АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 653
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • Дубай
Рори глас от мен за "Моята полицейска академия... Уникално аниме през всички сезони.
Има страхотни герои и истории, които няма как да не почусваш и съпреживееш. Плачеш, смееш се, а бе от всичко има в това аниме.
Другото което ми е любимо е, Югио от детските ми години... Харесвам фантасмагориите и перипетиите на Юги и Сето Кайба... Там също има много поуки, които може да се извадят и привлекат вниманието.
Привет, момичета.

# 286
Роца, добре си ни дошла 🌹 Радвам се като се включват и нови хора. На мен също в препоръчани ми излизат темите за азиатски сериали, но имам чувството, че ако ни четете нас ще сме ви като някои от друга планета 😂

Към темата, която ме вълнува 🤪
Няма да крия, че съм много доволна от промяната в програмата на БТВ Лейди и че благодарение на проблема с Паралелни светове и това, че започна повторно излъчване на Тайната градина аз най-накрая се поинтересувах от втория. hahaha
Имах някаква обща представа за какво се разказва, също така и откъслечни спомени за това, което и преди е споделяла Бел (най-вече за предложението за брак, силно напомнящо едно друго и веднага след това женитба; сещам се, че е преразказвана и снощната сцена с диалога на таткото и едно от децата, знаех също и за размяната на телата, Оска е споменаван мисля само като "айдъла", но и за нещата около него се сещам - като сме коментирали как и в действителност знаменитостите пазят в тайна подробности за личния си живот заради изтрещели фенове).
Всъщност размяната на телата е това, което ме спираше. Сега пак съм със смесени чувства - за мен също Хьон Бин е по-добрият от двамата в тези моменти, но си мисля щеше да се получи също толкова прилично и без вълшебството 🤔 Накрая като положението вече е на живот и смърт беше даже наложително, но през останалото време ми е малко излишно.
Моментите, които ми харесаха - ами много са... Сигурно една голяма част от общите им, страхотно се допълват:
Романтична обстановка, дърпане на стола за дамата, свещи - неща, които не стоплят сърцето на Ла Им. Със свещите имаше и втора част, тя в болница, той с амнезия. Имаше и трета част, но този път свещите липсваха: "няма свещи, цветя, вино и пръстени също няма..." 😘
Друга сцена с продължение, която ме докосна - първо я насмете заради чантата, но после ѝ подари украшение за нея (а то под формата на котка или каквато там беше плюшената играчка подарък от баща ѝ).
Моментите в които с риск да я нарани си позволяваше да бъде искрен с нея - нещо от рода на "все ще се намери подслон и легло за нас, но няма ли да те намразя за това, че съм загубил всичко заради теб".
Искаше я не за една нощ, а завинаги ❤️ Затова и започваше онова, което не разбрах какво е, но наподобяващо скоропоговорка и му служеше като предпазна мярка.😂
После и тя я употребяваше.
Разтопих се като украсяваше дървото пред дома си с мисълта за нея, тя цъфна когато най-малко я очакваше и не знаеше истинска ли е или плод на въображението му. Коледното парти, представянето което спретна и това, че за миг сякаш нищо освен тях двамата не съществуваше, а събраха погледите на всички присъстващи 🤪 Съл и Феята имаха немалък принос, за да се случи...
И без друго стана дълго, минавам на финалната част - всеки от тях готов на всичко, за да живее другия ❤️ По време на амнезията - той търси повод да е около нея, кани я да се нанесе в дома му докато не разбере защо е избрал нея, 😅 влюби се повторно в крайна сметка, а щом си спомни изтича да я прегърне - отново препратка към предишен епизод.❤️

Аз съм в няколко сериала едновременно - сигурно е чиста случайност, но някои от моментите сякаш ги видях написани с различен почерк и в турски сериал (различен от АФК). 🤪

# 287
Роца, ставаме две които харесват По моя начин и Два свята. Оставам с впечатление, че имаме сходен вкус. В тази връзка веднага ще попитам как се казва корейската версия на Добрия доктор. Прочетох, че има такава, но не знам какво е заглавието, за да го потърся.
Като свърши учебната година ще предложа тези заглавия на тийна.

Ив, благодаря много! Допреди година две гледаше сериали на Дисни, но в момента единствения, който става за гледане е един сериал за супергерои на неговата възраст.

# 288
  • Дубай

Ив, благодаря много! Допреди година две гледаше сериали на Дисни, но в момента единствения, който става за гледане е един сериал за супергерои на неговата възраст.
Значи са точно като за него.... И в двете анимета главните са супергерои, които искат да спасят света  и се борят с лошите.... Паралено с това, разглеждат и живота им през годините преди това и запознанството им с други супергерои и борбата им ...

# 289
Ами да, точно като за него са. Точно същата схема е сериала, който гледа - деца горе долу на неговата възраст, приятелства и любовни трепети, а когато се появи злодей се превръщат в супер герои които спасяват Париж.

Роца, ако ти е любопитно как се запалихме по корейските филми и сериали в първи пост на темата има пътечка: Нашата история дотук

# 290
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори Laughing, то това нашето не е пътечка, а цяла магистрала. Joy
Не забравяй да ме броиш и мен в харесалите По моя начин. Виж Два свята не беше моят сериал.

Роца, добре дошла! Няма нужда да си губиш времето да ни разбереш откъде идваме (520 теми са). С една дума - отдалече. Wink Озовахме се тук заради АС, с който аз повлякох крак. Виноват   bowuu   .
Обичаме да нищим сериалите издълбоко и многократно да си припомняме емблематични сцени и реплики. Обичаме и да си пускаме хубава музика, която корейците много умеят да правят.

Подхванах и аз новия сериал по Лейдито, но ... естествено... не целия, а от средата нататък. Главните са симпатични, другото ще го схващаме по-нататък.

# 291
Обещаващо начало на новия сериал. Имам леко дежавю с Отново моя живот, но предполагам други допирни точки няма да има. Очертава се тук основната сюжетна линия да е личния живот на героите, докато в сериала с Джун основната сюжетна линия е деградацията на елита на обществото.
Първа серия показва живота на главния като успешен адвокат на богатите и влиятелни хора с техните престъпления с лични мотиви спрямо други хора и когато става свидетел и неволен помощник в жестокото убийството на млада жена преосмисля живота си и решава да приключи с работата си като адвокат на злото, но прави грешката да го обяви и демонстрира пред клиентката, която от ревност е поръчала убийството на младата жена и за да се измъкне е предприела действия да натопи друг и да се изкара невменяема поради болест с летален изход. В резултат самият адвокат е поръчан и убит, представено като злополука. И след смъртта си се събужда в нова реалност, в която поне личния му живот е съвсем различен. Предстои да видим какъв е в професията. Т.е. получил е втори шанс. Само че тук попада директно в съвсем нова реалност без да има участие и спомен за промените, докато в Отново моя живот героят е върнат в определен момент от миналото му и самият той пазейки спомена за бъдещето си успява да промени своя живот, като по този начин успява да промени живота на много хора и да осъществи справедливост за обществото донякъде, защото дават как унищоженото зло освобождава място за ново зло.
В новия сериал предполагам, че акцента ще е върху това как адвоката знаейки в какво се е превърнал ще се бори в качеството си на адвокат срещу злото, което го уби в предишния му живот. Във втора серия ще проличи каква точно е идеята на новия шанс, който получи. Главните са симпатични, а Ра Ши донякъде напомня Ра Им не само заради името. Главният много ми прилича на главния в сериала В търсене на любовта, но не си спомням как се пише на английски този сериал, за да проверя дали актьора е същия.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 11:31 от Рори72

# 292
  • Варненска клюкарка
Роца, добре дошла при нас!

Прооф, уби ме с тая магистрала, още се хиля Joy
Ив пъорвия ми спомен от Юги О е от преди повече от 20 г когато племенника на мъжа ми събираше разни картички от разни храни с неговия образ,  но тогава само на картинка го бях виждала, а преди 15-16 г и моя син го загледа. Аз пък като видях за пръв път 4-тия принц от АС първото което си помислих заради бретона и опашката беше - а, Юги О, след това дойде 4ти, Вълк, черен принц и всичко което се сетих докато ми се избистри как да го наричам.

Марги и на мен ми дойде точно на място ТГ по ТВ,  бях си обещала, че някой ден ще го изгледам целия. Аз по принцип не правя така, не гледам на части, но в тоя случай така се получи....
Когато чух онези думи за пръв път след онзи другия сериал  - нямаш цветя, пръстен и т.н. направо застинах на място, после открих и други прилики, а предвид че в основата на онзи другия лежи японска книга, нищо чудно сценаристките да са ровнали тук там за идеи от изток по популярни сцени от сериали. Приключването на единия, съвпада с излизането на другия на екран,....
Понеже с размяната на телата в ТГ се сблъсках още докато не гледах сериала, той ми вървеше за фон когато бях на първи, или втори кръг с АС и по това време всяка вечер разцъквах видеа в интернет, или си говорех с вас, запомних  няколко сцени които видях просто така.... Един-два ритника, малко спортна зала, някакви хора, такива неща... Позагледах се когато видях как едно момче ровеше в пазвата на момиче, казах си какво правят тия двамата Joy После на  момчето  му се ходеше до тоалетната, а отвън момичето крещеше да го направи както го правел по принцип, после видях и бръсненето, момичето бръснеше момчето, и целувката на пейката видях...Някъде там схванах че са се разменили и се чудят как да се оправят с положението...Но не продължих. Загледах го в 10 серия и пак доста изпуснах нататък, единственото име което тогава запомних беше Оска, че ми звучеше малко по познато. Така вече знаех за размяната, не съм се колебала да го разцъкам пак, видя ми се забавна а не дразнеща, а и тя има своето важно място в историята, а последната размяна беше наистина на живот и смърт, страхотен момент.

За мен силните сцени започват още  когато насече девойката за чантата. Тя както видяхме в пета серия, с нетърпение очакваше тази среща и за двамата беше ясно че петте пари, които дължеше бяха просто предлог, с който ГГ я улесни пред нея самата за да отиде на среща с него. Но момента в който тя излезе от бара трепереща, унизена от неочакваната му атака, почти невиждаща пред себе си, мен много ме хвана там. Както и другите два  пъти как ГГерой я принуди да дойде  да му носи прахосмукачката, вбеси я достатъчно, но тя пък успя да го шокира като влезе в езерото. После ГГерой вместо да извика някого да намери ключа, реши сам да опита от студената кална вода, както преди това същото направи онова непонятно за него момиче без да му трепне окото. И разбира се тясната пробна, смазаното от нова порция обиди момиче като излезе от там, даже шефа и забеляза че тя не е на себе си, главния там какво причини и на себе си, като знаем как се чувстваше в тесни пространства. А после как отново се връщаше към момента докато разглеждаше картините, затваряше очи, сякаш искаше отново и отново да преживява близостта на телата им в тясното помещение в онзи моменгт, дъха и, очите и които гледаха право в неговите... всичко което и причини тогава с думите които и каза, се върна със същата сила към него Heart А тя горката нямаше сили дори да го нарита тогава.... Много ме впечатли един момент и в 11 серия, когато девойката беше в къщата на майката на ГГерой. Той дойде и и каза че е увлечен, каза на родителката си да го остави на мира да изживее това, и ако продължи тогава да се намеси и да го спре. Обидата  в очите на главната навън като го питаше "толкова ли съм лесна за теб" Очите и, които трепкаха в опит да не пуснат сълзи, неговото извинение, усети че я е наранил... А после когато тя вървеше надолу по улицата как тръгнаха сълзите....
Та още преди да бъде споделена любовт много силни моменти имаше, които много ми въздействаха на мен.
И онова след украсата на коледното дърво, пипна я по бузата, защото не беше сигурен дали отново е само мисълта му за нея, или е реална, навикаха се за пореден път, тя му каза нещо в смисъл с какво право се бъърка в живота  и обижда човека който и е толкова скъп, а след като я нацелува ГГ и каза "Сега вече имам право нали" Heart
Ох и момента кйто споменаваш Марги като събраха очите на всички на коледното тържество. Тя го избягваше, беше му сърдита, не му отговаряше на телефона. Но според мен там катализаторът който подейства беше уговорената среща, тя изревнува и той го усети, а след онова целуване вече му беше все едно какво ще става нататък, искаше само нея, а за другото в живота му каквото-такова....
Марги, да вземеш да ми нарежеш още един гиф, май нямаме от него- 13 серия лежащи до камината, ама не като се гледат, ами когато девойката му прасна възглавницата в главата след като и предложи да ходят в другата стая Joy

# 293
След дълъг период на отлагане на новите за мен заглавия в моя списък за гледане започнах Момчета зад/над или както там се превежда цветя. Първите впечатления се, че ми напомня Наследниците. Но тук главната е съвсем различна и засега тя държи интереса ми. Затова моля някой който го е гледал да даде в резюме сюжета и да даде мнение доколко този сериал прилича на Наследниците. А и главния герой е изигран от същия актьор.
Стигнах до средата на 2 серия и рязко взе да ми харесва сериала след като героят на Минчо отвлече и преобрази главната, а тя се отнесе към него с презрение и отхвърли неустоимото според него предложение да му бъде приятелка. Актрисата или героинята й не знам коя от двете ми напомня три други актриси/героини.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 16:53 от Рори72

# 294
  • Варненска клюкарка
Аз засега оставам само на това по ТВ, защото напоследък много рано ми се доспива, пролетна умора ли е, но едва издържам до 22ч, често и не ми се получава и заспивам и по-рано... Снощи минах отново един бърз преглед на новата история, стана ми интересно доколкото  разбрах какво се случва в първа серия. Първите серии на корейците често са хаос от история, имена и ретроспекции и тук не е изключение. Минах наново, защото снощи не схванах веднага ксой е главния, защото един от колегите на главната беше по-красив от него. До тук историята адвокатско-криминална, но свърши интересно. И тази главна налага за щяло и нещяло ГГерой, който в личната и класация се зове адвокат-боклук,  още не съм им запомнила имената и нищо не мога да разкажа. Видя ми се странно да има комчични елементи в история с много кръв, но финалния щрих май ще прати историята в друго време, в което да се опита да предотврати проливането на кръвта, та наистина още не е за преразказване. Главния не е красавец, но пък костюмите му стоят добре и има излъчване.

Рори, сега видях че понагоре си преразказала доста повече от мен. И на мен този главен ми заприлича на ГГ от В търсене на любовта, но тогава стигнах до 5та серия и не продължих, едно заради часа на излъчване, второ нещо не ме грабна историята....

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 18:27 от Беллора

# 295
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
От заключена тема уви не може да се цитира, затова само давам линк към един пост на 2в1 от предишната ни тема - https://bg-mam.ma/p/1531051/46357319 - съвсем накратко за новия сериал по Лейдито.
Сигурна съм, че някъде из темите го имаме батко Рейн късащ потници на сцената, ама не успях да намеря клипчето. А и не търсих щателно.
Както и да е, ще гледаме готин ГГ, пък ако и сюжетът е занимателен - още по-добре.
Белл, как може да наречеш главния, че не е красавец! Ауууу! doh Я гледай довечера по-внимателно! Wink Joy

# 296
  • Варненска клюкарка
Проф, явно много ми ес е спяло снощи Joy Аз помня поста на 2в1 и разцъках линка с песента който пусна тогава.

# 297
  • пак на Рив Гош
Благодаря ви за посрещането, момичета!
Признавам, няма да мога да изчета цялата магистрала теми Joy, но доколкото видях, повечето сте гледали заедно турски сериали. Аз не съм гледала от турските, но преди време имах няколко години стаж "Боливуд" Wink

Ама вие много подробно разнищвате всичко, заедно с музика, клипчета, снимки, реплики Joy... Аз само гледам сериалите и следя в Инстаграм официалните акаунти на някои от любимите ми актьори Joy
Но имам и друг вторичен ефект от корейските сериали - започнах да готвя и корейска кухня.
Не знам дали ще мога да се включвам особено адекватно по обсъжданите теми, но ще ви чета.

Рори, за този сериал "Добрият Доктор" ли питаш? https://mydramalist.com/7184-good-doctor
Може да го потърсиш като "Good Doctor" или "Gut Dakteo" или ро име на актьора - Joo Won

На някоя от предните страници някой питаше за сериала, в който Хьон Бин в униформа връзва косата на Сон Йе Джин. Това е от Crash Landing On You (2019). Тя е разглезена южнокорейска богаташка, която след инцидент с парапланер е отвята в Северна Корея и се стоварва (почти буквално) върху Неговата глава на севернокорейски сериозен капитан. И почва завръзката.

# 298
Да, Роца, за сериала за доктора аутист питам. Гледала съм доста серии на американската и турската версия и искам да гледам и корейската. От години следя докторски сериали, които наблягат на различни сложни мед. случаи, но и аутизма представлява интерес за мен.

# 299
Бел, и тези моменти, които си споменала са ми сред любимите ❤️
Заповядай, за наш късмет Профи не се е преоблякла все още

Бонус
Скрит текст:

Може и чисто съвпадение да е това с аналогичните сцени в турски сериали, но може и да не е hahaha Факт е, че корейския е заснет преди тях, та на човек му минават разни мисли 🤪
Щях да надхвърля няколко момента в които установих сходство, те пък се оказаха повече отколкото си мислех... Отваряйте на ваша отговорност, само ако имате време за губене 😜
Скрит текст:
Тайната градина 🆚 Почукай на вратата ми

🔸ГГероиня в ТГ подкара колата на ГГерой с бясна скорост още при първата им среща малко след челния им сблъсък; същото се случи и в турски сериал - ГГерой все още нямаше представа коя е лудата жена, заради която се оказа окопчан с белезници, но закъсняваше за среща и се наложи тя да кара. 😂
🔸И в двата сериала си разменят "любезности" - в корейския често се чува глупак, тъпак и т.н.; в турския - мразя те и чувствата ни са взаимни.
🔸И в двата случая дълго отлагат обясненията в любов.
🔸Не помня със сигурност ГГероиня в корейския зашлеви ли ГГерой след предложението му да бъде за него Малката русалка, но в турския главния си изпроси шамар след въпрос към момичето дали ще се представя за негова любима.
🔸ГГерой в ТГ къса маргаритени листенца с думите "проклина ме, не ме проклина/прави го, не го прави". В другия сериал маргаритките са бели, а ГГероиня късайки листенца си задава риторичния въпрос  да си тръгне или да остане.
🔸В корейския бащата на ГГероиня загива докато спасява живота на ГГерой, впоследствие той страда от клаустрофобия; в турския ГГероиня е с клаустрофобия, причината за която е загубата на родителите ѝ. А косвена вина за смъртта им има семейството на главния.
🔸В корейския ГГерой свързва любимата си с аромат на лавандула, в турския - пак се говори за аромат и успокояващото действие на лимона
🔸И в двата сериала ГГероини опознават отчасти човека когото обичат благодарение на любимите му книги
🔸Сцена с джакузи - в турския обаче не се разминаха без глоба 😂
🔸ГГерои и в двата сериала събират онова което е от или на любимата им, за да им напомня за нещата които не искат да забравят.
🔸Амнезия при ГГерой - на корейския му се губят 13 години, в турския  - последната една година. ГГероиня и в двата случая не спира да пита "спомни ли си". Разликите обаче са съществени - в единия случай ГГерой иска непременно да разбере от кое точно е бил привлечен; в другия онзи упорито се дърпа и отказва да повярва, че е обичал истински, чувства се използван; той се сгодява за друга, тя решава да му го върне, голяма каша...
🔸В корейския ГГерой си върна спомените по много ефектен начин и изтича да прегърне любимата, в турския - след един як пердах дойде на себе си, 😆 той също прегърна любимата жена, но след дългото протакане
си беше истинско разочарование...
🔸Писмото в бутилка - в корейския обаче го намериха тези в поддърщите роли, в турския нещата изглеждаха по-добре и си беше като продължение на предишна история на същата сценаристка.
🔸И двата сериала завършиха "философски", едната героиня говори за реалността, 🤪
"Мечти и животи. Животът понякога е по-хубав от мечтите, може да подготвя по-истински изненади на хората. Понякога човек сам определя съдбата си. Да се бориш, да не се отказваш, да не спираш да се надяваш, каквото и да става..."
другата - за способността да вярваш в чудеса
"Всеки ден е вълшебен, всеки ден е изпълнен с любов..." ❤️

Общи условия

Активация на акаунт