АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 630
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Криси, сякаш те извиках мислено 😘 На няколко пъти си ми препоръчвала сериали, които ми допадат и стигам до края. Историческия няма да е, но за другия се замислям.
Иначе приемам подсказки и от 2в1 и всеки друг, де.😀

Бел, страхотна е тортата, наистина ли не си помагала за направата ѝ😘

Твърде вероятно е да съм преувеличила за онова, което споделих снощи... Рори, сигурна ли си, че искаш да разказвам и показвам? Ок, накратко -
Скрит текст:
Всъщност не беше истинска сватба, поне не такава каквато си я представихте. Преди около месец и половина ни съобщиха, че ще сключат брак. Решението си е тяхно, подкрепихме ги и им се зарадвахме.
Рори, питаш ме за малката - чула е, че мама и тате ще се женят и нейната реакция беше "ами аз" 😆 Някак ѝ обяснихме, че и тя ще бъде с тях, ще продължат да живеят заедно, нищо не се променя.  И оттам като започна да ни кани всеки поотделно, ако аз не отида и тя нямало... Вълнения големи, за нея времето минава бавно като чака нещо. Чакаше нещо, но не ѝ беше ясно точно какво. 😂Светът през детските очи е толкова различен ❤️

Големият ден дойде - 26.05. Лудетини са, избрали са подписването да е на същата дата когато е и рождения ден на младоженеца. Уж не съм суеверна, а ме достраша, че съвпада с 40-тия му РД 🙄 Дано да е за добро, наистина...
Украса, булчинска рокля и т.н. нямаше. Само официални тоалети, брачни халки, шампанско, сватбен марш, обичащи се младоженци и развълнувани гости.

След официалната част по подписването бяхме на ресторант.

Падна голям смях като от персонала направиха комплимент на "абитуриента". 🤣  Вярно, че и млади хора имаше, но всичките сме попреминали възрастта за завършване 🤣

Зарадвахме булката с красиви букети, половината от които останаха при мен. Истината е, че тя не обича цветята чак толкова. С половин уста казвам "ама моля те, как ще ги оставяш", пък вътрешно ще се пръсна от кеф 🤣 Подариха ѝ бяла хризантема, уж опакована като букет, а се оказа за засаждане. Party

На другия ден (в събота) купона продължи, вече с повече хора.

Тортата

А вчера ги посетиха тези от поканените, които не са успяли навреме. 🤪 И така...
С малката останахме за кратко насаме и питаше за целувката на мама и тате,  отговора не я задоволи сякаш и като ми я доведат очаквам да зададе още някой въпрос 😝

По някое време може да забърша, че в големи подробности изпадам, дано не ви е досадно...

Ден като ден, но необикновен ❤️

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 19:13 от Margarita N.

# 241
Марги, на мен ми беше много интересен разказа. Специален ден, по-точно два, че даже три специални дни. Месец май е чудесен за сватба. И шаферката на мама и татко е чудесна.

# 242
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Марги Hug, и на мен разказът ти ми дойде много добре със сутрешното кафе. Grinning
Да им върви заедно, ако не по мед и масло, то поне по вода Laughing.

И моята сватба беше май месец, а на голямата щерка на 30 април, което си е почти май. Joy

Колко остава още до края на ТГ по Лейдито? Някак все успявам да изпусна големи части от сериите, а не намирам време да гледам в нета. Някой ден може би ще го изгледам наново на спокойствие целия. Сега съм в режим почна, гледам и ММ се прибере и трябва да прекъсна, да се местя на другия тв, а си местя и чинийките ... и пропусна половината епизод.

# 243
Другия понеделник е последната серия на ТГ т. е. с днешната още 5 серии, които реално са и най-интересните и спокойно можеш да ги гледаш независимо от пропуските при гледането на предишните

# 244
  • Варненска клюкарка
Марги, посмях се за абитуриента и каква си ти хитруша, подаряваш хризантеми за засаждане Joy Много е хубаво че са се оженили. Това освен любов, си е уважение и доверие към партньора, не е вярно че подписа нямал значение за любовта. И малката душичка "ами аз?" Heart
За другото, моя съвсем сам си направи тортата, ама това след 3-4 опита с желатин, най-после остана върху тортата, а не да напълни хладиника както стана миналата година Joy Тази година за всеки случай е в два подноса, не че ако беше рухнала много щяха да помогнат Joy Ако намеря първата му от преди 4 години един шоколадов чийзкейк ще я покажа и нея, стана кяато от сладкарница, а не беше пипвал миксер.

На мен любими от ТГ са ми от 10 до 14 и нататък също де, но тя Профа първия път  миналия октомври го гледа горе-долу като моя първи път (беше ми втория К-сериал и бях написала тогава впечаления в едно кратко резюме, без подробности и имена, на главния не го помнех, само Оска, че ми звучеше някак по близко/нормално  до нас, а на ГГероиня така и не разбрах как е всъщност) Тогава беше казала че май ще го повтаря че някои неща не са и ясни, като гледам сега и втория и опит е като моя втори опит - къде гледала, къде изпуснала  Joy Ама третия мен така ме хвана,че сериала вече ми е най-високо в личната ми класация от 17 или 18 заглавия, сега не ми се броят изгледаните.... Тези цифри може да не са много, но са ми личен рекорд - за 10 години отатък загледах само още два- Черната роза и Жена, но не ги изгледах до края, само 3 турски имам изгледани от-до - Забранения плод, Мелодията на сърцето и АФК  ( но те са наистина с качествени истории, с разписани предварително сценарии, по книги, Женат пък е римейк на японски сериал, нищо бщо със сегашните еднодневки, които падат от екран на трета серия) Тука за няколко месеца не мога да се позная колко истории видях и харесах....Heart
Проф, така е за ДВД. Възползват се от потенциала до последно, щом нещо може да донесе пари. Една четена книга може да претърпи няколко издания, но със сериалите, които не пускат в ЮТ варианта е това. Гледам че първо е минал и през международния канал СБС  уърлд и следващата кракча е издаване на ДВД.... Подозирам пък че при продажбата на АС има условие дали ще се качва на платформа или е дирекно за ТВ и че цената така е  доста по-различна. Знаем какви луди пари са платили китайците да го пуснат на платформа и то за няколко месеца, но тогава е бил още топъл.... Вече е сравнително стар- 7 годишен, но може би все още го продават отделно когато е за платформа и когато е за ТВ, или на нашите не им се долаща, предвид годините му едва ли ще е толкова много за правата за платформа.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 11:39 от Беллора

# 245
Аз нямам любими серии и моменти от ТГ, защото не ме грабна като вас, но като съдържание най-интересни са ми сериите от 15 до 20. Иначе и 5мата актьори ми харесват (Суки е 5ия). Има нещо много приятно в присъствието му на екран в ТГ, макар и за кратко във всяка от сериите. Два свята например ми беше много по-интересен от ТГ, но там Суки ми харесваше само с Хьо Джу, а тук ми харесва сам за себе си в тази му роля, а и като външност е по-хубав отколкото в Два свята. Като външност и актьорско изпълнение харесвам и двете актриси, но като героиня някак по-интересна ми е Сол. Като герой най-интересен ми е Джу Уон, като според мен Хьон Бин е и най-изразителен в актьорската игра. Бих го гледала и в друг сериал. Може би ще го наредя до Пако в личната ми класация на актьорите.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 20:19 от Рори72

# 246
  • Варненска клюкарка
Аз бих погледнала нещо от същите сценаристи, пробвах да намеря нещо по едно име, но ми излязоха съвсем други неща.. Браво за страхотните диалози които са създали - не сварвам на темпото им, тъкмо запомня някой бисер и хоп идва нов. Тази вечер и Оска ги къдреше - отиде да види Съл в спортния салон докато се разтягаше с пилатес, беше и написал че била най-красивата там, а след нея бил той Joy ГГ изобщо няма да го започвам, чаршафи не ми се пишат в този час, но и майка му не бяха пропуснали с бисерите - скара се на сестра си що крадяла чужда снаха  😆
Аз обичам истории показващи от кухнята на шоубизнеса в ЮК, а тука това е доволно много - то не са актриси, айдъли, агенти, режисьори, кастинги, заснемане на сериали, реклами, видеоклипове, каскади, концерти, репетиции на танцови хореографиии, медии, прикриване и замазване на резили...сигурно ще забравя нещо... Така загледах Моя любим от звездите, макар че тази част там беше много по-постно представена, после забелязах Ушко Heart Направих и една аналогия с Наследниците, някои неща по отношение на наложените бракове по интерес в двата сериала много си приличат, заради което приемам че това е практика в средите на големия бизнес🤪
Пако съм го гледала в 3 сериала и ми е харесал само в Секретарката, като парадокса е че самия сериал не ми допадна. Но съм упорита и съм го набелязала с кака +14 Joy За Пако и Хьон Бин бях писала че ми излязоха в една класация в Шортс за финансово състояние на актьори, бяха един до друг - Пако с 21 млн. долара, ХБ с 22, МинХо 26 имаше много имена в частта с 20+ колко е вярно не знам. Излизат ми двамата един до друг и в друга класация на ЮТ - мастер кисер и бла бла, във всичките 3 части на класацията присъстват с  колежки,  в едната ХБ е с 2 а Пако даже с 3 явно много им се получават романтиките 🤪😘  Не съм сигурна, май едната част я бях донесла....

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 23:00 от Беллора

# 247
При мен горе-долу нещата са същите, Бел - през последните месеци изгледах толкова корейски сериали колкото са ми турските за приблизително десет години.
Скрит текст:
Като не броя тези, които съм засичала случайно или са ми вървяли за фон, след АФК харесах Черна роза и Почукай на вратата ми и тях съм изгледала целите или почти. На Вратата са посветени най-голяма част от коментарите ми и заедно с АФК са ми извън всякакви класации, 😂как да ги определя, някак специални са ми, пък хем сценариите от един момент нататък бая издишат, любимия кон неведнъж разхождам и пак... 😂 На единия последните 5 епизода ги изгледах  с половин година закъснение и все пак за да я затворя тази страница изпитвах нужда да го направя.
Вкусът ми не се е променил особено с годините, просто много зависи от моментното ми състояние и дали съм готова да отделя от времето си за нещо конкретно. Сега поглеждам назад към споменатите заглавия, изумявам се, че съм била толкова търпелива, за да отсея хубавите моменти сред дразнещите, комедията от пародията, все така си мисля, че двойките са страхотни, но не съм сигурна, че ако сега ги започвах щях да ги изтрая... В турските сериали лошото е, че се знае откъде тръгват, но не и накъде отиват - в борбата за задържане на екран вкарват нови персонажи, изменят се характери на героите, снимат докато рейтинга го позволява и разводняват историята дотолкова, че да не се трае... Онлайн гледането си е едно отделно изживяване, но веднъж май ми стига 😅
Бях започнала да казвам, че вкусът ми не се е променил чак толкова - несъзнателно явно си подбирам такива сериалчета, в които някои от сцените са с продължение. ❤️
За АФК съм споменавала по кои моменти се топя - снежното предложение на фона на изкуствен сняг и после снежната сватба (Нямам пръстен, но снегът този път е истински, ти си истинска). "С мен ли си" - веднъж изречено от него, накрая пък от нея (онова по средата докато бягаха заедно за удобство го пропускам) и т.н.
В ТГ долавям същото - някои моменти са с продължение, в други ролите са разменени❤️ Какво да кажа за него, и той ми е извън всякакви класации вече. Осъзнавам, че в последните седмици почти във всяко мое мнение има по нещо за него.😁 Гледах със субки, донякъде в нета с дублаж, ако се прибера навреме пускам и тв, все не ми стига. Искам да се спра, за да не ми втръсне и след време да го подминавам, но още не съм приключила 😆  Снощи хванах малко когато при поредната размяна на телата главните лежаха в леглото и той докато гледаше собственото си лице отбеляза колко добре изглежда и странно как хората говорят с него без да се захласват 🤣
Бисер след бисер наистина... То едно ли е да го отбележим...

Бел, хризантемата друг я подари, но е истина, че се озова при мен 😂
Слагам ви малко кадри от Тайната градина
Скрит текст:

И моля Ив, 2в1, Криси и Анджи да ни извинят за отклоненията ни през последните дни.
Тези които не съм споменала се знаем от цяла вечност и споделяме, но и останалите не се чувствайте чужди.😘

# 248
  • Варненска клюкарка
Марги, страхотна тайна градина имаш, може скоро и аз да снимам моята, наскоро допълних колекцията от предния път и те сега нацъфтяха....Heart
За онова в едноименното заглавие как ГГ се възхити на собствената си хубост, в някоя от сериите се порадва по подобен начин на  широките си рамене и пак се сетих за Зиза Joy

Рори, на мен пък Суки ми харесва сам за себе си в Паралелни светове, особено като му обърнат назад косата, но не си паднах по историята, за моя вкус има твърде много фентъзи и пълнежи, както и и повторения, последното ме объркваше кога в кой свят са. В  ролята му в ТГ ми е твърде женствен а и сричащ в началото, но може би да е било търсен ефект, предвид че героя му беше от другия бряг. Харесват ми тези корейски момчета че не се правят на ощипани моми, когато трябва да играят в такава роля. ГГ и Оска имаха сцена в която залепиха устни върху устни а зад кадър актьорите стояха така залепени в статична поза около 20- 30  секунди, докато заснемат близкия план, после се посмяха заедно с екипа около тях  и това беше всичко, нямаше драми Joy  А каква сцена видяхме някои от тук присъстващите с извънземния в един игрален филм, много натуралистична....  Joy Крис предупреди Марги да не гледа, ама като познавам любопитството на Марга,  сърце не ми дава да я питам въздържа ли се от разцъкване тогва Joy
Но да си довърша мисълта - за петия човек в историята смятам режисьора по бойните сцени и шеф на спортната зала, на шестото място е приятелката на ГГероиня, а Суки може би дели седмото място със секретарчето на ГГ. Абе всеки си е на точното място.
Щом и сина ми успя да се посмее тук там, предвид възрастта му, която предполага най-вече да отразява моментите с рязмяната, но миналата седмица прихна когато Оска се черпеше в някакво заведение с Ла Им и пристигна бясна бившата му дето го плашеше с голите му снимки. Казаха си 2-3 думи и той я пита гладна ли си? Седни на масата до нас Joy

Да видим дали тази седмица ще пуснат реклама за новия К-сериал...

Марги, турските за фон които са ми вървяли въобще не ги вкарвам в сметката, щото и почти нищо не съм видяла от тях....
Скрит текст:
Всъщност към трите изброени заглавия които съм изгледала от-до добавям и Пепел от рози/ Каква е вината на Фамагюл. Това е най-продавания турски сериал също и с най продавани права за римейк  на запад. по тази история правиха сериали немци, испанци, италианци, португалци, чехи, французи, та е нормално такава силна история да ме хване и мен.  Помня че една вечер говоря по телефона с класната на сина ми, беше малък, ама разговора се проточи, наслушах се и за котката и , неудобно ми е да я прекъсна и се чудя как да се откача, жената е сладкодумна, пък и аз Joy в един момент тя ми казва  много набързо и неочаквано по средата на думата хайде че ми започва Пепел от рози, та определено имаше история там, но при никой от изброените които правиха римейци  не станаха нещата,  само испанците правиха втори сезон.... Иначе да, много пълнеж, но в по-старите нещата са поносими, сегашните не мога да ги изтрая и 5 минути, а от 9 месеца като ги чуя сменям канала и без да дочакам да видя нещо....Joy АФК го пазя засега, както и варианта със субтитрите, че там много от нашите момичета превеждаха и го редяха, всяка седмица някой пускаше серия и ми е свидно да го затрия...

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 18:13 от Беллора

# 249
И моля Ив, 2в1, Криси и Анджи да ни извинят за отклоненията ни през последните дни.
Тези които не съм споменала се знаем от цяла вечност и споделяме, но и останалите не се чувствайте чужди.😘

Nikакъв проблем не е, за мен е ок. Все някога ще се уцелим да гледаме едно и също и ще го разкритикуваме Grinning
Скрит текст:
От турските успях да си харесам "Кузгун", "Мистър грешен" и птичката също ме забавляваха. Даже избутах кварталът повече от уважение към оригиналният сериал. И в ОС мисля, че последният сезон беше абсолютно ненужен, да ги бяха занулили и двамата в катастрофата и да приключат. Музиката от там обаче си ми е една от любимите останали.
https://youtu.be/oJUGp2cCuu8
даже си играх да я събера, но ентусиазмът ми е стигнал само до 1сезон Joy някой ден ....... ще продължа, може би
https://www.youtube.com/playlist?list=PL-I7wV6Kfb0zl9bb4texPaTVkoouh8HNN
АФК го имам качен във ВК, ако някой иска ще му дам достъп. Мисля е с дублаж, помня че свалях от ютуб целите епизоди и нагласях звука. И тук там имаше орязани части, които си останаха без превод.
  Аз уж седнах да пиша за тортата и се отплеснах Joy идеално се е справило детето Бел, и тази торта в правоъгълното плато много ми хареса, чак не ми се затваряше спойлера заради нея. За китките ще си трая, единственото което успях да отгледам е една глициния, която на 8мата година изкара три цвята Joy  И една магнолия на 3 години, още нищо не е цъфнало там.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 14:13 от Krissttinna

# 250
Два дни подред оставах до късно в работата и съвсем го изпуснах ТГ. Карай! Някой ден ще наваксам, обещавам си.

Честит празник мили мои момичета! Hug
Едно от нещата, които ни крепят млади по дух, с вкус към новото, интересното и различното, е никога да не убиваме детето в себе си.
Поздравче с една много приятна песничка. Grinning
https://www.youtube.com/watch?v=hx4TOIy902E&list=RDhmE9f-TEutc&index=27

# 251
Криси, аз пък ако ти кажа колко съм уморила... не е нещо с което се гордея, затова по-добре наистина да си траем 😆

Съгласна съм, Бел - в ТГ всеки си е на мястото. Суки без да е женствен там изглежда такъв, баш за нуждите на сценария и се е получило добре. Безинтересен ми е иначе неговият герой.
Секретар Ким ми е забавен обаче, него го подреждам сред по-забележимите. Смотан и хленчещ, само пред любимата си се прави на важен и си вярва 😆 Смях се с жалкия му опит да "забърше" сметаната от устните ѝ, тя му казва, че не му е позволила, той подсмърча, че във филмите за такива неща не се искало разрешение 😂
А от колекцията лафове на ГГерой има един много забавен по адрес на секретаря му - Джу Уон беше с амнезия все още като отиде на свиждане в болницата и се опитва да впечатлява Ла Им със свещи и специално подготвена за нея маса. Онзи нещо го настъпи, че и на 21 идеите му не са гениални, пък нашия човек като го отпрати изкоментира с недоверие, че щом сам го бил наел и явно е обикалял под мостовете 🤣🤣🤣
(Профче, крада ти ги и аз съкращенията ГГерой/ГГероиня, че с ГГ не става ясно кое от двете имаме предвид).

Онова видео със Звездолин така и не го отворих. В момента нямах възможност, след дни като се сетих пък не знаех на коя страница остана. Иначе по любопитство равна нямам 😂
Бел наскоро спомена Хьон Бин и жена му - в тема 1 не знаех кои са и не си направих труда да ги запомня, но тези дни като посочи на коя страница е обсъждано, признавам си, че се върнах 😁

Пораснали и непослушни, но си оставаме деца щом успяваме да се зарадваме на малките неща  и да се въвлечем в някоя лудория 🥳

# 252
  • Варненска клюкарка
Марги, добре че не си го видяла, щеше да убие всичко детско у  теб Joy За другото, като ми отговори Ив, вече бях разбрала кои са тези хора. Те ми излизаха и с името ДжинБин или обратното - върви разгадай по това кои са Joy Преди това питах и питах излизат ли ви на вас едни младоженци, явно актьори щото сред гостите имаше познати лица - голямо описание няма що, не знаех и че от сватбата е минало близо година, но явно е била голям хит в мрежата....

На мен снощи поредния хит от устата на замъгления от амнезията ГГ ми беше  първо към шефа и "долу ръцете" и после сряза и ЛаИм  "един мъж не ти ли стига "  а в субтитрите май имаше и продължение "сега с тоя ли ми кръшкаш?" Joy А преди да се случи амнезията двамата ГГ в колагта, ще ходят да ги вали дъжда главната в безсъзнание облегната на него и ГГ започна че това което щял да направи било най-несебичното нещо което бил правил някога и в следващия момент егоист до последно -  " и не се влюбвай в други  мъже, остани сама и мисли само за мен" Joy Това е най-забавната амнезия която съм гледала и най ефектното излизане от нея също.

Забравих онзи ден да кажа за версията на CD, има интервюта с всички, в т.ч и сценаристи, а корейката, която правеше резюме на малко поразвален английсски коментираше че прототип за характера на ГГ са зодиите Везни и Скорпион.... Та правилно съм разбрала, през цялото време определено се  долавя че се придържат към някакви по конкретни черти на характера и то с голямо постоянство, нещо, което в нито един друг образ досега от изгледаните не съм вждала, а дори и да има другаде, са по-хаотично и бледо представени.
За Суки, за мен е като приложение към втория мъж в историята, герой без минало и бъдеше. Слава Богу че мъжкия вариант на една от главните балади я пее ХБ. Първо, след женския вариант я изпълни Суки, ама на мен ми прозвуча ужасно в пета серия в градината на ресторанта, а без да знам кой пее в ОСТ мъжккия вариан съм я наредила на първо място в музиката от сериала на първа страница.

Аз нали ви осведомявам когато Еджела е крала сцени от корейци, повечето не ги коментирам, но споменавам сцени на които много личи, вече съм писала за такава от Двете седмици нанизана на Чачо и Сера там е  1:1:1:1:1.... само че в оригинала е красиво, за разлика от онези в Мъпета. Същите мазни и лигави в подобно изпълнение със сметаната, само че течен шоколад и беше в края на устните на СС че няма как в турски сериал да се направи подобно нещо, както е в ТГ ще ги разсипят, а накрая ще изрежат и самата сцена.  Сера си я знаете, не актриса, а слон в стъкларски магазин - вдига прекалено много шум и трОши всичко откъдето мине, останалото го допълва фасона и на видна истанбулска разпоретина, а ефекта накрая е отрицателно чисрло.

# 253
За феновете на Кухня - по комеди го излъчват от 22 до 23ч. Тази вечер са давали 5 и 6 еп.

# 254
Само в истинската кухня ще се вихря тези 2-3 дни. Нали помните? Света Печка и Свети Тиган. Laughing Гледам внука и вместо на ТГ тази вечер наблегнахме на някакво анимационно семейство кученца. Това ме чака и уикенда. Така че не се чудете що по-сериозно липсвам. На АС явно ще се пробвам да се закача поне за повторенията по малките часове.

Общи условия

Активация на акаунт