Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 632
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 135
От къде купувате вентолин.
Обиколих аптеки нито сироп, нито за инхалации?!?!

# 136
В училищата е още по-зле. Съвсем никакъв котрол, болни деца нон стоп има.

# 137
От къде купувате вентолин.
Обиколих аптеки нито сироп, нито за инхалации?!?!
аз от Турция на дози за инхалатора.

# 138
  • Пловдив
Вентолин намерих като започнах да звъня на всяка аптека в града една по една, докато в една не казаха, че имат една бройка за инхалации. Казах да ми пишат името отгоре и че идвам до 20 минути 😁 та така се справих, като ми трябваше вентолин.

# 139
  • Varna
Моята пък след 2 седмици хрема, която се оказа пак от Streptococcus pneumonie, въпреки трите курса Риноджермина, които направихме. Обичайно и прави бронхоспазъм,  но сега я удари в ухото. Пак антибиотик и капки за нос. Още има някаква течност в ухото, след една седмица Агументин. УНГ препоръча от септември да започна да и давам Бронховаксом, поне да спре да хваща тая гадост. Преди два месец пак пи антибиотик, защото стрептокока и направи бронхит. И ние така караме по няколко дена на градина, после по месец лечения. Незнам какво да направя още. В крайна сметка, цяла зима проблемите и ги създава тоя стрептокок. Лекувам я, връща се на градина и пак го лепва.

# 140
А изследвате ли се всички вкъщи, за да избиете тази гад и да не се заразявате един от друг?
И ние сме на Риноджермина, защото след поредния сопол помага да смалим за  отново третата сливица.

# 141
  • Varna
Не съм се излседвала. Сега съм и бременна, не мога да пия много неща. У дома няма проблем, стъпе ли в градината и след няколко дена започва сопола. Прозрачен, лепкав. Вече го познавам.

# 142
Ох, и ние сме така от един месец вече.
АБ през носа, тантум верде, фенистил кпки, амбрекс за кашлица. Кто си е в къщи всичко затихва, един ден на детска и почеа да подкашля, заради макситрола не мога да взема микробиологично изследване.., вече ще се пръсна в един омагьосън кръг, славя богу без температура е от самото начало !!!
Незнам какво да правя, личната и тя, ами изследвания, ама ако няма температура спокойно. Е, да ама не мога вече и аз по-цяла нощ дежурна, през деня се притеснявам. Зимата имаха мораксела и скарлатина, правих изследвания нищо не и показаха и слава богу.
Обаче си е жизнена, хапва, скача, смее се, лек кашлица суха.., не е болна, не е за АБ, то се вижда даже Simple Smile, ама много я мъчи все едно има нещо в гърлото. Пие от миналата седмица изопринозина още.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 22:19 от Krasivost

# 143
  • shumen
И аз хиляди пъти съм казвала в училище е още по зле.Контрол никакъв.Тия бактерии при едни да безобидни,но на моето му костват я бронхит,я пневмония.Писнало ми е вече от изследвания и болести.
При нас сега на работа нещо си въртим и има доста болни.Но така ще е като няма контрол и си ходят болни и сеят зарази навсякъде.

# 144
Ох,той пък градинския контрол един....майко мила

# 145
Ние записахме цели 3 дни за май на градина и от снощи е с температура. От понеделник има болни деца в групата, днес им е тържеството. Учихме го 3 седмици (от които 2 вкъщи) и няма да отиде. Криво ми е, ама как да е.

# 146
Ох,той пък градинския контрол един....майко мила
Оо да, така е. В училище обаче нямат право да го върнат ако е сополиво. Госпожата звъни да си го вземеш ако детето поиска това. Дицата в нашия клас бързо се изучиха да карат госпожата да звънш на майките, за да си тръгнат...за главички, за коремчета, болящи от мускулна треска Grinning Нашата госпожа много мрази болни деца на училище и като някой се сцепва от кашляне го пита да звъни ли на мама. Има един, чиято майка работи в близкото магазинче и го връщат с температура, майката го назобва с хапчета и го връща в училище.... Март месец покрай грип Б бяха останали само 4 здрави деца.

# 147
За мен боледуването на децата като цяло е съвкупност от много неща. Не само, че еди си кое било с бактерия в носа. Е и? Какво като е. Дете А е с бактерия в носа, 15 деца не ги разболява бактерията, ама 16-тото всеки път. Аз от моя скромен опит ( все пак имам само едно дете, на 3,6г), по голямата част от това как вдно дете да “устои” на дразнителите е лечението му предишните пъти. Има още много фактори разбира се, все пак не съм лекар, това са мои наблюдения от личен опит и от приятелските деца покрай нас. И понякога се ядосвам, че лекарите забатачват положението.
А това пък с Температура на градина/училище.. е меко казано тотално безотговорно най-вече и към своето дете.
Майка ми все ми се кара, вика преди в градината не бяха сополите болест 😆 Викам не знам, явно някак сме били по устойчиви.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 07:44 от toni1189

# 148
Ние цъфнахме след почти 2 месеца на градина. Последно беше края на март с 2 дни Т. Онази нощ се прокашля много гадно, едно такова гърлено и раздиращо. Оставих я с баща й вчера и както той ми пишеше, че е добре, следобяд й паднал гласа. Вечерта тръгна и сопол. И днес сме си вкъщи, кой ще работи, кой ще мрънка е ясно.
Днес са само бебета на консултация при ЛЛ, ще й звъня да я питам кога да отидем или да чакаме утре.
Сега кашля като стар пушач, гласа е паднал и духа някакви гадости от носа.

# 149
Да сте забелязали дали има много случаи на бактериална инфекция около вас? Моето е с температура, бяхме на лекар, СРП показа бактериална инфекция. ЛЛ каза, че имало много болни деца в момента. Притеснява ме, че вече 3 дни на АБ, все още вдига много висока темп и се чудя дали е нормално или пак да ходим на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт