Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 146
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 1 020
И моята дъщеря се разболя, за пръв път ми боледува лятото. Вчера се оплака от болки в гърлото, дадох и Ефизол и каза, че не я боли вече, но текна любимия сопол и носа се запуши, най-любимата ми гадост. Давам и само Дефендил, Коризалия и Ефизол, в носа пръскам само Скалер силвър и Стеримар и се надявам да не се разкашля и да не пожълтеят сополите, че тъкмо 3 месеца не съм и слагала аб капки, не сме правили инхалации.

# 1 021
ММ си дойде, още от самолета беше хремав. Днес с темп, кашлица и гърлобол. Какво ми мъкне чужбински вируси? Едва закрепих децата... Затворила съм го в едната стая с лекарствата и ми иде да го гръмна! Малкият напира да го гушка и да играят. Имам чувството, че все някой вкъщи боледува, ега ти сезона...

# 1 022
Цяла седмица боря сопол и кашлица уж всичко затихваше от сутринта не спира да киха и сопола текна пак ..не мога повече ..

# 1 023
ММ си дойде, още от самолета беше хремав. Днес с темп, кашлица и гърлобол. Какво ми мъкне чужбински вируси? Едва закрепих децата... Затворила съм го в едната стая с лекарствата и ми иде да го гръмна! Малкият напира да го гушка и да играят. Имам чувството, че все някой вкъщи боледува, ега ти сезона...
Мъжа мш така ако единствения болен вкъщи го затваряме в една стая и си седи там....излиза с маска до тоалетна, нося му ядене...има си компютър, играе или работи по цял ден, но не припарва до децата че само още вшруси ми трябват.
Ние за щастие сме здрави вече 2 месеза, дано се задържим.

# 1 024
И аз съм чувала, че при медикаментозна алергия се спират най-силните алергени, защото тялото е в “бойна готовност” и може да ги разпознае като вредители.
Нашата почивка утре приключва. Не мога да повярвам, че все пак дойдохме, всичко беше на косъм.
Та, скоро back to life. След три седмици предстои Пампорово, от сега започвам да се моля на всички Богове.

# 1 025
  • shumen
Болен ли е някои вкъщи го изолираме в другата стая.
Тони,дано за Пампорово сте здрави.
Аплегардън,оправяйте се скоро.Туй да си болен лятото е най-ужасно.

# 1 026
Благодаря, Данаека. И температура вдигна следобяд, но не съм давала температуропонижаващи за момента. Качва до 37.9 и смъква до 37.5 сама. Енергична си е, храни се, пие течности, играе, нооо започва да накашля и това вече съвсем го мразя.

# 1 027
Да се оплача и аз...бебка вдигна температура в понеделник вечерта и така 4 дни температура. Разбира се още вторник отидохме на лекар, казаха ни че гърлото е много зачервено и изписаха тантум верде и изопринозин. Тя продължавашу да вдига 38.7 в четвъртък пуснахме ПКК, ЦРП излезе 38. Докторката потвърди, че е вирус, каза да продължим изпринозина и от вчера следобед наистина вече няма температура. Драмата обаче продължи. Детето стана на червени точки по лицето, челото, вратлето и дупето. Веднага реших, че е алергия към изопринозина, защото не е пила до сега, но се замислих, че го започнахме още вторник, а обрива се появи петък вечер. Наснимах я и изпратих на докторрката, като много се надявах да каже, че е топлото, но се оказа розеола. Даже не знаех, че има и токова чудо.

Как различавате мадикаментозната алергия от топлинен обрив или розеола да речем?

# 1 028
  • shumen
Аплегардън,и аз мразя да кашля най-много.
Нехе,аз не мога да ги различавам обривите и за това и при най-малко съмнение го водя на лекар.
Моя тая вечер се оплака от глава.Само се моля да е от топлото,че обикновено като каже тъй или ще повръща или ще вдига Т,а сме сами и ме е страх малко.

# 1 029
За розеолата е характерна висока температура, която не се влияе от температуропонижаващи и продължава 3 4 дни. После всичко минава много бързо. За обрива, те и лекарите не са сигурни. При нас трима идваха да гледат, за да потвърдят.

# 1 030
Момичета, ще се гръмна. Какво е това ужасно лято… вирус след вирус, дори и преди не ни се е случвало това, а само сополи… малкия се оплака  вчера вечерта, че го боли корем, изходи се малко по-странна консистенция и си помислих, че е от храната. Да ама не.. сега пак стана до тоалетна и е с температура… ще откача. До преди няколко дена беше на Авирон заради ухото…. Какво да му давам? 😢😢😢
НИКОГА не е хващал чревен вирус, макар че живеем на морето….

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 02:02 от toni1189

# 1 031
  • shumen
Тони,за чревен вирус давам пробиотик.Аз трябва да го започвам,че наближава морето добре,че ми напомни.

# 1 032
Пратих мъжът ми сега за Адирекс, по-ужасното е че има температура. Аз не мога да ппвярвам, ние такава серия с вируси не сме имали. Със сополи да… но с вируси не. През седмица, а тази двата даже бяха един след друг. Аз напускам работа, но съм до 24 Август… до тогава не ми се мисли. И няма да си търся работа скоро, взехме тоеа решение, за да съм на разположение като се разболее, че ми писна от тоя стрес кой и кога ще го гледа и т.н…
Утре като й звънна на шефката ми да й кажа, че ще съм болничен след отпуска, ще й стане лошо…..
егати ужасната серия влязохм.

# 1 033
Ентерол/смекта, пробиотик, нещо против дехидратация (хидрасек, хидратин алфа) и диета -- ориз, картофено пюре, солети, банани, моркови, сухари, препечени филии, чай от шипка.

# 1 034
Той за сега даже няма разстройство като разстройатво.. с кофти консистенция е определено, повече се оплаква от болка в корема и плаче. 😖

Общи условия

Активация на акаунт