Отговори
# 660
Салсера, честито! Спокойна бременност до края!
Момичета, след ЦС, в същия месец, правихте ли опити? Изобщо не ми се иска да пропускаме, ако всичко е наред....

# 661
Момичета, след ЦС, в същия месец, правихте ли опити? Изобщо не ми се иска да пропускаме, ако всичко е наред....
Не препоръчват заради облъчването

# 662
Здравейте и от мен!

Много отдавна не съм влизала във форума, не знам как попаднах на темата, но стиховете в началото успяха да ме просълзят! Толкова сте мили!
Със сигурност пътят на всяка от нас е труден и жесток и всяка има нужда от разбиране и подкрепа. Дано всички гушкаме здравите си бебоци съвсем скоро❤️

Накратко...
35г, опити за бебе 8г.
5тима лекари (Бг - 4, Турция - 1).
1цв.снимка, 1 хистеро
3 инсеминации
1 ин витро на ЕЦ
2 стимулации в Бг - 1 трансфер (-)
1 стимулация в Турция - 2 трансфера.
Първи (-), ВТОРИ- зет (+) за 1ви път на 6-тата година, видяхме тази 2ра чакана чертичка🩷
Радостта ни беше неописуема до 22г.с. когато лекар видя огромен и непоправим сърдечен порок, 4 взети мнения - аборт по мед.причини.
Излишно е да споменавам какъв тежък и непоносим удър беше това за нас.
Още се възстановявам психически.

Нямаме открит проблем за всичките тези години, освен вече последните 2г. нисък амх и проблем с морфологията при мм.
Все още не се отказвам, че бебето ще се появи по ест.път, но и едновременно с това си казвам "Времето минава, какво чакаш още".
Още си чакам чудото! И го мечтая.

Последен цикъл 06.05
Ову 20.05
Цикъл 29 дни.
Може темичката да ми е на късмет😊🤞

# 663
  • Бургас
Аз правих ЦС в Надежда. Там репро каза да не пропускаме месеца, защото технологиите вече много са напреднали и облъчването било по-малко от полет със самолет дори, така че да правим опити.

# 664
Здравейте момичета, сутринта мина и моето хистеро. Чувствам се идеално, като изключа че леко ми се спи. Всичко мина за миг. Този месец пропускаме опитите, а от следващия продължаваме. Така че съм само със стиснати палчета за всички вас Heart
Казаха ми, че до 10 дни ще ми излезе епикризата и трябва да ходя на контролен, но като смятах дните ми е 2 дни преди Ц. Чела съм че е възможно да се измести с няколко дни, но не знам колко по рано мога да запазвам часове, при последния ми разговор по телефона с Вецев ми каза, че не е нужно да ходя пак, а давам флашката на лекуващия. Днес сестрата ми обясни, че трябва след около 10 дни да съм при него.... Така че пак се обърках Grinning

# 665
В месеца на цветна снимка не се правят опити! Таничка, явно при теб са правили проверка с пяна, което за мен не е надежден метод.

# 666
Кактусче, аз също правих в Надежда цветна снимка с упойка и искаха в същият месец да правим инсеминация. Не беше с пяна, а стандартна си. Според тях не е проблем. Аз бях при Персенска тогава. И на мен ми казаха, че няма смисъл да се пропуска и да действаме. Явно различните лекари имат различни мнения по този въпрос.

# 667
И аз доста изчетох по темата и като цяло някои лекари съветват да се пропусне месеца, други-не. За това реших да питам и вас тук как сте процедирали

# 668
Кактусче, аз също правих в Надежда цветна снимка с упойка и искаха в същият месец да правим инсеминация. Не беше с пяна, а стандартна си. Според тях не е проблем. Аз бях при Персенска тогава. И на мен ми казаха, че няма смисъл да се пропуска и да действаме. Явно различните лекари имат различни мнения по този въпрос.

Моята приятелка забременя в месеца когато направи цветната снимка. Знам обаче,че докторите съветват на следваща менструация.

# 669
Пълнолуние, моята снимка беше в Майчин дом, Варна и дори да ми бяха казали да правим опити в същия месец, нямаше да посмея 😅 Те три пъти ми пускаха контраста и правиха снимки...направо ме измъчиха. Доста болеше и облъчването никак не е малко. Може в Надежда просто да е по-нова техниката. Аз бих пропуснала текущия месец за всеки случай 😁 То си е и късмет. При някои жени може облъчването да е причина за бъдещ аборт, а може да се роди и здраво детенце.

# 670
Аз бях при Александров, като питах и него и отделно две акушерки. Всички ми казаха  да не пропускаме месеца, със същия довод, че облъчването било незначително. Казаха ми само 2 дни да се пазим, за да не се пренесе някоя инфекция или да има дискомфорт. И моята ЦС си беше нормална, с контрастно вещество, но беше на 12ти ден от Ц и според мен изтървахме О тогава.

Мимоза Силно се надявам темата да ти е на късмет! Минала си през толкова много, чакаш от прекалено дълго време. Вярвам, че твоето чудо ще дойде скоро! ❤

# 671
Кактусче Аз също реших да не правим инсеминация и го отложихме за следващият месец. Аз имах и кръвотечение няколко дни след ЦС. Иначе аз с упойката проспах всичко и нямам идея какво са ме правили 😊 После ми беше лошо от упойката, но на следващият ден вече бях наред.

Иначе ме съмнява в Надежда да са с по-напреднали технологии, знам ли. Сенкова   каза, че липсвали описание как е направена снимката, какво е налягането и не знам си какво още. Но я прие все пак за валидна, както и Калчев.

# 672
Здравейте!

На 29г. съм и имам поликистозни яйчници. С цел стимулиране на овулация ми беше предписан летрозол - по две таблетки от 2-ри до 7-ми ден на цикъла. Искам да попитам дали някоя от вас взема това лекарство и има ли ефект?
Вземам го само от три месеца и знам, че е рано, но започвам да се отчайвам.
Просто се моля следващият цикъл да не настъпи поради хубави причини.

# 673
Пълнолуние, знаеш ли Д-р Сенкова дали е привърженик на ЦС или хидротибация или признава и двете? Питам, защото имам час при нея съвсем скоро. Навсякъде чета, че хидротибация е по-щадящанпроцедура, но Юнакова ми обясни, че се прави, когато няма прекарани инфекции, ендометриоза и изобщо, когато е малко вероятно да има проблем.

# 674
Не мога да разбера медицината и как тя се интерпретира от различните лекари. Коментирахте цветната снимка. Аз самата не съм правила. Но изпаднах в див ужас, когато след спонтанния аборт чух различни мнения по този въпрос. От това да не се пазим и да действаме веднага до чакане между 2 и 6 месеца. Хора всякакви, ситуации и възстановяване различно, но е несериозно. Същото е за изследванията след спонтанния. Ако искаш-прави на своя глава. Лекарят ще ти ги изпише, чак след втори, трети аборт. 🙈🙉🙊

Общи условия

Активация на акаунт