АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 188
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • Дубай
Точно в момента влачат предимно широки и буквално стелещи се по земята панталони. Все ме е страх някой от тях да не вземе да се спъне в собствените си крачоли и не съвсем грациозно да се изтърси пред няколкостотинте следящи го телефона и камери. Но понякога са облечени почти съвсем прилично.
Винаги съм се чудела на вкусовете им за мода там, в Азия... И аз харесвам овърсайз стила, но с един-два номера, не с пет😉

# 211
  • Варненска клюкарка
Селебритата в ЮК си имат някаква тяхна си вътрешнозаводска мода, освен овърсайз, обичат и да се навличат като зелки - един кат, втори, че и трети подаващи се с различна дължина, но това с широкия чарлстон, го видях  и другаде, сега не се сещам Мет гала ли беше или някакъв филмов фестивал преди няколко месеца - Брад Пит с такъв стелещ се панталон и атлязена  бяла блуза с буфан ръкави и огромна завързана джувка на шията , сякаш я беше свил от гардероба на майка си. Уверена съм че така не би тръгнал по улицата, но много от тези хора са лица на разни модни брандове и искат не искат, поне по такива събития трябва да са в крак с последния писък. Надявам се да не тръгнат и на токчета Joy

# 212
Бел, да бяха само скинитата при №1 с мед да го намажем 😂 Не знам напъхват ли го пак в такива, но никога не са му отивали - ни във втория, ни в третия му сериал... Така и не ги разбрах тези издевателства над него при положение, че стилистката му е близка приятелка...
На корейците им стоят различно, но и те самите са с различни габарити, излишно е да съпоставям😅

Хьон Бин гледам на два пъти се е разминавал със съпругата си по проекти, на третия вече я е забелязал и извън снимачната площадка 🤪
В ТГ се появи май с истинското си име в последните минути на последния епизод, беше на среща с шефа на Ла Им.

# 213
На първата снимка от 2006 е по-скоро Сонг Ю Ри, с която участват заедно в Снежната кралица. Визията му поне е от този сериал, а в него Сон Йе Джин не е участвала.
Освен общият им сериал Crash Landing on You, след който се женят, през 2018 са се снимали заедно във филма The Negotiation.

Мъжките панталони над глезените за пръв път ми се набиха в очите при Минчо още 2010 в Personal Taste. Много подигравки отнесе горкият в другата тема заради тази мода. Е, след 1-2 години мъжете и на запад я подкараха, а в днешно време вече даже и не прави впечатление Joy. Между другото негова партньорка в сериала е точно Сон Йе Джин Grinning.

В последната година гледах няколко сериала, в които дамите ги обличат в дрехи на доста известни марки и като че ли се връщат големите подплънки на раменете. Още помня как приличахме на четирикрилни гардероби в средата и края на 80-те Rolling Eyes.
Скрит текст:

Бях чела, че известни марки пробват новите си тенденции в ЮК, защото потребителите там хем са луди по всичко ново, хем са и доста критични. Та, ако там нещо набере популярност има голяма вероятност това да стане и в другите страни.

# 214
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Да ви изсипя тука едни сладури. Heart Eyes

..
В последната година гледах няколко сериала, в които дамите ги обличат в дрехи на доста известни марки и като че ли се връщат големите подплънки на раменете. Още помня как приличахме на четирикрилни гардероби в средата и края на 80-те Rolling Eyes.
..
Бях чела, че известни марки пробват новите си тенденции в ЮК, защото потребителите там хем са луди по всичко ново, хем са и доста критични. Та, ако там нещо набере популярност има голяма вероятност това да стане и в другите страни.
Наскоро продавачка в магазин ми подхвърли, че блузето, което мерих и си купих от нея има нужда от едни подплънки за да стои още по-добре. Не само помня модата от 80-те, ами още имам запазени екземпляри Laughing. Но днешните ги слагат по изнесени странично, така че дават ширина в раменете. А едно време някак ни "изтегляха" нагоре.

# 215
  • Варненска клюкарка
Марги викаш упорита жена, най-накрая го хванала, сега трябва да отида да я видя коя беше в последна серия, въобще не съм разбрала Joy Аз каквато съм замъглена на първо гледане на корейци, с тази прическа от общия им проект пък въобще не го познах, когато семейно ми пълнеха Шортса с общия си сериал. Позагледах видеата в Шортс когато на сватбата му разпознах няколко лица на които пък не се сетих имената, впечатлиха ме и серията поклони между тъст и младоженец и предаването ръката на булката. Бях писала тука, нищо че още не знаех кои са младоженците (горе долу звучах  като едни известни младоженци, с едни известни гости, знаете ли кои са? -  аз не се разбрах, пък прочелите го сигурно изобщо Joy) Тъкмо успях да разбера и то защото ми заизлизаха видеа озвучени с музика от ТГ  и в предната тема Ив на 4-5 страница ми отговори и сложи снимки... И много са точни с бебето, после пък докато разбера кое е това бебе и що ми го вади Шортс през видео, а то бебето на младоженците ставало на 100 дни.... Но е хубаво че в цялата мелачка каквато е к-шоубизнеса са успели да създадат нещо толкова нормално каквото е семейството, родили са си дете и така.... Ясно е че идват нови и нови лица и старите на 38-40 няма тепърва да стигат най-големите върхове в кариерите си, но поне навреме са го разбрали и не са изпуснали най-важния влак.
Вече взех да се ориетнирам по-добре в тая платформа, само много мразя 3 вида надписи с най различни цветове нашляпани един върху друг или пък мърдащи и мигащи по екрана докато се опитвам да разпозная кой ми показват, че в такива моменти четенето става невъзможно....

През 80-те бях дете, но добре помня тази мода, хеле и от списание Лада, което получаваше майка ми, доста картинки за лексикотни бях нарязала Joy Мисля че от няколко години правят нещастни опити да върнат големите подплънки.
За модите и на мен ми е хрумвало дали първо някъде на изток не тестват новите си идеи. Минчо пък едно тяло има,, изобщо не е за експерименти той, има къде, къде по изпънати от него, дето каквото и да им облекат всичко им стои.
Марги, самозванката стилистка на № 1 си правеше някакви неграмотни експерименти не знам дали да привлече рекламодатели ли що ли, но резултата  и беше като антиреклама. На едни кадри от Рим от 2015 ми извади очите с едро шотландкско каре двуредно закопчаване на щирокия му торс и подкъсени и тесни крачоли на къси и дебели крака, изглеждаше като кубче ...Миналата година се беше изгаврила  за пореден път с колежката му от проекта който ни събра - беше я наредила с едни огромни подплънки,това на ръст под 160 см широки рамене и голям бюст, не изглеждаше като гардероб, но до табуретка беше я докарала със сигурност.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 14:21 от Беллора

# 216
От снощи, с продължение тази сутрин, съм под влиянието на пресни впечатления за някои особености на ентъртейнмънта в далечна Индонезия.
Скрит текст:
Знаете си ми BTS пристрастията. Следя турнето на Шуга изкъсо. В Щатите концертите му бяха феноменални, публиката също и успехът му беше грандиозен. Сега е в Джакарта, Индонезия, и мина първият от трите му концерта  планирани там. Направи ми впечатление, че след който и да е от щатските му концерти Ютюб се напълваше с клипчета. От Джакарта е леко сушаво. Отчитам факта, че там има други популярни платформи за видео споделяне. Обаче ме шокира друго. Концертът започна със знамето на Индонезия, и на трите видео стени, текста и химна на държавата Shocked .  Естествено публиката също пя. Знам, че държавата е силно ислямска, около 85% от населението. Без да съм се задълбочавала в срещаната информация знам, че правилата им особено за поведението на публични места са доста строги, чак странни понякога. Но нямах представа, че това се разпростира чак до задължителното започване на публични събития с химна им. Забрадките са ясни. Първоначално се зачудих какво ми е толкова странно в публиката, от която се виждат предимно само теметата. После се усетих, че до една фенките са забрадени с черни кърпи. Не видях нито една с открита коса, нито пък с друг цвят кърпа. Ама хайде, в толкова ислямска държава може да се очаква. Но това с химна ми дойде в повече. На всичкото отгоре залата очевидно не разполагаше с възможностите на арените в Щатите. Голяма част от американската сценография просто няма как да се случи, от което концертът губи. А и звукът в залата не е добър. И за капак самият Шуга явно е леко болен, което в комбинация с високите температури в момента там, направо щеше да го доведе до припадък на сцената. Отделно някак му личеше, че самият той не се кефи, така както се кефеше при всичките си концерти в Щатите. Като изгледа човек нещо такова, понякога се шокира от цената, която плащат и от това на какво се подлагат айдълите, а и концертиращите изпълнители изобщо. Шапка им свалям. Още два концерта предстоят в Джакарта, но отсега е очевидно, че няма как да се получат със същия успех, както тези в Щатите. Показателен е в тази посока и фактът, че корейските медии в момента почти мълчат за течащото в Джакарта.
И го пиша всичко това, хем защото имах нужда да си споделя впечатленията, хем за да обърна внимание колко различна е далечната част на Азия, и то само заради основната религия в държавите. Но е ясно, че Индонезия е огромен пазар, с многочислени фенски общности на кей поп изпълнителите и на кей драмите, и няма луд дето да го изпусне това. Но пък ще трябва да приеме много компромиси. И понеже нямам инфо, се питам дали и какви части от кей драмите се "редактират" или презаснемат специално за индонезийския пазар?
Още не съм забравила как фенки от арабските държави споделяха в постовете си в социалните  мрежи снимки на турски актриси. И ръкави им рисуваха, и крачоли, и забрадки им слагаха ... doh
Те така, както би казала в такъв момент Зиза.

-----------------------------------------------------------------
П.П. Да кажа, че все пак излязоха и клипчета, в които се виждат светски облечени хора, както и фенки с друг цвят покривала на главата.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 11:26 от profi_1

# 217
Белл, честито и благословено да е момчето ти! Да е здрав и успешно да реализира всички свои планове и мечти! Да срещне своята любов отвъд времето и пространството и да бъде много щастлив!

# 218
  • Варненска клюкарка
Рории,, мног благодаря за прекрасното пожелане! Сега нямам време, пък и от телефона не мога да слагам снимки, но по-късно, или утре ще гледам да сложа поне тортата която сам си направи. От как преди 4 години РД все му се падаше в някой локдаун свикна да го празнува вкъщи и днес пак така, пак си направи сам торта, трябва да потърся  и първата му, тогава за пръв път хвана миксер и я направи като от сладкарница.  Миналата година не ставаше за гледане, сегашната още се държи, но не сме махнали ринга Joy

Проф, помня случая с допълнително облечените актриси Joy  Беше за Пакистан, помня от кой сериал беше. Сера я знаеш как ходи облечена, по скоро разсъблечена, предполагам че и половината сериал са изрязали,, ГГ пък беше с ново име.... Но все едно коя от двете държави - Индонезия и Пакистан са най-големи мюсюлмански държави.  Не знам корейците как подготвят ентъртеймънт за тях, ама и едва ли нещо целенасочено, що се отнася до сериалите им. Голям пазар са, но то трябва да си изрязват половината сериали, а показват по цял свят. Ако е сериал като АС няма проблем- дълги поли, покрити ръце, коне, мечове, ама някои други дето и  показват и от разговори го докарват не ми се мисли, по скоро няма да закупят такова нещо. И двете държави прихващат от най-голямата индийска платформа, забравих и името, която е с 3 пъти повече абонати от НФ.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 15:44 от Беллора

# 219
Белл, да ти е жив и здрав синът!  Grinning  Hands Plus1
Аз лично днес мога да мина без още една торта, че и без това достатъчно похапнах на отпразнуването на патерици на РД на внука. И други неща похапнах, не само торта. Stuck Out Tongue Winking Eye

Индонезия е седмата държава по население в света. Не ми се рови сега да гледам Пакистан къде е в класацията. Но в Индонезия има петнайсетина процента други религии, които виреят свободно, гарантирано от конституцията им и държавата не се води ислямска. Освен това е една от най-богатите на био разнообразие и природни ресурси страни в света, за разлика от чукарлаците на Пакистан. Факт е, че Индонезия е един от най-големите пазари за халю културата и корейските айдъли са изключително популярни там. Тъй като държавата официално е светска, вероятно си има телевизии и телевизии. Това, което го дават по едните, със сигурност не си позволяват да го пуснат по другите. Т.е. може и нищо да не режат, де да знам 33uu. Снощи предположих просто на база 86-те процента население, изповядващо исляма.

# 220
Някой друг гледа ли АС по лейдито? Имах усещане и в някоя от предишните серии, че някои сцени са маалко по-дълги от тези, които гледах със субтитри, но след днешната серия вече съм сигурна на 95%, че ще видим сцените, които ги има във видеото, което включва изрязаните сцени. Не знам за кой път (повече от 10) гледам сериала, но се вълнувам като за пръв път. И за пореден път имам усещането, че съм се прехвърлила заедно със Су в 10в. и съм очевидец на събитията, а не зрител. Толкова е реалистично внушението на актьорите чрез героите им. В някои сцени превода е дотолкова различен, че леко се променя смисъла.
Явно бг субтитрите и руските субтитри и дублаж са превод от превода на английски. На лейдито или е превод директно от корейски или от друг превод различен от английския.

Белл, чакам с нетърпение да покажеш всички торти направени от момчето ти.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 21:47 от Рори72

# 221
Рори, не гледам АС по тв, но ми стана интересно заради това което си забелязала и проверих набързо времетраенето на епизодите качени на playtube с дублаж и епизодите със субтитри в Бокса. Има разминаване, само не съм сигурна тези с дублажа действително са малко по-дълги или са хванали и от рекламите, които вървят по време на излъчването на епизодите. С ТГ например е така. Пак на playtube е качен, но има по няколко секунди реклами.

Бел, да ви е живо и здраво момчето, много да се гордеете с него и да се подкрепяте взаимно 🎉 Чудех се с какво да те поздравя...

Или направо цветя да ти поднеса

И аз похапнах торта ама сватбена 😜❤️Едни щури хора решиха да ги направят нещата официални след седем години съвместен живот и нямаше по-щастлив човек от малкото им момиченце ☺️

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 23:38 от Margarita N.

# 222
Марги, ти като гост ли беше на сватбата или като половинта от щурите хора.

Има си реклами АС, а това което усещам като леко по-дълги сцени е в рамките на секунди. Например когато 8и я изнася на ръце припаднала. Има някакви секунди разлика в момента когато 4и гледа това и скупчването около 8и и девойката на останалите чакащи принцове като същността не сцената не се губи, но от моя гледна точка показва, че е версия, различна от тази, която вещиците са превеждали следователно е възможно версията по лейдито да си включва сцените, които сме виждали във видеа, а в сериала със субтитри не. Спомням си, че Проф беше казала че е виждала в сериала момента с червеното юрганче и според мен го е видяла по лейдито. Имаше и лека разлика в превода относно проблема с роднините на Хе Су и начина по който е решен след като тя се нарани, което е несъществено за сериала, но показва, че има разлики в превода от английски и от друг език евентуално директно от корейския.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 00:10 от Рори72

# 223
Рори, ще дойде и моето време, сега бях гост 😂

По тв съм приела превода за професионален и не допускам, че може би е от език различен от корейски.

# 224
И аз смятам, че по ТВ превода трябва да е професионален - директно от корейски.

На 06.06. започва Добре дошъл втори живот.

Да питам как така одеве ми се случи това странно нещо. Като написах тези 2 изречения натиснах бутон публикувай и изведнъж хоп появиха се в темата на Ча - за Шивача. Нито съм писала в тази тема, нито съм влизала да чета, но някак поста ми се публикува там. Добре, че забелязах и се поправих, че кой знае как щяха да реагират пишещите в темата.

Общи условия

Активация на акаунт