Отговори
# 120
Бравоооо  Hug

Шарките за малко по-нататък май ще ги оставим  Flutter

# 121
Страхотна новина, Асе. Браво и бързо да се оправя сладурката Heart Eyes

# 122
Браво на Сиянка - бързо да се оправя.
Ритка и Емчо се е удрял 100 пъти сигурно. Главата за нищо си я няма. Особено нощно време в решетките и таблите на креватчето - такива удъри, че думи нямам.
Чак за ренген  newsm78 - според мен ренгена повече ще му навреди, от един удър. Те са пригодени да понасят по-силни удъри от нас като че ли, така че ................ Поне по Ечо съдя така. ЗА да се разплаче трябва наистина да се е ударил яката, за да се разплаче. Почти не плаче при падания и удряния.

# 123
Ритка, Дидо си удари надвеждата на 5 месеца и имаше вдлъбнатина  Shocked #Crazy Crazy, която след 30 мин се изду и позеленя  #Crazy Като го заведох веднага на педиатър по спешност, той само го прегледа и хубаво му опипа всичките шевове на черепа, фонтанелата, удареното и даже ребрата и каза, че нищо му няма, няма нужда от повече прегледи, да не се шашкам. Така, че споко, главите им още са "гумени"  Joy

# 124
  • Варна.
На Ара и Лъвичката  - бъдете спокойни, .........спокойни, ...........спокойни Hug
AQ - озадачи ме направо с твоята информация, ще видя тези дни дали ще получим, направо недоумявам за причината да ме мотаят.
Браво на Сияна, спести притеснения на мама!
Ритка, аз също мисля, че няма да има проблем и Калина ме е удряла така без никакви последствия, но аз пострадах повече, от удара се подух и се оказа, че съм имала киста на този зъб, бях писала преди, че може да ми оперират венеца, оправих се с лечение, което продължи 2 месеца и ми излезе колкото златен зъб.

# 125
А Гогата колко пъти е имал вдлъбнатини  ooooh! по тиквата и после подутини и синьо-зелени и жълти и каквито има още  Rolling Eyes И никак не вярвам, че зъб е по-здрав от череп  Peace Ритка, няма да се притесняваш - само ти страдаш така, ако на Майчето й няма нищо необичайно в поведението, значи няма място за притеснения  Peace Hug

# 126
  • welcome to the Jungle
Ритка, искам и аз да те успокоя за Майчето! Недей да се притесняваш за такива дребни инцидентчета. Човешкият череп е мноого здрав и изключително удароустойчив. А най-здравата част е темпоралната, т.е. челната (е , в случая не е при вас тя пострадала, но да го знаеш).
Обаче имам и още един съвет към теб - избягвай рентгеновите облъчвания ВИНАГИ, когато можеш. Радиацията е нещо изключително върло и коварно. За една рентгенова снимка се вкарват в организма ГАМА-ЧАСТИЦИ. Гама-частиците са най-гадните радиационни частици, които имат разпад десетки, да не кажа стотици години (зависи какъв елемент са). Доказано е, че всяка такава частичка "облъчва" околните клетки, в които е попаднала и благодарение на това, се стига до промени в здравите клети...а тези промени са предимно ракови.
Рентгенът прави следното - вкарва доза от гама-частиците и те осветяват здравото и показват с неосветено къде е счупеното....но тази диагностика струва твърде скъпо на организма.
Не случайно има лимит от снимки, които човек може да направи за 1 година.
Рентгенолозите също препоръчват да се избягва излишното снимане. Обикновено искат достатъчно други показатели за проблем и едва тогава "снимат".
И още нещо - страшно много рентгени по кабинети, поликлиники и болници са стари! Нямат общо с намалените "облъчвания", които правят новите и доста по-модерни. "стрелят" доста високи дози и правят некачествени снимки, които може да се налага да се повтарят....
Ох, голяма лекция ти дръпнах, но имай 100 наум и думата рентген и неговото фактическо значение гледай да ги споменаваш и използваш по-рядко  Peace .

Момичета, аз още не дишам спокойно. Днес чаках и аз и една сурия доктори покрай мен, резултатите за шарката на Сияна. Всеки от докторите се беше подготвил изключително прецизно с конкретни факти за това гадно заболяване. На всички съветите им бяха - ЗАМИНАВАЙ ДА ПРАВИШ КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ!  Naughty !
Истината е, че има много случаи на нетипично протичане на дадена шарка. ЗА 100% достоверност се приемат кръвни изследвания и двата вида антитела, които се изследват специално при рубеолата. В случая Асето не са правили нито кръвни, нито други изследвания на Сияна, а само прегледи.
А истината е, че рубеолата е едно от много малкото болести, които са изключително опасни за плода през ЦЯЛАТА бременност...
Та, стискайте ми палци за утре сутрин  Praynig

# 127
Lioness, моля се и се надявам наистина да не е рубеола Praynig Мисля си, че утре ще се похвалиш с добри резултати. Стискам палци и на останалите момичета за безпроблемно изкарване на оставащите месеци от бременността Peace И искам снимки с коремчетата Heart Eyes

Исках да пиша и нещо за Колактива. Честно казано чух две не особено обнадеждаващи неща, затова реших засега да не купувам - едното е мнение на възрастен човек, който го ползва и твърди, че се чувства много сънлив след приема, и другото - че закупена опаковка е изследвана в лаборатория и съдържанието се оказало чисто нишесте... Та не знам как, но явно е възможно да се попадне и на ментета... Иначе някой с мнение за Имунобор Кидс?

# 128
Гале, верно протичат нетипично, ама не чак толкова нетипично. Аз още снощи, при яко ровене в нета открих снимки - еми обривът е сходен, но розовеещ, а не интензивно червен. Още повече, че днес я къпахме, а в топла вода тези неща как избиват... еми почти нищо не изби, дори пъпчиците са намалели. Вчера имаше зад ушите, а днес няма. Отделно високата Т не е характерна при децата. Изобщо разлики колкото искаш. По-добре мисли за тях Hug И се обади утре.

# 129
  • София
Ох, с тези шарки!!!! #Cussing out
Гале, доколкото разбрах утре ще правиш кръвните изследвания. Скоро минахме през това с Ида (за варицелата). Съвета на вирусолог беше да отидем в лабораторията към държавно здравно заведение! За съжаление тестовете са скъпи и за да избият парите от тези по здравна каса в частните лаборатории играят на тото кои проби да пуснат и кои да напишат на око.... Тъжно, но факт!
Дано прочетеш това преди да се изстреляш да даваш кръв. Дори да стане по-бавно резултата не можеш да направиш нищо превантивно!!!
Стискам палци всичко да е наред!!!!

Ида на 6 м според педито изкара рубеолата. Много леко и бързо мина всичко. Тогава питах като дойде време за ваксината МПР какво правим - педито каза "Слагаме я, нищо, че е карала едната болест"
Аз обаче все си имам едно наум и при следващо кръвно изследване ще платя и изследване на IgG за рубеола. Важно ми е да знам дали девойката я е карала действително!

# 130
Ара, тъпото е, че трябва да вземат кръв от вената. Аз затова не настоях днес да пуснат на Сияна. ПРосто детето ми от 1 седмица не прилича на себе си - неутешима е Sad Съдира се от рев за всичко и понякога не издържам и излизам от нерви... та просто не исках да си го причиня това с вземането на венозна кръв Confused

# 131
  • София
Асе, знам че е от вената  Sad.... Каква драма имахме с това взимане....  #Crazy и сега ми се насълзяват очите като се сетя!
Тъпото е, че от притеснение не се сетих сега да поискам и рубеолното изследване (заедно с варицелното). Затова си оставям за следващо взимане (по друг повод) да го направим. Само за идеята - в никакъв случай!!!! Naughty

А и сега ще е рано да има + резултат, дори да е болна Сиянка. И другото, което разбрах - при малки деца тези кръвни резултати не били категорични #2gunfire

# 132
Лионес, мерси миличка Simple Smile Ще стискам палци днес, но доколкото разбирам ти не си карала рубеола и оттам идват основните ти притеснения Thinking Всичко ще е наред  Heart Eyes

От ръба на главата е останала само една издайна червена чертичка и да се похваля, днес Мая за пръв път влезе с усмивка в яслата  Hug

Хайде болничета, да оздравявате  Heart Eyes

# 133
  • Варна.
Тони, не знам защо си повярвала на тези хора, ти изследването видя ли го черно на бяло да пише, че е нишесте, и интересно къде точно е направено то?  а възрастния човек, който го пие и се чувствал сънлив сигурен ли е че е от колактива или има някаква др.болежка и взема лекарства?
няма да ставам адвокат на аквасорс, всеки сам да си решава.
даже и нишесте да давам на Калина, щом съм го заредила с положителна енергия от мен, следствие на моята вяра, че давам нещо полезно за организма й - значи пак върши работа.

Последна редакция: пт, 19 яну 2007, 14:11 от Diki

# 134
Гале, какво стана, излезнаха ли резултатите  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт