Отговори
# 165
  • welcome to the Jungle
Мдаа  Heart Eyes, както се сещате, понеже бях пряко застрашена и аз и бебето ми, проучих и прочетох много по въпроса. Хубаво сме повдигнали темата, та да се включа и аз с моите знания  Thinking.
Първо, конуслтации за ваксина и проблем "РУБЕОЛА" правих още май и юни месец както с гинеколога ми, така и с джи-пи то ми.  При положнеие, че планирахме бременност през есента, беше съвсем естествено да си "реша" проблема предварително. Мнението и на двамата ми доктори бе, че даже и да сложа ваксина, трябва задължително да се пазя. Още повече, според джи-пи то, нямаше нужда от ваксина, защото тя бе сигурна, че ми е поставена такава (предвид годините ми).
Основната причина да не се ваксинирам юни месец бе, че ваксините не дават 100% имунен отговор. Човек може да се подлъже и белята да стане.
Изкарването на рубеолата през детството също не е НИКАКВА гаранция.  Имунният отговор на всеки организъм е различен. При едни IgG (трайните антитела) са много, при други - по-малко. Друго много характерно за IgG-то е, че не е пожизнено. Всяка последваща година след боледуването, тези антитела намаляват. С други думи - "изкарването" на тази шарка не е 100 % сигурност, че човек няма отново да се разболее.
Не на последно място, хората изследват и IgM - това са "пресните" антитела, тези които се появяват, когато организма е имал скорошен контакт с вируса на РУБЕОЛА. Тук имунолозите са на мнение, че няма 100 % гаранция, че при евентуален контакт на бременната, даже и да има някакви стари IgG, няма вирусът да засегне бебето.
През този период на страх и притеснения, който изживях, се сещате, че впрегнах всичките си познати и близки доктори за консултация. Благодарение на един от тях, бе взета и консултация от доц. Плочев - Национален консултант по имунология, човекът, който е най-наясно с рубеолата в България ( специалист е по нея). Всички доктори се впуснаха и четоха от "дебелите книги" и всички ми обясняваха, че най-добрата "ваксина" срещу рубеолата е да нямам никакъв контакт с нея.
Всъщност хората са измислили ваксините за това, да помогнат на обществото и да предпазят от смърт и тежки малформации стотици хиляди ембриони, фетуси..., т.е. бъдещите ни деца. За роденият рубеолата не е опасна, но за неродените ... е страшна. До колкото са ефективни ваксините - смятам, че рубеолните епидемии са сведени до минимум. Последната сериозна такава бе през 2005 г. в едно плевенско поделение, но там бяха засегнати не бебета, а големи мъже!
Та, настоящи и бъдещи бренеюхи, моят съвет, следи всичко изказано по-горе е ДА СЕ ПАЗИТЕ!! Не се доверявайте на приказки от рода" Ма мойто детенце и аз сме здрави!", предвид инкубациония период, който е безсимптомен или каквото и да било...Има хора всякакви - едни, които няма да знаят за заплахата, на други няма да им пука за вас, а трети ще ви лъжат в очите, че всичко е наред, а всъщност ще се хвалят пред други, колко са щастливи, че умишлено неваксинираните ми деца са били в контакт с шарки... Намаляване контактите до минимум са в интерес на живота и здравето на бедъщетото бебе и на самите вас  Hug. До колкото е възможно, разбира се   bouquet

Последна редакция: ср, 24 яну 2007, 12:14 от Lioness

# 166
  • В средата на времето
Абе Гале, права си..обаче как точно да стане това предпазване? По логиката не трябва да контактуваш с никой през бременността, защото не можеш никога да си сигурна че при контактите си няма да се заразиш..ето и ти казваш , че някои болести нямат явни симптоми..Какво ни остава?..Pазбира се, че за всяка бъдеща майка приоритета е да опази нероденото си още дете..ама това опазване не го виждам как да стане в действителност, освен ако не се изолираш някъде 9 месеца.. newsm78..
Това тук не е ли малко пресилено? Thinking
Не се доверявайте на приказки от рода" Ма мойто детенце и аз сме здрави!", предвид инкубациония период, който е безсимптомен или каквото и да било...Има хора всякакви - едни, които няма да знаят за заплахата, на други няма да им пука за вас, а трети ще ви лъжат в очите, че всичко е наред, а всъщност ще се хвалят пред други, колко са щастливи, че умишлено неваксинираните ми деца са били в контакт с шарки..

# 167
Изида, и аз мисля като теб.

Иначе аз съм противник на ваксините и най-вече на това - нямам никакво право на избор! Нямам права! Бият ги на детето ми по принуда, по задължение!
Аз пък не пожелавам на никого да му се случи ужасът, който причиняват ваксините и милионите умишлено укрити случаи, само преди няколко седмици убиха бебе с противохепатитната ваксина. 99% от хората не са чели и видяли другата страна на ваксините и затова толкова им вярват.
Намам нищо против всеки да се ваксинира с каквото и както си иска, но аз да имам право да откажа - а нямам такова право. Нямам право дори да реша да ги отложа с 2 години, за да увредят по-малко детето ми, както беше  в Япония, където след като ги отложиха за след 2-годишна възраст, детската смъртност намаля лавинообразно моментално...
Даже не уважиха правото ми да знам в родилния дом с какво и кога са ваксинирали детето ми - то не е мое, а на държавата, тя решава вместо мен.  #Cussing out

А каво ще кажете за факта, че известен период след ваксинацията, ваксинирания е заразоносител на въпросната болест? И никой лекар не предупреждава за това? При първите ваксини - полиомиелит и ДТК на нашите бебета бяхме на гости при друго - неваксинирано бебе, от къде да знаем, че е можело да го заразим с детски паралич, с който можело да заразяваме неваксинирани цял месец?!

# 168
Привет дружина  Wink !
Малко ми е тегаво с тая рубеолна треска, но истината е, че никога няма да забравя януари 2005, когато аз - прясно бременна разбрах, че в градината на Ирен има случаи на шарка. Оказа се варицела, но докато не обявиха карантина и не казаха вида цял ден бях на тръни. Аз и до ден днешен не съм боледувала. Тогава доста се притесних, тя си я преболедува, обаче като цяло ситуацията е кошмар. Джипката ми тогава беше категорична, че в случай на рубеола бременността се прекъсва  Sad . Слава Богу сред нас няма такива неприятни премеждия.  Praynig
За ваксините мога да се включа с мнение, че са необходимо зло. Толкова хора са измирали от какви ли не болести допреди 1-2 века...като се замисля ваксините доста са овладели положението. Та така - по тая тема има много и противоречиви поводи за размисъл /създадените в лабораторни условия вируси например и т.н./, но не ми се навлиза в подробности. Имаме всички задължителни ваксини, но нищо повече.
Колкото до по-по-най  Grinning - беше много забавно, въпреки че аз съм против подобни "състезателни" изяви. Излъчваха го точно преди бъдни вечер - на 23 декември, а записа беше 1 седмица по-рано. Ако ви е интересно мога да споделя разни впечатления, но като цяло според мен не е добре измислена организацията...Важното е, че с Ирен доста се позабавлявахме  Grinning.
Между другото да попитам - има ли още дечурлига, които спят по 2 пъти на ден Thinking? Дани с тоя режим ме скапва. Спи от 10.30 до 12 и после от 3.30 до 5. Пробвах да го слагам по веднъж, но страшно се изнервяше и не спеше спокойно.
Поздрави от нас!

# 169
  • welcome to the Jungle
Яна, много съм чела "за и против" ваксините. Има доста хубави теми в този форум, снощи и хубаво филмче гледахме по тази тема - http://store1.data.bg/vanyoodata/mov/HTBA.Sovershenno.sekretno.V … ktsina.Straxa.avi и субтитри http://www.kolibka.com/bg_sub/HTBA.Sovershenno.sekretno.Vaktsina.Straxa.srt.
Истината къде е? Вероятно се питат много хора, но мисля (с тези думи показвам, че си изразявам своя личен възглед по въпроса), че специалистите са по-наясно от нас четящите. Съгласи се, че с четене на материали, без задълбочено да познаваш проблемите на болестите, така както лекарите го умеят, не можеш да имаш меродавно мнение. Всъщност, мнението ще е само на база на твоите познания, които пък ще са на база някакъв прочетен материал. естествено, не пренебрегвам, че ти самата можеш да имаш и много по-сериозни познания, защото съм сигурна, че много си чела, но ... тук идва въпроса къде живеем?
Живеем в обществото на нашето време, в рамките на нашата страна и т.н. Това общество си има своите норми, закони, права, задължения  и т.н. Човек, като градивна частица на обществото е длъжен да се съобрази с тези особености на "ограничения". Идеята на реда и правилата, които трябва да спазваме са прости - да живеем в хармония със себе си и да не пречим и вредим на останалите. Факт е, че има и хубави и лоши страни на правилата в обществото, но пък всеки от нас е свободен да намери най-доброто място за живеене за себе си... и елементарно - да живее в хармония със себе си и да не пречи на останалите.
Твое право е да не ваксинираш детето си до толкова, че това е твоето дете и би трябвало твоя избор да е най-важния. Правото на държавата е да наложи други правила, т.е. да помисли за обществото като цяло, а не за единиците имащи против и да наложи задължително ваксиниране. В този ред на мисли - сигурна съм, че и всеки затворник в Централния затвор ще намери обяснение защо е извършил дадено престъпление и е прекрачил Закона, нанасяйки вреда другиго, но правилата в Държавата са го пратили там, където е подходящо да бъде - изолиран, за да не носи и други вреди.
Идеята е предотвратяване на епидемии, които ще поразят хиляди, а не единици. Надявам се, чела си достатъчно за туберколозата и за това колко хора са измрели преди да бъде намерено адекватно противодействие и колко са случаите на умрели от ваксина... Общо взето това е идеята на "задължителните"ваксини.  Ти споменаваш за "милиони" скрити случаи на смърт или увреждания от ваксини. Е, тук трябва да поспорим, защото аз съм убедена, че става дума за единици % , а не милиони грешки. Да, вярно е, че зя някои тези единици са просто статистика, а за увредените са си 100% неуспеваемост на ваксината, но ... дали намираш нещо по-различно в природата? Навсякъде има малък % риск, смъртност, аномалия. А това не зависи от едни ваксини, а от ПРИРОДАТА, там където човек е безсилен.
Смъртността на бебетата в България е сериозно завишена благодарение на ромското население и по-конкретно лошите условия на живот и неваксинирането им... Детската смъртност в развитите страни е значително по-малка благодарение на добрата профилактика на бременността, раждането и правилното отглеждане на детето.

Можем още много да си говорим на тази тема. Всяка една от страните ще има своите доводи "за и против" ваксините. Но в крайна сметка само ще си чешем езиците, при положение, че правилата и нормите в РБългария са точни, ясни и отнасящи се до всички ни.

Изида, за пресиленото, не мисля. Аз само споделям своето мнение и горчивия опит, който натрупах през миналата седмица.
Пазенето през бременността е много важно. Идеята за "затваряне" е реализирана именно в Япония. Там има изолирани местенца, които са като "пансиони" за бременни. Там жените изкарват цялата си бременност, заобиколени от чиста природа, отлична храна, предложен им е подходящ набор от приятни и незатормозяващи занимания и далеч от семейството, града, болестите ...Та, хората са го измислили отдавна  Hug.

# 170
  • София
Всъщност, укриването на случаи на смъртност вследствие на ваксина е доста по-страшно (ако съществува). Защото както казва Галя случаите едва ли са милиони, и колкото и трагично да е, факт е че ваксините, както и антибиотиците са спасили хиляди, да не каза милиони хора от смърт, или от болести (преди малко четох точно за полиото). Това, че някой крие, не прави ваксините по-малко ефективни. Да, има и трагични случаи (да не дава Господ никому), но съм сигурна, че са в пъти по-малко от умиралите преди години от същите тези болести.

Гале, радвам се, че всичко при теб е наред и дано да нямаш повече негативни емоции!

Последна редакция: ср, 24 яну 2007, 22:14 от Lana

# 171
  • В средата на времето
А как обясняваме факта, че в другите страни ваксините са препоръчителни, но не са задължителни? Нима там по-малко ги е грижа за здравето на обществото? Гледах хубав филм - "Ваксините - скритата истина"..не всичко , дадено там приех за чиста монета, но и много факти ми дадоха повод за размисъл...Аз просто не съм убедена,че ваксините действат! След като можеш да се разболееш от шарка, дори когато си ваксиниран, за каква сигурност говорим, ей този въпрос си задавам аз...
Flea, аз забравих да ти кажа, че гледах Ирен в По По Най Simple Smile)..Представи се много добре  Grinning

Последна редакция: ср, 24 яну 2007, 14:59 от Izida

# 172
Едра шарка (вариола).

Никой не знае къде и кога за пръв път се е появила едрата шарка. При домашните животни има подобни заболявания и е възможно още" преди хилядолетия човек да е „прихванал" от тях, когато е започнал да ги отглежда и опитомява. Предполага се, че болестта е била позната на древните китайци и индийци, въпреки че първите писмени , сведения за нея ни дава персийският лекар Разес, живял в Багдад през Х в. от н.е. Болестта е била известна в древна Гърция и Рим, но може би не е била смятана за сериозна заплаха за здравето и затова тези култури не са имали специфична дума за обозначаването й, която да е отразена в медицинските трактати от това време.

За развитието на болестта допринася вирусът на вари­ола. Както и другите заболявания с вирусна етиология едрата шарка също не е лечима със средствата на алопатичната медицина, а се оставя на собствения си ход, като само се назначават симптоматични медика­менти. Болните се изолират, за да не се разпространява заразата. До XVII в. в Европа вече са знаели, че прека­раното заболяване дава траен имунитет.

През 1905 г. във Филипините е отбелязана 10% смъртност при болните от едра шарка. След масова имунизационна програма заболяванията приемат епидемичен размер, убивайки почти 25% от ваксинираното население! Въпреки това правителството продължава усърдно да имунизира. През 1918 г., когато е най-тежката епидемия от едра шарка, там смъртността достига до 54%, като 95% от заболелите са били ваксинирани. Най-малко пострадали жителите на остров Минданао, където е имало и най-малко ваксинирани и смъртността е била само 11%.

Тези факти показват ясно, че имунизацията срещу едра шарка може да бъде изключително опасна! Всич­ки нецензурирани доклади на лекари потвърждават, че случаите на заболяване са до 90% сред ваксинирани и реваксинирани и че смъртността след проведените иму­низации превишавала многократно броят на смъртните случаи от самото заболяване.

Според публикация от 1980 г. в „Мютейшън рисърч" при реваксинирани   деца   се   установяват хромозомни аберации (промени) в белите кръвни клетки. Това показва, че ваксината за едра шарка има мутаге­нен  ефект  върху  човешките хромозоми. Едва ли знаете, че първото момче, ваксинирано и реваксинирано от д-р Дженер 20 пъти, умира на 20-годишна възраст. Синът на Дженер, също ваксинирай и реваксинирай ня­колко пъти, умира на 21 г. И двамата починали от тубер­кулоза - заболяване, което се развива при силно отслабе­на имунна защита.

Последната епидемия в САЩ от вариола е била през 1947 г. в Ню Йорк. Според СЗО едрата шарка вече не съществува като заболяване - последният известен случай е бил в Сомалия в края на 70-те години. Децата повече не се ваксинират - от една страна се смята, че вероятно­стта от ново естествено появяване на едрата шарка е много малка, а от друга - не може да бъде пренебрегната възможността от усложнения от ваксината.

На 26.10.1979 г. СЗО официално декларира, че едрата шарка е изтрита от лицето на Земята.

Всички ваксини съдържат различни вещества, които са вредни за здравето и представляват най-малкото алергени за човешкия организъм: следи от антибиотици, алуминиеви соли, тиомерзал (живачно производно), формалдехид (виж при „Аспартам") и др. Според информаци­онния център на Австралия няма приемливо каквото и да било безопасно количество формалдехид, което може да се инжектира в човешкия организъм.

Друг факт, за който може би огромната част от хора не подозират, е възможността при производството им ваксините да бъдат замърсени с вируси или части от генома им. Вирусите са агенти, чрез които може да се осъществява прехвърляне на генетична информация от един гостоприемник на друг. Те съдържат чист генетичен материал - РНК (или ДНК), който може да е на самия вирус или вече да е „замърсен" с РНК или ДНК от друг вирус или организъм. При навлизането си в човешките клетки част от този чужд генен материал може да бъде внедрен в човешкия геном!

През 50-те години д-р Барбара Клинтък, специалист по генетика, описва поведението на „скачащите гени", нари­чани още ретротранспозони. Те представляват подвижни генни частици, които преминават от един организъм в друг. Всъщност това са нормално съществуващи гени, кои­то се установяват при различни животни - крави, плъхове, маймуни птици и др. След масовите имунизационни кампании срещу полиомиелит през 50-те и 60-те, таки­ва „скачащи гени" са установени и в хората в начало­то на 80-те. Тяхна ключова характеристика е, че могат лесно да се рекомбинират с ДНК фрагменти от вируси, хора и животни и да образуват нови хибридни ДНК-молекули, наричани „химери".

През 60-те американският учен д-р Джошуа Ледерберг от Станфордския медицински университет заявява, че вирусите са генетични послания, които могат да пре­програмират човешките клетки! Той съвсем категорично заявява, че „ние вече практикуваме биоинженерство в огромен мащаб чрез използването на живи ваксини при масовите имунизационни кампании". Ваксините се получават чрез заразяване със съответния вирус на клетъ­чни култури от маймунски, кучешки или говежди бъбреци, пилешки ембриони, човешки абортирани фетуси и др., които са богати на чужди за човешкия организъм протеини ДНК. Въведени в тялото, съответните вируси и ДНК-елементи от различните видове животни навлизат в клетките като мо­гат да доведат до генна мутация с непредвидими послед­ствия или да останат дълго време в латенто състояние При промяна във вътрешните условия на организма в резултат на стрес или заболяване могат да допринесат за развитието на автоимунен процес. Какво естестве­но и здравословно има във вкарването на подобни адски коктейли в кръвта на човек, още повече на едно бебе?!

В края на 50-те години в САЩ десетки милиони амери­канци са били ваксинирани с полиомиелитна ваксина, заразена с вируса SV-40, известен с това, че причинява определен вид рак в мозъка на африкански зелени майму­ни. А днес се знае, че той може да доведе и до имунен дефицит, вродени малформации и дори левкемия при мал­ки деца. Но за обществото тези данни са били тайна години наред. (Някои учени и лекари свързват появата на HIV-вируса и СПИН именно с този вирус.) Според д-р В. Дъглас "Като се остави настрана реално съществувалата възможност ваксините да са замърсени с животински ви­руси, които могат по-късно да предизвикат заболявания като мултиплена склероза, рак, левкемия, болест на Кройцфелд-Якоб и др., ние би трябвало да вземем предвид факта дали изобщо те имат ефекта, за който са предвиде­ни". Тестове, чрез които да  се установяват вирусни замърсявания на ваксините, са въведени чак в средата на 80-те, но и те не са успокоително надеждни.

Според проучвания в САЩ през 1973 г. честотата на тумори в мозъка при деца родени от майки, имунизирани с полиомиелитна ваксина, е била  13 пъти по-висока, отколкото от неваксинирани, а през 1980 г. вирусът SV-40, за който вече стана дума, е открит в около 25% от мозъчните тумори при хора.

Рубеола.

Много леко протичащо заболяване при децата, което дори може да не бъде разпознато. За него няма специ­фично алопатично лечение и също като дребната шарка и заушката се оставя да премине естествения си ход. Преболедувалите придобиват траен имунитет. Но проблемът е, че ако жената е бременна и се зарази в първия триместър, бебето може да се роди с различни уврежда­ния. Това може да стане най-лесно у имунизирани като малки момичета жени и при непреболедували, при които липсва изграден естествен имунитет. Д-р Стефан Шон-баум и колеги в публикация през 1975 г. в JAMA според свое изследване правят извода, че бременните жени се заразяват с рубеолния вирус изключително от други възра­стни хора, а не от деца.

Според проучвания поне 25% от „имунизираните" не показват имунитет 5 години след ваксинирането. По вре­ме на различните епидемии от рубеола в САЩ през пос­ледните 15 г. 801 от заболелите са били имунизирани.

Странични реакции след слагането на ваксината, която жива, включват болки по ставите и артрит (12 до 20% при жени) диабет, полиневрит (болки, изтръпване и дори пара­лиза на периферните нерви). Според доклад още от 1970 г. се установява, че при 26% от децата, на които е била направена ваксина срещу рубеола в национална експе­риментална програма, са се появили артритни болки по ставите. Вирусът може да остане в организма с годи­ни след имунизацията и да създава по този начин различ­ни проблеми и възможност за развитие на автоимунни заболявания.

Друг проблем, който се забелязва след въвеждането на масовите имунизации, е, че болестта също както морбили и паротит е започнала да се проявява по-често при възрастни хора. Например за периода 1966-1968 г. 23% от случаите на рубеола са били у лица над 15 г. Двадесет години по-късно този процент е вече 48.

Информация има доста. При това, публикувана от лекари. Всеки може да намери своята гледна точка. Въпрос на светоусещане..., на душевност... на разбирания.
Лана, за съжаление наистина прикритите случаи са много. Когато аз съм се раждала тъкмо са въвеждали ваксината против Морбили. Майка ми, понеже е в тези среди е знаела за няколко случая на менингит и енцефалит точно от тази ваксина. Забранила е да ми слагат на мен. Е, аз нямам. Карала съм всички шарки, без Морбили. Контактувам с хора нормално Wink

# 173
По темата - мисля, че само четейки не бива да си вадим пребързани изводи и заключения , не само за ваксините но и за всичко останало. Все пак има хора които доста труд са положили, учили и работили и на които бихме могли да се доверим по даден въпрос. Относно ваксините - винаги се консултирам за това кое е най-доброто и определено мисля да продължавам да слагам такива на детето ми, ако трябва и на мен си.
Всеки има право на преценка и избор.

Изида, за пресиленото, не мисля. Аз само споделям своето мнение и горчивия опит, който натрупах през миналата седмица.
Пазенето през бременността е много важно. Идеята за "затваряне" е реализирана именно в Япония. Там има изолирани местенца, които са като "пансиони" за бременни. Там жените изкарват цялата си бременност, заобиколени от чиста природа, отлична храна, предложен им е подходящ набор от приятни и незатормозяващи занимания и далеч от семейството, града, болестите ...Та, хората са го измислили отдавна  Hug.

Съгласна сам, а и отново се въртим около безотговорността...
Иначе и аз искам в Япония  Simple Smile

# 174
  • В средата на времето
Само да доуточня какво имам предвид под пресилено - както Галето го е написала излиза, че всички са обвинени в някаква умишлена немарливост..Хипотетичен пример - Кристиян ходи на ясла, в групата му дете с шарка в инкубационен период, Кристиян се заразява (нищо че имаме 3-на ваксина)..10-20 дни онова нещо вътре си вирее..аз не знам..детето също..През това време се срещаме с хора, общуваме. Ако някой ме пита - казвам да..здрави сме.., но след това хоп - избива шарката..В такъв случай има ли виновен и кой е той?
Гале не се заяждам  Hug..мога да предположа само колко нерви ти е коствало чакането на резултатите и всичките притеснения, които е трябвало да изтърпиш..но просто колкото и да се стараем, не всичко може да предвидим и следователно да вземем мерки..ей това ми е мисълта..

# 175
Ей затова все пак аз харесвам сериала Туин Пиикс  smile3506 ......ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ... ТАМ

# 176
..Има хора всякакви - едни, които няма да знаят за заплахата, на други няма да им пука за вас, а трети ще ви лъжат в очите, че всичко е наред, а всъщност ще се хвалят пред други, колко са щастливи, че умишлено неваксинираните ми деца са били в контакт с шарки..[/b]

Ей това е проблема!Безотговорно !!!
Имунизационния календар на всяка страна е задължителен за всички нейни граждани! И не защото на някого просто ей така му е скимнало, а защото в държавата му има такива болести и се е доказало, че имунизациите повече ще помогнат, отколкото да навредят.  Като отидеш в някои от африканските държави  не можеш да преминеш границата без определени имунизации. Горките репресирани туристи!  Фактът, че неимунизираните не боледуват толкова често, колкото това се е случвало преди въвеждането на ваксините се дължи не на липса на съответната болест, а на факта, че всички останали са имунизирани. Да, не при всички имунизациите имат желания ефект, но при почти всички  - има!  Това са правилата на Държавата и който се чувства ограничен - да си намери държава, в която да не го ограничават!

# 177
  • В средата на времето
Nani, защо имам чувстото че се държиш като персонално засегната  newsm78 Аз пък мисля, че никой не трябва да ограничава правото ми на избор..а в България точно това е направено..а и къде да се денем несъгласните с поголовното имунизиране с и без причина..Simple Smile..първо казваш "Имунизационния календар на всяка страна е задължителен за всички нейни граждани!"..а после "Това са правилата на Държавата и който се чувства ограничен - да си намери държава, в която да не го ограничават!"..просто няма къде другаде да отидем  Grinning Wink

# 178
Абе хора, защо не поемете дълбоко въздух и не поуспокоите малко топката.... откакто бременяхме заедно и после всички емоции къде приятни , къде не толкова винаги сме проявявали уважение към  мнението на останалите. Едни захранвахме рано, други късно, помагали сме си със съвети и т.н. За мен е бил важен споделения опит, но винаги сама съм вземала решения по всички въпроси.
Та независимо каква е ситуацията, мисля че не е лошо да запазим добрия тон.
Поздрави на всички   bouquet

# 179
В европейските държави имунизациите не са задължителни, а препоръчителни, освен в България и се надявам съвсем скоро това да се промени.

От какво не мога да разбера се страхуват толкова имунизираните - нали са предпазени, нали ваксините не позволяват да се разболеят, нали са толкова хубави и ефикасни, какъв им е проблема?! Thinking

Да се вкарват в тялото ми насилствено вируси, геноми, химии и отрови при изричното ми нежелание, за мен е нарушаване на човешките ми права.

Галя, Диан беше имунизиран за Рубеола на 1г. и 3 м. Интересно кога беше ваксиниран Оги за Рубеола и в коя седмица беше бременна ти? Някой лекар обясни ли ти че след ваксинацията му някакъв период от време е заразоносител?

Последна редакция: ср, 24 яну 2007, 20:40 от AQ

Общи условия

Активация на акаунт