Отговори
# 195
Някой може ли да ми препоръча добър ендокринолог за Варна, който да има свободни часове тази седмица четвъртък или петък? Става въпрос за дядо с висока захар е. Моля за съдействие. ☹️

# 196
Минзухарче, ако действате бързо може да запазите час при д-р Гергана Тошева в супердок. Аз при нея ходех преди, добра е. По принцип Артин Магардичян за мен е по-добър, но и двамата така или иначе са с месеци напред заети, а сега видях в супердок, че по чиста случайност има само един час свободен при нея в четвъртък от 8ч. Ако побързате може да запазите.

# 197
Знам, че и едно ни е достатъчно, стига да си е нашето. Просто очаквах по-различен развой на нещата.
Благодаря ви за подкрепата! 😊

me4eto
, в коя клиника си?

# 198
  • Пловдив
Знам, че и едно ни е достатъчно, стига да си е нашето. Просто очаквах по-различен развой на нещата.
Благодаря ви за подкрепата! 😊

me4eto
, в коя клиника си?

В Селена. При първия опит имах 6 извадени яйцеклетки, 5 ембриончета и от тях момченце, вече на 1.2 годинки 💙

# 199
me4eto, стискам палци от някоя от тези две яйцеклетки да се роди следващото ви детенце!

# 200
  • Пловдив
2402, благодаря ти! Дано 🍀

# 201
    На мен не са ми правили обременяване - смятат,че след като глюкозата е около 4 не може да се говори за ИР, ама почвам да се замислям дали да не се тествам на своя глава.
    Ще видя и Сенкова какъв коментар ще даде.

Пусни си захар и инсулин на гладно, ако има ИР ще се види.
    Утре ли ще се разбере ще имаш ли трансфер? Дано се е развило ембриончето и стане на човече Simple Smile

Момичета изпуснах ви, ма кандиствахме за ясла, така не съм рефрешвала от както си чаках кръвния след трансфер Simple Smile
    Иначе този месец нищо няма да правим, че на 2ри ден имах фоликул 15мм, той е някои от по-малките от миналия месец дето е нарастнал заради естрофема. Ми момичета поне 3 фоликула, бройка си има още явно ..
    Взех си епикризата обаче и гледам, една лутенизирала и една нормална матурация. Това май значи, че зрялата яйцеклетка е била от малкия фоликул, дето беше макс 13мм сутринта преди тригера. Ще питам и докторката де. И сега почвам едно чудене, слагам в скрит текст, че пак е тема 40+.
    Скрит текст:
    Понеже четох едни статии:
    https://www.centerforhumanreprod.com/blog/highly-individualized- … gg-retrieval-hier
    и видео има https://www.youtube.com/watch?v=B9tqXH7ilts
    Общо взето казва, че при 40+ успеваемостта е по-голяма, ако се тригерира рано и извадят по-рано яйцеклетките. Има и няколко дами във форума дето твърдят същото от личен опит.

Мече, успех Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 18:55 от Одри ♡

# 202
    • София
    Одри, няма трансфер.
    Имам нови добавки.
    Питах и Сенкова каза, че според нея не става дума за ИР, но като се наглася да ме боцкат наново ще пусна захар и инсулин за всеки случай.

# 203
    Шанталче, стискам ти много палци всичко да завърши с малко, пухкаво мъниче! 💖💖💖 Прегръдки! 🍀💖💖💖

Дами, каква е разликата между витамин Д+К2 и без К2? Чудя се кой да си взема и по колко пъти да пръскам, спряла съм се на бетър ю (в предни теми сте го обсъждали и така си избрах него)

# 204
    • Замък сред облаците
    К2 е важен за усвояването на Д3 и оттам за правилното отлагане на калций в костите (затова Д3 е важен за профилактика на остеопороза също). Обикновено К2 получаваш от храни като картофи, зеленолистни, мляко. Ако обаче дозата Д3 е висока (над 3000 единици), К2 от храните не е достатъчно и може да започне да се отлага калций в кръвоносната система и органите вместо в костите.

Шантал, съжалявам за неуспеха!

# 205
    • Пловдив
    Звънна ми ембриоложката. Двете яйцеклетки са се оплодили и изненадата е, че една от трите незрели, също се е оплодила. Така че имаме 3 оплодени. В сряда ще ми звъннат, да ми кажат как се развиват ембриончетата и дали ще ги замразяват на 3-и или ще ги изчакат до 5-и и 6-и ден. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀

# 206
    • София
    me4eto__, чудесни новини! Стискам палци да станат хубави ембриончета Simple Smile
    Междудругото се канех да питам - от къде идва разликата в изчакването или не до достигане на 5ти ден? Ембриоложката на Неовитро каза, че тя държи да стигнат до 5ти ден, защото тогава може да ги оцени.

# 207
    Така е, няма как да ги оценят преди 5ти ден. В повечето случаи правят трансфер на 3ти ден, защото се съмняват, че ще оцелеят до 5ти. За мен лично това е грешка, защото при здраво ембрионче, няма значение дали ще е трансферирано на 3ти или 5ти ден. Това, че го връщат по-рано не означава, че ще оцелее в агресивната среда на матката...пак трябва да е здравичко, което означава, че със сигурност ще оцелее до 5ти ден извън матката. Не веднъж са ми казвали, че задължително ще чакаме до 5ти ден и това е най-правилното. Всеки развива различни теории, но това е самата истина. Все пак на 3ти ден, ембриончето се намира все още в тръбата(при естествено зачеване) и трябва да е много силно, че да се развие в здрава бременност, ако е поставено преди 5ти ден в матката. Пожелавам ви здрави и борбени ембриончета, без значение кога ще решат да е трансфера! ❤️❤️❤️

# 208
    • Пловдив
    me4eto__, чудесни новини! Стискам палци да станат хубави ембриончета Simple Smile
    Междудругото се канех да питам - от къде идва разликата в изчакването или не до достигане на 5ти ден? Ембриоложката на Неовитро каза, че тя държи да стигнат до 5ти ден, защото тогава може да ги оцени.

Благодаря, Шантал и аз на това се надявам!

# 209
    Напълно подкрепям Kactus, и моето мнение винаги е било такова, ако ембрионът е здрав, ще оцелее до 5-ти, ако не е здрав по-малко вероятно да оцелее до 5-ти ден, което някои лекари явно ги притеснява и затова бързат да ги върнат на 3-ти. Но по този начин нито пациентите, нито лекарите могат да разберат какъв е бил потенциалът на ембриона всъщност. Изчакването до 5-ти ден дава повече информация за качеството на ембриона и половите клетки както и да го погледнем. 

Shantall, съжалявам за пропуснатия трансфер този месец. Ще се случат нещата рано или късно.

me4eto, много добро развитие на нещата. Дано все така позитивно продължат да се случват.

Напоследък ми прави впечатление, че при много жени от различни клиники се случва да им вадят голям процент незрели яйцеклетки, включително и при мен. Започвам да се чудя защо се получава така и има ли как да се избегне. Единственото което имах аз като информация е да се изчака прогестерона да стигне близо до 1. Обаче гледайки при някои от вашите случаи кога им слагат тригера, пак не е чак когато прогестерона е 1. Не знам какво се случва вече.

Общи условия

Активация на акаунт