Отговори
# 375
Момичета, аз реших да го взема това скъпото апаратче за хормоните. Някак си ми подсказва интуицията, че трябва, за да видя ежедневно как се движат хормоните при мен. Има ли я тая ову, няма ли я.
Защото в един и същи ден, през няколко часа едната гинеколожка ми каза - доминантният ти фоликул е спрял да се развива - 11 мм е, другата каза - имаш фоликул 20 мм. Та, фоликуметрията някак си за момента, от опита ми е - както гинекологът си го интерпретира. Нямам доверие за момента на гинеколозите, но пък имам доверие на тялото си и искам, чрез това апаратче да го чуя какво иска да ми каже Simple Smile
Ще ви дам отзиви как върви връзката ми с него и дали си заслужава.

# 376
КРР, за какво апаратче става дума? 😊

# 377
  • Бургас
Момичета, аз реших да го взема това скъпото апаратче за хормоните. Някак си ми подсказва интуицията, че трябва, за да видя ежедневно как се движат хормоните при мен. Има ли я тая ову, няма ли я.
Защото в един и същи ден, през няколко часа едната гинеколожка ми каза - доминантният ти фоликул е спрял да се развива - 11 мм е, другата каза - имаш фоликул 20 мм. Та, фоликуметрията някак си за момента, от опита ми е - както гинекологът си го интерпретира. Нямам доверие за момента на гинеколозите, но пък имам доверие на тялото си и искам, чрез това апаратче да го чуя какво иска да ми каже Simple Smile
Ще ви дам отзиви как върви връзката ми с него и дали си заслужава.
Нали знаеш, че хормоните сами по себе си не са показателни без фоликулометрия. Аз съм имала месеци, в които меря температура, тествам с лентички за овулация, засичат един хубав пик след който трябва да настъпи ову, правим си опити и накрая като отида на преглед се вижда задържан фоликул, просто не се е спукал, демек ову няма. Така че, хормоните не са гаранция, че е настъпила ову, само преглед.

# 378
Здравейте, момичета. Някоя от вас пускала ли е sdi тест при мъжа и ако излезе нещо има ли някакво лечение или?

# 379
  • гр. София
Jaki, sdi е така нар днк фрагментация. Ако излезе висока, просто се селектират сперматозоидите и отивате на ИКСИ и другите му допълнителни техники при инвитро. Ама ти не беше ли след транфер?

# 380
Jaki, sdi е така нар днк фрагментация. Ако излезе висока, просто се селектират сперматозоидите и отивате на ИКСИ и другите му допълнителни техники при инвитро. Ама ти не беше ли след транфер?

Да, бях, ама съм го отписала. На шести ден пуснах кръвен отрицателен. Днес пуснах още един, но не се надявам. Боли ме корема все едно ще ми дойде и сега гледам какво да изследваме, че явно докторите не се заемат с нищо. Трябва аз да чета и да назначавам изследвания и добавки.. това ме дразни. За толкова време при мъжа ми само спермограма има, никакви други изследвания. Само при мен, все пак за бебе се искат двама нали така

# 381
  • гр. София
Жаки, Дано да грешиш с предчуствията си....

Ние с ММ следва да пуснем кариотип, с два неупешни трансфера, дори без имплантацията. Въпросът е, защо кариотипа в Геника е 320лв, а в Синево е 130лв?!? Чак такава разлика, бях се насочила към Геника, ама това са общо 640лв, а в Синево ще излезе тройно по-евтино... Приемам съвети всякакви....

# 382

Ние с ММ следва да пуснем кариотип, с два неупешни трансфера, дори без имплантацията. Въпросът е, защо кариотипа в Геника е 320лв, а в Синево е 130лв?!? Чак такава разлика, бях се насочила към Геника, ама това са общо 640лв, а в Синево ще излезе тройно по-евтино... Приемам съвети всякакви....

И при нас без имплантация дори. Не знам дали кариотипа и днк фрагментациите не са горе долу едни и същи за мъжа? Някой по запознат ако има.. иначе и аз гледах кариотип. Ами Геника уж за такива неща я водят, че е най добрата, но знам ли.. наистина разликата е голяма. Иначе в клиника Малинов бяха пуснали ваучери за 85 за кариотип, но сега гледам, че са изтекли. Другия вариант е да следите дали ще пуснат

# 383
  • София

Кариотип пускайте в Майчин Дом ако сте в София. Не знам актуалните цени, но за двамата ако не се лъжа беше 220лв и нещо подобно, генетиците в МД са прекрасни хора и заслужават всяка стотинка финансиране Simple Smile

# 384

Същите колебания имам и аз, разликата е огромна и се чудя какво да правим.

Мацето, мерси много!:blue_heart:

# 385
  • София
Аз ги пуснах в Синево, не вярвам да има чак такава разлика в резултатите, ако имаше нещо такова вероятно доста хора щяха да са пропищяли, дори да има някоя и друга грешка, вероятно ще са еднократни случаи, навсякъде предполагам стават грешки, хора са все пак. В Геника пуснах нещата, които ги нямаше в Синево или поне аз и лаборантката не ги намерихме. Но все пак Геника ги водят добри уж.

# 386
  • гр. София
Сега проверих - в Майчин дом - 200лв на човек. Това е осреднена цена от двете, и с препопоръката на Мацето, след почивката от месец дето сме си дали отиваме там
Мерси!

# 387
Аз  бих искам да попитам Мацето при кои специалисти в Щерев е преминала и от кои е останала доволна, дали би споделила? Благодаря!

# 388
И аз подкрепям за Майчин Дом. Ние пуснахме преди месец кариотип и на двамата там - цената е 200 лв. на човек, но отношението беше прекрасно. Имахме консултация с проф. Савов на която той доста подробно ни обясни за изследванията, за вариантите при мъжа и кога е необхдоимо, разпитаха ни за нашата история, включително и мен консултираха за тромбфилия и т.н. Изследванията станаха бързо за около 2-3 седмици. Ние сме много доволни. Даже ще споделя още нещо, на съпруга ми кариотиопа не успя да излезе (при мен всичко е ок), защото не е започнало делене на клетките от взетата проба (нещо такова). Звъннаха ни да кажат да дойдем пак да дадем нова проба и те ще ни я обработят безплатно, което също ми направи добро впечатление, защото имах лош опит от друго място по подобен начин с провалена проба.

# 389
  • София
Аз  бих искам да попитам Мацето при кои специалисти в Щерев е преминала и от кои е останала доволна, дали би споделила? Благодаря!

През цялата болница. Теб какъв специалист те интересува?

Общи условия

Активация на акаунт