АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 622
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • Варненска клюкарка
Момичета, благодаря ви Heart Марги, благодяря за китките, Джито ми😘
Честито и на теб за скъпите младоженци, да са живи и здрави и все така много да се обичат! Представям си малката колко щастлива е била 😘 Утре ще гледам да потърся любима китка и за теб Heart
Рори  нямах време и ММ направи няколко снимки, ще гледам утре да покажа тортичката, този път желето и плодовете си останаха отгоре и и не се е налагало да ядат произведението му с лъжици 😂
За другото не знам, аз имам проблеми с мобилната версия, най-често не ми позволява да цитирам и редактирам, случвало ми се е да ми хвръкне мнение, но пази Боже, другаде не се е публикувало. Имам алергия към споменатато място и любимеца им.
Тази вечер се изнесохме у майка ми и там изгледах серията от АС. Но ММ не млъкна и почти нищо не чух. Стори ми се обаче че видях допълнителен кадър като задърпаха Су да я проверяват за белези и чух защо я лекува г-жа О, а не лекарят. Тези неща не помня да съм ги виждала преди.  Предните серии не съм ги гледала. Със сигурност превода трябва да е от корейски.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 01:19 от Беллора

# 226
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз следя АС по Лейдито, но хич не се вълнувам от това дали сериите са по-къси, по-дълги или еднакви с тези със субтитрите. Просто си го гледам и толкоз. Разлики в превода могат да ме впечатлят само, ако са фрапиращи. Редила съм субтитри на АФК и знам как съм прекроявала изречения от превода за да могат да се вмъкнат във времетраенето на съответната сцена на екрана и да са прочитаеми. И при субтитри, и при дублаж няма как да получите точен и буквален превод на оригиналните изречения казани от героите. Хем времето за казване на едно и също по значение нещо е различен в различните езици, хем буквалният превод на нещото на различните езици може да доведе до напълно безсмислени и неразбираеми за зрителя изрази. Но защо придворна О лекуваше Хе Су, а не дворцовия лекар, и на мен ми направи впечатление.
Аналогично и за рязането на сцени не ми е от съществено значение дали някоя врата ще се отваря 3 или 5 секунди, и дали ще ми покажат ГГ да притичва през двора 5 или 10 секунди. В крайна сметка крайният резултат е един и същ - вратата е отворена и ГГ е стигнал на другия край на двора. И ако е важно, че е стигнал там, могат даже да не ми показват отварянето на вратата. Моля не дълбайте в сюжета ми, примерен е, не от реален сериал.
Припомням само, че АС освен излъчен по корейската телевизия, веднага след това е пуснат и на ДВД, като има разлики между сериите в диска и по телевизията. Не знаем и няма как да знаем кой вариант се продава за ефирно излъчване в чужбина.
Впрочем, гледам го в момента много по спокойно и не толкова емоционално, колкото миналата година, когато го подхванах и погълнах за отрицателно време няколко пъти.

Марги, поздрави за сестра ти! Да са ти живи и здрави и тримата! Flowers Hibiscus

Рори, ти нали си през телефон? Може да си го натиснала без да искаш, когато излиза в предложенията от раздел Романтични сериали, изскачащи под последния пост.
Влез пак там и си го изтрий или сама си докладвай поста на модератор, че не е бил за тази тема за да ти го изтрият. На комп е през удивителната под всеки пост, през телефон не знам как е.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 01:25 от profi_1

# 227
  • Варненска клюкарка
ТГ също се е разпространявял и на ДВД.. Попаднах на кадри, като отварят диск.  Една от обложките на 20-та серия е с позаголен ГГ увити  в завевката до прозареца. Запазих го и ще покажа разликата. Имаше и допълнителни кадри като се погнаха да се гонят, новоизпечената младоженка увита със завивка, ГГ я събори на дивана, тя го бутна и избяга навън, той след нея... Щеше да ми хареса да го видя в серията...
Проф, аз пазя и сериите със субтитри на АФК. Твоята 52-ра и на Икси 44--та, ми бяха най грамотно преведени и наредени.

# 228
Оф, през телефон съм и не знам как стана, но изтрих текста и оставих една точка, защото не позволява напълно да го изтрия от темата. Ще се сетят, че е грешка, но поне няма да личи от коя тема е грешката.

Това за лечението ми се стори донякъде непознато, но не съвсем. Но аз гледах и с руски субтитри, и с руски дублаж серии и затова не бях сигурна имало ли го е в сериите с бг субтитрите. Разликата в продължителността на сцените не е съществена за смисъла на сцената, но го коментирах като показателно, че версията по лейдито не е същата като версията със субтитрите. А във видеото с липсващите сцени по-нататък имаше и сцени, които имат смисъл. Например в 20 серия разговора между 8и и майка му, когато си говорят че децата на Ук ще отидат на рождения ден на детето на Йонка и майка му му обещава неговият син да стане престолонаследник, а не сина на 4и и Йонка.

# 229
Рори, ако постът ти е последен, трябва да можеш да го изтриеш. Опитай пак. Ако не можеш, тогава натисни триъгълничето с удивителната ("информирай модератор") в полето с поста ти, и помоли да го изтрият, защото си объркала темата, в която публикуваш. Всъщност не знам през телефон къде се намира това чудо.

Благодаря, благодаря, Белл!
За съжаление сладурските сцени често падат под ножа. Обикновено не са от съществено значение за развитието на сюжета, и ако е необходимо съкращаване, за да се вместят в предвиденото време и освободят такова за реклами, падат първо те. Подозирам, че голяма част от монтажистите са мъже и режат каквото не им е интересно на тях. Mr. Green

# 230
На мен емоцията си ми е същата като при първото гледане, но с бонус големия екран. Толкова ми е кеф, че гледам и повторенията в 02ч., което правя и в момента.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 03:25 от Рори72

# 231
И аз това правя, гледам повторението. Laughing
Но се фокусирам главно върху красотата на всичките герои, вместо върху сюжета.

# 232
  • Варненска клюкарка
Проф, така е, вероятно мъже сглобяват сериите, но то цялата 20 е такава със сладки кадри и да, на тв трябва да се поберат в определено време, на ДВД обаче е друго.  Знаем и че снимат материал като за 3 сериала, но това, за което говоря са рзлични кадри - на тв версията на ГГ му се виждат дрехите, за ДВД му стърчи голата ключица. Предвид как си лягаха облечени в тоя студ, ясно е защо е снимано и така, както описах. Щеше да ми хареса и този вариант, макар че там до прозореца, увити в завивка, все е ясно от къде са изпълзяли, просто правят допълнителни гъдели на клиентите на ДВД, когато всичко е в интернет, трябвя да привлекат с нещо по специално, тези, които са готови да платят. Аз бих платила  hahaha

# 233
Теб те знаем. Joy  Hands Plus1

Голям манипулатор тоя Джи Монг!  Ако си император на място, не би му се връзвал. Но пък и влиянието на астрономите/астролозите/шаманите по онова време е било значително. Всъщност май и в днешно време хората по върховете на световното управление вземат решенията си често след консултации с гадатали, врачки, баячки и т.н. Всичко това обаче остава скрито, за разлика от онези времена, когато е било отразявано и записвано в аналите.

# 234
Джи Монг е много свеж образ. Манипулатор, но за добро и реално се явява един от съветниците на краля. Всъщност като се зачетох в истинските исторически данни за Корьо от времето на крал Теджо и Гуангджон се оказа, че е имало подобна личност, в подобни отношения с кралете, но е бил учен от Китай. И също като Джи Монг след първите 7-8г. от управлението на 4и си тръгва и се връща в Китай.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 03:24 от Рори72

# 235
Благодаря ви, момичета ❤️
Бел, така ли? И ТГ са го разпространявали на ДВД? Дали в канала в Ютюб където са събрани изрязаните сцени от АС няма да се намира и това, което ни вълнува в момента hahaha Още не съм преминала към следващото - повторих някои моменти и цели епизоди от ТГ с дублаж, но да не взема да се предозирам ще се оглеждам вече за следващото...

Рори, изпреварила си ме, иначе отивах да те докладвам, за да те отърва от известията 😉😂

# 236
Ами опитах с изтриването през 3те точки, но закъснях, защото се появи нов пост и се самодокладвах 😀

Марги, а как реагира племенничката на сватбата на мама и татко. Обикновено децата нямат такава възможност. Вероятно е преливала от емоции. Ако искаш разкажи малко. Пожелавам много щастие и разбирателство на младоженците и любовта и обичта между тях да се умножават с годините. А букета на булката и украсата на събитието сигурно са твое дело. Снимки на цветята ще ни покажеш ли?

Любопитно - съгласно надписа видеото е снимано в студентските години на Джун
https://youtu.be/P22LstEm0n8

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 15:44 от Рори72

# 237
Бел да е много щастливо момчето ти и всичко което реши да прави в живота да му носи удоволствие.
И от мен подарък Джи
https://youtu.be/Ag0Df3bVtTg
https://youtu.be/8wUMQOoOww4
това е и подсказка към Марги Grinning
ще се оглеждам вече за следващото...
 Докато се сетя девойката къде съм я гледала. Било е в "100 дни мой принц" https://youtu.be/ZufeovPK9kU
и това по спомени си заслужаваше гледането.  Наследникът отказваше да се жени и издадоха заповед всички под 30 да отметнат и този ангажимент до края на месеца. Лошите се опитаха за занулят принцът, но успяха само му докарат амнезия. Бащата на девойката го намери, лекува го и съответно ги ожениха за да спазят заповедите. Младоженецът си нямаше на идея кой е и къде е, но беше абсолютно убеден , че му е неудобно да живее мизерно. Заложи колибката при лихвар за да си купи лъскави възглавнички и дрешки, ей такива ги вършеше. Joy Девойката обикаляше дворът и каканижеше, че заради нейният 10дни не била яла, сътветно и .........ла/ това с римата на яла/.
Услужливият ютуб Grinning  припомни още https://youtu.be/20IFsaK1riQ

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 16:31 от Krissttinna

# 238
  • Варненска клюкарка
Криис, благодаря Heart

Аз пък снощи се посмях, като си дадох сметка че в нашия камерен състав тук, двама сме празнували РД а един сватба. Да са живи и здрави милите ни близки Heart

Марги и аз май се предозирах с АС сигурно не остана видео дето да не съм видяла и сега нещо гледането не ми се получава, или тоя стържещ тембър на ГГ ми е по-дразнещ от очакваното. Но за пореден път забелязах колко е красива и нежна АйЮ. Нея досега не съм я бъркала с други дами, а някои, макар и красива са ми толконва еднакви с други, че почти не ги различавам, Ким Джи Уон от По моя начин докато не ми кажете че е тя, не я разпознавам, добре че ме осветлихте в Наследниците, щях цял сериал да изгледам без да разбера че и тя играе там....

Предпологам че много К -сериали се разпространяват и на ДВД, че ако не и всички, след определен период след показването по тв. В повечето случаи сериите  рядко надвишават 20, така че защо не?. Аз за два съм проверила и двата са се продавали и на ДВД. За АС вече сме обсъждали, за ТГ попаднах на видео озвучено на лош английски, предполагам от някоя корейка, но се оказва че аз по-добре разбирам такъв счупен английски, естествено и руските автоматични субтитри много ми помогнаха... Жената показваше диск от 20-та серия, обясни че се разпространява с 4 различни обложки. Извади една, разгърна я, беше нагъната на хармоника с много листи - с всяка серия са пускали и преведена по една песен на доста езици. С последния диск това е песента в изпълнение на Хьон Бин, с текстови превод на английски, испански, японски, хинди и още 5-6 езика + кадри от звукозаписното студио докато я записва... Другото  - кадри от работния процес, кратко интервю с някого от героите как са му предложили ролята, как е приел, какво му е харесало в героя и как е изграждал образа. Показха че това е една от обложките, ето я ключицата на ГГ, в серията си е облечен, даже си наместваше качулката над завивката, по време на снимките... На кратко, кат'  си платиш, ти го представят гол, пък може и с помощта на монтаж, кой знае Joy

Марги сцената която описах с гоненицата, вероятно си я видяла с много лошо качество в някое видео... ГГ събори съпругата на белия диван, тя го бутна, той тупна на пода, тя изхвърча навън, той след нея, но и затвори вратата и се гледаха от двете страни на стъклото, а после излезе навън и там пак имаше борба, както беше увита в завивката я бутна и тя пак падна. Това било в ДВД-то , допълнение към стърчането до прозорците и гледане на розовото небе, докато денят си отива... За ДВД с първата серия коментираха че на концерта в началото е пусната цялата песен, а не фрагмент и няколко сцени повече с ГГ в публиката....Имаше и други неща, купчина дискове, взимаха един по един и говореха, но не запомних, знаете какви глупости превежда автоматичния превод....
Предполагам че и с АС е по подобен начин, преведени текстове на песни, кадри... неща, които по тв не показват, но дават възможност да се видят пък ако ще и срещу заплащане...
Навремето Едже Й.  ще се сетите коя е, намята зрителите на един свой сериал че предстои издаването на диск с музиката, сцени не влезли в сериала - на феновете направо им потекоха лиги, минаха месеци, годиина.... Ще се сетите за кой става въпрос. Ясно и къде е гледала такива неща, вече писах за копирани от нея 1:1 сцени... А после като я награбиха в мрежата къде е диска, се изсули ни лук яла, ни мирисала, грешно я били разбрали...

Тортата
Скрит текст:
Не само аз съм кьопав фотограф. Тука ММ от доста прилична на размер купа, успя да докара някаква миниатюрна купичка...  Другите снимки не стават за гледане.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 22:33 от Беллора

# 239
Пропуснах половината серия на ТГ тази вечер, но пък на Белл почерпката ми оправи киселото настроение. Joy

И се посмях на видеото с принца от поста на Крисс.

Помня, че когато по света тръгваха на Джан Яман сериалите, в някои държави пускаха съответния сериал и на дискове. Мисля в Италия или РП, или МГ излезе като приложение към поредния брой на някакво списание. На РП със сигурност съм виждала да се подмятат снимки от нета на ДВД със сериите. Вероятно само у нас, заради малкия пазар, няма такава практика. Но по света е широко разпространено особено за хитови сериали. Че кой би се отказал от няколко сигурни милиончета?! Със сигурност телевизиите печелят добре от продаваното рекламно време, и от правата за разпространение на самите телевизии  от кабелните оператори. Но в нормалните държави приходите от продажба на ДВД са доста солидни. У нас биха клонили към нула. Българинът не обича да плаща за нещо, което има възможност да получи безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт