АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 185
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, за стажа сигурна ли си? Joy
Скрит текст:
Увиснала съм на балкона някъде от 35-36-та тема, но ми е отнело 3 месеца да изчета всичко и да ги настигна. Така съм слязла от там чак в 99-та, на 29 май 2013-та година. Значи след седмица ги правя 10 години Crazy. Във форума съм от преди това, но по други дестинации Wink.

Посмях се тази вечер подпийналият ГГ как обясняваше, че го бил къпал това тяло, и бикините ѝ бил обувал. Joy

# 196
Рори, конкретен сайт не мога да посоча, но ако дадеш заглавие тук или на лични бих потърсила има ли го с бг превод.

Първата ни тиха лудост... Към края на миналото лято вече говорехме за корейско, а  с Рори съпоставяхме с турския, идеи обменяхме, клипчета правех... Не бях се замисляла, но не ми е минало сякаш изцяло 😆
Знам, че няма шанс вече да се върна към същото, нито да тръгна пак след онези актьори и новите им проекти, но ме привлича с нещо АФК 😳😂 Наскоро беше като хванах малко, епизода баш омразния ми 56-ти, но нашия човек рецитираше стихотворение и вече е в периода 2¾ Не ми се прииска да продължа, но се позагледах... Сантимент да го наречем.

Да си дойдем на думата и да сложа още малко гифки от ТГ, 20 еп.
Скрит текст:

Бел, малко по-различно е със субките /"Така нашето семейство нарастна. Нарастна наистина много"/, но и както си го написала смисълът се запазва - определено не са си губили времето 😂

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 23:35 от Margarita N.

# 197
  • Варненска клюкарка
Проф, имах предвид не с най-голям стаж в темата, а по темата.
Скрит текст:
Макар че от нас тук и по двата показателя съм с най дълъг стаж. Аз съм загледала сериала 2 години преди теб, в реално време на излъчване по тв, когато намерих темата вече бях минала няколко обиколки, останвалите навъртях с вас, в компания винаги е по-добре. За останалото което казах - постепенно изгубих интерес към актьорите, а с някои от действията и бездействията им харесването ми отиде на другия полюс. Много от нещата които знам не съм ги споделяла тук. А манипулациите и неграмотното писане на техни фенове, стопи и малкото останал сантимент към сериала. Последните месеци  виждам как  популярни хора, при това популярни в една много по-голяма част от света се грижат за феновете си, не ходят стабилно спиртосани в мрежите да ги обиждат, или пък в другата крайност, да г и игнорират. Да сигурно в голяма степен  е поза, мениджърски похвати, но правят нещата с достойнство и със сигурност през ум не им минава да проявят неуважение..
Но това съм си аз...така ги приемам нещата...

Да си дойдем на думата и да сложа още малко гифки от ТГ, 20 еп.

Скрит текст:

Бел, малко по-различно е със субките /"Така нашето семейство нарастна. Нарастна наистина много"/, но и както си го написала смисълът се запазва - определено не са си губили времето 😂

Марги, то моето може да е някакъв сбирщайн от репликите със субтитри и с дублаж, казах каквото се сетих, то да бяха две неща да ги запомни човек, а ГГ ги изтрелва във всеки кадър, но исках да довърша мисълта му как се е случил приноса му за прираста на населението Joy
Изкарах първите две гифки да знам къде какво е. Снощи мина момента който ме накара да загледам сериала въпреки липсващата ми по онова време първа половина.  Много забавен момент с "почистването" на сметаната, както и придружаващите действието коментари от ГГ Joy Преди това пък девойката го нарече животно , че и ку-ку . Ами разговора между братовчедите - Оска казва на ГГ "звучиш сякаш искаш да ме набиеш" ГГ веднага захапа темата- "след като го споменаваш, направил ли си нещо за бой?" , отговора  "все още не, но като те гледам, не гарантирам нищо Joy Или като преспаха у ЛаИм  ГГ и шефа и си тръгват, мерят си  разни мъжки неща, заклещиха се на вратата но се получи двама се карат, трети печели, Оска  цъфна отвън и духна с Лаим под носовете на онези Joy Помня че заради АС с интерес загледах как се снима исторически сериал,  много свежи моменти с хумор и забава.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 18:51 от Беллора

# 198
Laughing За момент бях забравила, че действително заради объркването с колежката ти, си започнала по темата още по времето на реалното първоначално излъчване. За останалото няма как да не се съглася напълно с теб, права си Белл. Даже аз самата напоследък осъзнавам, че едва ли бих го изгледала отново. Но със сигурност няма да изтрия каквото имам. Въоръжила съм се с два външни харда и държа сваленото на тях. Когато ми остане време се опитвам да разделя информацията на, както се казва, "уан фор бизнес, уан фор плежъ" Wink.

Покрай пристрастието ми към BTS видях, както колко са откачени далекоизточните, и в частност корейските, фенове, така и колко много айдълите си ги ценят, защото са наясно, че без фенове са за никъде. Фен срещи, подкрепени с малки (но маркови) подаръчета, публични чатове, публични видео чатове, специални лични видео онлайн чатове с избрани фенове, пускане на лични снимки и видео в мрежи, които у нас не са популярни, но са в топ-а в онази част на света и не само ... Комуникацията с феновете се поддържа активна по всички възможни канали и начини, като айдълите участват лично. Не просто агенцията им да пусне някое съобщение, видео или снимка. И почти винаги всичко се поднася с азиатска любезност. Поне в материалите, които ми попадат и преглеждам нещата изглеждат така.

# 199
  • Варненска клюкарка
Повече не мога да гледам истории от типа "мен ме е донесъл щъркела".
Проф, аз бях изумена, когато прочетох как АйЮ е отишла на дипломирането на най-обикновено момиче, самата тя облечена като такова и носеща букет и хартиена торбичка маркова козметика, неща които знаем че корейците си подаряват по принцип на лични празници. В един момент пълни две поредни вечери олимпийския стадион в Сеул, в друг без грам его прави такива неща, в трети е част от екипа на сериал, заредена със страхотно настроение, няма надуване и мусене в стил "аз съм голямата звезда".... На фона на другото което описах нагоре и това което не съм ви споделяла тук ,че е много грозно, невъзпитано, неуважително... абе заличи ми и малкото харесване което беше ми останало, не мога да не предпочета онази по далечната Азия. Но онова е друг манталитет, а балканските черти на други  рано или късно изплуват на повърхността като мазни петна. Да се спасяват, не мога повече да ги мисля, не са ми интересни въобце.
За азиатците се грижат и огромни екипи, нищо не е оставено на случайността, няма и излизане от общоприети  рамки на поведение, които за онази част от света да са неприемливи, ако се случи какви извинения започват... Майчице!. Като знаем и какъв ритуал е фиркането в ЮК  мъже и жени се наливат като смоци, и как не могат да носят на алкохол, досега за един пиян не съм видяла да пишат че си е обиждал феновете. Оказа се и че интервютата могат да бъдат супер интерестни и без дума за ЛЖ и никой не тика половинката си да търси одобрение и за нея, чак ми липсва да разбера кой с коя е, но се крият доста добре... А става въпрос за момчета и момичета  с милиони фенове не само в ЮК или Азия, а в цял свят. Видяхме преди седмица Ви в Париж - хванал не хванал колежка за ръка и новината обиколи света.  На мен Шортса ми отново се пълни с Хьон Бин и жена му, разбираемо бисквитка по бисквитка от това което пишем тук... мшсля че първо са лъснали на летище в ЛА, може и да бъркам, че е много кратко видео. Взеха да ми излизат и някакви други тези дни снимани някъде, но още не съм им запомнила имената...

# 200
Пако и 8и в ТВ шоу (има автопревод)
https://youtu.be/5-pLTIlmb-I
https://youtu.be/Kxm0NXhrrHI
https://youtu.be/7EjHw-d5dZc

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 20:19 от Рори72

# 201
Пако и 8и в ТВ шоу (има автопревод)
  Joy а водещ е другарчето на Пако от Хуаранг, което занулиха в началото.
 Докато си търсех комедия попаднах на нещо, което не беше, но ме разсмя идеята да направиш 24серии с продължителност от средно 3 минути и 12 секунди.
 Втори избор  "Подозрителен партньор" https://youtu.be/XaNFuVgzMGg   Joy ами Джи си е Джи + още двама известни. Трилъродрамком за сега без ром-антиката. Запозна се /прокурор го играе/ с девойката в метрото, където беше обвинен /неоснователно разбира се/ че я опипва.  ГГ-ня /учи за съдийка/спипа гаждето си, че и изневерява и понеже "скъпият" каза, че нищо чак толкова не се е случило, тя предложи да преспи с първият в който се блъсне и съответно беше Джи. После попадна на стаж при него, после намери гаджето си убито в нейният хол. И повече не знам защото бързах да споделя Joy тъкмо приключихте с ТГ. Не е комедия, но ме разсмива. Не знам проблема в мен ли е или в корейските сценаристи. Joy

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 14:48 от Krissttinna

# 202
Добро утро и честит празник!  bg 
Благодаря на всички пишещи без дразнещи правописни грешки и умеещи да се изразяват смислено, граматически правилно и приятно за четене. Hug

Крисс, звучи интересно започнатият от теб сериал. Колкото до смеха, и мен често ме разсмиват корейските сценаристи. Може би успяват да вкарат щипка хумор във всяко нещо, за да ни напомнят, че все пак това е само кино. И че с доза ирония и самоирония животът става по-лесен или поне не толкова труден за преглъщане. Мисля също така, че с теб сме щастливи хора, щом успяваме да видим смешното. Има толкова много хора, които не го забелязват и приемат всичко поднесено за чиста монета и едва ли не документалистика. Така че отговорът на последното ти изречение е - и двете. Peace
Тук го има целият преведен на български - https://it-bg.org/pages/clips/query/Suspicious%20Partner/stranica/1.html И епизодите "без снимка" също вървят.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 10:27 от profi_1

# 203
Честит празник! 📚📝

Трилъродрамком 🤣 Криси, ще ме умориш ти мен някой ден. Вярвай, действаш ми по същия начин както на теб онова, което без да е комедия те разсмива.
Още не съм приключила аз с повторението на ТГ, но признавам вече се оглеждам за следващо.😁
Снощи хванах малко от епизода по тв, за мой късмет един от любимите ми ❤️ 11-ти мисля, че се пада. ГГ помага за украсяването на дървото пред дома си (вярно, същинска оранжерия), прави неща които реално не понася само защото мислено е с любимата си и знае, че на нея ще ѝ хареса. После пък тя самата застанала до него рязко го приземи, за да му се скара как наранил чувствата на шефа ѝ, който за нея е бил истинска опора през последните седем години. А нашия човек типично по мъжки знае какво му се върти на другия в главата, не вярва в мъжко-женското приятелство и очертава границата. Или пък си маркира територията, не знам как е по-правилно да се каже🤪😉

# 204
  • Варненска клюкарка
Честит празник и благодаря за приятната атмосфера, която създавате в темата! Аз се извинявам за често сгрешените гласни, понякога направо липсващи, или пък нацъкани няколко допълнителни букви - често така ми се получава с лявата ръка когато съм през телефона Joy
Аз също още наглеждам ТГ на тв, може би и след време пак ще се връщам за удоволствие да попрехвърлям някой и друг момент, както съм правила и с други любими заглавия  -вече ми стои най-високо в личната ми класация, което няма да ми пречи да загледам друг сериал. Каквато съм критична, не успях да му открия кусури Joy Всъщност от близо 2 месеца имам набелязани два сериала - Пако с кака +14 преди голямата хапка Империатрица Ки.

Марги, в случая на ГГ в едната посока е очертаване на граници, но за девойката, а от друга страна, маркиране на територия пред друг мъж привлечен от същата жена.

# 205
Слагам двете версии на една и съща песен, като на мен много ми харесват и двете.
https://youtu.be/H5hj-oBQY5U
https://youtu.be/u235ssA_388

# 206
  • Дубай
Привет, момичета! Честит празник на българския език и славянска писменост,
Честит празник и на всички учители и педагози в темата, и не само....

Деня, в който честваме празника на българската просвета и  създаването на славянската писменост, е официален празник за страната ни.Помня го с
тържествени манифестации и духова музика, и цветя разбира се..Нека го използваме граматично-правилно и изразяваме смислено нищо, че понякога изяждам букви и повтарям думи, забравям запетайка и прочее.
Сори, но повечето пъти пиша от телефона  и когато видя е твърде късно за редакция.
Благодаря Ви за чудесната компания и хубави анализи!

# 207
В сериалите на съвременна тематика все ми се набиваха на очи по-късите от нормалната дължина крачоли на героите - мъже и жени и се чудех що за мода е това и каква може да е целта. Беше ми хрумнало, че може би така е по-удобно да тичат и да се бият героите, но си казах, че щом в американски, европейски, латино и комшийски филми са си с нормални панталони в тези сцени не би трябвало на корейците да им пречат нормалните крачоли. Но днес в серия, която гледах ми се наби на очи, че актьорите са с по-късички крачоли, а статистите в ролята на минувачи на по-заден план си бяха с нормална дължина на панталоните. И излиза, че дължината на крачолите е такава не заради мода, а за удобство на актьорите евентуално при заснемането на екшън сцените.

# 208
  • Варненска клюкарка
Рори, това си е стил в модата, нарича се скини. Помня и точно кога се появи в мъжката мода.  Наскоро изгледах МинХо в Градския ловец от 2011, тесни крачоли но нормални на дължина, Хьон Бин в ТГ който е в роля на виден почитател на последен писък 2010-2011  го обличат в класически модели панталони. Сериалът койято ни събра на друго място е с година разлика - от 2011 до 2012 също всичко е нормално, крачолите дори образуват лека чупка на глезена.. . Иии като видях актьора във втория му сериал през септември 2013г  нацеден в къси и тесни дънки щях да умра на място. Профа сигурно ще се сети как мучах в предната къща той ли е без очи, или самозваната му стилистка без капка мазък да навре дебелите му бутове в такова нещо.  По същото време тя обличаше и друг актьор в друг сериал, но нито веднъж той не се появи облечен в такова нещо, въпреки че беше много по-строен.  Докато гледах любимец №1, или по-скоро правех нещастни опити да гледам и тъпия сериал и вида  на ГГ направо се потрисах. Същия нали ту слабееше, ту преливаше от плът се появи в една фотосесия на която копчето на панталона му аха да отхвърчи, а панталона беше толкова тесен, че джобовете се бяха опънали все едно всеки момент ще се обърнат с хастара навън. При жените тази мода се появи по-рано, може би 2011 г.
На корейските момчета тази мода не вади очи чак толкова, защото са със слаби и дълги крака, поне тези които са в главните роли. Пако например много ми харесваше как изглеждаше в Секретарката, нищо че като кръстосаше краци и крачолът му стигаше до средата на прасеца. Мода че мода, но не е за всеки. Сега се надявам корейците да не цъфнат в чарлстони - преди няколко месеца Профа донесе снимка на Пако, Ви и още някоолко известни, облечени в широки чарлстони. Не помня от седмицата на модата в Париж ли беше или от готварското шу в Мексико.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 17:22 от Беллора

# 209
Точно в момента влачат предимно широки и буквално стелещи се по земята панталони. Все ме е страх някой от тях да не вземе да се спъне в собствените си крачоли и не съвсем грациозно да се изтърси пред няколкостотинте следящи го телефона и камери. Но понякога са облечени почти съвсем прилично.

Общи условия

Активация на акаунт