Отговори
# 330
Качвам в скрито всичко, което пия, май и Жаки ме пита преди няколко дена, пък аз се отнесох тогава.
Някой са за допиване и почване на други.

Скрит текст:

Според мен си вземи и Coq10 убинкванол. Горе долу и при мен същото с изключение на fH pro с тромбофолия съм. А мака за какво е?

# 331
Мерси значи като за мен, ще го пробвам.
То драмата е, че си взех от мешаните незнайни добавки на д-р Стаменов, но не ми понесоха и ги спрях, щях да пукна от главоболие и кръвно. То се оказа че кръвното си е било не съвсем ок, но е го днес е 130/90, не е добро, но страшно не е. 

И сега ще си добавям добавки едно по едно, че се уплаших.

# 332
  • София
Според мен си вземи и Coq10 убинкванол. Горе долу и при мен същото с изключение на fH pro с тромбофолия съм. А мака за какво е?

Coq10 убинкванол го има в FH-то.

Маката подобрява хормоналният баланс на репродуктивната система, по принцип ни е изписано ина двамата, но в добавките на ММ го има та това си е само за мен Grinning

# 333
Одри, никога не съм се замисляла, че разните добавки може да имат такъв ефект и е кофти като не знаеш кое точно ти се отразява така. Дано е като ги включваш поетапно да се окаже, че повечето неща ти понасят!
За подкрепата в борбата за второ дете от близки и приятели, като споделих на кумата ми за ИМБ и всичко, което предстои ми каза "е толкова ли държите да имате още едно дете", така че и около мен май е така. 'Гледай си детето и се радвай' е положението за околните...

Аз забравих да ви питам за Вит Д, така и така сме на тема добавки. Имам Oilessen от 1000, ендокриножката (и нея я позна Одри ) ми каза да си го пия в тази доза, ама на мен май ми се струва ниска предвид стойността от последните изследвания. Обсъждахте го наскоро, ама пак да си сравня часовника - за 2000 единици дневно нямам нужда от витК, нали?

# 334
  • София
2402 топ коментар на моя приятелка беше, абе защо ще си го причиняваш, знаеш ли колко е трудно с две деца??

Вит Д+К2 на бетър ю

# 335
Ехаа, shantall какъв арсенал. Иначе и аз пия поотделно добавките (засега Omega, Q10, NAC, вит. Д, и Folate - всички уж за по-добро качество на Я.), малко по-досадно ми е, защото са много и ми засядат постоянно на гърлото, ама така ми излиза по-евтино и имам по-голям контрол над това какви форми и количества приемам. Иначе до колкото знам има няколко вида мака и за мъжете и за жените са различни видове. За жените се препоръчва червената, а за мъжете черната. Аз преди я пиех за хормонален баланс заради Хашимотото.

Аз влизам, за да споделя, че изследванията ми за анемията са много добри след вливката с феринжект и направо открих моя holy grail за анемия. От 5 години феритина ми не мърда повече от 13 mkg/L. След една вливка вече ми е 120, а желязото ми от 6-7 на 22. След тези изследвания за пръв път чувствам тялото си една идея по-готово за бременност, особено след като хематоложката така ме беше стреснала, че докато не ги вдигна едва ли не не трябва да забременявам. Та ако някой има проблем с анемия може да обмисли такъв вариант. Хапчетата при мен не помогнаха. В петък ми предстои имунология и вече официално ще съм направила всичко от важните неща, та се надявам вече да не откривам повече проблеми. Само дето този месец сесията на фонда закъснява и сигурно ще ми закъснее и заповедта, и започнах да се притеснявам да не изтърва и юни месец за процедура...че каквото търпение имам....

Скрит текст:
Надявам се и аз да не съм засегнала някой, вярвам, че тук всички сме се събрали с добри намерения, просто понякога писмената форма не позволява да се изкажем напълно. Иначе на мен са ми изключително полезни всички, но чувствам, че понякога не мога да дам това което искам като помощ и информация на повечето жени тук, особено тези с по-голям опит и вече имащи дечица. Сякаш по-опитните момичета са доста запознати по всякакви теми и повечето знете много повече от мен, та малко са ми неадекватни някои включвания, но моля да ми простите. 

# 336
  • Замък сред облаците
Маката не беше ли противопоказна при Хашимото? Това съм запомнила от темата с добавките.

А човек не може да угоди на другите, все едно ще речеш че заради чуждото мнение правим бебета 🤦🏻♀

Аз се сетих че трябва да си взема тестове за О идната седмица. Още няма да почваме опити, но искам да следя дали циклите са нормални няколко месеца.

# 337
А още един въпрос, какъв интимен гел използвате за измиване? Аз използвам на Uriage

# 338
  • София
S.G.C. ниските нива на желязо/анемия с какво пречат на забременяването и необходимо ли е да се коригират ? Лактацид.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 15:55 от Sour Cherry

# 339
Аз си харесвам Гинексид пяна. Мака и аз пия от седмица (нямам хашимото, т.е. антителата са ми били винаги ок, само с хипо функция съм).

# 340
  • Замък сред облаците
А още един въпрос, какъв интимен гел използвате за измиване? Аз използвам на Uriage

Гинексид и Лактацид редувам. Според някои АГ и чиста вода е достатъчно, но аз съм с мазна кожа, силно окосмяване (кожата по слабините е пълна с мастни клетки, затова споменавам), потя се (особено като почне да се затопля времето) и не ми е достатъчно само вода.

# 341
За интимен гел аз използвам Idrozoil gel заради озонираните масла, които съдържа и уж полезните свойства за кожата и какво беше още може да видите в интернет.

Иначе за мака специално в скрит текст слагам цитати от книгата на Изабела Уенц за Хашимото аз от нея научих повече за мака.

Скрит текст:

Sour Cherry, анемията не пречи на самото забременяване, а на износването след това, защото бременността изчерпва много бързо запасите от желязо. Моята хематоложка се изрази цитирам: "аз не се наемам да правя вливки на бременни, а с твоите ниски нива от години с хапчета просто няма как да стане скоро и щом те боли корема от тях съвсем". Повечето лекари правят вливките с феринжект точно на бременни жени, просто защото или преди това не са били с оптимални нива и не са имали време да ги вдигнат или защото бременността много бързо изчерпва самите нива и не успяват само с хапчета. Но всеки случай е индивидуален, жените които нямат проблем изначално няма защо да се притесняват. Но аз се притеснявах, защото при мен хапчетата просто не ми вдигаха нивата достатъчно, а пък вливката с феринжект дори в листовката пише че при бременност има ограничени данни и да се посъветвате с лекар, т.е. и там евентуално има рискове, а на мен не ми се рискуваше да чакам бременност.

# 342
  • София
Много благодаря за изчерпателния отговор! Аз по принцип съм с желязо на долна граница, ама нито аз нито личната ми му е обръщала внимание. Хранителни добавки не приемам понеже съм с чувствителен стомах, та за това ми стана интертесно.

# 343
sisi_cat Гинексид пяна или Интимохелп.
Да имаш второ дете е желание между двамата партньори, аз едно нещо не мога да разбера тия хора защо въобще се месят.? 🤷‍♀️Ако на тях им е трудно с отглеждането на двете деца, значи нещо в техните отношения куца? Ако едното дете е с 8год по голямо от второто то е логично да е трудно, защото то разбира всичко. Но всичко си е до родителите.

Ние също искаме 2 деца, защото аз и ММ сме сами и знаем какво е, не искаме и нашите деца да са така. И другото нещо което ме дразни е, естествено не всички хора са така. Когато забременеят и треперят дали ще се роди, дали всичко ще бъде наред сякаш после когато родят забравят какво е било. Просто хората които нямат репродуктивни проблеми няма как да разберат какво е... 😣Поне да не дават акъл за това... 😬

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 16:16 от Минзухар.12

# 344
2402 топ коментар на моя приятелка беше, абе защо ще си го причиняваш, знаеш ли колко е трудно с две деца??

Вит Д+К2 на бетър ю

За съжаление моя топ коментар от приятелка е още по-зле: “ Ще съжаляваш, ако имаш още едно дете, аз много съжалявам, че се навих на мъжа ми за второ” И това няколко пъти ми го е казвала, така се сепвам всеки път, че чак не мога са продумам..

Общи условия

Активация на акаунт