Отговори
# 105
Честито на имениците  bouquet Страхотно изкарване на празника им желая.
Честито и на Бубка за бракуването. Heart Eyes
Лелее, Асе добре че не си дала АБ. Дано бързо се оправи малкото момиченце. Hug
Иначе аз съм много зле, на Клацид РС съм. Днес вече чувам, че и Дари се разкашля. Утре заминават с баща й на лекар. Този гаден вирус е много тежък. За един ден ме свали, с  висока Т и раздираща кашлица. Оказа се, че гърлото почти не е зачервено, но надолу е слязло всичко. Днес съм мааааааааааалко по-добре, но като знам какво ме чака с Дари, трябва много бързо да се оправям. А и глава ме болеше 2 дни постоянно.
Момичета пазете се, и мъниците също, че е страшно.

# 106
Честит имен ден на празнуващите. Дано името да им носи много късмет.

Честито християнче на Бубка. И честито бракосъчетание.
Болничките бързо да се оправят и да няма повече разболели се.

Искам да попитам - когато има шарка не се дава антибиотик, така ли?

# 107
  • В средата на времето
Честит имен ден на Тонитата! Grinning Hug Пожелавам им здраве преди всичко и много щастие!

Кристиян след поредна температурна нощ и днес целия предиобяд се оказа, че е с трахеобронхит. Спестихме ренгена за сега (беше развален апарата в поликлиниката), но не спестяваме антибиотика.. дано да му помогне..Легна си сега без температура, дано и така да се събуди утре сутринта  Praynig
Асе, на мен тайничко ми се искаше нашата Т да е предшаркова, ама не би.. Simple Smile

# 108
  • Варна.
Честит имен ден на Тони! Честит имен ден и на Тонина!
Бъдете живи и здрави и пълни с енергия да тичате по малките дупета!
Бубка - за зелената енергия има поне 5 теми из форумите, ако вече не си намерила. Знам за един дистрибутор в А-град, ако те интересува ще потърся информация. Аз давам на Калина всеки ден по 1 колактив и чат-пат по 1 ЗЕ. Преди няколко дни поръчах в София да ми изпратят и двете отново и ми казаха, че нямат в наличност, явно народа се е стреснал от новините и са ги изкупили.
То и аз съм много наплашена от тия болести, не давам на майка да влиза никъде в затворено помещение с количката, никакви магазини, ни-що! Гледам да не се навежда никой към нея, мием ръце...оф, дано ни прескочи!
Краси, май така е - не се дават лекарства, само гледаш да не си чеше много обрива.
Бобсъна е готов за рекламния бизнес, с тия сини очички! пу!
Амей - сигурно си много щастлива с толкова близки хора наоколо!
Всички болнички дечица да се оправят Hug Hug Hug

# 109
  • София
Честито на всички празнували вчера Антоновден и на всички празнуващи днес Атанасовден!!!

Е, радвам се на слънцето, ама си е  болно време това! Около нас колко болни има... не е истина!
Хайде да оздравяват дечковците и мамите!

Асе, каква шарка ви хвана?
Аз след нашата одисея с уж варицелата вече не вярвам на нищо! 3 пъти пазим карантина без контакти за тази шарка и пак не сме я карали!!! Close

Изида, и  Криско да се оправя, бързичко!!! Явно този вирус много бързо слиза надолу....

Бубка, честита ви венчавка и честито на малкия християнин!

Аз сега също пия един АБ, заради бактерии... Четох инфо в и-нет колко са опасни за бебето и реших, че няма много време за лечение, нова посявка и ако се наложи повторно лечение преди раждането.  Naughty Малко в разрез с разбиранията ми, но.... Доста се притесних, че в чакащите априлски бебоци последния месец 4 мами загубиха бебенцата Cry Без думи просто...

# 110
Ара, стикамети палци с Гогата да се оправиш безпроблемно Praynig

Дики, мерси за отделеното време за разяснение, наистина почти нямам време за четене, ако ти се занимава обясни ми на лични за какво точно иде реч Praynig

Нещо за тази нова шарка разисквали ли сте, че да се върна да погледна, че явно е нещо, на което трябва да се обърне внимание?

# 111
Бубка, честито и от мен венчавка и малко християнче!
Много болни се насъбраха - пожелавам на всички бързо оздравяване и броят на болните да не се увеличава  Praynig

# 112
  • welcome to the Jungle
Аз пък съм май единствената, дето стискам палци СИяна да не е болна от шарка  Sad. Според Асето, ако е шарка, най-вероятно ще да е рубеола, а аз имах контакт с малката сладурка преди 10 дена... и сега съм  Thinking Shocked Tired доста притеснена какво ще каже днес докторката.
Дано да не е рубеола Praynig Praynig Praynig.

Ара, аз те подкрепям за АБ!НЕзная какво става, но и в юнската отчетна темичка доста момичета си тръгнаха... без бебета ... последното преди 1 седмица Cry. Какво се случва, наистина? УЖАСНО Е...

# 113
Лионес, нека ти кажа какво стана при нас със така наречената рубеола, че да се поуспокоиш поне малко:

1. Ако детето е ваксинирано от рубеола, вероятността да я изкара е много  малка.

2. В момента няма епидемия от рубеола (при нас правиха консултация и с инфекциозна болница).

3. При петата шарка обрива е същият като на рубеолата, но самото протичане на шарката е по друг начин. При петата шарка, 3 дни с 39 градуса и после обрив, които изчезва до 2 дни. При рубеолата, леко повишена температура и зачервено гърло, т.е. клиничната картина на двете шарки е различна.

Това всичко ни го обясни педиатъра и отхвърли рубеолата като диагноза. За него беше 5 шарка.

Дано мъничко си се успокойла и искренно се надявам да не е рубеола  Heart Eyes

# 114
След около час ще разберем аджеба какво е. А Сияна не е ваксинирана с/у Рубеола. Аз все още съм против ваксините и гледам максимално да ги отлагам. Странното е какво ще правят с останалата част от ваксините ако това е рубеола? НО не желая повече да се чудя преди да чуя мнение, а после нещата ще се наредят едно след друго... само дето контактите ни с бременни не се свеждат само до Галето Confused както и да е - ще пиша веднага като мога. Стискайте палци да не е рубеола Praynig

# 115
Асе, чакаме новини  Praynig

Момичета, имам нужда от вашата подкрепа дали съм постъпила правилно Sad
Тази нощ Мая спа при нас, между мен и баща й. Събуждам се по едно време и виждам Майчето седи. И както си седеше изведнъж реше да легне със засилка назад и си надъни задната част на главата в мойте предни зъби. Порева малко (10 секунди) и заспа. Сега отзад на главичката има отпечатъци и ръб от ръбовете на зъбите ми  Cry Cry Cry Не е повръщала през нощта. Побутвах я да видя дали мърда и сутринта я пратихме на ясла. Много се чудих дали да не отидем до Пирогов да и направят една ренгенова снимка, да не се е пукнало нещо по черепа защото удара си беше силен Sad Накрая го обсъдихме с половинката и той ме отказа.

На някой случвало ли се е бебчото да се удари силно в ръб, че да се успокоя че не съм направила грешка, като не съм я завела на ренген  Cry

# 116
Асето и Леото, стискам ви палци малката калпазанка калпазанка да не е болна изобщо камо ли пък от шарка  Heart Eyes Освен това надявам се Гале да си ваксинирана ти навремето срещу Рубеола (беше задължителна за девойките  Mr. Green) и изобщо стискам палци  Hug

Ритка, мисля няма нищо страшно - все пак не ти е изкъртила зъб, което вече щеше да е наистина силен удар, а малките главици все още са си по-мекички и отпечатъците стават сравнително лесно. Все пак вие ще си я наблюдавате няколко дена за отклонения в обичайното поведение и всичко ще е наред  Hug

# 117
И Дидо не се отърва от болестите, след повече от месец бистри сополи, се разболя сериозно, вдигна температура и я подържа 2 дни. Педиатърката констаира бронхиолит, изписа съответните му лекарства, а ден по късно друга една лекарка, на която съм по-склонна да вярвам го прегледа и каза, че не е имал никакъв бронхиолит, а само остра инфекция в носа с много обилни храчки и гнойни сополи, заради които кашля и лъжливо се чуват хрипове, но всъщност няма такива.
Важното от цялата работа е, че за пореден път бе излекуван само и единствено с хомеопатия и кръвните му изследвания, които бяха доста зле първоначално, 24 часа след първия прием на лекарството бяха вече почти в норма, разликата беше голяма, което ме спря да дам предписаните лекарства. Седмица по-късно всичко отшумя и в момента е здрав.  Praynig

Дики, странно ми е, че така са ти казали от Аквасорс за наличностите им, аз съвсем скоро бях там и поне видях шкафа, който беше фул-макс с наредени Кол. и ЗЕ, ама яки количества... Чак пък толкова да ги разграбят? Thinking

Аз пък постоянно имам контакти със сума ти болни в университета, някои колеги ходят на лекции с температура, преподаватели не могат да си водят лекциите нормално, сподавени от кашлица и сополи, като се прибирам усещам как гърлото ми започва да ме боли, незнам просто как ще опазя Дидо да не му предам нещо и аз съм притеснена.

# 118
Асе, какво стана миличка с таз шарка  newsm78

# 119
Тъй, след консултация с двеме лекари диагнозата е следната - треска с обрив (така каза джипката) и розеола (така каза Ковачев). И двамата потвърдиха, че е неопасно за бременни и дори да кашля в лицата на хората или други деца няма как да го предаде. Аз съм неимоверно щастлива от факта - ще мога да контактувам с хора Crazy Два дни изолация и неизлизане веднага ми повлияха на нервната система, а като добавим притеснението за бременюшките Confused
От утре съм нормален човек и ще се държа като такъв - още от сутринта юрвам детето по разходки Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт