Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 648
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 165
Остатъчната кашлица винаги ми е била болна тема. До миналата година вярвах, че не е заразна, е тази година видях, че си е заразна. Вярно, че като видиш чуждото дете, с кашлица, която перфектно познаваш, че е на 4-5 - ти ден пулмикорт, не знаеш кой ден от заболяването е, и дали наистина е заразно. Вече дори не се дразня на болните, които виждам в групата, просто си знам, 72 часа след като ги видя, моето увисва.
Иначе по дискусията с децата, аз вярвам, че всяко е различно, различно боледува и съответно различно се лекува. Моето си е кекаво, перфектното хранене и разходки не вършат работа, за да е здрава в болната среда на детската градина. А иначе, аз винаги пробвам първо с хомеопатия тип умкалор, ако стане, стане, ако не и се развие, лекуваме. Факт е, че се лепи всичко и няма как да ме убедите, че честотата на боледуване също не определя протичането. Т. Е. Ако детето боледува веднъж в месеца или на 2 месеца, шанса за леко протичане е по-голям, отколкото такова боледуващо 2 или 3 пъти в месеца. С нов вирус, не говорим за недоизлекувано.

# 166
Напълно съм съгласна. Моето малко е на 5 и вече се случва да пропусне някой сопол, който голямата носи, и то не е еднократно да остане здрава. Те са нон стоп заедно, все се завират в лицата си особено като голямата е болна и е вкъщи. Малката даже не липна грип... Нооо само да припари до градшната и е готова още в петък. Никога не е ходила повече от семдмица и винаги лепи и бактерии, защото градинската флора и фауна явно е доста богата. Тя като се разболее, заминава и сестра и, та отново не ходи на училище. Единственото разумно решение за мен е малката да е вкъщи, така голямата ходи повече на училище. Не е оптималния вариант и в градината ми правят физиономии, ама какво да направя, степенувам по важност.
Миналата година ми идваше да ги изправя пред другарски съд всшчкшти оншя със здравити сополиви и чистещи кашлица деца. Така се разболяха и двете преди коледа, че едната в болница, а другата пропусна и последното си коледно тържество в градината, а за 4 години не можа да иде на нито едно, все беше болна.
И да не е голо оплакване да вш споделя за един сироп - Билкова кръв, това нещо вдшгно хемоглобина на голямата щерка до 129 в рамките на няколко месец, в които имаше бая разболяване и болнично лечение, този хемоглобин не спадна. Тя все беше с нисък, около 115 и с лекарката започнахме да подозираме, че това е една от причините за постоянното боледуване.

# 167
Ваня, благодаря много. При нас не е от хемоглобина. Нейният при вирусна инфекция е над 140 (при норма за възрастта до 130-135), а при бактериална пада между 120-125. В здраво състояние по обективни причини не е мерен. А иначе сега сме на бекутан мултивинамини (широк набор група Б, че е склонна към гъби, които излизат и от устата, след поредния вирус), които имат вътре и Ц и Д, така че няма липси. Както казах, яде си частна кухня и апетит не й липсва Simple Smile

# 168
Моите ядат витамините на Джеймисън, и аз не знам защо като не забелязвам да помагат, но чат-пат им давам за по месец.

# 169
А случвало ли ви се е да върнат детето от градина, понеже е със сопол, а вкъщи да няма? Моето го върнаха така, но вкъщи нищо. Водих го на лекар, здраво било, даде бележка. Водя го в градината, пак същото. Караха ме да правя носен и гърлен секрет и чак тогава да го водя. А дотогава 3 дни, как да извиня отсъствията и от градина и от работа?
Ако наистина е здраво няма как да ми го върнат. Нали има бележка от лекар и бих се заяла. В нашата градина при случай на скарлатина пускахме секрети, но докато излезе резултата безсимптомните деца си бяха на градина, поради факта, че майките няма как да си извинят отсъствията на работа.
Ами и аз се заядох, но според тях бележка, че е здраво, без изследван секрет, нищо не значело. Как да пускам секрет при всеки сопол, не ми е ясно. Вече си мисля, че има някаква зараза там, но не ми казват, скарлатина също май има.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 11:43 от mona11

# 170
Каката пак донесе нещо ,конюктивит хрема ,болка в гърлото и сега кашля ,но зарази и малкото , слагам торбадекс в очи ,виброцил в носа ,но не мога да преценя какъв сироп за кашлицата ,голямото кашля сухо ,а малкото влажно...

# 171
Гринтус

# 172
Чух за такъв вирус в градината, но за щастие не ходим... Пък скоро по телевизията разправяха, че поредния вариант на ковида е с конюктивит.
Бронхостоп става и за двете кашлици, нашата лекарка много го изписва.

# 173
Още един глас за Гринтус.

# 174
  • shumen
При моето дете Гринтус помага,но Бронхостоп не помага.
Гигова,има такъв вирус.Нашата началничка от такъв вирус и самолечение се докара до отит и чак не чува

# 175
Привет! На моето се оказа, че сопола беше точно един ден, вчера бяха на лекар за падналия глас - натоварване на гласните струни, нещо такова. Подозирам, че пак нещо алергично е в основата, ама ей го на. Вече й се пооправи гласа, надявам се до утрв да е ок.

# 176
Аз за себе си купувам бронхостоп между другото 😁

# 177
Аз съм с бронхомакс предния път ми помогна сега не ..ние явно сме с вируса със световъртежа тази сутрин и двамата сме като ударени хеликоптери ...

# 178
Здравейте, след изкаран вирус преди седмица сина ми е със леко запушен и хъркащ нос. Промивам с физиологичен разтвор, капя виброцил. Нищо не излиза , а се чува толкова силно хъркане в носа, особено вечер като спи /направо си го чувам сопола/. Едва днес /след 3 дни/ издуха голям, жълт сопол само от едната ноздра. Но хъркането продължава и носово говорене. Какво бихте ме посъветвали за облекчаване на състоянието.

# 179
  • Пловдив
Все едно описвате моето дете. Нищо не правим освен да промиваме с физиологичен разтвор. При нея това е леко възпалена трета сливица и докато е надута ще хърка. Като се успокои- спира и така до следващия път. Не капем капки.

Общи условия

Активация на акаунт