Отговори
# 675
Вели, не мога да отговоря. Аз и дадох снимката от Надежда и ми я прие. Не ме е карала да правя нова, въпреки че бяха минали около 3 години както е направена. Мисля, че признава и проверката с пяна, която Калчев прави. Най-добре е да си коментирате със Сенкова, защото тя взима предвид и медицинската история.

# 676
Благодаря за отговора, Пълнолуние! Предстои ми снимка преди часа при нея. Дано всичко мине добре.
Тути, и аз се чудя как така няма едно мнение по въпроса, а са на двата полюса!

# 677
  • Бургас
В месеца на цветна снимка не се правят опити! Таничка, явно при теб са правили проверка с пяна, което за мен не е надежден метод.
Не, не е с пяна. Точно заради това уточних, че съм я правила в Надежда. Всички лекари там съветват да не се изтърва месеца и да де правят опити. Дори знам, че има доста забременели след ЦС и родили живи и здрави бебчета.

# 678
Момичета взех този https://vitamag.bg/magazin/zein-pharma/sardechno-sadova-sistema- … AYASAAEgJ7X_D_BwE за подобряване на яйцеклетките, но от няколко дни ме стяга сърцето. Възможно ли е да е от него? Не ми е изписано от доктор, взех го по препоръка на момичетата тук. Но се чудя не пише че подобрява яйцеклетките, дали е ок да се пие?

# 679
Кактусче, може ли да споделиш защо проверката с пяна не е ок за теб? Чета, че Калчев пък най-много се доверявал на този метод.
За тези добавки, не знам, не пише да са за подобряване на яйцеклетките. Възможно е да е от тях, но нали са с натрупване, дали са се натрупали толкова бързо, че да има странични ефекти. Аз бих ги спряла, ако нещо не ми е ок.

# 680
tuti Аз ако бях послушала старият ми АГ да пусна само тромбофилия щях да съжалявам. Нямам нищо против него, даже много си го обичам и до ден днешен, но просто му казах че 2 загуба няма да преживея и се преместих при Калчев тогава. Честно казано ако не беше др Калчев нямаше да знаем, че е от имунната система проблема. Изследвах всичко възможно, точно и заради това ми отне 1 година и половина да стигна до доц. Михайлова.

# 681
Обикновената снимка не винаги е надеждна, а какво остава за тази с пяна. Не случайно от фонда не признават снимки правени с пяна, защото не са достоверни. На мен Калчев ми призна ЦС и не ме е карал да правя нова. Иначе аз имам правена и лапароскопска хромпертубация, което вече е 100% достоверен метод за проверка на тръбите. Колкото до опитите за бебе в месеца на снимката, лично мое мнение е да се пропусне. Доктор Калчев дори прави снимките с пяна след овулация, въпреки липсата на облъчване. Всеки действа на своя отговорност. Мнението ми за Надежда е... идват ми нецензурни думи. 😅

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 15:53 от Kactus

# 682
Обикновената снимка не винаги е надеждна, а какво остава за тази с пяна. Не случайно от фонда не признават снимки правени с пяна, защото не са достоверни. На мен Калчев ми призна ЦС и не ме е карал да правя нова. Иначе аз имам правена и лапароскопска хромпертубация, което вече е 100% достоверен метод за проверка на тръбите. Колкото до опитите за бебе в месеца на снимката, лично мое мнение е да се пропусне. Доктор Калчев дори прави снимките с пяна след овулация, въпреки липсата на облъчване. Всеки действа на своя отговорност. Мнението ми за Надежда е... идват ми нецензурни думи. 😅

Аз съм минала и проверка с пяна при Калчев,а 6 месеца по-рано ЦС във Вита.
Имам един и същ резултат,болката една и съща и при двата метода.
 В Турция също потвърдиха,че и при двата метода при мен резултатът е един и същ.

# 683
И при мен резултатът от хромпертубацията и ЦС беше един и същ 😁 Само с пяна не съм правила, но е по-нов и недоказан метод, за това не се признава от фонда. В бъдеще може и да я зачитат. Определено с пяна е по-щадящо, но има голяма разлика между рентген и ехограф. Рентгенът е по-информативен.

# 684
То и при мен на ЦС излезе двустранен хидросалпингс, а на лапарото+хромопертубация- нямаше, но пък истмичен стоп, а какво се оказа-НИЩО ПОДОБНО 🤣
Яд ме е, че преминах през всичкото това, за да го разбера.
И ме е яд, че има достатъчно много двойки с истински проблеми, а те се чудят чрез кого още могат да източват фонда ..

# 685
Едно включване и от мен - нищо ново при нас, Ц приключи и чакам О, но и този месец няма да е. Трябва да гледаме бебето на роднини и сме у тях, буквално се преместихме у тях за неизвестен период от време (отсъстват по здравословни причини - бях споменала в по предна тема). Сменям поредния памперс днес и ви замерям с него 💖💖💖

На новодошлите пожелавам много бързо да напуснете темата 🌷🍀💖

На всички бъдещо мами пожелавам успех и до финал 💖💖💖💖

# 686
  • София
Sisi_cat, че то бебето спи от време на време Wink

# 687
Момичета, за съжаление моето щастие беше кратко Sad Днес, точно в 5 г.с. пуснах контролен тест за ЧХГ и прогестерон и се движат надолу. 26.05 ЧХГ - 40, 28.05 ЧХГ - 30 . Просгестерона също е паднал от 28 на 25, въпреки конските дози. Пиша я биохимична и дано тялото ми само се изчисти, че ако беше по-натам....не ми се мисли. Сега поне сигурно ще е нещо като обилен цикъл. Е, поне за една седмица се почувствах бременна SleepyСпираме лекарствата и чакам МЦ. То и без това от няколко дни ме е почнало ПМС-то, та дано дойде по-бързо, че се побърках вече. Няма да казвам колко ми е тъпо, сиво, безлично. Дори не можах да се разплача. Два транфера, и двата с положителни тестове - единия мисед, другия биохимична. Имам и една БХ от естествено. Всяка година си забременявам, ама развитие йок. Предполагам, че проблема е материала. Ще пуснем на мъжа ми ДНК фрагментации, защото въпреки че бяхме с мъжки фактор, Станулов изобщо не го отрази и не приложиха никакви методи за подобряването. Дори не ни каза за ДНК теста, научих го след трансфера от форума. Живи и здрави, след 1-2 цикъла стягаме багажа за Турция. Аз имам чувството, че тук мъжкия фактор им е тера инкогнита на българските доктори. Единствената утеха засега е че всеки път има имплантация и че на тия ми години все още имам добър АМХ и около 20-30 антрални. Ама колко са читави, не знам.

Имам няколко въпроса към запознатите момичета:
- Колко време след спиране на лекарствата по трябвало да ми дойде или колко трябва да стане ЧХГ и прогестерон, за да ми дойде?
- Как ДНК фрагментациите влияат на ембриона? Възможно ли е с ДНК фрагментации изобщо да сме стигнали до два "уж" читави бластоцита ( 4АА и 4АС)?
- Не сме пускали кариотип. Трябва ли с тия проблеми да го направим и за колко време излиза? Исках да пускам след миседа, но Вецев каза, че нямало нужда. То ако имало отклонения в кариотипа са щели да ни личат или да имаме такива роднини.

Момичета, пожелавам ви не просто да забременеете и да видите пустите две чертички. Пожелавам ви да го задържите, защото това е най-най-най-трудното.

# 688
Момичета, за съжаление моето щастие беше кратко Sad Днес, точно в 5 г.с. пуснах контролен тест за ЧХГ и прогестерон и се движат надолу. 26.05 ЧХГ - 40, 28.05 ЧХГ - 30 . Просгестерона също е паднал от 28 на 25, въпреки конските дози. Пиша я биохимична и дано тялото ми само се изчисти, че ако беше по-натам....не ми се мисли. Сега поне сигурно ще е нещо като обилен цикъл. Е, поне за една седмица се почувствах бременна SleepyСпираме лекарствата и чакам МЦ. То и без това от няколко дни ме е почнало ПМС-то, та дано дойде по-бързо, че се побърках вече. Няма да казвам колко ми е тъпо, сиво, безлично. Дори не можах да се разплача. Два транфера, и двата с положителни тестове - единия мисед, другия биохимична. Имам и една БХ от естествено. Всяка година си забременявам, ама развитие йок. Предполагам, че проблема е материала. Ще пуснем на мъжа ми ДНК фрагментации, защото въпреки че бяхме с мъжки фактор, Станулов изобщо не го отрази и не приложиха никакви методи за подобряването. Дори не ни каза за ДНК теста, научих го след трансфера от форума. Живи и здрави, след 1-2 цикъла стягаме багажа за Турция. Аз имам чувството, че тук мъжкия фактор им е тера инкогнита на българските доктори. Единствената утеха засега е че всеки път има имплантация и че на тия ми години все още имам добър АМХ и около 20-30 антрални. Ама колко са читави, не знам.

Имам няколко въпроса към запознатите момичета:
- Колко време след спиране на лекарствата по трябвало да ми дойде или колко трябва да стане ЧХГ и прогестерон, за да ми дойде?
- Как ДНК фрагментациите влияат на ембриона? Възможно ли е с ДНК фрагментации изобщо да сме стигнали до два "уж" читави бластоцита ( 4АА и 4АС)?
- Не сме пускали кариотип. Трябва ли с тия проблеми да го направим и за колко време излиза? Исках да пускам след миседа, но Вецев каза, че нямало нужда. То ако имало отклонения в кариотипа са щели да ни личат или да имаме такива роднини.

Момичета, пожелавам ви не просто да забременеете и да видите пустите две чертички. Пожелавам ви да го задържите, защото това е най-най-най-трудното.

Пуснете sdi тест според мен, ние направихме в надежда струва около 247 лв. Става готов за няколко дни. Кариотип също. ПИД на ембрионите правен ли е? Какъв метод използваха в Афродита? Не приложиха ли ИКСИ? Нищо не ми говори тази оценка на ембрионите, но при ДНК фрагментации ако са над 30 има опасност от аборти както и ембрионите са с по лошо качество.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 19:37 от Jakito999999

# 689
  • София
Salsera , съжалявам,ех така се надявах за теб,ама явно не е бил вашият месец!
Гуш!

Общи условия

Активация на акаунт