Отговори
# 300
Какво бихте направили Вие различно? Ами то реално ЕМ (има съкращение), ако се оперира може да намали яйчниковуя резерв и за това няколко специалиста ми казаха, че малка киста не се пипа. Чак, ако всичко друго се изключи и не настъпи бременност дълго време. А при нас цветна снимка не е правена и не е изключено като проблем. За това се замислям на моя глава да си направя.

# 301
  • София
Не бих направила нищо по различно, защото към него момент нямаше как, визирам че тъкмо се бях хванала с моя приятел и някак не вървеше да му кажа давай да правиме деца, щото часовника ми не само тиктака, ами и батериите му свършват Grinning При мен много бързо беше нарастнала кистата за има няма 6 месеца, така че се следи редовно. Да когато е много малко не се оперира, в моя случай просто бързо растеше и можеше да изяде целия яйчник, както се случи при моя близка приятелка, само че с друг вид киста - 10 см., не беше останало какво да спасвят. Другия месец ще ражда, така че колкото и зле да звучи нещо не трябва да се предаваме!

# 302
  • Пловдив
Добро утро, момичета. На 3-и ден имаме 2 ембриона с високо качество и 1 със средно. Ще ги чакат до бластоцит. Честно казано не знам кое е по-добре - дали да ги чакат или още днес да ги замразят. Предният път забременях от 3-дневни. Дано се развият до 5-и ден. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀 Как го мразя това чакане...

# 303
me4eto Стискам палци да се развият добре и тричките Flowers Cherry Blossom

Nansi Дълъг път си преминала за тази скромна възраст. Confused Не мога да ти помогна с избор на екип за инвитро, но ти пожелавам следващия опит да е с щастлив финал!

veli Аз знам, че ако има открита хламидия, ЦС си е направо задължителна. Но и това, което Шантал е писала има логика, едното да изключва другото. Според мен питай все пак репро или дори и АГ би трябвало да е наясно.

# 304
  • Замък сред облаците
Преди да се прави ЦС хламидията и/или други инфекции трябва да бъдат излекувани. Само вмятам.

# 305
Mandi, хубаво си решила най-сетне да му обърнеш внимание на това, дано да мине бързо и да не се появява повече!

me4eto, стискам палци за добри новини и на 5ти ден!

nansi, не мога да помогна със съвет, защото и аз още не знам с кой репродуктивен лекар ще продължа, избрала съм само клиника, но се надявам скоро да успеете, където и да сте!

За ЦС - може и да ми е много лаишки въпроса, ама реално с лапароскопия оглеждат тръбите външно (за нагъване, сраствания, хидросалпингс, т.н.). Ако има вътрешно запушване може ли да се разбере с лапароскопията?

Аз явно ще си оставам при сегашния си ендокринолог в Щерев. Меко казано съм възмутена от днешната консултация в Надежда. Далеч съм от идеята, че съм с идеално тегло за ръста си (варира между 53 и 55 на 158см), ама да ми обяснява, че повишения инсулин бил индикация за излишни килограми и като сваля 5 кг всичко ще ми е топ, някак ми е несериозно изказване от лекар, най-малкото защото стойностите на инсулина ми бяха същите и като бях 60-65кг... Нарочно подпитах и за вид тренировки, има ли нещо противопоказно - "всеки вид движение е добре дошъл, няма значение дали са с тежести, кардио и т.н." Ясно е, че е добре да има двигателна активност, ноМацето (май) скоро добре описа за вида тренировки. Та така, може да си е мое виждане, но това определено не беше моя ендокринолог.

# 306
Mandi, хубаво си решила най-сетне да му обърнеш внимание на това, дано да мине бързо и да не се появява повече!

nansi, не мога да помогна със съвет, защото и аз още не знам с кой репродуктивен лекар ще продължа, избрала съм само клиника, но се надявам скоро да успеете, където и да сте!

За ЦС - може и да ми е много лаишки въпроса, ама реално с лапароскопия оглеждат тръбите външно (за нагъване, сраствания, хидросалпингс, т.н.). Ако има вътрешно запушване може ли да се разбере с лапароскопията?

Аз явно ще си оставам при сегашния си ендокринолог в Щерев. Меко казано съм възмутена от днешната консултация в Надежда. Далеч съм от идеята, че съм с идеално тегло за ръста си (варира между 53 и 55 на 158см), ама да ми обяснява, че повишения инсулин бил индикация за излишни килограми и като сваля 5 кг всичко ще ми е топ, някак ми е несериозно изказване от лекар, най-малкото защото стойностите на инсулина ми бяха същите и като бях 60-65кг... Нарочно подпитах и за вид тренировки, има ли нещо противопоказно - "всеки вид движение е добре дошъл, няма значение дали са с тежести, кардио и т.н." Ясно е, че е добре да има двигателна активност, ноМацето (май) скоро добре описа за вида тренировки. Та така, може да си е мое виждане, но това определено не беше моя ендокринолог.
И аз съм 1.58 и тежа 63. Знам, че имам за сваляне, но покрай стимулацията също напълнях. Гледам да се ограничавам от сладко и бял хляб, но май ще трябват тренировки, защото не съм мръднала на кг дори и с ограничения. Знам при коя докторка си била и на мен ми каза същото..

# 307
  • София
2402 мда, много грешки се допускат при ИР. Яначкова не съм и фен, но си разбира от ИР, тя единствения ендо който ми обясни че пълната рестрикция от въглехидрати ще ме оглупее, защото глюкозата е храна за мозъка и е задължително на рестриктивни диети с ниски вгх да се прави въглехидратно захранване един път в седмица. Това примерно май не е на почит в темите за ИР тук. Другото ей сега се сетих, че е много популярно в Тикток, е бързо ходене сутринта, минимум 45 мин, не тичане, отваря рецепторите на клетките за инсулина и помага много повече от диети и хапчета.

# 308
Момичета, а какво ви е мнението за така набралите популярност напоследък инсулинови инжекции? На мен точно Яначкова ми даде рецепта за тях, като разбира се каза и аз да си проуча и да реша дали да ги взимам. Напоследък много информация излезе за тях, доста противоречива бих казала, но тя ги изкара панацея едва ли не.

# 309
  • София
Тип Оземпик ли?

# 310

И аз съм 1.58 и тежа 63. Знам, че имам за сваляне, но покрай стимулацията също напълнях. Гледам да се ограничавам от сладко и бял хляб, но май ще трябват тренировки, защото не съм мръднала на кг дори и с ограничения. Знам при коя докторка си била и на мен ми каза същото..

Според мен килограмите са ти добре.Аз съм 165 и в момента съм 56 кг а винаги съм била 53 54,но след първото ни инвитро във Щерев качих едни кг и станах 61 62.И доста време ми отне да ги сваля,но май след трансфер се качват повече. Защото след този опит имаме още 2 без трансфер и качих по едно кило но с диетата на Ваня Червенкова свалих 5 кг. А за инсулина и аз мн се притеснявах защото ям мн сладко,но ми няма нищо в норма е. Абе с две думи момичета дълъг е пътя през който минаваме, само двойки с репродуктивни проблеми знаят какво е.Пожелавам Успех на всички🙂Hug и май ще запиша час при Др Станулов Афродита пък дано той е нашия човек😇Hug

# 311
Привет и от мен, разписвам се с Ц днес… естествено трябва да е адски болезнен…

Относно противозачатъчните и аз имах Ц, който обаче не спря 2 месеца като бях 5ти клас, пиех някакви противозачатъчни 2 години… Нямам спомен какво точно съм пила, изписани от гинеколог, при който ме водеха нашите 🤷🏼♀

Планувам следващия месец отпуска и пътуване, защото и на мен взе да ми става фикс идея. Дразня се на ММ, че нищо не казва, не коментира темата за бебеправенето, изобщо не беше наясно като му казах, че си следя О, витамини защо се пият, общо взето ме дразни с това “незнание” или незаинтересованост (не знам даже какво е).

Относно килограми аз имам да свалям едни 5кг също, бях ги качила от стрес преди 1 година и така си ходя с тях от тогава, тренирам силови тренировки 5-6 дни в седмицата. Висока съм около 1.60. Обмислям дали да си купя книгите за Зоната и да започна да се храня по нея, някой има ли реален опит и мнение?

Пожелавам успех на всяка една от нас да се случи чудото, за което си мечтае! Прегръщам ви 💖

# 312
Jakito, стискам ти палци просто да е рано и след 6 дена да си с ЧХГ до небето! Nature Star2
Salsera, нека след 10 дена гръмнеш и ти с положителен тест! Nature Sparkles
мечето, браво за 3-те оплодени, особено за едната изненада и че и трите са преживели до 3-ти ден!
Стискам ти палци на 5-ти ден да сте пак в пълен комплект! Nature Snowflake Nature Snowflake Nature Snowflake

mommy, силно те прегръщам и ти пожелавам ТМ да се оправя и лятото пак да се върнеш при нас! Heart
KPP, пожелавам ти и на теб връщането да е за кратко и скоро пак да си в отчетни и до пухкав финал! Heart

Аз след аборта съм доста странна.. Имам моменти, в които се разплаквам от някакви незначителни неща - например на ММ му разказвах една книга, която чета, и се сетих, че последно съм я чела в болницата. Друг път пък ММ си мисли, че ще ревна, а аз взема, че се държа като робот - една приятелка ни сподели, че сестра й е бременна с второто си дете в супер ранна седмица и тъй като беше припаднала на работа много се притесняват да не го загуби, защото има друга приятелка със загуба зад гърба си и как това тотално й счупило психиката (тя не знае, че аз съм била бременна и съм го загубила, тъй като не казахме на никого).

# 313
Fayona, и ние като вас не споделихме на никого от приятелите, че даже и на родителите ни за случилото се... Само две колежки знаят, защото се случи на работа силното кървене. Тежи ми, но смятам, че така е по-добре.
Ще успеем, само време и търпение. 🙏🤞❤️

# 314
Момичета хубаво е да можете да говорите с някой, половинката да, но и с някой друг, близък прятел, роднина, терапевт.
То сега е смешно, че за опитите за второ, никой не ми обръща много внимание, включително повечето от вас. Да, не ми е на всяка цена и да пробваме, ако се получи - получи, но не значи, че не го искаме силно Simple Smile

Дими, подозирам, че при д-р Хедер си попаднала. Тя е страхотна за бременни държи се много мило или поне бременни дето не качват по много като мен, но след раждането като отидох леле мале, така ме овика за едно 2-3кг, пълна глупост.
Ендокриноложката, при която отидох след това изкоментира "ми, тя д-р Хедер изглежда страхотно и иска всички така да са" Simple Smile Simple Smile
Маце, аз примерно имах много мускулна маса и за да сваля много килограми, трябваше по-рестриктивно към въглехидратите, тогава чак организма започа да разгражда мускули, ама ако нямате намерие да махате много мускули, задължително някой въглехидрат, поне на обяд или следобед. Сега нямам излишни мускули и си ги пазя.

Общи условия

Активация на акаунт