Отговори
# 390
И аз подкрепям за Майчин Дом. Ние пуснахме преди месец кариотип и на двамата там - цената е 200 лв. на човек, но отношението беше прекрасно. Имахме консултация с проф. Савов на която той доста подробно ни обясни за изследванията, за вариантите при мъжа и кога е необхдоимо, разпитаха ни за нашата история, включително и мен консултираха за тромбфилия и т.н. Изследванията станаха бързо за около 2-3 седмици. Ние сме много доволни. Даже ще споделя още нещо, на съпруга ми кариотиопа не успя да излезе (при мен всичко е ок), защото не е започнало делене на клетките от взетата проба (нещо такова). Звъннаха ни да кажат да дойдем пак да дадем нова проба и те ще ни я обработят безплатно, което също ми направи добро впечатление, защото имах лош опит от друго място по подобен начин с провалена проба.
Мерси много за информацията! Purple Heart

Искам да попитам, за консултация, допълнително ли се записваш или е включена към изследването?

# 391
  • София
Включена е, отивате на място, без час, на втория етаж в малката сграда на МД, до главния вход, ще изчакате 5-10 мин, ще ви поеме генетик, ще направи консултацията и след това взимане на кръв и чакате резултати

# 392
Мацето ме изпревари, но да, включена е към изследването. Общо взето след като заплатите на касата долу, после се качвате горе и някой от генетиците ви извиква в кабинета. Идеята им е да ви разпитат за вашия случай и да ви посъветват какво може да изследвате и какво не е необходимо. Но в общи линии се съобразяват с това за което сте дошли.

Редактирам се, че се сетих, че заплащането беше след като ви вземат проба на излизане. Дават ви една фактура.

# 393
Аз  бих искам да попитам Мацето при кои специалисти в Щерев е преминала и от кои е останала доволна, дали би споделила? Благодаря!

През цялата болница. Теб какъв специалист те интересува?
Най-вече репродуктивните и от кого си доволна? С какво те е спечелил....

# 394
  • София
Нямам много опит, била съм само при др Ганева. Мила, усмихната, с гъвкав график, това което ме спечели че ме изслушваше и взимахме решение заедно как ще процедираме занапред.

# 395
Момичета, да помрънкам и аз. Цикълът свърши, беше различен от предишни пъти. Доста по-оскъден. От към края започна да ми става лошо и да играе кръвното ми. Чак ми се гади. Кафе не ми се пие. Не знам какво да мисля. Имам толкова много ангажименти тази седмица и не знам на какво да го отдам-магнитни полета, стрес, лошото време... Чудя се и дали да не припишкам един тест.. Нищо, че вероятността да е цветна Б е 0.000000000000000001 %.
Стискам ви  палчета и на краката 🤞🍀

# 396
Ние пускахме кариотип в Синево,защото е до нас. Праща се за анализ в Румъния. Чака се месец. При нас всичко е наред и не се налага консултация с генетик.

# 397
Привет, момичета,

плахо пристъпвам при вас. Миналата година се бях записала за кратко, но така и не подновихме опитите след МА.
Сега имаме идея да започнем другия месец и се включвам официално.

Имаме едно дете, което стана от 1 опит и втора бременност, пак от 1 опит по схемата с първото, но завърши с мисед.
Аз съм с букет от тромбофилии, за които считат, че са причина.
При евентуална нова бременност ще съм на хепаринова терапия.

Видях обаче, че се коментират препарати за ИР, и тъй като вероятно ще ми изпишат такъв в обозримо бъдеще, защото имам много тежка ИР, кажете какви странични ефекти да очаквам?
Стомахът ми е много пострадал заради хеликобактер и още лекувам последствията. Толкова ли е зле?

# 398
  • София
Hearty попитай ендокринолога за Глюкофаж ХР, той е много по-щадящ, пие се само вечер и е с бавно освобождаване и действа през целия ден. Почни с малки дози и бавно ги повишавай до предписаната доза. Страничните ефекти са болки и спазми, гадене и разстройство, като му свикнеш отшумяват. Ако почнеш веднага с високите дози ще те застигнат с пълна сила. Консултирай се и с гастроентеролог преди да започнеш лекарството

# 399
Здравейте прекрасни хора! Следя ви близо от година, но не се престрашавах да пиша до този момент. Някои момичета ме знаят, защото съм им задавала въпроси на лично съобщение. Накратко за мен, на 39 г. съм, мъжът ми е на 35 г. Нямаме деца. Правим опити от есента на 2020. Насочиха ни към инвитро, защото съм с една запушена тръба, а мъжът ми имаше лоша спермограма. Имах полип, който махнаха 2021. Също имам лека форма на тромбофилия. Стартирахме инвитрото през февруари 2022. Имам 3 опита, единият от които е на ЕЦ, в 2 различни клиники. При първия опит по къс протокол 11 годни яйцеклетки, от които само 1 стигна до бластоцист, трансферираха го, но спря развитие в 6г.с. Преместихме се в друга клиника. Втори опит по дълъг протокол, 11 годни яйцеклетки, от които 2 стигнаха до бластоцисти. Единият беше с лошо качество, но го замразиха. С другия с топ качество направихме трансфер. Нямаше имплантация. Ходих при д-р Калчев, направихме хистероскопия и имунологична биопсия. От биопсията излезе отклонение и след направени допълнителни изследвания, назначени от доц. Михайлова, имах предписана терапия. Преди това ходих и при доц. Русев. Той назначи терапия с Имуноглобулин и Интралипид. При последния опит, който беше на ЕЦ извадихме 1 яйцеклетка, оплоди се до бластоцист, с не много добро качество. Решихме да го върнем заедно със замразения. Нямаше имплантация, въпреки всички указания на доц. Михайлова. Бяхме се спряли на нейната терапия. Всички казват, че няма причина да не се получава, хормоните са ми в норма, лигавицата перфектна, матката ми можела да спечели "матка на годината", но въпреки това не се получава. Последните спермограми на мъжа ми са отлични, не знаем и двамата как се подобриха нещата при него. Аз пия един рафт с добавки, той нищо. Пуснахме си кариотип и още чакаме резултати. Подадохме нови документи към ЦАР и очакваме следващ опит.

Вчера си пуснах Пролактин, инсулин и АМХ. Ами бях в шок, защото преди стимулациите АМХ ми беше 3.29, сега е паднал на 0.87 само за 1 г. Предполагах, че ще е паднал с малко заради възрастта ми, но чак пък толкова не очаквах. Стойностите на пролактин и инсулин пък са ми високи. Утре съм при доктор Начев, ендокринолог. Много съм притеснена, защото все излиза нещо ново, а с този АМХ съм наистина в шок.

Съжалявам, че стана толкова дълъг пост. Дано не ви отегча, а уж представях себе си накратко. Blush

Всеки път като ви чета се вълнувам за всяка една от вас, стискам палци на всички ни да можем да гушнем рожбичката си СКОРО! Heart

# 400
Здравейте, момичета. Ами бях права. Днес осми ден след трансфер резултат 3. Докторката каза да спирам лекарствата. Ще видим какво следва… два трансфера без имплантация даже.. уж лепило заради нк клеткити…и пак нищо..

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 20:07 от Jakito999999

# 401
HOPE.LOVE.PATIENCE, ето това е https://www.miracare.com/

Таничка, знам че е така, но все пак ако има повишаване в прогестерона, след отчетен пик на LH и FSH и по-ранно повишаване на естрадиола, шансът да е настъпила ову е много голям. Още повече, че ще имам възможност и да видя стойностите им в цифри. Правих DHEA и AMH, които са ок и показват, че всичко там е наред.
Не знам, смятате ли, че е възможно да има пик на LH (съотношенията LH:FSH и FSH:Естрадиол да са нормални), след това прогестеронът да започне да нараства и въпреки това движение на хормоните, пак да не се е спукал фоликул?

# 402
Hearty, MarDoSh пожелавам ви темичката ни да ви донесе късмет и съвсем скоро да видите двете чертички. Flowers Four Leaf Clover

Jakitooo, уф съжалявам. Така се надявах за теб. Пожелавам сила и нека следващият път да ви бъде на късмет. Heart

# 403
  • София
Съжалявам, Жаки!

# 404
Благодаря ви, момичета. Ще съберем сили…  тъпото е, че в началото си мислех, че с инвитро ще стане от раз, но явно и това не е панацея…

Общи условия

Активация на акаунт