Отговори
# 585
Момичета, "психолог" е човек завършил психология, това не го прави квалифициран да работи с хора. "Психотерапевт" е друго.
И не е нужно всичко да му се е случвало, за да работи. Пък и да са му са случили неща, много зависи дали и как е излязал от тях. Нали не аз да отида при психотерапевта с мой проблем и той да има същия и като резултат да си поревем хубаво двамата Simple Smile
Не казвам всеки да ходи, ако не чувства нужда - по-скоро както избирате при кой генеколог да идете, така да е с терапевтите.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 15:08 от Одри ♡

# 586
Пак съм аз. Излезе sdi тест но нищо не разбирам. Моля за помощ

# 587
Жаки Нормозоо, всичко е наред при твоя мъж.

# 588
  • София
Кактусче, аз покрай детето разучих кърлежите, сигурно си наясно де, ама да си кажа .... кърлежи дори и да е болен не е задължително да те зарази. Наблюдават мястото на ухапване да не се появи едно като червен кръг, специфичен е можеш да го погледнеш в гугъл. И да не се появи нищо след 30-40 дена пускаш кръвни изследвания за лайнска болест. Иначе много лекари превантивно изписват антибиотик без изследвания, което аз бих си спестила

# 589
Мечтая си аз ММ да има такава спермограма. Супер е, Жаки, няма от какво да се притесняваш от тази гледна точка. Твоите изследвания, до колкото разбирам аз, също ми изглеждат напълно нормални. Не виждам нищо притеснително и там.

ПП Да се допълния за кърлежите и Лаймската болест. Преди 10 год. ми се появи огромен, сърбящ, червен кръг по кожата с жълтеникав кант след избледняване. Въпреки, че така и не разбрах какво ме е ухапало, нямаше кърлеж, или е паднал, но тогава без изследвания заключиха, че имам Лаймска болест и 3 седмици бях на 3 антибиотика, които към днешна дата не знам дали, но най-вероятно са ми се отразили в дългосрочен план на организма. Миналата седмица споделих за това с доц. Михайлова и тя така се ядоса, че без изследвания са ми назначавали антибиотици и то сериозни, без някой да си направи труда едно изследване да пусне. Та, да просто да си знаете, следете се за симптоми, ако имате ухапване, но не прибързвайте с лекувания и диагнози.

# 590
Мечтая си аз ММ да има такава спермограма. Супер е, Жаки, няма от какво да се притесняваш от тази гледна точка. Твоите изследвания, до колкото разбирам аз, също ми изглеждат напълно нормални. Не виждам нищо притеснително и там.

ПП Да се допълния за кърлежите и Лаймската болест. Преди 10 год. ми се появи огромен, сърбящ, червен кръг по кожата с жълтеникав кант след избледняване. Въпреки, че така и не разбрах какво ме е ухапало, нямаше кърлеж, или е паднал, но тогава без изследвания заключиха, че имам Лаймска болест и 3 седмици бях на 3 антибиотика, които към днешна дата не знам дали, но най-вероятно са ми се отразили в дългосрочен план на организма. Миналата седмица споделих за това с доц. Михайлова и тя така се ядоса, че без изследвания са ми назначавали антибиотици и то сериозни, без някой да си направи труда едно изследване да пусне. Та, да просто да си знаете, следете се за симптоми, ако имате ухапване, но не прибързвайте с лекувания и диагнози.

Еми уж всичко наред ще се побъркам. От никъде проблем не излиза освен да приемем, че яйцеклетките са лоши. Не знам..

# 591
Жаки, какво сте правили като изследвания до момента, да видим дали ще се сетим още някое важно, което може да сте пропуснали?

# 592
Жаки, вие една стимулация ли имате? И два трансфера?

# 593
Кактусче, наблюдавай мястото за реакции, типичния кръг не се появява при всички заразени. След около месец, можеш да отидеш до НЦЗПБ , за да пуснеш скрининг за антитела за Лаймска болест (на други места не са толкова точни). Аз съм с Лаймска болест от 2018, за съжаление ако се изпусне раното диагностициране, хронифицирало трудно се лекува. Да ходиш на лекар на този етап, няма файда..бият ваксина Тетанус..която няма грам нужда..

Предполагам не пазите кърлежа? Най-лесно е когато се изследва той.

# 594
Жаки, какво сте правили като изследвания до момента, да видим дали ще се сетим още някое важно, което може да сте пропуснали?

Хормони при мен, цветна снимка, биопсии имплантационен прозорец, имунологична и микробиологична, махан ми е полип преди инвитрото, тромбофолия изследване прш мен, при мъжа ми спермограма и сега sdi тест. Май е това… една стимулация- два трансфера да. Мисля кариотип да пусна другия месец също. Друго не зная

# 595
Включвам се по темата със справянето (и несправянето) с емоциите покрай неуспехите.
Скрит текст:
Докато пробвахме по класическия начин в началото, всяка нова М ми се отразяваше много зле и е излишно да казвам, че приятелите ми, които не минаваха през същото нямаше как да ме разберат, та и аз се позатворих в себе си.  Пътувахме, ходихме на концерти, излизахме все пак и това донякъде ме крепеше. До 6тия месец на опитите ни се срещах с психолог заради ПА, хипохондрия, тревожни и "катастрофални" мисли, успя да ми помогне с това, но репродуктивните проблеми просто не бяха в нейната сфера на специализация така да се каже, така че обсъждахме опитите ни за бебе само от гледна точка на това дали се притеснявам излишно.
После като почнахме дългата подготовка за инвитро почна и пандемията, така че пътуването и концертите отпаднаха. Почувствах се малко по-добре като открих форума, макар че тогава почти не пишех, но това, че намерих хора, които добре познават емоциите, които съпътстват бебеправенето, ми донесе някакво успокоение, че не съм ненормално и нездравословно фиксирана в идеята за дете. Просто изпитвах неща, обичайни за по-дълго време неуспешни опити.
Аз не съм се сблъсквала с неуспешни трансфери засега, но загубата на едното дете и скорошната извънматочна оставиха голям отпечатък. Както ви споделих наскоро в момента не бих казала, че се справям. Бутам малко ден за ден, фокусирам се върху работата и детето и гледам да не мисля за другото, но то някак си изплува.
Тук идва голямата помощ от сегашния ми психолог/психотерапевт (признавам си, че и на мен малко ми се губи точната терминология тук и не ги разграничавам), защото тя е работила в репродуктивни клиники, специализирала се е в помощ за двойки с репродуктивни проблеми и няма нужда да го е изживяла, за да знае накъде да ни насочи вниманието (например онзи ден ме накара да призная пред себе си, че извънматочната бременност все пак е загубена бременност, а не просто някакво болестно състояние и е добре за мен да си го преживея това, а не да го "замитам под килима", както се опитвах да направя). Успява да въвлече и ММ в темата за инвитрото, което е много важно за мен, защото той прави това, което се изисква от него (по-конкретно нищо в момента, защото ползваме замразени ембриончета) и не се интересува толкова много за останалата част от процедурата, освен за крайния резултат разбира се.
Много нещо пак написах, но накратко - в момента психолога ми е най-голямата опора, за да не потъна съвсем в самообвинителните мисли, защото аз обръщам всичко през призмата "аз направих нещо грешно". ..

jakito, и според мен си е добре спермограмата на ТМ. Освен за кариотип, който така или иначе си решила да правиш, не се сещам и аз, но не съм голям експерт по темата допълнителни изследвания.

кактус, дано да нямаш никакви проблеми заради кърлежа, но си се следи.

п.с днес попълних заявката за първоначален преглед при репродуктивен специалист в Надежда, стискайте палци скоро да ми дадат час и да изготвяме план за действие преди следващия трансфер.

# 596
Жаки, изглежда да сте направили всичко важно. Другите неща за които се сещам са: кариотип (за който само ще вметна, че Станулов искаше да се хваща на бас с мен, че нищо нямало да излезе и на този етап нямало нужда, но вие ако сте решили пуснете за ваше успокоение), хистероскопия (но не знам тя за какво се прави точно, просто съм чувала), излседване на микоплазма, уреаплазма и хламидия, и имунологични изследвания (но пък ти си правила имунологична биопсия, а и като сме говорили преди май нямаш обективна картина за проблем с имунологията). Освен това предвид, че имаш само една стимулация, аз не бих я взимала много под внимание, защото първата винаги е опознавателна и може самата лекарка да не я е проверла правилно, а не че вие имате някакъв сериозен проблем. А самия репродуктивен лекар има ли някаква теория защо не се получава при вас?

2402, стискам палци за час възможно най-скоро и много късмет на новото място.

# 597
Жаки, изглежда да сте направили всичко важно. Другите неща за които се сещам са: кариотип (за който само ще вметна, че Станулов искаше да се хваща на бас с мен, че нищо нямало да излезе и на този етап нямало нужда, но вие ако сте решили пуснете за ваше успокоение), хистероскопия (но не знам тя за какво се прави точно, просто съм чувала), излседване на микоплазма, уреаплазма и хламидия, и имунологични изследвания (но пък ти си правила имунологична биопсия, а и като сме говорили преди май нямаш обективна картина за проблем с имунологията). Освен това предвид, че имаш само една стимулация, аз не бих я взимала много под внимание, защото първата винаги е опознавателна и може самата лекарка да не я е проверла правилно, а не че вие имате някакъв сериозен проблем. А самия репродуктивен лекар има ли някаква теория защо не се получава при вас?

2402, стискам палци за час възможно най-скоро и много късмет на новото място.

Ами има теория, че са лоши яйцеклетките или сперматозоидите. Така ми каза след първата стимулация. Сега след втория трансфер не съм ходила още при нея.

# 598
  • гр. София
Жаки, пропуснах, но консултация с имунолог правихте ли? Доста сложна е материята и си трябва някой, който да разчете какво се случва....

# 599
Здравейте на всички Blush
От години преразглеждам темите на BG-Mamma, но никога не съм писала или отваряла нова тема и дори в момента ми е малко притеснено да пиша и да споделя.
И така..
Миналата година аз и мъжът ми сключихме брак, минаха няколко месеца и решихме да направим опит за бебе, но неуспешен. След това имаше период на пауза и началото на тази година опитахме отново, общо сме опитвали 3/4 месеца. Досега не съм правила тестове за овулация, но горе долу гледам да правим опити 14 дни след месечния цикъл и все още опитите са ни неуспешни. Започвам да се притеснявам...
За себе си знам, че имам проблеми с щитовидната жлеза, но все още хормоните ми са в норма, правя по едно или 2 изследвания на година и засега всичко е наред!
Знам, че имам раничка на шийката на матката, по рождение, която също следя всяка година и гинеколожката казва, че всичко е наред.
И също така, матката ми е изместена леко наляво. Но никой от гинеколозите, при които съм ходила на преглед, не е казвал, че е проблем.
Този месец имах 3 дни закъснение и наистина повярвах, че сме успели, но уви.. преди час ми дойде и притесненията започват отново. Вече съм на 28 години, нямаме деца, времето си тече...
Исках да споделя, с мисълта, че ще ми олекне, поне малко 🌞

Общи условия

Активация на акаунт