Любители на котки - Тема 183

• 30 442
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Ивекс, и мен много ме е страх от кортикостероидите точно заради това. А и миналата година се наложи да вдигнем още веднъж дозата Sad затова си и съсипвам паркета с парочистачката, поне няколко месеца да не е на стероиди.
За Топче четох преди години, и споделям болката ти. За съжаление, понякога няма какво да направим.

# 436
Това е единственият вариант при някои заболявания. Къде ли не бяхме ходили, мъжът ми изчете сума ти литература, половин ветеринар стана и за какво ....
Така е било писано, направихме всичко, той живя кратък, но хубав живот.

# 437
  • Варна
Преди около 6 часа се пренесахме в новия дом. Магито веднага се спусна да изследва нейния етаж. Колкото пъти се кача да я видя, толкова пъти прави по-големи тегели и идва да я помилвам.
Женя и Мила не помръдват от транспортната чанта. Вече толкова часове.

# 438
Дай им време, ще свикнат.
Нормално е да са стресирани.

Честит нов дом! Много щастливи да бъдете всички заедно.

През нощта ще излязат.
Остави им всичко наблизо около транспортната чанта.
Голям стрес е за тях, но ще свикнат.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 21:21 от Ивекс

# 439
Стейси,честит нов дом!
Дай им време.
Всичко ще е наред.
Помня,когато оставих Фин сам тук.Мислех,че ще е стресиран.
На следващия ден той се държеше,все едно цял живот е живял тук😊

# 440
  • Rock & Roll feeling ...
Здравейте Simple Smile
Влизам в темата с молба за съвет, искрено вярвайки, че тук ще срещна най-много хора обичащи искрено котките.
Моя приятелка спаси от улицата женско коте. Всичко беше наред до момента в който започна работа, поради която отсъства цял ден от дома. Котето стои сам самичко в стаята. Вече е на годинка някъде. По цял ден мияука жално. Спря да си ползва тоалетната и започна да пишка, а и понякога ака безразборно. Когато приятелката ми е у дома, котето е много сърдито. Съска я, когато понечи да я погали. Приятелката ми не иска да се разделя с нея. Може ли съвети как да спре да й се сърди? Ако спре да пишка безразборно по мебели всекидневно също ще е прекрасно.

# 441
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Влизам в темата с молба за съвет, искрено вярвайки, че тук ще срещна най-много хора обичащи искрено котките.
Моя приятелка спаси от улицата женско коте. Всичко беше наред до момента в който започна работа, поради която отсъства цял ден от дома. Котето стои сам самичко в стаята. Вече е на годинка някъде. По цял ден мияука жално. Спря да си ползва тоалетната и започна да пишка, а и понякога ака безразборно. Когато приятелката ми е у дома, котето е много сърдито. Съска я, когато понечи да я погали. Приятелката ми не иска да се разделя с нея. Може ли съвети как да спре да й се сърди? Ако спре да пишка безразборно по мебели всекидневно също ще е прекрасно.
Вероятно страда за приятелката ти, която е приела за майка.
Вариант според мен е да се предложи малка плюшена играчка, с която да се гушка и да си играе - моите всичките си имаха по една такава и още и още ги разнасят и пердашат из стаите.
Вариант е с билкови успокоителни капки, докато свикне.
Най добрият вариант според мен е второ малко коте, с което да си играе и да се гушка. Разликата между 1 и 2 котета не е голяма като отглеждане, но радостта и емоцията са многократно по-големи. Познати със същия проблем направиха точно това и сега не могат да се нахвалят колко са близки и обичливи и прекрасни котанките.
Друго не се сещам засега.

# 442
Котето кастрирано ли е и изключен ли е здравословен проблем?

# 443
  • Rock & Roll feeling ...
Не е кастрирано, преглеждана е, не е установен някакъв проблем. Но постоянно се разгонва.
Агресивна е към други котки, идеята да се вземе още едно коте беше предложена от ветеринар.
А какви са тези билкови капки, как се прилагат?

# 444
Положението ще се облекчи ако я кастрира.
Хем за животното ще е добре от здравословна гледна точка, хем няма да е разгонена постоянно и да бъде агресивна.
Мяукането и агресията идват точно оттова.

# 445
Хем за животното ще е добре от здравословна гледна точка, хем няма да е разгонена постоянно и да бъде агресивна.
Съгласна съм с това мнение. На братовчедка ми котката, от най-милатаа и любвеобилна котка, стана мяукаща, пишкаща по дивани и в легла като започна да се разгонва. След като я кастрираха отново се превърна в най-милата и прекрасна котка.

# 446
Боже аз каква Роки имах... То не беше жално, ами бясно реване, все едно я колят жива вкъщи. Маркираше. Накрая не издържах да ѝ мине разгонването и ѝ отворих вратата към улицата. След 2 дни се прибра с подаръците, вече спокойна, гладна и сънлива. Това ѝ беше последното котило.

Котка може да се кастрира и докато е разгонена (ако положението с поведението е критично).
Котка може да се кастрира и след като е оплодена (до един месец от забременяването).
Има котки, които се разгонват нон-стоп с по два дни почивка в годината. При тях не можеш да чакаш да ѝ мине разгонването, защото очевидно не минава с месеци наред...
Преди да се вдигнат съседите срещу теб се решава какво да се прави... Мене можеха да ме обвинят в малтретиране на животно заради агресивния вой на Рокито.

# 447
  • Велико Търново
Съгласна съм с това мнение. На братовчедка ми котката, от най-милатаа и любвеобилна котка, стана мяукаща, пишкаща по дивани и в легла като започна да се разгонва. След като я кастрираха отново се превърна в най-милата и прекрасна котка.
Моята Пиги беше точно така-прекрасна и спокойна, и до сега е такава. Изпуснахме я с разгонването и всички в темата знаят какъв ужас настана-постоянно мяукане и безпокойство, безразборно пишкане и влизаше от разгонване в разгонване. На някой от промеждутъците успяхме да я кастрираме

Тя после направи поведенчески проблем и след време започна да пишка извън тоалетната, но поводът беше съвсем друг. Аз заради моя опит смятам, че не винаги второ животно е добро решение и не е задължително да станат приятели и да си играят заедно

# 448
  • Варна
признавам, пропуснах факта, че е на годинка котето. Реших, че е бебе.
За коте на годинка са прави дамите - разгонена е, трябва да се кастрира.
Котка на година трудно ще приеме друго коте.
съжалявам, наистина не съм дочела, че котето е на година. То вече не е коте, а голяма котка.

А иначе капките са тези

Дописвам: Добри отпреди малко: “миришат ли ми лапите, а, мамо?”

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 12:50 от NoProblems

# 449
Точно тези ги бяха препоръчали на познати при пътуване.
Май не ги използваха, на нас също досега не се е налагало.
Марката е хубава, всичко харесвам аз.

Общи условия

Активация на акаунт