е разгонена, но после видях и това и сега съм страшно притеснена.
Ако ветеринари са го погледнали и са казали, че не е кожен проблем, не знам какво бих могла да кажа аз повече. Моите така оплешивяват, когато се сбият и наранят - тогава козината около ухапаното/одраното окапва,особено ако се инфектира мястото.  И сега Лъки двете ѝ крачета са така. Може да са прави ветовете.

Лъки беше зверски бита от друга някоя котка, затова е прибрана и лекувана от нас с антибиотици, промивки с кислородна вода и какво ли не. Вижда се, че вече е добре, но козината й опада там, където беше възпалението от раните (ухапвания).
При вас коремчето може да е било одраскано със ноктите на задните лапи.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 17:54 от NoProblems

# 321
Котето повърна цяла храната, която изяде. След това повърна и два пъти стомашен сок. Не знам какво да правя.... Да го заведа ли на ветеринар или да му огранича храната за деня?

# 322
  • Варна
Котето повърна цяла храната, която изяде. След това повърна и два пъти стомашен сок. Не знам какво да правя.... Да го заведа ли на ветеринар или да му огранича храната за деня?

Възможно ли е Уши да е преял и заради това да повръща? Сега  и моите доста повръщат, особено Бобо - храна и топки козина.
Ако нямаш подозрения за някоя беля, ограничи храната и наблюдавай отблизо. Сега и да го заведеш на вет, вероятно и той това ще каже. А може да пусне и куп ненужни изследвания за твое успокоение, ама само ще го бодат милия, недай си Боже и стомаха да му промият и да му направят клизма.

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 11:20 от NoProblems

# 323
Да не би да има някой котешки вирус? И моят повърна само домашен сок Sad дали утре да го водя на вет...

# 324
  • Варна
Моите често повръщат, Кетя храна, трева или космени топки, Ленка вода. Ако не е многократно в рамките на деня и имат тонус не бих водила на лекар, но моите си ги познавам все пак.

# 325
Благодаря за отговорите. Външно е обезпаразитена последно началото на април. Преди два дни отново с ФИПРИСТ. Бълхи няма, редовно ги претърсвам. И аз се зачудих, защото както се ближе и захапва все едно захапва бълха, за да я махне. От вчера е по-спокойна и не мяука така, забелязах я, че когато мяука така е свързано с това, че явно я дразни или сърби и изведнъж започва да хапе мястото. От два дни на своя глава я мажа с тридерм, но за резултати май е рано.

# 326
Ивекс, май повръщането на фонтан е опасно. За това са ми казвали да следя, когато Блеки си беше похапнал пера от въдица и сухи цветя. Ако по принцип не повръща, а това се случи няколко пъти, не един, аз бих завела на лекар.

# 327
Един път повърна цялата храна, останалите два само стомашен сок.
Дадох му филе и хапна.
Ще го наблюдаваме още няколко часа, ще преценим дали ще го закараме. Много му се събра, не искам отново да се стресира.

# 328
  • Варна
Моите също повръщат от време на време. Женя някой път повръща, защото яде много лакомо и ако не вардим Мила, изяжда и нейната храна. Веднъж я водих на вет, обаче тогава беше повърнала няколко пъти, погледът ѝ беше черен и гледаше да се скрие. Като беше малка, много ме беше страх да не изяде нещо, дето не трябва, като ластик или конец за зъби. Правила го е.
Мила и Мага повръщат профилактично косми и трева.
Ивекс, просто следи Уши и ако продължи да повръща, промени си поведението нещо, има топъл нос, тогава го води.

# 329
Така мисля да направя, аз се панирам много.
Не отказва храна, това е добър знак.
Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт