Отговори
# 420
Жаки, имунологични кръвни задължително! Не само NK клетки, но и АНА скрининг и Антифосфолипидни тела. При нас за сега при Ана скрининг има нередности уж и за това не са се случили двата трансфера, пък ще видим
Този ана скрининг е за автоимунни заболявания ли?

# 421
  • София
Жакито, съжалявам за развоя! Следващият път ще е твоят! 🍀

При мен 1 ембрион е стигнал до стадий бластоцит и са го замразили. Другите 2 ще ги чакат до утре. И с този развой на събитията, пак се чудя дали не беше по-добре двата с високо качество, да ги замразят на ден 3.
Надявам се това ембрионче, да е нашето второ детенце 🍀🍀🍀🍀🍀

На мен ембриоложката ми обясни, че на 3ти ден е трудно да се каже дали ще се доразвие и е по-добре да стигне до бластоцит, за да могат да го оценят, съответно след трансфер да знаят  какво са върнали и при отицателен резултат да могат да се насочат към евентуалне проблем.

# 422
  • Бургас

При мен 1 ембрион е стигнал до стадий бластоцит и са го замразили. Другите 2 ще ги чакат до утре. И с този развой на събитията, пак се чудя дали не беше по-добре двата с високо качество, да ги замразят на ден 3.

На мен ембриоложката ми обясни, че на 3ти ден е трудно да се каже дали ще се доразвие и е по-добре да стигне до бластоцит, за да могат да го оценят, съответно след трансфер да знаят  какво са върнали и при отицателен резултат да могат да се насочат към евентуалне проблем.
абсолютно е така!
Оценка се прави на бластоцист.

За ПИД има противоречиви мнения. Моят доктор има няколко теории. Първо, че ако при ПИД вземат клетка с изменения, защото се случва да има такива или мозаицизъм, то се отписва ембрионът като лош и се унищожава, а може да е хубав, но да са улучили просто кофти клетки. Другото е, че ембриона може да се самокоригира също и дори и да не е много хубав, да доведе до успех. И третото беше, че има някакъв  шанс все пак и да се увреди ембриона като се вземат клетки от него.

# 423
Момичета, здравейте. Връщам се от среща с Д-р Билчев в Щерев относно ЦС. Обясни ми, че с упойка не е добре да се прави, защото му е трудно да дозира контраста. И за мен и за него е по-добре без упойка. Изненада се, че след прекарана хламидия никой не ме е насочил за ЦС. Питах го и за фалшиво запушени тръби в следствие на спазъм-каза, че в много нисък процент се случва и че под упойка пак можело да стане спазъм. Вие какво смятате? Може ли да разкажете как минаха вашите снимки? Колко болезнени бяха? Имам хистероскопия правена без упойка при д-р Калчев и много болеше. Но я издържах някак си... Още се колебая.

# 424

На мен ембриоложката ми обясни, че на 3ти ден е трудно да се каже дали ще се доразвие и е по-добре да стигне до бластоцит, за да могат да го оценят, съответно след трансфер да знаят  какво са върнали и при отицателен резултат да могат да се насочат към евентуалне проблем.
абсолютно е така!
Оценка се прави на бластоцист.

За ПИД има противоречиви мнения. Моят доктор има няколко теории. Първо, че ако при ПИД вземат клетка с изменения, защото се случва да има такива или мозаицизъм, то се отписва ембрионът като лош и се унищожава, а може да е хубав, но да са улучили просто кофти клетки. Другото е, че ембриона може да се самокоригира също и дори и да не е много хубав, да доведе до успех. И третото беше, че има някакъв  шанс все пак и да се увреди ембриона като се вземат клетки от него.

Противоречиви мнения има, но не е ли така за всичко- от доктор до клиника,от стимулация и тн? Факт е,че в USA и в Турция ако си над 36 или 38 ( не помня точно възрастта) правиш ПИД.
Не е задължително да не ти трансферират ембрион с мозацаизъм. Зависи колко процента е,зависи какво е открито и зависи какво ще ти даде като съвет и генетик.

Аз съм просто на кантар с възрастта,но ако този трансфер е неуспешен,то ще направим ПИД на следваща стимулация. Всеки си взима лично решение. В БГ с ПИД са много назад и не може да сравняваме мащабите на работа с пациенти тук и в други по-развити държави. За съжаление това е истината.

# 425
  • София
моята ЦС я правих в Щерев, една липсваща и една пропускаща под налягане тръба, д-р Билчев е много внимателен, не усетих болка нещо като натиск по-скоро когато увеличи налягането на веществото. Смятам, че не е необходима упойка. За сравнение след пункцията ме болеше много повече отколкото на ЦС.

# 426
  • София
Veli същото като при Шантал, и моята беше при др Билчев и никаква болка, малко напрежение, на двойно запушени тръби, пропуснаха под налягането

# 427
Вели Аз съм жив пример за спазъм, с пълна упойка по време на лапароскопия казаха двойно запушени тръби, това не се оказа вярно защото си забременях след лапарото и след лечение. Уви шанса да се задържи бебето не е било писано. След това др Калчев каза, че си пропускат.

# 428
Минзухар, стискам палци скоро да стане!
На теб на самата снимка са били запушени и лапароскопията също ли? Те там ли са ги отпушили?
Момичета, благодаря Ви отново за куража! Много ме е страх от всякакви процедури, особено, ако знам, че може да има болка. Ще Ви споделя как е минало при мен след процедурата.

# 429
Никой не знае, предполага се за спазъм. Но щом съм забременяла явно са си били отпушени. Дори след лапароскопията искаха 2 операция но аз не се съгласих, защото доктора си сменяше мнението 2 пъти. Оперираха ме от ендометриоза имах и лечение със Золадекс и след като ми дойде на 3 цикъл започнахме опити забременях на 7ми месец опити.

# 430
Не е задължително да не ти трансферират ембрион с мозацаизъм. Зависи колко процента е,зависи какво е открито и зависи какво ще ти даде като съвет и генетик.

Доколкото разбирам от документите, които имам от Надежда и да не е с мозайцизъм, ми изцяло с някакво нарушение,  заради не малката вероятност за грешка - 5%, пак може да се трансферира при желание, само че това което са открили трябва е насъвместимо с живота. Т.е. да не е Даун или подобно, таква грешка, при която или ще спре развитие или ако се поправи ще се роди здраво бебе.

Добре дошли на новите момичета дано имате скоро успех!!

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 20:39 от Одри ♡

# 431
Момичета а къде пускахте имунологични и какви точно? Аз разглеждах и те са доста видове и не знам къде да отида и какви да кажа, че искам? Благодаря ви

# 432
Jakito, тъкмо се връщам от преглед днес при доц. Михайлова (имунолог) в Александровска. По съвет на момичетата тук си запазих час при нея като прегледът днес продължи около час и разпитва за абсолютно всичко, включително за болести, изследвания, фамилна обремененост, изобщо каквото се сетиш. Беше като кръстосан разпит в позитивния смисъл и вече на база всичката информация която събере преценява какви изследвания да пусне. В моя случай пусна някакъв панел репродуктив или нещо от сорта и общо към 270 лв. излезе. Доволна съм от прегледа като цяло, много внимание ми отдели, но тепърва ще изчакам изследванията да видим какво ще предстои, но материята е сложна и сама не мисля, че може да прецениш правилно сама какво да си пуснеш. Най-добре след консултация при специалист.

# 433
Жаки съжалявам
Нека следващия опит да е сполучлив и Вашият
За съжаление съдбата ни изпитва за да ни възнагради след това. Въпроса е,че често губим вяра дори и най силните
В тоя ред на мисли,този месец хванхме уж ову отчетохме се но днес отново имам кафяво зацапване,вече втори цикъл
Не знам доколко си спомняте,че ми откриха 5см киста на единия ямр и при предния цикъл бях на аг уж се спукала, нз доколко да и вярвам, жената е била мое аг преди да започнем да правим опити,после имам горчив опит във вита ,и понеже нямах нищо в момента набързо да се види какво що,отскочих при старата 
Не пуснахме туморни маркери ,на въпроса може ли да е ендометриоза отговора и беше ,то си има и други симптоми, но какви
Защо никога не получавам отговорите които търся
Сега се чудя и вайкам отново какво е това тъмно кафяво зацапване и дали тази киста може да се спука и после пак да расте, дали е ендометриоза или аз много чета излишни неща
И в двата случая я момента съм отново в изходна позиция понеже сме в провинцията . Дойдох при племенниците и майка си да си почина а не спирам да рева, защото бях сигурна че най накрая Бог ще  ме възнагради заради всички болки и мъки които минах,и все още бе съм на 100 процента ок,но толкова искам вече да съм майка. .
Сигурна съм,че само вие ще ме разберете защото когато говоря с мъжа си,той не спира да казва че много мисля
Мисля скоро да търсим нов репродуктивен но къде,дори нямам идея кого да избера
Стискам палци на всички скоро да бъдем ,да бъдем майки

# 434
Жаки съжалявам
Нека следващия опит да е сполучлив и Вашият
За съжаление съдбата ни изпитва за да ни възнагради след това. Въпроса е,че често губим вяра дори и най силните
В тоя ред на мисли,този месец хванхме уж ову отчетохме се но днес отново имам кафяво зацапване,вече втори цикъл
Не знам доколко си спомняте,че ми откриха 5см киста на единия ямр и при предния цикъл бях на аг уж се спукала, нз доколко да и вярвам, жената е била мое аг преди да започнем да правим опити,после имам горчив опит във вита ,и понеже нямах нищо в момента набързо да се види какво що,отскочих при старата  
Не пуснахме туморни маркери ,на въпроса може ли да е ендометриоза отговора и беше ,то си има и други симптоми, но какви
Защо никога не получавам отговорите които търся
Сега се чудя и вайкам отново какво е това тъмно кафяво зацапване и дали тази киста може да се спука и после пак да расте, дали е ендометриоза или аз много чета излишни неща
И в двата случая я момента съм отново в изходна позиция понеже сме в провинцията . Дойдох при племенниците и майка си да си почина а не спирам да рева, защото бях сигурна че най накрая Бог ще  ме възнагради заради всички болки и мъки които минах,и все още бе съм на 100 процента ок,но толкова искам вече да съм майка. .
Сигурна съм,че само вие ще ме разберете защото когато говоря с мъжа си,той не спира да казва че много мисля
Мисля скоро да търсим нов репродуктивен но къде,дори нямам идея кого да избера
Стискам палци на всички скоро да бъдем ,да бъдем майки
Аз малко се успокоих. Днес се чух с една жена с която се запознахме в Надежда. Тя беше пациент на моята докторка и така след 5-6 неуспешни трансфера докторката беше казала, че е за донорска.Тя е на 44 години за първо детенце опитват. След думите на докторката е изхвърлила всички лекарства и витамини. Ходила е при някакъв хомеопат Петко в Хаджи Димитър. Дал й е някакви витамини според изследвянията й. Това се случва Януари. Март месец случайно тя забременява естествено и сега е бременна в 4 месец вече. Започнали са с мъжа й да си живеят живота без секс по график и т.н и то е станало. Понякога наистина силното желание ни пречи. Вярвайте, трудно е, но един ден всеки един от нас ще бъде възнаграден за всичките усилия!
А някоя от вас да е ходила при въпросният Петко в аптека Хера приемал пациенти?

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 09:39 от Jakito999999

Общи условия

Активация на акаунт